Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Aralık 2010 ODTÜ & AKP meydan savaşı !

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Buddha'ya WOT - Görüntü kirliliği olmaması açısından spoilerlanmıştır...

Buddha tam bir çiçek çocuklar ruhuna sahipsin ancak hatan kişisel fikirlerinle toplumsal yargılara varman. Ne bir analiz yapabilmişsin, ne de bir sorgulama. Bunu hakaret olarak algılama ancak bir takım şeylere açıklık getirmek gerek.

Agresif fikir ve çatışmalar içerisine giren fikirlerin yaşayamayacağını söylemişsin. Ancak tarihte buna uygun hiç bir örnek yok. Aksine her fikir, bir öncekinin koşullarında şekillenmekle birlikte ona bir zıtlık barındırmak zorundadır. Ne yazık ki modern yaşamayı ilericilik olarak sanan bizler, aslında tam tersine ilericilik kavramını toplumların evrimiyle, toplumları şekillendiren üretimin değişimiyle algılamalıyız. Kısaca ideolojiler, kendi zıttı varoldukça ve kendi özünden saptıkça batağa saplanır.

Tarihsel olarak fikirlerin gelişim ve etkileşimlerini inceleyerek mi bu analizi yaptın? Bence hayır aksine eleştirdiğin kahvehanedeki insanlar gibi bu yargılara vardın.

Fikirler adam öldürür, doğrudur. Ancak bunu etik ahlaka uygun olmayan bir davranış olarak görmek delisaçmasıdır. Fransız devrimini ballandıra ballandıra anlatan insanlık veya Kurtuluş savaşını gururla anlatan bizler, acaba bu olaylara da "fikirler adam öldürür" çerçevesinden mi bakıyoruz? Bu tür ideoloji derslerini bir takım yancı yazar her dönem yazmıştır, bir takım embesillerde buna muakkak inanmıştır. Bu her dönem olmuştur zaten, yeni bir durum değil. Halkın dininden bahsetmişsin. Sanki 60'larda toplumda din yokmuş gibi... O zamanda vardı, o zamanda solcu sağcı dedin mi annelerin babaların yüreği kıpraşırdı. Bir şeyin değiştiği yok. Solcular bu ülkede cumhuriyet dönemindede haindi, katledildi, 60'larda da haindi katledildi, şimdi de hainler ve yakın zamana kadar katliamlar yaşadılar. Değişen bir durum yok.

Gel gelelim 1990'dan 2010'a neyin değiştiği. Ben sana söyleyeyim neyin değiştiğini, internet, bilgisayar oyunları, teknoloji gelişti, modern yaşam ve popüler kültür zırvalıkları aşılanmaya başladı, Sovyetlerin çökmesinden dolayı, batı tarafından sosyalizm hükmen yenilmiş bir ideoloji olarak kabul edildi ve karalanmaya başlandı. Amerikan Rüyası projesi piyasaya sürüldü.

Yıl 2010 evet, fikir fanatikliği yapıyor diye bir grup öğrenci gözünüze batarken, adamlar devlet içerisinde kadrolaşıp, kendi ordusunu yaratıp, yargıyı ele geçirip, ülkeyi yeşil ve batı sermayesine, batı politikalarının bir kuklasına çeviriyor. Ancak çok elit insanlar olduğumuzdan, "amaan beaa abii, bunlarr eskidendiii" diyebiliyoruz. Sonrada çıkıp kahvehane siyasetinden bahsediyoruz, acaba hangimiz o siyaseti yapıyoruz?

Aslına bakarsan algılarımız o kadar kapalı ki, işçi kavramını terli, tipsiz, kirli amele diye nitelendirdiğimiz bireyler olarak düşünüyoruz. Oysa ben sana söyleyeyim, 1990 yılındaki işçi ile 2010 yılındaki işçi arasında fark şudur; 2010 yılındaki işçinin bilgisayarı vardır, televizyonu vardır, az çok sosyal yaşantısı vardır ancak 1990'da ki işçide olduğu gibi sınıf bilinci yoktur. Çünkü 2010 yılının atıyorum ofisboyu ( ki oda bir emekçidir, tıpkı ücretli olarak çalışan IT'ci gibi ) var olan bu aslında az imkanlarıyla, kapitalizmin fırsatlar sistemi olduğu yanılgısıyla farklı rüyalarda yaşarken, sınıf bilincide bilinçli olarak unutturulur. Sonra 2010 yılının bu insanı çıkıp şunu der; "sovyetler çok rererö".

Bak şimdi buraya dikkat, sovyetleri karalarken zaten bilgisi olmadığı halde üstüne üstlük birde sovyetlerin 1970'leki durumunu kendi 2010 yılındaki durumuyla karşılaştırır. İşte bu kadar absürd ve beyni kapalıdır 2010 insanının. Oysa Sovyetler 1970'lerde tek tip araba üretiyor diye karalanırken, Türkiye'de 1970'lerde insanlar bir tüp için kaç sıra kuyruğa giriyordu bunu sorgulamazlar.

Ama ne hikmsetse, kalkıp g.t kadar nüfusu olan, ağır silah sanayisi ile kalkınmış, dünyaya silah pazarlayarak zengin olmuş İsveç'i, İkinci dünya savaşından sonra +250 askeri harekat ve yurtdışında darbe girişiminde bulunmuş, kıyı kesimleri haricinde genellikle halkın aslında yoksul ve bağnaz olduğu, beyin göçleriyle geleceğini devam ettirebilen Amerika'yı örnek veriyoruz.

Neyse..

Asıl sorulması gereken soru şu, sen o insanların fikirleri süzgeçlerinden geçirmediğine nasıl emin olabiliyorsun? Bana bunu kanıtlamalısın. Aksi takdirde sende benim için kafası karışmış, bilgi birikimi eksik, analiz yeteneğinden yoksun, asıl okuduklarına ve gördüklerine doğrudan inanan biri olacaksın.

Mesaj tarihi:
dean said:

Daha 1989'da Gorbaçovcu Politbüro Stalin döneminin "kurbanlarının" sayısını belirlemek için Bilimler Akademisi tarihçilerinden Prof. Zemskov, Prof. Dugin ve Prof. Hlevnyuk'a görev vermiş ve arşivlere göndermişti.

dean said:

Bizzat ABD Adalet Bakanlığı verilerine göre 30 Haziran 2007 itibariyle ABD hapishanelerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin sayısı tamı tamına 2,299,116 kişi. Hükümlülerin sayısı ise 1,528,041 kişi. Bunların % 96'sı bir yıldan fazla hüküm giymiş.

en azından birisi kurbanlarının! sayısını tutuyor. diğeri gibi kurbanların! sayısını belirlemek için 50 sene beklemiyor.

bu yüzden abd>kominik rusya
Mesaj tarihi:
/Escobar said:

ODTÜ'deki ögrenci olaylarini devrimci görüsünü empoze etmek icin kullanmasa bazilari burda.. Acaba yeni bir haber var mi, sansürlü medyada duyamadigimiz baska seyleri bulan okuyan buraya yazmis mi diye geliyoruz, sadece For the Gezmis eksik kalmis yazilmayan..

yeni haber olarak şu var, göz altına alınan öğrenciler dün akşam üzeri savcılık tarafından gözaltına alınmış.

Bu arada baro da olaylar sırasında gönderdiği tarafsız gözlemci bir avukatla eylemin raporunu tutturmuş, polisin gereksiz şiddet, tahrik ve orantısız güç kullandığına dair tutanak tutturulmuş. Tabii bu raporun ne geçerliliği var, ne işe yarayacak görecez.
Mesaj tarihi:
@Pipet;

Hocam sen kendini ifade edemiyorsan izin ver senin yerine Nihat Doğan etmesin.

@Dean

Şimdi tarihsel bir analiz yapmışsın ama benim söylediklerimle ne alakası var hala anlamadım. Banane abi Sovyetler yıkıldı Amerika bunu yenilmiş eksik ideoloji ilan etti falan. Kurtuluş savaşı mı var şuan? Peki hala insanlar ölüyor mu evet. En iyi dönemde ve en kıtlık dönemde olsun farkmez fikirlerin peşinden körü körüne koşulması yüzünden insanlar ölmeye devam edecek. Bak fikirler yüzünden değil FİKİR TARİKATÇİLİĞİ yüzünden. Ölmese bile açlıktan geberirken Che edasıyla ortalıkta dolanmaya devam edecekler.

Bak sovyetler yada naziler yada abd yada herhangi bir ideoloji ben doğrudur yanlıştır tartışmıyorum. Elbette toplumsal olarak biri diğerinden iyi yada kötü olabilir.

Ben insanlar fikir alışverişinde bulunmasın bu konuları tartışmasında demiyorum. Bende tartışırım. Ama gergin bir tartışma hiçbir yere va ra mazzz. Bu kadar basit. Gerginliğin sebebide tartışmanın Sokrates'in yaptığı gibi doğruya ulaşma amacı değilde benim ki seninkini döver piskolojisidir.

Takıntıdan başka bişey değil benim için milliyetçilik, sosyalizm, kapitalizm, nasyonel sosyalizm, ırkçılık, gerginlik seviyesine ulaşan sahiplenmeci dibncilik vs vs vs.

Bunlar benim gözümde takıntıdan başka bişey değil. Bunlar isimlerini ölümsüz yapmak isteyen insanlardır. Bunlar bulundukları ortamda fikir üstünlüğü sağlamaya çalışan insanlardır. İyi niyet yoktur takıntının olduğu yerde.

Ha bir insan bir fikri benimseyip peşindende gidebilir gayet doğaldır. Ama peşinden gitti fikir agresif bir piskoloji yaratıyorsa ben o adamın kendine saygısından şüphe ederim. Çünkü fikri olduğu gibi kabullenmiş. Fikri kendi içindeki boşluğu doldurmak için kabullenmiş.

Bir insan önce kendi zihnini anlamalıdır bana göre. Ondan sonra afrikadaki çocukları kurtarsın devrim yapsın başbakan milletvekili falan olsun. Ve agresif her fikrin altında bu yatar. Kendini anlamamış kendiyle yüzleşmekten kaçan bir insan. Onda sonra o ideoloji senin o ideoloji benim şu din senin bu din benim hayatı boyunca kasar kendini sırf kendinden kaçmak için.
Mesaj tarihi:
Başlık niye odtü & akp meydan savaşı ? millet akp ye kızıp polisle çatışıyor. Ben bunu anlamıyorum. Bir partiden veya siyasal görüşten rahatsızlığınız varsa demokratik yollardan bertaraf etmeye çalışın, kıt akıllılar yüzünden darbe marbe olursa internete bile giremeyiz. Sonra Wow oynayamazsam bende hiddetlenirim.
  • Yeni Oluştur...