Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanya

navyamphs

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Savunmaya para verilmesi mutlak olan birşeydir.Savunma saldırı amaçlı kullanılmadığı sürece zaten sorun yok.Savunmanın en teml görevi ve şu an Türkiye'nin izlediği politika düşman emellerini caydırıcı nitelik taşımadır.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
said:
Dresquin, 06 Ağustos 2004 14:31 tarihinde demiş ki:
İtalyanlarla karşılaştırıp küfür etmişsiniz resmen haketen. Deutschland über alles!

dedigim gibi almanya sanayisi artik uretim mallarinda italyan ve ispanyollarla rekabette fazlasiyla zorlaniyor . git bak bakalim yeni acilmis fabrikalara icerde hangi ulkenin mallari var . alman sayasi artik dandik .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
alman teknolojisi ağır sanayi ürünlerinde en ileridir ve kalite anlayışları da mükemmeldir evvelden beri ancak alman nüfusunun diğer milletlerle (doğu alman dahil) karışmasından dolayı mıdır bilmiyorum (ırkçı değilim ama başka bir açıklama gelmiyor aklıma) ciddi bir düşüş var ürünlerinin kalitesinde. eskiden alman malı (almanya'da üretilmiş, sağda solda değil) deyince kalite fışkıran ürünler gelirdi aklıma. birkaç yıl önce aldığımız siemens telsiz telefon (almanya'da yapılmış) gördüğüm en rezil kullanılışa sahipken ve pil kapağı dahi yerine oturmazken doğru düzgün, 15 yıllık sony telsiz telefon içindeki pili yıpratmadan bugüne geldi ve çatır çatır çalışıyor. japon malı eskiden kalitesiz diye bilinirmiş ama ben kendim bildim bileli (89-90 diyelim) adamların kalitesiz bir ürününü görebilmiş değilim. hele elektronik bir ürünse baba yadigarı resmen. araba derseniz 35-40 yıldır araba kullanan babam "japonlar almanları geçti bu konuda" diyor. kendisi de vw'den bmw'ye, fiat'tan nissan'a kadar tonla araba kullanmış birisi..

benim edindiğim izlenim almanların materyalist bir yaklaşımla, japonların ise daha maneviyatçı bir yaklaşımla iş hayatlarını yönlendirdikleri. fakat bu iki ayrı bakış açısı da başarılı olmuş doğru yönden tutulunca..

ha bu arada amerikalılar diğer bütün ülkelerin aksine dünyanın her yerinden sürekli beyin göçü aldıkları halde alman ve japonların uzmanlaştıkları alanlarda tasarım ve mühendislik olarak yanlarına yaklaşamıyor benim gördüğüm. ayrıca şu anda dünyanın en büyük robot işgücüne sahip ülkesi japonya sanıyorum, bu da günümüzün ve geleceğin sanayisinin atardamarı..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Mesaj tarihi:
telefondan ornek vermissin alman telefonunun kapagi bile bozuk oluyor demissin. zaten alman sanayisi unlu ve guclu yapan almanyanin urettigi kucuk teknolojik aletler filanda degil alman saniyisini guclu kilan buyuk sanayi makineleridir. turkiyede sanayi ile ugrasan varmi bilmem ama bi fabrikada buyuk saniyi makinasi alincaksa bu her zaman tabikide almanyadan alinir. Almanlarin en buyuk saniyeleri dis dunyadaki fabrika makineleri yapmalaridir hala. ulkemizin en buyuk saniyi kenti izmitten ornek veriyim, izmite bulunan lastik fabriklari lassa,prelli,goodyear bu fabrikalarin icindeki tum saniyi makineleri almanyadan gelmektedir. Bu bir cok alanda boyle olmaktadir. bu isyerleride en fazla 2 yilda bir fabrika icindeki makineleri yenilemeye gittikleri icin devamli almanyada makine almak zorundadirlar. sanayi makineleri konusunda ne japonya nede usa almanyanin yanina yaklasamamaktadir.

Gunumuzde kullanilan teknolojik urunlerde japanyo ve usa cok ilerde olmalarina rahmen hala dunya saniyisi Fabrikadaki makinelerden gecmektedir. bu daga uzun yillar boyle devam etcege benziyor onun icindir hala sanayi dedinmi akla almanya gelir. Sanayi makinesinde kalite dedinmide Akla Almanya gelir.

