Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft Patch 1.2.0 on PTR Veeeee Balance Changessssss

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yok cidden bu Z'ler cıvımış hea

harass edilemiyorlardı şu anda, ilk rakibin harass yapabilecek buff'ı geldiği anda ağlamalar başladı. üstelik kendilerine nerf bile gelmedi, bi fungal geldi o kadar. onu zaten bi dropship durdurmak için kullanıyorlardı late game'de ancak.

daha terran'a buff veya Z'ye doğru düzgün nerf gelmedi. gelse nasıl bir gözyaşı seli olacak?
Mesaj tarihi:
zerg için değişen çok bişey yok aslında, %80-90 muta/(b)ling/roach
olacak yine. infestor nerfü manasız sadece. durup dururken carrier veya battlecrusier nerflemek gibi bişey.
Mesaj tarihi:
zergin muta gücünü biraz düşürmeleri gerektiği konusunda benim bir sıkıntım yok. toss mutaya karşı gerçekten ecel terleri döküyordu. hala da dökecektir eskisi kadar olmasa da. ben sadece infestore gelen nerften şikayetçiyim. zaten az kullanılan bir unite gelen böyle önemli bir nerf çok gereksizdi bence. phoenix'in 10 saniyesine lafım yok yani.
Mesaj tarihi:
xunn said:

Bordomavi said:

olsun phoenix'iniz bee. mutaların arkasında 3-4 tane corruptor gezdiririz biz de artık. baktık phoenix geliyor, çekeriz mutaları corruptorların yanına. mutadan kurtuluş yok. gökyüzünü bizden alamazsınız :)

queen meselesine gelince, 2 base 5 queen bir zergi çok zorlamaz. o 5 queen de phoenix temizlemek haricinde iyi kullanıldığında çok iş yaparlar. bu phoenix buffi queen'lere biraz daha önem vermemizi gerektirecek o kadar. bir de mid game'de overlordlar ile map kontrolümüzü biraz kısıtlayacak. terranın viking'i gibi birşey olacak bir nevi. vikinge karşı durabiliyorsak, phoenix'e karşı da dururuz evelallah.

Abi... sen zerg olamazsın bu tavırla.

The Brotoss is strong within this one.

bu çok doğru. protosa bekliyoruz seni gerçekten.

honour guide me diyen unitle oynayabilirsin çok rahat
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

xunn said:

Bordomavi said:

olsun phoenix'iniz bee. mutaların arkasında 3-4 tane corruptor gezdiririz biz de artık. baktık phoenix geliyor, çekeriz mutaları corruptorların yanına. mutadan kurtuluş yok. gökyüzünü bizden alamazsınız :)

queen meselesine gelince, 2 base 5 queen bir zergi çok zorlamaz. o 5 queen de phoenix temizlemek haricinde iyi kullanıldığında çok iş yaparlar. bu phoenix buffi queen'lere biraz daha önem vermemizi gerektirecek o kadar. bir de mid game'de overlordlar ile map kontrolümüzü biraz kısıtlayacak. terranın viking'i gibi birşey olacak bir nevi. vikinge karşı durabiliyorsak, phoenix'e karşı da dururuz evelallah.

Abi... sen zerg olamazsın bu tavırla.

The Brotoss is strong within this one.

bu çok doğru. protosa bekliyoruz seni gerçekten.

honour guide me diyen unitle oynayabilirsin çok rahat

ben bu tavırla BW dan beri zergim. Protoss u da seviyorum. saygı duyuyorum. ama bana oyunda en çok zevk veren şey zergin bir anda 50 supply'dan 150 supply'a geçebilen bir ırk olması. sadece 5 saniyede. :)

masslemeyi seviyorum. her ne kadar sc2'de gelen warp gate'ler tossa da masslemeye benzer bir özellik getirmiş olsa da, sadece getaway unitleri için olması hala bu özelliği yetersiz kılıyor. :)

zevk meselesi. kazanma kaybetme op vs bunlar da işin tartışması zevkli kısmı :)

