Artariel Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 farklı bişeyler denemek istiyorum bana en iyi tarhanayı, çorbasının nasıl yapılacağını ve en uygun giden baharatlarını anlatın
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 en iyi tarhana annanemin yaptığıdır. ama paylaşmam imkansız. sorry.
vaniLLe Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 en uygun giden baharatlar zaten kirmizi toz biber ve nane. sarimsaksiz da olmaz. baska bisiye gerek yok.
nomsaR Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 naneli pek sevmiyorum. bi de göçmen usulü yapılan makbul. Kırmızı tarhana yani, beyaz olan pek sevimsiz.
fede Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 en iyi tarhana çorbasının içine baharat atılmaz. tarhanan da iş yoktur. ha hazır aldıysan eğer ki alma, yeme daha iyi, aldıysan pul biber, çok az kekik ve salça iler şenlendir. biber salçası
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 dasaaa said: en iyi tarhana annanemin yaptığıdır. Bu her türk genci için geçerli değil mi? Bazen annaanne, babaanne olur sadece.
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 fede said: en iyi tarhana çorbasının içine baharat atılmaz. tarhanan da iş yoktur. +1
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 baharat atıp yazık etmeyin. tereyağını sofrada ilave edin tabaklara teker teker, arzu ederseniz beyaz peynir atabilirsiniz.
vaniLLe Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 evet, dogru esasen. o baharatlarin hepsi tarhananin icine katiliyo zaten tarhana hamuru yogrulurken, yok iste kirmizi toz biber, kekik, karabiber, nane vs. bazilari ama tereyaga nane- kirmizi biber katarak servis ediyo.
dylanN Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Ben bu tarifle yapıyorum tarhanayı ve lezzetli bir sonuç elde ediyorum.Zaten tarhananın tek baharatı nanedir.Zaten tarhana yapılırken içinde bir çok şey var.Baharat dahil. İlk olarak tarhanayı soğuk suda biraz eritiyorsun.Bu arada ayrı bir yerde su kaynatıyorsun.Tabi birde kaç kişilik yapacağına bağlı.Mesela 6 kişilik bir çorbaya 6 kaşık tarhana koyulması gerekir. 2 kaşık sıvı yağ 1 kaşık salça acı seviyorsan eğer bol pulbiber (varsa et bulyon da koyabilirsin içine) Bunları hafif kavuracaksın , ıslattığın tarhanayla beraber tabii ki. Sonra yavaş yavaş kaynatığın suyu dökeceksin kıvamını kendin ayarlıyorsun anlarsın zaten kıvamını. 5 dk kısık ateşte kaynatıp , üzerine tereyağıyla naneyi kavurup döküyorsun ,ve iki diş sarımsağı ezip ekliyorsun. 2 dk daha kaynatıp ateşten alıyorsun. Afiyet olsun :)
fede Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2010 mayasız hamur diye hatırlıyorum ama yalnış da olabilir
Artariel Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 vay neler dönmüş ya neden baharat konmaz ki ne bileyim pul biber olsun
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 binbir çeşit tarhana var burdur yöresinin ki en süperidir bence
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 hamuru hazırlican güneş altında kurutacan bide. kısacası: tarhanayı ananeler babaneler yapar.
Somon Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 denizli tarhanası içine kızartılmış biber Ccc
Burax Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 bimden hürrem marka tarhanayı alıyorsun, diğer hazır çorbalardan daha farklı bir pakette satılıyor, dolu dolu 1 yemek kaşığına 1.5 su bardağı su ekliyorsun kelle başı ben genelde 4 kaşık 6 bardak su yapıom güzel oluyor, az zeytinyağı, pulbiber ve tuzla servis edioz.
freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 baharatlı tarhana bana göre de olmaz,en güzeli arkadaşlarında dediği gibi kırmızı tarhanadır.
Öne çıkan mesajlar