Makine muhendisi birinin ingilizceden sonra ogrenmesi gereken dil almancadir. cunku bir fabrikada ise girdinizmi ve kidemli bir konuma gelmek istiyorsaniz almanca bilmek sarttir.
Mesaj tarihi:
kesinlikle .. benim babamda sanayi makinleri üretiyor ve projeleri bile bazen almanyadan fakslıyolar fln babam onlara göre yapıyo...Türkiye'de de bu işi yapan çok kişi yok ve bu işi yapanların hepsi ya almanya ile bağlantı içinde yada zaten ortak..Bu işte almanyanın üstüne yoktur..
Mesaj tarihi:
raven ben sanayiyle cok ic ice bir adamim yaptigim isten dolayi o dedigin eskidendi . artik makina alacaksan italyaya ispanyaya gidiyorsun . olay budur .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
proje için almanya
ucuz üretim için italya[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
hangi cagda yasiyorsunuz . proje diye bir sey mi kaldi artik . her ulke neredeyse ayni teknolojiye ve imkanlara sahip . haliyle artik ucuz dayanikli gelistirilebilir sekilde uretilen mallar onem kazandi. o yuzden italya ve ispanya revacta artik .supper dupper alman sanayi son 5 senedir neden sikintida bir arastirin gercekler su yuzune cikar .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
proje sadece çizim değildir, AR-GE bunun can damarıdır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 21 Ağustos 2004 19:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
huun, 21 Ağustos 2004 19:05 tarihinde demiş ki:
hangi cagda yasiyorsunuz . proje diye bir sey mi kaldi artik . her ulke neredeyse ayni teknolojiye ve imkanlara sahip . haliyle artik ucuz dayanikli gelistirilebilir sekilde uretilen mallar onem kazandi. o yuzden italya ve ispanya revacta artik .supper dupper alman sanayi son 5 senedir neden sikintida bir arastirin gercekler su yuzune cikar .

Ispanya ve italya'yi almanya ile karsilastirmakla biraz sacmaladiginin farkindamisin? Sirf surda dünyada isim yapmis alman markalarini yazalim bakalim kac sayfa tutar, sonrada gelip italya ve ispanya'yi birlestirip yazalim ne kadar tutar...Kusura bakma ama sanayide ispanya ve italya demen, dresquin'in de dedigi gibi küfremek gibi bisey...[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil...
Mesaj tarihi:
vampire ben sacmaladim sende git isine artik . hayatinda evden cikip ise gidip aksama kadar fabrika gezdin mi ? ben geziyorum her gun . sacmalayip sacmaladigimi tartisacak bir durumun yok soylediklerinden acik ve net anlasiliyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 21 Ağustos 2004 19:14 tarihinde demiş ki:
proje sadece çizim değildir, AR-GE bunun can damarıdır.

ulkeler arasinda teknoloji farki artik 10 sene onceki kadar degil dedim di mi ? elimde 20 milyon dolarlik bir hava ayristirma tesisin tum projeleri mevcut . yollim mi ? amerikan praxair firmasina ait . cok az parcasinda patent sorunu yasarsin . o sorunlarida kafana gore parcalarla asmak kolay . herkesten ucuza ve dayanikli bir sekilde uretirim dersen para koyarim ben bu ise . parayi koyacak yer bulamayiz cildiririz yapabilirsen. [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 21 Ağustos 2004 19:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
1.Adam gibi konusmayi ögrende gel - Daha ilk mesajimi attim "sende git isine artik" diye cevap veriyosun, asil sen git isine...

2.Almanyada yasiyorum sen bana gelmis fabrika gezdin mi diyosun...Senin Frankfurt taki fuarlardan haberin yok galba?

3.Bu fuarlarda dünya capinda bütün ürünler toplanir, senede kac tane fuar var ben bilmiyorum...

4.Periyodik olarak bütün fuarlari zamanim oldugunca gidip geziyorum, otomativden tut sanayi ürünlerine kadar...

5.Sanayide ragbet daha cok kime var eger burda olup dünyanin bicok isadaminin katildigi bu devasa fuarlari görseydin anlardin.

6.Sabahtan aksama kadar evden cikip fabrika gezmeklede o is anlasilmaz, sen türkiye capinda bi görüs acisi edinirsin belki ama bunu dünya ya mal etmen cok sacma...[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil...

[Bu mesaj Vampire tarafından 21 Ağustos 2004 19:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
huun, 21 Ağustos 2004 19:35 tarihinde demiş ki:
vampire ben sacmaladim sende git isine artik . hayatinda evden cikip ise gidip aksama kadar fabrika gezdin mi ? ben geziyorum her gun . sacmalayip sacmaladigimi tartisacak bir durumun yok soylediklerinden acik ve net anlasiliyor .

sadece turkiyedeki fabrikalari gezip ispanyanin ve italyanin costugunu söylüosun??

italyayi bilememde benim bildigim ispanya yakin zamanda iflas etmek uzere olan bi devletti
Mesaj tarihi:
ok vampire haklisin bir anda ezdin beni . tabii ilk mesajinda sacmalamissin diye konuya giren birisinin bana adam gibi konusmayi ogren demesini anlamadim ama sen gene haklisindir . almanyadaki fuarlari gezmeye devam hoca super alman sanayi ekonomisinide yanina alarak neden asagi dogru gidiyor sorum havada kalmis tabii fuar gezerken pek vaktin olmamistir.

neyse takil sen birader .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
ged . turkler aptal mi baskalari alman mali alirken biz italyan ispanyol mali aliyoruz . herkes ayni fikirde daha pahaliye bir makinayi almanyadan alacagima gider baska yerden alirim. olay bu . bursa inegol organize sanayinde tum makinalari alman olan bir firma 50 milyon dolarlik yatirimini italyadan yapmaya karar verdiyse ve bunun gibi 50 tane ornek varsa ben fikrimi beyan ederim sonuna kadarda arkasinda dururum .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
huun, 21 Ağustos 2004 19:55 tarihinde demiş ki:
ok vampire haklisin bir anda ezdin beni . tabii ilk mesajinda sacmalamissin diye konuya giren birisinin bana adam gibi konusmayi ogren demesini anlamadim ama sen gene haklisindir . almanyadaki fuarlari gezmeye devam hoca super alman sanayi ekonomisinide yanina alarak neden asagi dogru gidiyor sorum havada kalmis tabii fuar gezerken pek vaktin olmamistir.

neyse takil sen birader .

vaaay, alman ekonomisinin inise gecmesi alman sanayisini dayandiriyosun yani, hoca bu yukarda yazdigin gibi lafllarla sivisma ortamdan...Komik adamsin ne diyim...Acil cikmam lazim, sen buraya adam gibi ayrintili ne ne degildir yazarsin adam gibi tartisiriz...Böyle laflar yazcagina bari post atma...[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil...
Mesaj tarihi:
sil sil sil sil sil .
yazdiydim bir cevapta gerek yok . sil sil sil sil sil sil .

[Bu mesaj huun tarafından 21 Ağustos 2004 20:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Şu an İtalya bir çok takım tezgahı imalatında almanları düşük maliyetleri ile çok ciddi oranda zorluyorlar. Bizde en son aldığımız Türkiye'nin en büyük yatay tornasını İtalya'dan aldık. ancak şu da bir gerçek ki almanya size bir ürün sattığında bunun AR-GE si çok ciddi bir şekilde yapıldığından hem sorun çıkma ihtimali çok düşük hemde çıktığı zaman çözülmesi çok daha kolay. İtalyanlarda ise bizde olduğu gibi AR-GE (Araştırma-Geliştirme) değilde ÇAL-GE(Çalma-Geliştirme) departmanları olduğundan ve buradaki geliştirme de sadece hangi malzemeyi kullanmazsak veya daha düşük kalitede olanını kullanırsak bu alet hala çalışır ama daha ucuza malolur yönünde olduğundan Almanya ile ancak belirli bir noktaya kadar rekabet edebilir. Zaten kaliteyi o derece düşürmeye başladığınızda gelecek 10 yıl içinde İtalya ve İspanya Türkiye ile birlikte Çin tarafından süpürülecek gibi gözükmekte.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
adamlar da zamanında en iyi alt yapıyı kurdular 1 dsen sonra2 . savaşta galip gelmeleri disiplinli çalışmalarıyla oldu
Adamlar 1.savaştan sonra ülkede tabiki hiçbişey kalmadı örnegin markkete yumurtA ALMAYA GİDİYOlar ihtiyacı olanı alıyo biz ölemi doldur bir aylık mantıgı ile
savaştan sonra ki güçleri ise şöyle açıklanabilir
bizim başımızda bir pkk .......... ları olmasa idi ve bukadar çok komşu tehdidede olmasa ordu ya ihtiyaç azalacak önremli bir miktar da ülkeye kalacaktı almanyanın ordusu newrdeyse yok gibi nato ve amerika bu işi üstlenmiş durumda gibi admalar full güçle teknolojık girişimler yapmaya koyuldular var olan mükemmle alt yapının üstüne tabiki
ama bu güçlü devlet te artık istedigi kadar maddi imkanı olsun bence fazla örü kalmadı adamlarda büyük miktarda genç nüfüs sorunu var yakında fazla alman kalmıycak (safkan)[signature][hline]:))) !!!
........................
Mesaj tarihi:
said:
BOccOB, 23 Ağustos 2004 00:12 tarihinde demiş ki:
alman teknolojisine kötü diyen adam jepon işçiliğine nasıl 1. sınıf der?

hiç mi daihatsuya binenmiştir bu şahıs? :D

mercedesin 1 milyon km de rektifiyeye sokulan kamyonlarina ragmen ısuzu mitsubishi gibi markalarin kamyonlari 2 milyon km de bir rektifiyeye sokulur sen buna ne diyeceksin .

daihatsunun kalitesi pazar ekonomisinin gerekliridir desem ne dersin ? her seyin her zaman en kalitelisine binecek kadar paran olabilir . dunayda herkesin o kadar parasi yok .
Mesaj tarihi:
/konu dışı bilgilendirme
Dünyada Daihatsu'dan rezil araba yapan firma yoktur. Bunun Japon teknolojisiyle felan bir alakası da yoktur.[signature][hline]Külliyen Yalan
© Silthanas
  • Yeni Oluştur...