@Xunn : sen de bu tavırla terran oynaman lazım ama :p
Mesaj tarihi:
protoss oyuncusu olarak patch hakkinda yorumlarim.

obs un fiyatinin düşmesi cok iyi olmuş.pvt early gamede 2 obs ile tam bir harita kontrolu sağlanicak.terran 1 milyon farkli build orderina tek counter obs lar olcak.turnuvalarda toss larin az olmasinin sebebi farkli Build order lar ile toss larin cok kolay elenmesi.örnek SSsks.

halucunation researh time in inmesi pvz de muta mi geliyor hydra mi geliyor sorusunu ve toss un tepki süresini 30 saniye katki sağlayacaktir.bu cok önemli.demekki blizzard koredeki zvp nin niye z nin üstünlüğü olduğunu iyi analiz etmiş.

voidray nerf i yada buff u mi diyelim pvp de mass collo olayina denge getirebilir pvp de meta game değişecekmi ki?

phonex olayina gelince bunuda bob pardo ile yapilan gsl öncesi röpörtajdan anliyabiliriz.bir cok şikayet pvt ile ilgili toss un robo dişinda hiç bir techin nin güvenli olmadiği ile ilgiliydi.bildiğiniz gibi Gsl gibi 1. ye 100 bin dolar veren bir turnuvada tek cloak banshee yüzünden 4 tane toss elendi.en büyük eleştiri hem medivec yapilan yerden cloak unit de yapilabilmesi.robotic acılışına mahkum olan bir toss early game de baski kuramiyordu.phonex leri işin icine sokup bunu dengelemek istemişlerdir.

pvz de ise fungal in hava damage ini kaldirmak cok isabetli olmuş.bu zaten konuşuluyordu.gene son gslde tek fungal a verilen 12 phonex sanırım bu karari cikarmiştir.pvz de büyük bir denge sağlayacaktir.bu kadar kolay tech değiştirebilen bir irka bunun büyük bir problemi olacağini düşünmüyorum.phonexlerin 150/100 olduğunu unutmayalim.drone basmaktan başka zerg den anlamayan kore dişi zerg oyunculari bu konuda cok zorlanacak.july zerg vs ogsMc macinda phonex play yapan mc karşiliğinda curropter + hydra yapan july a karşilik veremedi ve maci kaybetti.
herkeze iyi oyunlar.
Mesaj tarihi:
Şu kısım kafama takıldı.

*Diamond üstüne, Masters League ve Grand Master League eklenecek. Masters League, her bölgeden en iyi %1-2 oyuncuyu içericek. Grand Master League ise her bölgenin en iyi 200 oyunucusunu barındıracak.

Yani acaba masters lige girmek için kaç puan yeterli olacak. %1-2 dendiğine göre diamondta ortalama 50bin oyuncu varsa ilk500 felan alınır gibime geliyor.

Grand masters zaten top 200 o belli.
Mesaj tarihi:
zaten daha once de konusulmustu, oyuna ne kadar erken basladiysan puanin o kadar yuksek olacaktir, bu cok normal. o yuzden duzenli olarak puan sifirlanacak demislerdi, ama mmr degismeyecek. boylece sezon mantigi gibi birsey gelmis olacak.

@oyman, daha onceki aciklamadan yanlis hatirlamiyorsam, puanla girilmeyecek master ya da gm lige, mmr ile girilecek. cunku 2500 diamond olan adamin mmr'i 1000 diamond'dan yuksek diye bir kaide yok. sadece 2500 olan daha cok oyun oynamis ya da daha erken oyunu almis demek (bkz bonus pool). o yuzden blizzard regional top 200 listelerini aciklarken kullandigi algoritmayi kullanacakmis bu top ligler icin.
Mesaj tarihi:
said:
tunca said:

scde oyun kazanmak, resourceunu en etkili bir biçimde rakibini elimine etmeye harcamak demek. o yüzden sadece defans için harcanan her ekstra resource senin oyunu kazanmanı zorlaştırır. iki tarafında çok iyi oynadığı oyunlarda bu küçük gözüken detaylar kazanmakla kaybetmek arasındaki fark. yani harrassdan korunmak için harcanan resourceun harrass yapılan üniteyi yapmak için harcanan resourcedan az olduğunu söylemenin hiç bir anlamı yok.

O kadar hurr durr ki double quote all the way hakediyor.

Ha bide o kadar biased bir ünite degerlendirmesi ki phoenix vs muta, çok komik yani. Şurada kaç adam mutadan dayak yemiştir, pusha gittiği anda oyunu kaybetmiştir kaç adam phoenixe oyun vermiştir? Gören finiksantisi queenleri mutanın stalkerlara yaptıgı gibi kavuran, piç eden bir ünite falan sanıcakEnerji bekleyip, çıktıgı zaman 1 kere graviton kaldırıp 1 drone yada queen öldüren üniteyle mutalisk bir tutulmus, çok fena.

Sonra bide infester basamıyorum ben demiş adam ya, ulan kaçınız yaptı hayatında infestora graviton? yok ben daha görmedim böyle birşey, protoss base'inde hayvan gibi force tutmadan roach push tutamadıgı için finiks basıcak sen gidip hiçbir counterı olmayan muta gibi masslanıp savaş alanı domine eden üniteyi sadece erken basıamadıgın için aglıcaksın.

WWII görmemiş holocaust abuserı gibisiniz.

Tamamen laf ebeliği yani yaptıgın, forumun samimiyet seviyesine de yakısmıyor ayrıca. Anına celik aynalar cekiliyor.
Mesaj tarihi:
tunca'nın dediği doğru genel açıdan bakılırsa.

taraflardan birisi statik bina ve ünitelere para harcamak zorunda kaldığı sürece, maliyetler arasında büyük uçurum olmadığı sürece oyun dengeye gelmez. spore crawler ya da queen haritanın bir taraflarına götürüp etkili şekilde kullanılabilecek bina ve birimler değil.

ancak;

phoenix ve ilgili tartışmalar buna tam olarak girer mi tartışılır. kabul etmek gerekir ki phoenix çok çabuk oyuna giren bir birim. yani etkili olması beklenen zamanda bu etkiyi yapabilirse, zerg gerçekten zor duruma düşüyor.

bir de gene tunca'nın daha önce dediği gibi, adam göklerin kralı olduysa ben de yerin kralı olurum diyemiyorsun. oyunun erken safhasında 5-6 birimin havaya kalktığında gene zor duruma düşebiliyorsun.

tabii tunca'nın tipik ağlamaklı attığı mesajlarda haksız olduğu yerlerde var :D

PTR'de oynayanlardan gelen bilgiler dahilinde konuya yaklaşmak daha doğru olacaktır. zaten baya ilgi çekti bu değişiklik fikri, üzerinde ciddi denemeler yapanlar olacaktır. bence oradan gelecek görüşleri bekleyelim ve bu tartışmayı biraz soğutalım. aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz kaç gündür.
Mesaj tarihi:
@xxx şu buff nerf ağlamalarını yapana kadar herkes daha güzel oynamaya kalksa micro-macro-timing, idra top z di bi ara en iyisini yapıyordu ama vs t kazanamadığı için ağlıyordu eh haklı daha iyisini yapabilen var mı? ama şurda çoğu kişi daha mid levelken buffa nerfe ağlamaları çok komik açıkcası ... yani hem mid levelsın hem fenixin 10 sn'sine ağlıyorsun bu kadar küçük hesaplara mı kaldı senin win alman? ...

@cost effective hesapları yapanlar bi kere Z her zaman ekstra income'a erken başlarken böyle 100 200 minerallik hesaplar yapmak ne derece doğru?

@oyman sc2ranksa göre Europe: 635,940 oyuncu var %1-%2 yaklaşık 6-12 bin arası bi oyuncu kitlesi ediyor çok bile yani bence ve gereksiz...

ama top200 olayı çok hoş.

Memphis said:

sen baseden cıkabilirmisin 12-13 fenix etrafta tur atıoken?

12-13 fenix ne zaman kim basmış vs t ? böyle manyak gibi fenix basan p'ye mm scv lerle hangi t girmemiş? ya da girip de kazanamamış ? ...
Mesaj tarihi:
tuncanin dedigi "harass yersen oyunu kazanman zorlasir"

ve bunun konuyla hic alakasi yok. phoenix'e buff gelmedi costu dusmedi. sadece daha hizli basiliyor. daha hizli basilmasi da daha cok basilacagi anlamina gelmiyor, sonucta 2 stargate'den phoenix masslamak icin 4 assimilatorun direkt phoenixlere calismasi lazim. o da baska unite basmazsan. o yuzden tuncanin korkulari teorik olarak mantikli olsa da pratikte gorebilecegimiz seyler degil.

hem phoenix o kadar overpowered bir unite olsaydi bir stargate fazladan atilip masslanirdi.
Mesaj tarihi:
said:
taraflardan birisi statik bina ve ünitelere para harcamak zorunda kaldığı sürece, maliyetler arasında büyük uçurum olmadığı sürece oyun dengeye gelmez. spore crawler ya da queen haritanın bir taraflarına götürüp etkili şekilde kullanılabilecek bina ve birimler değil.

EgerFiniks'in bütün olayı o arkadasların oldugu alan olmasaydı haklısın derdim huun. Ama finiks basıyorsan bunun sebebi zaten adamı yavaslatmak, early roach'la oyun almasını engellemek, expansionı onun çıktıgı gibi rahat çıkmak falan.

Finiks combat ünitesi hiçbir zaman olmadı, harrass ünitesine anti harrass basmayıhor gören zerglerle tartısıyoruz su an. Trajik.

said:
ancak;

phoenix ve ilgili tartışmalar buna tam olarak girer mi tartışılır. kabul etmek gerekir ki phoenix çok çabuk oyuna giren bir birim. yani etkili olması beklenen zamanda bu etkiyi yapabilirse, zerg gerçekten zor duruma düşüyor.

O da zerg'ün erken scout edip(ki hep ediliyor), ya early pressurela hemen oyunu bitirip yada defansif queen yada spore atıp oyunu dengelemesi demek.

Ki buz buna GAMEPLAY diyoruz. Oyun oynamak istemeyen adamlar var.

said:
bir de gene tunca'nın daha önce dediği gibi, adam göklerin kralı olduysa ben de yerin kralı olurum diyemiyorsun. oyunun erken safhasında 5-6 birimin havaya kalktığında gene zor duruma düşebiliyorsun.

Göklerin kralı title'ı protoss için preventive measure. Muta gelmesin diye var. Gökelrin kralı oluyorsun ama boş title, finiks bir işe yaramıyor combatta. 4-5 roach kaldır 1 tanesini bile keseme sonra yere insinler.

OMG FINIKZ OP.

Hayır adam dayanamayıp on dakikaya "Sen high level degilsin, oyunu bilmiyorsun bık bık diye gelicek yani, o da çok üzücü.
Mesaj tarihi:
Sleeep said:

12-13 fenix ne zaman kim basmış vs t ? böyle manyak gibi fenix basan p'ye mm scv lerle hangi t girmemiş? ya da girip de kazanamamış ? ...

ben bizim tempest ın 12 13 fenix yapıp late game dahil bi sürü kapışmayla oynadığına şahit oldum craftcupta
  • Yeni Oluştur...