Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
en iyi tarhana çorbasının içine baharat atılmaz. tarhanan da iş yoktur. ha hazır aldıysan eğer ki alma, yeme daha iyi, aldıysan pul biber, çok az kekik ve salça iler şenlendir. biber salçası
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

en iyi tarhana annanemin yaptığıdır.


Bu her türk genci için geçerli değil mi? Bazen annaanne, babaanne olur sadece.
Mesaj tarihi:
evet, dogru esasen.
o baharatlarin hepsi tarhananin icine katiliyo zaten tarhana hamuru yogrulurken, yok iste kirmizi toz biber, kekik, karabiber, nane vs.
bazilari ama tereyaga nane- kirmizi biber katarak servis ediyo.
Mesaj tarihi:
Ben bu tarifle yapıyorum tarhanayı ve lezzetli bir sonuç elde ediyorum.Zaten tarhananın tek baharatı nanedir.Zaten tarhana yapılırken içinde bir çok şey var.Baharat dahil.

İlk olarak tarhanayı soğuk suda biraz eritiyorsun.Bu arada ayrı bir yerde su kaynatıyorsun.Tabi birde kaç kişilik yapacağına bağlı.Mesela 6 kişilik bir çorbaya 6 kaşık tarhana koyulması gerekir.

2 kaşık sıvı yağ
1 kaşık salça
acı seviyorsan eğer bol pulbiber
(varsa et bulyon da koyabilirsin içine)

Bunları hafif kavuracaksın , ıslattığın tarhanayla beraber tabii ki.
Sonra yavaş yavaş kaynatığın suyu dökeceksin kıvamını kendin ayarlıyorsun anlarsın zaten kıvamını.
5 dk kısık ateşte kaynatıp ,
üzerine tereyağıyla naneyi kavurup döküyorsun ,ve iki diş sarımsağı ezip ekliyorsun.
2 dk daha kaynatıp ateşten alıyorsun.

Afiyet olsun :)
Mesaj tarihi:
bimden hürrem marka tarhanayı alıyorsun, diğer hazır çorbalardan daha farklı bir pakette satılıyor,

dolu dolu 1 yemek kaşığına 1.5 su bardağı su ekliyorsun kelle başı
ben genelde 4 kaşık 6 bardak su yapıom güzel oluyor,

az zeytinyağı, pulbiber ve tuzla servis edioz.
×
×
  • Yeni Oluştur...