senko Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 kitap kaybolmuyor tabi hicbirsekilde de iste tam da senin olmuyor gibi geliyor bana sdf bi de digital yani, eline alamiyorsun vs neyse ben eski kafaliyim muhtemelen, pat diye alisamam boyle seylere zaten. bi 5-6 yil sonra bende herkes gibi ereaderden okumaya baslarim sanirsam
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Alışırsın abi. Ereaderı eline alıyorsun işte. ayrıca ekranı gerçekten bir paperbackden daha rahat. en iyi yanı da yabancı kitapları iki ay sonra değil, iki saniye sonra(dl süresi) okumaya başlayabilmez çeyrek fiyatına (yol parasını katarak).
Rock Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Bone said: Rock said: ebook normal kitabın yerini tutmuyor. Kitap okurken elindeki o ağırlığı duymayınca çabuk kopuyorum kitaptan. Ayrıca saatler boyu bilgisayar ekranına da bakılmıyor. GERGE said: Rock said: ebook normal kitabın yerini tutmuyor. Kitap okurken elindeki o ağırlığı duymayınca çabuk kopuyorum kitaptan. Ebook readerın da ağırlığı var abi :) Rahatlık ayrıca. Ebook reader denilen şeyin en adisi 300-350$ dan başlıyor, onların da boyutları küçük. iphonedan(3,5" ) biraz daha büyük 5". Ayrıca senko'nun da dediği gibi kitap roman değilde teknik konuları anlatan bir çalışma kitabıysa bilgisayar karşısında okumak bile rahatsız ediyor. O ufacık şeyde okumaya çalışmak, şekilleri incelemek, kafana takılan birşeyi bulmak için önceki sayfalara dönmeye çalışmak çok daha rahatsız olacaktır. Edit: Reklam gibi olacak ama kitap okuyan arkadaşlar için bir fırsat olduğu için buradan da duyurusunu yapayım. İdefix pek çok yayın evinin kitaplarına %25-50 arası indirim yapıyor. Genelde alışveriş yaptığım Hepsiburada ve D&R'dan kitap başına 1-4TL(yayın evine göre değişiyor) daha ucuz. 26 Aralık'a kadar vakit var.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Yanlışsın ama sen. Ereaderların en iyisi $149'a satılıyor. Bak: http://www.barnesandnoble.com/nook/index.asp?PID=34323&cds2Pid=35700 Hatta Kindle $139: http://www.amazon.com/gp/product/B002Y27P3M/ref=sv_kinh_0 Roman okumak için bunlar; ya da tarih, felsefe, manga filan. Ekranları 6", hiç küçük değil, yeterince büyük (paperback kadar işte). Piyasının en pahalı, en büyük aleti (A4 boyutunda) $379.
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Piyasanin en pahalisi Ipad. sirf o ise yaramasa da
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 ereader değil ama o. bkz: eink
Komutan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Amazon bundan birkac ay once elektronik kitap satislarinin basili kitaplari gectigini aciklamisti. Sanirim bir 20 yil sonra falan kagida basili kitap, dergi vs. hemen hemen hic uretilmeyecek.
Rock Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 GERGE said: Yanlışsın ama sen. Ereaderların en iyisi $149'a satılıyor. Bak: http://www.barnesandnoble.com/nook/index.asp?PID=34323&cds2Pid=35700 Hatta Kindle $139: http://www.amazon.com/gp/product/B002Y27P3M/ref=sv_kinh_0 Roman okumak için bunlar; ya da tarih, felsefe, manga filan. Ekranları 6", hiç küçük değil, yeterince büyük (paperback kadar işte). Piyasının en pahalı, en büyük aleti (A4 boyutunda) $379. Amazon'u örnek göstermen pek mantıklı değil. Orda satılan nerdeyse herşey buradakinin %30-50 daha ucuzuna. Amazondan alışveriş yapabiliyorsan bir problem yok. Ama Türkiye'ye getirtmek zor. Ayrıca ürün fiyatı 100$ üstü olduğundan gümrükte ekstradan vergi de ödenmesi gerekiyor sanırım. Bir de Türki'yede satan yerlere bak istersen;Hepsiburada ListesiHızlıAl Listesiidefix Listesi Bir de şöyle birşey varmış :D Ek olarak Amazon Kindel'ı araştırdığım kadarıyla pdf çalıştırmıyor. Başka bir formata dönüştürmen gerekiyor. Bu da dosya içindeki tablo, resim, vs... kaymasına neden olabiliyormuş.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Sahibinden'den alıyorsun. 300-400 arası geliyor.
