ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 hayır abi, söylentiden başka bir kaynak yok. bi protokolden bahsediliyor, içinde ne varmış diyoruz bilmiyoruz diyorlar, ama hastanelere el koyuldu yabancı sermayeye satılacak diyorlar. neye dayanarak diyoruz, protokole, protokolde ne var? bilmiyoruz ama yabancı... döngüye girdi mevzu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Sparkcaster said: yalandır abi mi yani argümanınız hayır dünyalıyız ve mantığımız var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 balon said: bana el koyun abi of daral geldi bunlardan Bursa'ya bekleriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzun Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Aket-Atum said: balon said: bana el koyun abi of daral geldi bunlardan Bursa'ya bekleriz. +18 Bursali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Bone said: 22 tıp fakültesine el konulmuş diyor, ama adlarını yazmaktansa "marmara üniversitenin içinde bulunduğu 22 fakülte" diyor. bak marmama çok önemliydi zati, diğerlerini boşver. 22 tıp fakültesine el konulmadı. Marmara üniversitesinin içerisinde bulunduğu 6 tıp fakültesine borçları yüzünden hastahane binası karşılığında el konuldu. Bu arada el konuldu derken hayal gücün olayı devralmasın diye açıklık getireyim, torba yasası kapsamına dahil edilebilir ve IMF anlaşmalarında öne sürülebilir anlamında bu. 22 fakülteye de gizli bir protokol imzalatıldı zorla, borçları sebebiyle. İlk önce haberleri adam akıllı okuyun, kafa karışıklığı yaşamadan düzgün bir şekilde analiz edin, birinci paragrafta ki haberi ikinci paragrafta ki cümleye bağlamayın. Şurada iki üç adamın ( ki adları zaten aklımda, habire bir troll attack yiyorum kendilerinden ehehe ) görüşlerinden bir sıyrılın. Öyle post atın be :) Ayrıca forum kavramından çok ego okşamak, kanıtsamak derdinde olan ne kadar çok insan var ki bir keskin gerçekliği olmayan basın açıklamasını, gizli protokolleri olan bir anlaşmayı bahsetmesini "abeee gerçek değil yeaa" diyerek trollüyorsunuz. Güzel kardeşim, tıpkı diğer tartışmalarımızda olduğu gibi önce diğer bir mesajlarımı, olayın içeriğini oku. Forum kavramı eğer habire keskin gerçeği olan şeyler yazsaydı, onu tartışmaya bile ihtiyaç duyamazdım, çünkü gerçekler için tartışılmaz, kavga edilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 duyan imf'ye çok büyük borcumuz var zanneder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 sata sata azalttık işte ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 said: 22 fakülteye de gizli bir protokol imzalatıldı zorla, borçları sebebiyle silah zoruylamı yapmışlar anlamadım ki, al işte üniler özerk olsun deniyor en güzel özerklik bireysel ekonomiden geçmiyor mu? Maddi sıkıntıdan, hastane binalarına "el" konulmuş. Sanmıyorum ki el koyanlar "burada artık bilim yapılamayacak hasta tedavi edilmeyecek" desin. Bir süreliğine gelirler oraya akar, ticari anlaşma yahu bu? Sorucaksın rektöre nereden geliyor bu borç diye,herhalde tıbbi malzeme almaktan ötürüdür. Bir sebebi vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 "Üniversiteler borç gelir oranlarına göre sıralandı, içlerinde çok köklü ve büyük tıp fakültelerinin de yer aldığı 22 tıp fakültesine imzalanan bir protokol karşılığında en fazlası 144 milyon TL olmak üzere koşullu para yardımı yapıldı. Her fakülteyle ayrı bir protokol imzalanırken, para yardımı belirli aralıklarla yapılacak mali denetimlere indekslendi. Mali denetimde sınıfta kalan fakülte yardımın devamını alamayacaktır. Böylece üniversitelerin mali özerkliği ortadan kaldırılmaktadır." said: al abi anlatmış işte, 144 milyon TL para akmış içeriye. Neymiş olay? Ünilerin borcu yokmuş, yüksek ihtimalle tıp fakültesine yatırım amaçlı bu parayı almışlar. Kısa zamanda da hastaneye giren parayla çevirirler. Gayet güzel bir yatırım yani. Ha burada tek sorun, buna kimin karar verdiğidir. Rektör değil sanırım? öğretim üyeleri falan protokolden habersiz deniyor, Kİ bence böyle bir anlaşmada öğretim üyelerini uzak tutmak iyidir, doktor adama ticari bir şeyi anlatamazsın, adamın düşündüğü idealleri falan olur sadece. Ne güzel üni hastaneleri daha ileri seviyeye taşınacak diyeceğinize " el konuldu " diyorsunuz yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 ben mi yanlıs anlıyorum, IMF'e satılarak mı iyi olacak diosunuz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 imf ye satıldığı bir teori, agustos'ta mecliste bi konusma yapmıs adam sadece orada imf geciyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 144 milyonu kim veriyor zannediyorsunuz? Okudugunuz haberi nasıl anlıyorsunuz ki siz?? (anlıyor musun şüpheliyim zaten) IMF olayını da hadi bi bırak kenara. said: Hükümet çıkarttığı yasalarla üniversite hastanelerinin SGK’dan olan alacaklarını silmiştir. Bu kapsamda, 2007 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastane döner sermayelerinin 3,1 milyar YTL düzeyindeki alacağı silinmiştir. Silinen söz konusu alacak toplamları bugünkü fiyatlara getirildiğinde, yıllık bazda döner sermayeli işletmelerin yıllık satış hâsılatının nerede ise % 70-75’ine yaklaşmaktadır. Hükümet bununla da yetinmemiş, bedeli ödenmemiş faturaların bedelsiz kamu hizmeti tanımına sokularak silinmesi kararlaştırılmıştır. Oysaki yine AKP hükümetinin çıkarttığı 4736 sayılı yasa ile hiçbir kamu hizmetinin bedelsiz verilmemesi kararlaştırılmış, Dikili Belediye başkanı bedelsiz su sağlamaktan bu kanun çerçevesinde yargılanmıştır. Yani AKP hükümeti kendi çıkarttığı yasaya aykırı bir uygulama ile üniversite hastanelerinin alacaklarını ödemeyerek bu hastaneleri borç kıskacına sokmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Bugün üniversiteleri satan yarın para için köprü altında neresini satar acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 yahu adamlar universiteleri satmıyor, zaten 2 tip üniversite vardır 1- devlet 2- vakıf o yüzden istesende satamassın şu anda.satarsan adama kar getiremeyecek çünkü. Yaw adamlar kredi çekmişler işte, onun parasını hastane gelirleriyle ödeyecekler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 türkiye devleti krizde bile imf le anlaşma imzalamadı milyar dolarlar için 144 milyon için imzaladıysa ne diyeyim. hayırlı olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 dikleşmeden dik durduk diyosun yani ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 yav hiç mi kerdi alıp bişi yapmadınız hayatınızda =) ya olay iktidarı veya imf yi savunmak deil, kaldı ki sağlık alanında kendilerini sevmesemde son 8 yıldır güzel işler yapıyor iktidar.Ki yeni düzenlemeler geliyor muayeneler hakkında. Neyse, alınan şey kredi, e hastane zaten kendi kendini çıkaran bir yer o yüzden sorun olmaz. Tahminen hastanelerde iyileştirmeye falan gidilecek ( üni hastaneleri genel olarak iyi oluyorlar zaten ) Yani bu bir bakıma, hem eğitime hem sağlığa yapılan bir destek. asıl sorulması gereken soru şu, devletin buna parası parası yok mu? 2001 öncesi hükümetler gibi cari açığı dış borçlamı kapamaya başlıyor? Eğer böyle birşey yapmaya başladılarsa, bunun tek bir açıklaması var. İktidar elden gidiyor. Sonuçta, cari açığı dış borçla kapamak demek, benden sonra gelen çeksin demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 abi böle komik bir durum olabilir mi ama. devlet kendi kuruluslarına olan borcunu ödemeyip siliyor. mali sıkıntıya düşünce IMF ile baskı yaparak anlasması saglanıyor. IMF mali denetleme yaptıgında uygun görmezse el kolayabiliyor hastaneye. Nasıl bir kredi bu?? Kredi aldık biliyoruz ne oldugunu. İmza attırılan protokoldeki maddelerin bile gizli tutuldugu böle bi kredi almadık ama henüz daha. Bu haberin türkcesi devlet bu 6 hastaneyi 144 milyon dolara IMFe satmıs gibi birsey resmen. ayrıca devlet içi X kurumunun yine devlet içi Y kurumuna olan borcunu silmek benim gözümde hesaplarda oynama yapmaktan hicbir farkı yok, direk yolsuzluk. halkın olan bir borcu felan deil, devlet içi kurumlardaki borc dagılımını bu sekilde degistirmek resmen yolsuzluktur. ki burda olayın yarattıgı sonuclar resmen trajıkomik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeppelin Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 linklere tıklamama bile gerek kalmadan arkadaş sağolsun yazmış marmara tıp da dahil diye. hastanesi karşılığı el konulmuş ne demek anlamadım onu ama neyse. okuyayım bi şu linkleri yine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar