yav Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2010 gerçi itü-işletme müh'nin programına bakamadım yani işkembeden konuşmuş da olabilirim ama başka bir tahminim bu almanların uydurduğu ve marmara üni'de falan olan "işletme enformatiği" tarzı bir bölüm de olabilir işl.müh.. sitelerine program koymamışlar ki bi baksaydık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 yav said: işletme biyere giremeyen herekesin okuduğu bölümçok doğru bir tespit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 ya işletmenin endüstrinin mühendisliği mi olur bırakın şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 işletme 4 sene eğlence ve çalışmama içeren bir üniversite hayatı isteyenlerin okumak istediği bölüm bence sdf adamlar bazı derslerine add/drop (derse ekleme bırakma dönemi 2. haftada oluyor genelde) tan sonra başlıyor lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Abi şunu es geçiyorsunuz yalnız; işletme, iktisat okuyan adamlar eğer iyi bir kariyer düşünüyorlarsa okudukları 4 sene içerisinde birinci sınıftan itibaren dünya kadar sosyal projede çalışıp, staj vs. yapıyorlar. Okulda yaptıklarından çok okurken yaptıkların önemli sosyal bilimlerde. Tüm o staj ve sosyal projeler aslında okulun bir parçası. Bugün mesela iyi başlangıçları olan işletme, uluslararası ilişkiler, sosyoloji mezunlarına falan çoğu nato, unicef ve benzerlerinde aktif görev almış insanlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 yav said: gerçi itü-işletme müh'nin programına bakamadım yani işkembeden konuşmuş da olabilirim ama başka bir tahminim bu almanların uydurduğu ve marmara üni'de falan olan "işletme enformatiği" tarzı bir bölüm de olabilir işl.müh.. sitelerine program koymamışlar ki bi baksaydık http://earth.sis.itu.edu.tr/cgi-bin/dprogtr?ISLE+201110 genelde ders planları fakültelerin sitesinde değil de öğrenci işlerinin sitesinde duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Şimdi baktım da, fizik, kimya ve teknik resim hariç tüm dersleri ve daha fazlasını almışım, gerçi ben ekonometriydim normal o yüzden. İşletmede yöneylem anabilim dalından ders yok galiba çoğu okulda. Esprisi de o zaten işletme mühendisliğinin, analitik düşünme yeteneğini geliştiriyorlar yönetici adaylarının. Ama gönül ister çalışkan insanları cezbetmek için ...mühendisliği ismi koyacaklarına adam gibi işletme, iktisat programları hazırlasalar da tüm üniversiteler; bir Amerika, İngiltere gibi mezun olanların %80'i piyasalara yön verebilecek ya da girişimcilikle büyüyebilecek insanlar olsalar. (Bu oran memleketimde işletme için %2 falan herhalde.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 işletme mühendisliğinin derslerine baktım da end. müh'nin biraz daha işletmemsi versiyonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 anaa yön eylem 2 yok adamlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 ben de baktım ilk seneleri klasik mühendisliklerin ilk senesiyle nerdeyse aynı diğer kalan 3 sene de bildiğin işletme işte o ilk sene alınan fizik,kimya,teknik resim gibi dersleri sonraki senelerde napıyor insanlar; biz mal mıyız gördük bu kimyayı fiziği diye yakınmıyorlar mı.. merak ettim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 yakınıyoruz aslında bu derslerin müfredatta olmasının sebebi biraz da fabrikadaki olaylara fransız kalmamak sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 kimya 101 fizik 102 falan alınca mı fabrikadaki olaya yabancı kalmıyosun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Olm yanlış yere mi bakıyosunuz lan? Seçmeli derslerine de tıklayın arada, en baba mühendislik derslerini almak zorunda bırakılıyor işletmeciler. Orda yazan derslerin hepsi açılmıyor. Zorunlu olarak Termodinamik, kimyasal teknolojilere giriş falan alıyordu adamlar. Hangi işletme bölümünde var bunlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 yok teknik resim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Holy said: Olm yanlış yere mi bakıyosunuz lan? Seçmeli derslerine de tıklayın arada, en baba mühendislik derslerini almak zorunda bırakılıyor işletmeciler. Orda yazan derslerin hepsi açılmıyor. Zorunlu olarak Termodinamik, kimyasal teknolojilere giriş falan alıyordu adamlar. Hangi işletme bölümünde var bunlar?ya tamam da o derslerin hiç biri o meslekle uzaktan yakından alakalı değil sırf mühendis densin diye konmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Hatta şöyle söyliym genelde böyle alıyordu benim tanıdıklarım, yanlışlarım da olabilir net olarak kalmamış aklımda ama çoğunluğu doğru. 3. yarıyıl Termodinamik Mühendislik Mekaniği 4. yarıyıl Statik ve Mukavemet Isı aktarımına giriş 5. yarıyıl Kimyasal teknolojilere giriş/Gıda işleme yöntemleri 7. yarıyıl Kimyasal teknolojilere giriş/Gıda işleme yöntemleri 20 kredi baba mühendislik dersleri var, az buz değil bence. Endüstri'de yok mesela bunlar sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Holy said: Olm yanlış yere mi bakıyosunuz lan? Seçmeli derslerine de tıklayın arada, en baba mühendislik derslerini almak zorunda bırakılıyor işletmeciler. Orda yazan derslerin hepsi açılmıyor. Zorunlu olarak Termodinamik, kimyasal teknolojilere giriş falan alıyordu adamlar. Hangi işletme bölümünde var bunlar? düşündüğümüzden daha saçma yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Longshanks said: Holy said: Olm yanlış yere mi bakıyosunuz lan? Seçmeli derslerine de tıklayın arada, en baba mühendislik derslerini almak zorunda bırakılıyor işletmeciler. Orda yazan derslerin hepsi açılmıyor. Zorunlu olarak Termodinamik, kimyasal teknolojilere giriş falan alıyordu adamlar. Hangi işletme bölümünde var bunlar?ya tamam da o derslerin hiç biri o meslekle uzaktan yakından alakalı değil sırf mühendis densin diye konmuşTemelden termodinamik, mühendislik mekaniği falan bilmeleri fabrikadaki olayları anlamalarına yardımcı olmuyor mu? Yani planlanan bu ise bence gayet başarılı bir ders planı hazırlanmış. Ha baya isyan ediyorlardı tabi bu dersleri okurken ama bence endüstri mühendislerinden daha fazla mühendis oluyor bu adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 ben çözdüm işi bu böyle eninde sonunda işletmeci olacak ama bir sürü zeka ve ineklik fışkırtan insanları topluyolar itü'ye işletmenin yanında enerjisini alsın diye böyle dersleri de veriyolar adamcağızlara ahah dediklerime inanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2010 Holy said: Longshanks said: Holy said: Olm yanlış yere mi bakıyosunuz lan? Seçmeli derslerine de tıklayın arada, en baba mühendislik derslerini almak zorunda bırakılıyor işletmeciler. Orda yazan derslerin hepsi açılmıyor. Zorunlu olarak Termodinamik, kimyasal teknolojilere giriş falan alıyordu adamlar. Hangi işletme bölümünde var bunlar?ya tamam da o derslerin hiç biri o meslekle uzaktan yakından alakalı değil sırf mühendis densin diye konmuşTemelden termodinamik, mühendislik mekaniği falan bilmeleri fabrikadaki olayları anlamalarına yardımcı olmuyor mu? Yani planlanan bu ise bence gayet başarılı bir ders planı hazırlanmış. Ha baya isyan ediyorlardı tabi bu dersleri okurken ama bence endüstri mühendislerinden daha fazla mühendis oluyor bu adamlar.ne alaka ki? bizde de var aynı dersler ben sadece bu derslerin yaptığımız işle uzaktan ve yakından alakasız olduğunu söyledim. bizim fizikle kimyayla hiç bi işimiz yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar