Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laptopa kurmalık linux

Bone

Öne çıkan mesajlar

laptopta windows xp var. bunda linux kullanmak istiyorum. önce format atıp sonra kurucam.
wireless desteklemesi lazım.
kolay kullanım da olması gerekiyor, konsole felan değil direk windows gibi kullanılacak.

bir ton linux distrosu var, arayıp kıyaslamaya kalktığımda başım ağrıyor.
fedora, opensuse, ubuntu, kubuntu, mint, mandriva felan...
kubuntu'nun görselliği biraz daha güzel gözüküyor.

laptop için en önemlisi kolaylık olacak. kolay kullanılsın, güzel gözüksün de, öyle ahım şahım özellikler olmasına gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
KDE en iyisidir bence, Ubuntu'yu (ve Gnome'u) sevmiyorum ben. Mandriva KDE kur.

Kubuntu en berbat KDE dağıtımlarından, temelinde Gnome araşları bile kullanıyordu son baktığımda.

Hatta tam bilmiyorsan ben kurayım sana. Hem ramen yiyelim demiştik :)
Sosyal ağlarda paylaş

ufuk açma felan değil kolay kullanım diyorum... kullanacak kişi de zaten oturup linux kodlamıycak.
bi de dediğin şeyler paralı... neden paralı linux kurayım, deli miyim.

Quo-Vadis? said:

http://www.jolicloud.com/

daha ilginc bir şey istiyorsan gerci bu da ubuntu temelli

güzel bir şeye benziyormuş. chrome üzerinden denedim de çabucak application felan kuruyor.
browser değil de normal kullanımı da aynen o özelliklerde mi oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Linux kurarken tek bir puf var bana gore o da disk bolumleme konusu. Kalanini sonradan yapabiliyorsun her sekilde.

Linux icin tum disk'i otomatik olarak parcalamasini istemeyin. Ozellikle de data kaybetmek istemiyorsaniz.

Kurulum icin bos bir partition'iniz oldugundan emin olun ve boyutunu mutlaka not alin. Mumkunse MB olarak cunku disk isimleri kurulum sirasinda C: D: gibi degil /sda1 /sda5 gibi gorunecek.

Bu partition ayrim islemini kuruluma baslamadan once yapacaksaniz biri root, digeri swap icin olmak uzere iki partition yaratin ve dedigim gibi boyutlarini not alin. Swap partition'ini 2GB olarak ayarlayabilirsiniz. Fazlasina gerek yok. Root olacak olani ise kullaniminiza bagli olarak ayarlayabilirsiniz yine. Genelde 60-100 gb benim isimi goruyor her sekilde.

Sonrasinda kurulum esnasinda swap olan diski swap, digerini / (root) olarak secip kuruluma baslayacaksiniz.

Bir disk uzerinde 4 ayri partition yaratabilirsiniz. 4'ten sonraki her patition mantiksal partition olarak yaratilacaktir ve kurulumlarda kafa karistirabilir. Mumkunse bunu yapmaktan kacinin.

Bunun disinda bilinmezse olmaz bir seyi yok bu meretin. Google'dan istediginiz bir distro icin installation guide bulup kendiniz de yapabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

@Bone
evet normal kullanımı da oyle yalnız bir olayı var basta sana,ayrı bir user filan yarattırıyor,onda sonra tekrardan bir linux user yarattırıyor.İlk user sitesinden yaratıp girebiliyorsun.
Yani anlatmak istediğim aslında facebook hesabında User hesabın olarak yapabiliyorsun.Onu yaptıgın zaman zaten direk internete baglı oldugun anda facebooka da baglaniyorsun.Arkadaşlarını filan da goruyorsun otomatik.
Bir ara baya kullandım ben bunu oldukca ilginc gelmişti.
Program filan kurma basit kaldırması daha da basit,Oldukca ilginc olmuş denemeye değer diye duşunuyorum.
Hoşuna gidebilir.
BU daha cok zamanını devamlı internette gecirenlere yonelik.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

said:
Linux kurarken tek bir puf var

parçaların destekliyor mu? yoksa mal gibi sen ona bakıyorsun o sana sorun çıkartıyor. sen kurcalıyorsun o sorun çıkartmaya devam ediyor.

linux'un suççu değil tabii bu. misal benim lepitapların birinde sis'in suçuydu

sisin eski çalışanı kendisi unofficial driver yazmıştı. Blogunun adresini unuttum fakat mail attım ve yolladı banada. Lazım olmuştu zamanında
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...