Komutan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Kindle, en eski versiyonu haric, pdfleri okuyor. Ama kalitesi nasil oluyor bilemem, hic denemedim.
Komutan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Denemek icin simdi Kindle'a birkac pdf dergi koyup baktim. Gayet guzel gosteriyor.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Birde Rock, ben bu Nook'u %99 ingilizce kitap için kullanıyorum. Daha iki Türkçe kitap okudum sadece. Öyle olunca bariz rahatlık. Yol masrafı, bir ay kargo bekleme yok; hardcover çıktığı gün trade paperback fiyatına alma, anında okuma var. Hem sayfa görüntüsü paperbackden daha kaliteli. Türkçe kitaplar üzerine düşünülecek bir şey değil şu anda çünkü Türkçe kitap sayısı bini geçmiyor.
Rock Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Gitti gidiyordan biraz baktım fiyatlar min 320TL civarındaydı(baktığım markalardan daha ucuzu varmı bilmiyorum). Genel olarak 400'e yakın ve biraz üstünde. Yine de renksiz(lütfen eink muhabbetine başlamayın) ve kitap okumak dışında hiç bir özelliği(çoğunda yok) okadar para vermek çok mantıklı değil. Ayrıca o cihaza vereceğin paranın üstüne biraz daha ekleyip Archos 5 - 70(henüz çıkmadı sanırım) Internet veya 7 Home Tablet almak mümkün. Kısacası ebook readerlar bence o parayı haketmiyor.
yav Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Gerge bu e kitap konusunda bir blog açıp en başından sonuna her bir inceliğini anlatsan bence baya hit alır blogun. Resmen ekspert olmuşsun. Hem fazla tanınmayan bir şey ya bu. Güzel olur yani.
Komutan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Cok kitap alan biri aletin parasini bir sure sonra daha ucuza aldigi kitaplar ile cikarir. Ustelik bunu korsan kitap indirilmedigini varsayarak soyluyorum. Mesela telif hakki suresi gecmis kitaplar tamamen bedava alinabiliyor. Renk konusu pek onemli gelmiyor bana. Evimdeki kagit romanlarin kaplari disinda renkli bir yerleri yok. Elbette resim sanati uzerine bir kitap okurken vs. sorun teskil edebilir, ama bu tur kitaplar oldukca azinlikta kaliyor. Elbette iPad turu tabletler kitap okuma disindaki ozellikleri ile iyi bir alternatif oluyorlar. Ama okuma kalitesi olarak elektronik murekkep teknolojisi ile calisan cihazlarin gerisindeler. Kitap okumayi on planda tutan biri icin eink ile calisan cihazlar daha iyi bir tercih.
Rock Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Sorun parasını çıkarıp çıkarmaması değil. Sorun haketmediği halde okadar para vermek. O parayı hakeden daha iyi ürünler verken niye onu alasınki? Renk konusu da bu ürünlerin parasını haketmediğine yönelik verebileceğim örneklerden sadece biriydi. Ayrıca çok araştırmadım ama eink teknolojisinin renkli versiyonlarıda sanırım yapılmış. Yanlış hatırlamıyorsam eink teknolojisinin getirdiği tek avantaj normal lcd ekranlara göre gözü daha az yorması. Bunun dışında daha kaliteli olduğuna dair birşey okuduğumu hatırlamıyorum.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Daha kaliteli, gözü yormaması verdiğim parayı fazlasıyla karşılıyor. LCD karşısında 10 saat kitap okumaya çalış anlarsın aradaki farkı. Normal kitapdan farkı yok görüntünün. Ekranda gözüne gözüne giren ışık yok. Foton filan yok, görüntü fiziksel: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Electronic_paper_(Side_view_of_Electrophoretic_display).PNG Ayrıca renge ne gerek var ki? Renklisi de yok zaten. Haftalarca pilleri bitmiyor ayrıca. LCD ekranlı cihazlar gibi 6 saat, stop değil. Yaptığını söylediği şeyi çok iyi yapıyor. Ayrıca: said: Ebook olduğu için ucuza ve bedavaya aldığım kitaplarla şimdiye kadar bir 300-400 TL kadar kar ettim ki Nook 400 TL tutmuştu her şeyiyle birlikte. Haziran'da aldım, o günden bu yana bu. Okuduğum korsan kitapları hesaplamıyorum bile (20 tane filanlar). Beğenmediysen alma abi, ama haketmiyor demek doğru değil. Kullanmadığın, doğru dürüst araştırmadığını söylediğin bir şeyi kötülemen pek anlamlı değil zaten. İki haftada en aşağı üç roman bitiririm diyorsan niye alasın ki Android tablet ereader varken? Kitap okumak istiyorum ben, niye işi zora süreyim LCD'lerle, bitip duran pillerle, yansımalarla.
Komutan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Daha kaliteli olmasi ve gozu az yormasi direk birbirine bagli seyler aslinda. Eink ile yazilmis yazi gercek yazidan pek farkli gorunmuyor. Bilmiyorum bu ornegi Paticik'de de yazmismiydim daha once, ama Kindle elime ilk gectiginde ekranda yazili talimatlar vardi ve ben o yazilari ekrana yapistirilmis ve kullanilmadan once cikarilacak seffaf bir kagit zannetmistim. Halbuki elektronik yaziydi. Eink sadece kalitesi ile degil az enerji tuketmesi ile de avantajli. Surekli kullanilan iPad 8 saat falan dayaniyor sarj edilmeden. Kindle ise, hergun 7-8 saat kitap okusan, birkac hafta sarja ihtiyac duymuyor.
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 @GERGE Haklisin. Bana göre hak edip etmemesi mesele degil de, kitap okuyarak büyümüs insanlar icin ebook kitabin yerini tutmaz. Ama teknoloji bu önünde hicbirsey duramaz. Nasil resmi evraklar haricinde mektup göndermek neredeyse tarihe gömüdüyse, kitaplarin da gelecegi bu yönde.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Söyledim daha önce abi: Evimde bana ait 2000 kadar kitap var ilkokuldan beri biriktirdiğim. Ereader'a alışınca alışıyorsun. Aramıyorsun kağıt kitapları renk gerekmiyorsa.
yav Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 henüz bu ebook olayına ben de fazla sıcak bakmasam da bugün ebook olayı yalan eline alıp okumak gibisi yok diyen arkadaşlar taş çatlasa 20 yıl sonrasının ilk dinazorları olacaklar şimdiden hayırlı olsun :D
bansheee Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Marveloth said: Kitabin yerini hicbir ebook dolduramaz hayatimda. Roman almak icin birkac kitabevi dolastigim olur bazen. En az hasar görmüs olani secmek icin özenirim. Asla kiristirmam, okuyup bitirene kadar en degerli esyam olur. Sayfa araligina para bayilmayi severim. Bittiginde kütüphanemde yerini alir. Üzerine isik vurmasin diye dikkat ederim. Havalandirmamaya özen gösteririm. Aradan bir sene gectikten sonra o kitabi acip kokladigimda o mükemmel kokuyu duyabileyim diye. Kitaplarimi arkadaslarima ödünc vermem okusunlar diye. Bu hisleri kitap sevmeyen insan anlamaz. Valla kitap okumayı aşırı derecede seven biri olarak ben bile anlamadım ki kitap sevmeyen nasıl anlasın.Seninki kitap sevmekten ziyade koleksiyonculuk gibi geldi bana
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 ben de öyleyimdir, çok özen gösteririm ama varsın o keyfim eksik olsun 4827481261896198712 tane ağaç kesilmesi yerine. e-ink'li e-book olayını destekliyorum.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 okumayi seven, amaci okumak olan insan icin farketmez kagit mi, tas mi, cam mi, ebook mu. ben kitabi elime alicam sayfalarini ceviricem, koklicam falan filan ayri bi fantazi.
huun Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 türkiye'de kaliteli kitap pek olmadığı için sorun olmaz; ama teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin kaliteli basılmış bir kitaba her zaman ilgi olacaktır. ha çok kısıtlı bir kesimin elit bir zevki olur eski zamanlarda el yazması kitap toplayanlarınki gibi. hatta e-kitaplar iyice yaygınlaşıp normal kitaplara verilmek istenen paralar yükseldikçe, el yazması kitaplar bile geri gelebilir.
Öne çıkan mesajlar