Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 işletmecilere laf etmiyorum ki ben. ama bizim okulun işletme bölümünden öyle bir adam çıkarsa o kendi çabası ve kapasitesidir bölümün zerre kadar katkısı yoktur diyorum sadece sdf şu bir gerçek ama mesela mühendislik lisanstan çıkan biri işletme yüksek lisansı yapar (ki çok var yapan) ama tersini yapan insan herhalde yüzyılda bir çıkar (aynısı genetik fizik arasında da var mesela bölümler arasında böyle bir hiyerarşi var). Ama bu durum ne işletmeciyi kötü yapar ne mühendisi. sadece işletme bölümlerinin mühendislik bölümlerinden daha kolay okunduğunu gösterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 her bolum icin gecerli o olay iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 değil? bizim okuldaki matematik bölümünden de fizik bölümünden de çok şey öğrendim ben. kendi çabamla da yine bişeyler öğrendim ama bölümlerin ve spesifik olarak bazı hocaların verdiği dersler ve o derslerde öğrendiğim bakış açıları oldukça faydalı oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Isletme kolay abi nesini savunuyorsunuz? y = x + 5 in grafigini falan ciziyorsunuz sonra turevini aliyorsunuz diye sayisal mi oldunuz? dsgfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 (Öncelikle şunu belirteyim, bugün herkes işletme okuyabildiği için, hedefleri doğrultusunda bölümün hakkını verenle, 4 yıllık okul mezunu olayım diye işletme okuyup dünyadan haberi olmayan adamı ayırdım bu yazımda ve ikinci örnekten bahsedilmiyor aşağıda) Ben işletme okumadım ama hakkıyla işletme öğrenciliği yapan arkadaşlarım var, gayet emek sarfettiler; zaten işletmenin olayı okutulan dersler değil, bir işletme öğrencisi o dönemde gider çeşitli sosyal kuruluşlarda çalışır, sosyal kabiliyetlerini geliştirir, toplumu gözlemlemeyi öğrenir, insanları tanır, dünya ve siyaset hakkında bilgi sahibi olur. Bunlar işletme, uluslar arası ilişkiler vs. bölümlerinde okuyan öğrenciler için ekstra ya da kendi çabaları olarak adlandırılacak şeyler değil; o bölümü hakkıyla bitirme koşulu. Adı üstünde sosyal bilimlerde okuyor bu adamlar. Kimse onlardan matematik dehası olmalarını beklemiyor, onlardan beklenen bir olaya bir çok farklı unsur hakkındaki fikir ve tecrübelerini kullanarak yön verebilmeleri. Ha aynı şeyi mühendis de yapamaz mı? diyebilirsiniz ama işte bu noktada işletmede okutulan dersler, kazandırılan bakış açıları devreye giriyor. Bir mühendisin kafası nasıl farklı çalışıyorsa, uluslar arası ilişkiler öğrencisinin de kafası öyle farklı çalışıyor. Bir mühendisin işletme master'ı yapması demek, işletme okuyor olması demek değil bir de. Piyasaya hazırlanması demek, çünkü cidden mühendisler piyasalardan bir haber yetişiyor üniversitelerde. Sonuçta siz ışınlanma teknolojisi üzerinde çalışıyor dahi olsanız olayın temelinde kar elde etme, dünyada söz sahibi olma yarışı yatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 işletme sosyal bilim değil. illa bilim yapacaz diye diretiyosanız iktisadi bilimler falan deyin bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 MUHENDIS ADAM [b]URETIR[/b] OLM. GADGET YAPAR DURUR, MUHENDIS = INSANLIGI ILERIYE TASIYAN ADAMDIR. olası nerd rage dalgasına hazırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hammerzeit Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 mühendis mezunu olup türev almaktan bi haber arkadaşlarım var işletme okuyup marka nedir sorusunu bilemeyen arkadaşlarım var olay kişide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Heh, "Olm makina müüyendisi adam tanıyom gumpas tutamıyı gumpaasss" arkadaşımız da geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 adamın poposundan kan alırlar. makinacıyız, isyankarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 hammerzeit said: mühendis mezunu olup türev almaktan bi haber arkadaşlarım var işletme okuyup marka nedir sorusunu bilemeyen arkadaşlarım var olay kişide.senin arkadaşlar parayı basıp mezun olmuştur, başka açıklaması yok. Türev alamayan adam liseyi bitiremiyor artık, mühendis yavaş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 hammerzeit said: mühendis mezunu olup türev almaktan bi haber arkadaşlarım var sosyoloji mühendisi falan mı onlar? sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 toplum mühendisi var, satış mühendisi bile var türev alamayan. Zaten mühendislik ikiye ayrılır türev alabilenler ve alamayanlar diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2010 Suç hep mühendisliğe giriş dersinde hacılar, siz içinizi ferah tutun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyurgezer Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 kendime not hazırlıyorum ben genelde, hem derste falan anlatılanları, hemde kitapta yazanları birleştirerek böyle. hatta bunları elektronik ortamda tuttuğum için farklı kaynaklardan bulduklarımı da ekliyorum vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 "roket adam" said: Heh, "Olm makina müüyendisi adam tanıyom gumpas tutamıyı gumpaasss" arkadaşımız da geldi. Ben bunlardan gördüm, öğrenci hallerini de görüyorum. Makine mühendisi hesap yapar kumpası tekniker tutsun dersiniz de, öyle olmuyor işte. Aktif işin içine giremeyen adamdan cacık olmuyor. Bide bunların hiçbişey bilmeyip herşeyi bildiğini sanan tipleri var. Güneş arabası topluluğunda 2 vida sıkıp "çölök konstöröksyön konusunda bilmedöğöm bişöy kalmadö" diyenler, üni 2. sınıfta.. Tey tey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 10 sene önce almanya'dan zonguldak'a gönderilen bir orman mühendisini tanımıştım. adam siz beceremiyorsunuz diyerek işçilerin elinden ağaç motorunu alıp kendisi kesmişti onca ağacı. saygı duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ahah bizdeki abi ben designer olcam coder olmuyacam niye c++ ogreniyim diyen tiplerin makine muh okuyan versiyonlari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 çelik ayrı bi dünya yahu.. makine için olan çeliği bilip de reklam panolarını tutan dikmeler için hidrolik kullanarak hesap yapan bi makineci görmüştük. efsaneydi adam! "tamamı hatalı lan yaptıklarının!" diyemedik.. sonra kodaman çelikçilerden birisi "siz ne anlatoyrsunuz yahu?" çıkış yapıverdi komikti çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 kumpas tutamıyodur ama plc'nin beline vermiştir belki yargılamayın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 PLC BİZİM İŞİMİZ. siemens s7-200 tey tey ne günlerdi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 bide PIC var o da guzel konumuz degil ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 senko said: bide PIC var o da guzel konumuz degil ama onuda yaparız mekatronikçiler filan bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 elde mi imal ediyosunuz agaçhev Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 yok aga PLC nin gideri daha fazla. Siemens S7 200 -S7 300 -S7 400 bunların hepsini yalayıp yutan sonra mezun oldum iş bulamadım diyemez. diyeni nikola tesla çarpar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar