Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cataclysm Priest Başlığı (holy/disc)

Nessaftw

Öne çıkan mesajlar

Manayı etkin kullanmanın tek yolu, tek targeta chakra lı heal atmak. Ama raidlerde veya aoe heal gerektiğinde 1 dk sürmüyo tüm manayı tüketmek.

Bu arada tüm reforgelarımı spirite verdim. Enchantlarımı da spirit üzerine yaptım. Trinket procları vs spirit veriyor.

Ama magmaw fightında tüm manayı ilk kafayı yere indirene kadar tüketiyorum. Sonra fiend hymn ile tekrar fulluyorum. Ancak ondan sonra mana yine bitiyo ve fiendde olmadığı için tırmalamalar başlıyo...
Sosyal ağlarda paylaş

Boci said:

Manayı etkin kullanmanın tek yolu, tek targeta chakra lı heal atmak. Ama raidlerde veya aoe heal gerektiğinde 1 dk sürmüyo tüm manayı tüketmek.

Bu arada tüm reforgelarımı spirite verdim. Enchantlarımı da spirit üzerine yaptım. Trinket procları vs spirit veriyor.

Ama magmaw fightında tüm manayı ilk kafayı yere indirene kadar tüketiyorum. Sonra fiend hymn ile tekrar fulluyorum. Ancak ondan sonra mana yine bitiyo ve fiendde olmadığı için tırmalamalar başlıyo...

Senin gerçekten rotasyonda - seçimlerinde yanlışlık var. Ya da koordinasyonlu healing yapamıyorsunuz raid healerları olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Feci soğudum Priest healinden. Mana pool az, 5600 flash healin mana costu, o ne la! Dayanmıyor. Pure holy olmayıp Disc'e dönünce de dps yaparken adamalr yatıyor falan. Bilemiyorum, druide dönsem mi diye düşünür oldum heal olacaksa illa. Ama priestten bezdim :/.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi magmaw o kadar çılgın healing gerektiren bir fight değil, chimaeron, nefarian, ascendant council falan magmaw'dan daha mana zorlayıcı healerlar için.

Büyük ihtimalle innervate almıyorsundur eğer hatasız oynuyorum diyorsan ya da mana regen cdlerini kaçırıyorsundur/overheal çok fazla yapıyorsundur.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, mana çok yiyor diye g.heal ve flash heal atamıyoruz, heal atana kadar zaten ya ölüyor tank ya da healladığı belli bile olmuyor. çakra devamlı açık olsa, nasıl bir healing strategy lazım, veya discipline'de shield atsan tek vuruşta patlıyor shield.. nasıl olmalı bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Heroic 5m dungeonlar odaklı bir soru sanırım ?

İlk sayfalarda (ilk 2 sayfa) ufak bir özet şekilde chakra kullanımına değinmiştim eğer o kullanımı takip ederseniz sorun yaşanmayacaktır.

Chakra + Heal renew tankın üzerinde sürekli up olacak + serendipity + ardından g.heal (eğer fazla damage alınıyorsa) bunun dışında genelde heal ile ufak tefek dmgler heallenebilecek grupta ve oldukça rahat hissedeceksiniz. Eğer birileri almaması gereken damageleri almakta ısrarscıysa bu senin sürekli olarak telafi etmen gereken bir durum değil uyar ya da elleme ölsün sonra ne yapması gerektiğini öğrenir.

Lightwell'i Glyphle ve herkese gerektiği anlarda kullanılması yönünde çağrıda bulun. Çünkü eskisi gibi etkisiz değil.

Umarım yardımcı olur. Eğer fight odaklı spesifik bir sorun varsa yaşadığın bir sıkıntı üzerine burada bizimle paylaşabilirsin böylece farklı bir duruma göre daha net bir yorum yapabiliriz.

Üst tarafa gelince bizim durumumuz şuanda gerçekten çok iyi eğer hala sorun yaşıyorsanız bu noktada bir sorun vardır. Ya çöp healerlar ile beraber oynayıp onların yükünüde omuzunuza alıyorsunuzdur ya da seçimlerinizde bir sorun vardır. Holy Conc buffı öncesi oldukça büyük bir sorun yaşıyorduk ama artık aynı durum geçerli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi magmaw fightından örnek veriyorum. Fight başlar başlamaz hemen herkes 30k ile 50k arası dmglar almaya başlıyo. Solo heal atarsan öyle chakra renew heal falan yemiyo. Adam 3-5 sn içinde aynı dmg ı bidaha alırsa kızarmalar başlıyo. AOE healliyim dersen ki öyle olması lazım bence, chakra ile circle vs açıyosun ama oda yeterli olmuyo, poh coh desteklemek zorunda kalıyosun. Hiç durup da regen yapma fırsatı olmuyo.

Ha ama dersenki biz o raidde şöyle yapıyoruz, ondan dolayı sadece 1-2 kişi dmg alıyo, onlarda kolay healleniyo.. ozaman ok.
Sosyal ağlarda paylaş

Coldwind said:

evet, mana çok yiyor diye g.heal ve flash heal atamıyoruz, heal atana kadar zaten ya ölüyor tank ya da healladığı belli bile olmuyor. çakra devamlı açık olsa, nasıl bir healing strategy lazım, veya discipline'de shield atsan tek vuruşta patlıyor shield.. nasıl olmalı bilemedim.

Eğer 5 man hc lerden bahsediyorsak, item olarak belli bir seviyeye geldiğinde (343 benim) gayet rahat flash veya greater atabiliyorsun. Diğer dps elemanları dmg almıyosa chakra renew ve heal spamı gayet güzel oluyor.

Ama herkes dmg alıyosa ve tankda yeterli olmadığı için 50k 60k dmgler alıyosa, çok tırmalamıycaksın. Sorun sende diil çünkü...
Sosyal ağlarda paylaş

İlginç o fightın hiç sorun olmaması lazım evet poh coh kullanımı oldukça sık olacak o fightta ki bu normal birşey lakin alınan dmg bizi oom yapacak düzeyde değil. Raid yerlerde pillar of flame sonrası ufak lavalar varken bir taraftan diğer tarafa gitmek zorunda böylece dmg taken olmayacak. Raiding alacağı damage Lava Spew olacak. Tek healer sen değilsin nihayetinde ve burst healinge gelince şuandaki konumumuz gayet iyi. Neden sorun yaşanıyor sorusunun cevabını yanıtlayabilmek için birkaç şeye ihtiyacım olacak.

Log ve armory sunabilirsen inceleyip yardımcı olabilirim genelde sorun yaşayan kişilerden bunu istiyorum attıkları öm sonrası durumu inceleyip yardımcı oluyorum rahat şekilde. Aksi halde varsayımlarla yorum yapmak zorunda kalırız ki bu pek efektif olmuyor.

edit: typo
Sosyal ağlarda paylaş

Biz raidde şöyle bi taktik uyguluyoruz. Herkes bossun melee ranginde duruyo. Bir hunter raidden uzakta duruyo ve addler onun altında çıkıyor. Hunter addler çıkmadan diğer raid elemanlarının yanına gelip addleri kesmeye başlıyolar. Addler bitince yine eski yerine geçiyo, yine addler vs vs.

Ama o lava dmglarını yerine koymak bile manayı bitiriyo. Healer olarak 1 druid 1 holy priest (raid heal) 1 pala (tank heal) de. İlk kafa yere indiğinde mana bitmiş olsa bile fiendle vs dolduruyorum. Ama ikinci ücüncü kafa inmelerinde cdler dolmadığı için bende mantarlamalar başlıyo. Logu edindiğimde göndericem sana. Seninde elinde fight logu varsa yollar mısın?
Sosyal ağlarda paylaş

Bizimkilerin derdi şu. Eğer dağınık dururlarsa addler çıktığında sağa sola dağılıyo. AOE ile addleri kesememekten yakınıyolar. Onun için hepimiz toplu durup bir kişiyi uzakta bırakıp addlerin ordan çıkmasını sağlıyoruz.

Herkesin toplu durması alınan dmg ı arttırıyo mu ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Sizin dmg taken muhtemelemen abartı birşey olmalı yoksa priest olarak durumumuz özellikle betada o kadar eziyet çektikten sonra bana gayet iyi geliyor :p Dolayısıyla heroic mode fightlarda bile çok zor ve nadir yaşanan bir durum oom olmak. O yüzden birşeylerin ters olduğuna emindim bulunca pm falan atabilirsin hemen inceleyip geri dönüş yaparım. Başkalarının hataları, diğer healerların uyuması ya da yanlış taktik vs yüzünden classına bakıp kötü hissetme ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bonus açısından Alch, Bs, Jc ve Tailoring (bir sonraki patch ile bonus daha iyi hale geliyor) en kullanışlı meslekler. Stat açısından alternatife sahip olmak sadece expansion başında değil son döneminde bile önemlidir bu mesleklerin de artısı bu yönde zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw said:

Bonus açısından Alch, Bs, Jc ve Tailoring (bir sonraki patch ile bonus daha iyi hale geliyor) en kullanışlı meslekler. Stat açısından alternatife sahip olmak sadece expansion başında değil son döneminde bile önemlidir bu mesleklerin de artısı bu yönde zaten.

Engineering'in de glove enchanti gayet güzel int açısından :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...