Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

20.000 tl civarı Öğrenci Düt Düt.

Dartanian

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bizimkileri zor da olsa ikna etmeyi başardım.Şimdi bazı şeyler var yazayım, ayrıca ciddi anlamda pek anlamıyorum arabalardan.

-Haftaiçi hergün okul-ev arası 90km yapcağım için az yakan bişey olmasını istiyorum

-Bu yol yokuşlu olduğu için (580 rakıma çıkıyoruz) 1.4den aşağı motor nasıl olur sizce?

-Çok düşük model istemiyorum.Dış görünüşü de öğrenciye uygun spor tipli hb düşünüyorum.

-Boya ve parça değişikliği ne kadar önemli araba alırken?

-Max 20bin olucak çok zorlarsam 21 ancak ondan yukarı çıkamam

-2yıl falan bu düzende kullanılcak yani bayaa bi kullanılcak bu süre zarfında sorun yaratmıcak.

Dediğim gibi bugüne kadar sadece kullandım hiç bi fikrim olmadı araçlar konusunda sizin fikrinizi almak istedim.Burdaki fikirler + tanıdık galericiyle konuştuktan sonra 2-3 ay içinde alınıcak..

Şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Annemler kendilerine yeni araba aldılar, Altea bana kaldı. O yüzden almadım :) Daha iyi oldu aslında.

Corsa için o yazılanı ben de görmüştüm ama bence iyi bir araba. En alt model olduğu için diğerlerinin altında kalması zaten normal. Slovenya'da kaldığım sürede hep Corsa kiralamıştım, yaklaşık 8-10k km yol yaptım toplamda. Tek şikayetim 100'ün üstündeki hızlarda hızlanırken zorlanmasıydı. Ama ne kadar gerekli bir şey bilmiyorum. Diğer yönlerinden (kullanım, görünüm, iç tasarım vs.) çok bir şey vermiyor ama gayet yeterli olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir arkadaşımda swift var, bende kullandım araba 1.4 önden çekerdi, çok güzel bir araba içi de sınıfına göre çok hoş ve arabada hiçbir çekşi problemi yaşamadım.
Arabayı sıfır aldılar, 2 yıl oldu geçen servise bizim ısrarımızla götürdüler arabayı, taş gibi araba gerçekten.
Kendim opel Astra kullanıyorum 2010 ama bütçem o civarlarda olsa kesin swift alırdım :>
Sosyal ağlarda paylaş

Dartanian said:

Mazda'ya hiç bakmamıştım da sen araştırmışsındır onun eksileri-artıları neler?

Mazda'nın yakıt tüketimi Swift kadar iyi değil ama gayet tatmin edici. Surus keyfi Corsa'dan daha yüksek. Opel kadar yaygın olmaması arabanın karizma puanını arttırsa da 2. el pazarda biraz düşündürüyor. Mazda için fikir sorcağın bir çok kişi Türkiye'de pazarı olmadığından, servis vb. sıkıntı yaşayabileceğinden bahseder. Ama pek kulak asma diyebilirim. Servis-parça sıkıntısı Swift, Opel'den çok farklı olmaz. 2. el satarken müşteri bulamama sorunun da çok eski bir model almadığında sürece olmaz. Mazda 2'yi 2008+ bir model alabilirsin 20k civarına. Swift'e göre daha güvenli ve sağlam bir araba olduğunu söyleyebilirim.

Bu arada Swift demişken 4x4'ün arkasından bakınca yere yakın diferansiyeli görünüyor. Başta dikkatini çekmeyebilir, hoşuna gider mi gitmez mi bilmiyorum da uyarıyım dedim. Bir de yere sürtme-çarpma olayından şikayetçiler yere yakın olduğu için.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Dartanian said:

Mazda'ya hiç bakmamıştım da sen araştırmışsındır onun eksileri-artıları neler?

Mazda'nın yakıt tüketimi Swift kadar iyi değil ama gayet tatmin edici. Surus keyfi Corsa'dan daha yüksek. Opel kadar yaygın olmaması arabanın karizma puanını arttırsa da 2. el pazarda biraz düşündürüyor. Mazda için fikir sorcağın bir çok kişi Türkiye'de pazarı olmadığından, servis vb. sıkıntı yaşayabileceğinden bahseder. Ama pek kulak asma diyebilirim. Servis-parça sıkıntısı Swift, Opel'den çok farklı olmaz. 2. el satarken müşteri bulamama sorunun da çok eski bir model almadığında sürece olmaz. Mazda 2'yi 2008+ bir model alabilirsin 20k civarına. Swift'e göre daha güvenli ve sağlam bir araba olduğunu söyleyebilirim.

Bu arada Swift demişken 4x4'ün arkasından bakınca yere yakın diferansiyeli görünüyor. Başta dikkatini çekmeyebilir, hoşuna gider mi gitmez mi bilmiyorum da uyarıyım dedim. Bir de yere sürtme-çarpma olayından şikayetçiler yere yakın olduğu için.

İzmir'in yolları pek iyi değil swift için o zaman =)

Mazda 2 2009 falan o civarlar evet verdiğin bilgiler için çok sağolasın.Hiç aklımda yokken çok hoşuma gitti araç..

Swifti yinede görmek bi test etmek istiyorum.Onun dışında corsa,mazda tercihi olucak gibi büyük ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

SeaGle said:

Palio çok tatlı arabaymış lan, bugün test ettim de. Tam öğrenci arabası, bide çok az yakıyo.
ben de kestirdim gözüme

bütün sürücü kurslarının palio almasının sebebi var elbette, hakkaten az yakıyomuş.

bizim burdakiler hep dizel getz kullanıyo valla. ama içine girmek için uğraşıyodum ben baya sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

Palio az yakmıyo aslında, hiç yakmıyo. Öyle iktisatlı araba görmedim ben ya. Hala oğlunda var, yahu lan kokla en azından be.

Parçası da çok pahalı değil, yakıt ekonomisi de mükemmel. Multijet olduğu için iyi de kaçıyo. Yanlız ben 2.4 arabadan inip ona bindiğim için devir sorunu yaşadım bi an, çabuk toparlamadı ama o benimle ilgili bi sorun.

Bide siz nasıl öğrencisiniz lan 20k ya araba alıyosunuz. Ben 1 k biriktirip dslr alamadım bilaer.
Sosyal ağlarda paylaş

Mazda'yı sevdim aslında ama corsa ağırlık kazandı benim için, zaten önümde 3 ay civarı bi süre var araba alabilmem için.Çok düşeş bi araba düşmezse yazı bekleyip, çalışarak alabilceğim fiyatı biraz daha yükseltebilirim bilmiyorum.

Arkaya yazdırırım zaten ''Alın teri değil baba parası'' diye. :D

Sürücü kursunda da peugeot 206 +, getz ve renault'un bişeyini kullanmıştım yoktu palio :D

O kadar az yakmasa da olur yani :P

@raycharles abi güzel araba ama 4 kapı düşünüyorum onun içinde büyük ihtimal biraz fiyat yükseltmeye çalışıcam dediğim gibi..Yaşlı insan da binicek falan filan :) teşekkürler yinede.

haa bi de @ginger inş alırsın bi an önce dslr'ı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...