Masakari Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Yondaime iyidi bee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 ahmedinejad said: holy sen çok yanlış gelmişsin abi. alevilik le şiilik bambaşka şeyler işin aslı, o zamanlar sadece hariciler, emeviler ve hz ali taraftarları var. olay sadece iktidar mücadelesi. bu dini ihtilaf çok sonra oluşuyor. bu konuda son zamanlarda baya çok kitap okudum, herkes kendine yontmuş tarihi, Emevi tarihçiler başka, şii tarihçiler başka söylüyor vs. iyi düşünmek lazım.Yok yok sonra olduğunu biliyorum adının konmasının, ben temellerini kastettim. O tarihlerde ilk farklı görüş sünni-şii grupların arasında çıkıyor, daha sonra aleviler de Ali'nin halife olmasıyla ortaya çıkıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 işte onların adı alevi değil o dönemde, ırak müslümanları işin aslı. ve medine şehri. ali'yi destekleyenler bunlar sadece. alevi diye biz anadolu'daki türkmen müslümanlara diyoruz. Şiilik ırak ve iran'da oluşmuş birşey. oradaki akımlardan ve türk devletlerinden etkilenen türkler de alevi oluyor bizim bildiğimiz manada. bu arada bu mevzuyu merak edenler iranlı yazar ali şeriati'nin ali ve ebu zer kitaplarını okuyabilir. şiirsel bir dille anlatmış adam. bir de oral çalışlar'ın var muaviye ali çatışması diye. halifelik çoğunlukla siyasi bir kurum olmuş işin aslı 4 halifeden sonra. hatta bir dönem 3 tane halifenin aynı anda var olduğu dönemler olmuş. fatımi halifesi abbasi halifesi vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 İran 1300lere kadar Şafi değil mi? Türkler'in Aleviliği Farslar'ın Şiiliğinden önce diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 o biraz zor abi, şafilik bu arada sünniliğin bir mezhebi. şiilikle alakası yok. iran/ırak bu mevzuda kanka olmuşlar bir nevi. türklerin aleviliği daha çok anadoluda başlıyor fikrimce. bu karahanlıların mezhebini bilmiyorum işin aslı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Şafilik sünni zaten, İran eskiden sünni idi diye biliyordum. Semerkand kitabında öyle diyordu en azından, 1200lerde Şiilik orada daha yer altı mezhebi olarak belirtiliyordu. Karahanlılar falan Sünni, Safaviler'den önce herhangi bir Sünni olmayan hanedanlık yok. (Kuzey Afrika'daki Fatımiler hariç, onlar Arap zaten.) Türkmen Aleviliğinin Horasan'daki tasavvuf akımına dayandığı söyleniyor, Kürt ve Ermeni aleviliklerinin (Pavlakiler) ise Anadolu'da başlayan Zerdüşt kökenli inançlar olduklarına inanılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Skyfire said: 4 half-life ve mindfuck okudum :( bende :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Bence halifelik denilen şey aslında peygamber Muhammed'in kurduğu İslam devletinin devamını sağlayan yeni sultanlara verilen isimdir ve Emevilerden sonra bitmiş sayılır. Çünkü Emevi ve ardından gelen sallama Abbasilerden sonra sultanlık Türk sayılan Memlüklülere geçmiştir ve Arap hanedanlığı da yıkılmış sayılır. Osmanlı'daki halifelik falan ise sadece laftan ibaret bir ünvan bence. Bir diğer nokta ise özellikle Şiiler ve Aleviler Emevilere kızmakta haklılar gibi geliyor bana. Çünkü 4. halife Ali'yi öldürüp yerine devletin başına geçiyorlar, yetmezmiş gibi sonra da peygamberin torunlarını ortadan kaldırıyorlar. Ardından Horasan'da Türkleri müslümanlaştırmak için yapmadık zulüm bırakmıyorlar, dolayısıyla bu olaylar hafızalarda yer ediyor ve eski Orta Asya Türk inancıyla yoğrulmuş tasavvufi bir akım olan Alevilikte yer buluyor Emevi düşmanlığı. Alevi değilim ama adamların bozulmamış Türklük noktasında Sünnilerden daha başarılı olduğuna inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 şurda bilgi yanlışlığı olmasın hz. ali'yi hariciler öldürdü. emeviler değil. hz. ali'nin yandaşıyken, bazı hadiseler sebebiyle herkese düşman oldular. hz. ali ile aynı anda muaviye ve hakem olayındaki hakem'e de suikast düzenlediler. sadece hz. ali'ye olanı başarılı oldu. muaviye bacağından yaralandı, diğer adam yerine de onu sanıp başkasını öldürdüler. hariciler bambaşka bir mevzu. radikalin de radikali islamcılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Hariciler şu İsmaili denilen Hassan Sabbah örgütünün de temeli sanırsam değil mi? bi de Ali'yi Emeviler öldürmese de onlara yarıyor olay ve başa geçiyor adamlar torunları flaan öldürüp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 ııh yok malesef, hani yöntemleri çok benzer, onlar da çok kan dökmüş bi ton adam kesmiş ama hasan sabbah çok daha sonra geliyor. git gide hariciler etkisini kaybediyor o devire gelene kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2010 Holy said: Halifeliğin kalkması biraz vurucu olmuş evet. Yapılacak en mantıklı hareket araplara vermek olabilirdi ama o ortamda böyle bir şey mümkün değildi muhtemelen. Halk iyice galeyana gelebilirdi. abi cok istiysalar corrupted bi halifelik sistemini kendileri kursalardi zaten sole bisi war hic bir osmanli padisahi Hz. Muhammedin ailesinden felan deil. Yane yarin bi akli basinda adam cikip halifeyim ben islam birligini kurucam dese herkez biyat etse bi sikinti olmaz. Halifeligi kaldirmak sadece halifelik kurumunun Turkiye Cumhuriyetindeki yerini kaldirmak anlamina geliyordu. Araplardan biri ciksa ben Hz. Muhammedin bilmemkacinci torunuyum dese(ki duruyu bu kayitlarin hepsi hatta bi ismi wardi bu olayin ) olsa halife Ataturk gidip dovucekmiydi adami? Organize olamamalari onlarin yetersizligi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Masakari said: Yondaime iyidi bee dfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Holy said: Tabi şu an düşününce avrupa'ya papanın ve katolik kilisesinin verdiği zararları, keşke 1000 yılında kalksaymış hepsi diyor insan. BUNU SÖYLEYEN DE HOLY PATİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 halflife diye okudum başlığı ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 goldbären said: Holy said: Tabi şu an düşününce avrupa'ya papanın ve katolik kilisesinin verdiği zararları, keşke 1000 yılında kalksaymış hepsi diyor insan. BUNU SÖYLEYEN DE HOLY PATİHepsi kalksaymış şimdi ben çıkacaktım mesihim diye, papa falan ortada yokken yerdi bence bir grup insan, sonra ver elini şaraplar eğlenceler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 bu adam gerçek mi ya bu kadar mal olamaz bi insan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2011 said: Melike Yıldız pek şaşırmadım doğrusu... millete türkiyede kaç bar var yada kaç tekel bayisi var ve nerdeler diye sorsan hemen bilirler.. söz konusu islam dini yada tarihi olunca diller lal oluyor beyinler donuyor nedense.. WUAHAUHAUHAWUHWAUHWUAHWUAHWUAHW Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar