di Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Nerde dusuyor lan bunlar ? Haberlerde paso cikip duruyor ama bir biz goremiyoruz anasini satayim. Hani zaten domates demeye bin sahit ister, bildigin saman gibi tadi olmasini gectim kilosu hala 5-6 lira Istanbul'da bir cok yerde -carrefour, migros, mahalle bakkallari ve marketleri. Nerede dustu bu optugumun fiyatlari ? Is guc muhabbeti olmasa gidip koye yerlesicem huzu bulucam yeminle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 3 liraydı pazar günü cevahir migrosta sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 5-6 ya düştü abi 15 ti bi aralar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Abi anlamiyorum iste. Hani domatese benzese tadi yine neyse deyip alirim da benzemiyorki. Bu arada guneyde hic bu kadar firlamadi fiyatlar. Maksimum 3-4 lira oldu, simdi yine dusmus durumda. Oradan buraya nakliyesi kilo fiyatini 2-3 katina cikarmamali ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Mevsimi geçti domtesin bu mevsimde yenmez isterse beleş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Masakari said: Mevsimi geçti domtesin bu mevsimde yenmez isterse beleş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Pazarda 2 liraya da 7 liraya da domates var. Sera domatesin gelmesi lazım fiyatların düşmesi için. Ne zaman gelir bilmiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Sozde geldi iste. 2-3 lira olan domates bildigin ezilmis, fabrikaya gonderilmesi gereken mahsul. Tasak gecer gibi reyonlara koyuyor serefsizler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 sera başladı zaten, aralıkta biraz daha artar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 biri fena manipule ediyor ya. Böyle oldumu almıyorum ben, mesela et almıyorum epeydir. Domatta altın niyetineydi bi ara 15tl nedir yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Masakari said: Mevsimi geçti domtesin bu mevsimde yenmez isterse beleş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Eğer ucuzluk istiyosan akşam saati bulunduğun yerin pazarına git fiyatlar düşmüş oluyo bayaa sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 sra başladı diye biliyorum ben de. tarla-sera arası bir dönem vardı yaklaşık 1 ay önce, o arada 6-7 liraya aldık biz de; geçen hafta 4 liraya inmişti ama hala yüksek tabi. domateslerin leş gibi olmasını geçtim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 valla biz bahçemizde çanakkale domatesi yetiştiriyoruz on numara sulu ve lezzetli oluyor saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 İçi böle bulgur bulgur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Çocukken domates o yıl ilk çıktığında annem salataya 1 (bir) tane doğrardı, biz de marulların arasından onları tek tek bulup yerdik. Annem de kızardı. Herhalde domates yılın 4-5 ayı olurdu. Son 10-15 yıldırda gerçek domates yediğimizi zannetmiyorum. Babaanneim bahçesinde kendi diktiklerinin bile tadı kalmamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Domates zaten bu topraklarda yeni birşey 150-200 yıllık mazisi var Amerika Kıtasından gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Ne güzel kokardı eski domatlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Suark said: 5-6 ya düştü abi 15 ti bi aralar 15 tl olmadı domates yapma etme,max 7 liraydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Masakari said: Domates zaten bu topraklarda yeni birşey 150-200 yıllık mazisi var Amerika Kıtasından gelmişti yanlış hatırlamıyorsam. oha bunu bilmiyodum ben said: ABD'de 1893 yılında mahkeme sebzelerle birlikte saklanıp yenildiğinden onu sebze diye sınıflandırmıştır fakat gerçekte meyvedir. Domatesin ilginç bir tarihi vardır. Bolivya ve Peru da yabani sarı renkli bir domates türü bulunmuş ve sonra Meksikada yetiştirilip, Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfinden sonra Avrupa'ya gemilerle gönderilmiştir. İtalyanlar sarı renginden ötürü onu altın elma olarak adlandırdı, ama çok geçmeden kırmızı türleri ortaya çıktı. Domates Amerika'da ilk defa Thomas Jefferson tarafından yetiştirildi. Ama pek çok insan zehirli olduğuna inanarak yemeyi reddetti, ta ki 1900'e kadar. Uzun zaman önce, pek çok Avrupalı için aşk elmasıydı, çünkü insanları romantik yaptığına inanılıyordu. Dünyada pek bilinmeyen bu meyve çok etkilidir diyor wiki dünyada 3. sıradaymış Türkiye domates üretiminde bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Sera çıkmışsa ve hala 7 liraya domates varsa bu sene ayvayı yemişiz demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 basmışlar hormonu düşmüş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 yazin yaz meyvesi ki$in ki$ meyvesi yiyin. domates yemeyince mezara gitmiyosunuz erkenden heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 portakal yiyin domates yerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 mandalin süper bi meyve lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar