Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Yeni aldim mont bende, nerede yasiyosun bilmiyorum. Ama -15 altini gören biyerde yasiyosan kesinlikle ve kesinlikle iyi bi mont sart. Cok param var diyosan, direk canada goose tavsiye ediyorum. Sanirsam duzgun bi montu 500 eu'dan falan basliyo. Degermi dersen evet, deger. Kaz tuyu butun montun ici, elleri isitan alakasiz eldivenlerine kadar var. Saglik herseyden önemli. Cok param yok diyosan, o taraflarda varmidir bilmiyorum ama north face var, helly hansen var, everest var(yerel bi marka olabilir). Bide kat kat giyinmek cok mantikli bisey degil mesela burda. Cunku iceride heryer sicak, ortam sicakligi gayet normal, kat kat oturulacak gibi degil. Oyuzden genelde herkesin montu var, iclik giyiyolar bikat onun ustunede gunluk ne giyeceklerse giyiyolar falan. Burasida kisin -30 35 leri gören biyer(kuzey isvec). Montun kesinlikle kalin olmali, ince bi montla soguga dayanamazsin. Onun disinda atlet matlet giymem bende kendimi bildim bileli.Iyi bi montun olursa, uzun kollu falan giyip gayet ustune mont,atki takilabilirsin. Yinede -30lari falan göruyosan iclik giymeni tavsiye ederim. Olurda biyerde otobus falan beklemen gerekirse donarsin. Enazindan pantolon altina giymen fena olmaz. dasaaa said: hâlâ öle.. hele düz atlet.. ha bi de kollu olanları var ya bunların. onlar daha da bi rezil. daha da bi negatif puan yazar. Aga burda seks hayatini falan etkilemiyo öyle seyler. Turkiye de "ayyy kiro" olabilirde, -35'te bekci copu olmak var. 3-4 secenegin var; a) iclik giymezsin,sumugune ve kirpiklerine kadar kadar donarsin b) önsevisme esnasinda isigi kapatirsin ve neyi cikardigin anlasilmaz c) isigi kapatmakla ugrasamam diyosan, uzunkollu ve pantolon ile birlikte iclikleri ayni anda caktirmadan cikarirsin d) eline biseyler verip oyalarken caktirmadan soyunursun Iclikten nefret eden biri olarak diyorum bunlari, valla bak. Turkiye de yine olsun yine giymem, ama -15 -20'den sonra cidden dayanilmaz soguk oluyo. Ben gecen sene giymedim, 20 dakka sogukta yurumem yetti, yataklara dustum, gurbette kimse corbada icirmez :(
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 yaw -30 için mi dedik biz onu, istanbul için dedik.. -30da ben üstüme büyük ihtimalle bölgenin hayvanlarının postunu falan da giyerim mont dışında.
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Vargath said: Sabahları pekmez için olm (tu)
Korax Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 dasaaa said: yaw -30 için mi dedik biz onu, istanbul için dedik.. -30da ben üstüme büyük ihtimalle bölgenin hayvanlarının postunu falan da giyerim mont dışında. Haha tamam canim, orada hemfikiriz iste. Turkiye de bende giymiom zaten. Sogugu sevmiyom ben ya
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Korax said: d) eline biseyler verip oyalarken caktirmadan soyunursun abi herşey iyi güzel de, burdan çok fazla anlam çıkar sdfg
pascalnouman Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 soguk icin deri en temiz ve uzun vadede ucuz bir cozum-dana derisi tavsiye edilir.
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 alta yün içlik olayını denedim. bu bildiğimiz annelerimizin "oğlum üşüme giy şunu" diye verdiği yün içliklerden. bayaa güzel de birşeydi fakat şöyle bi durum var, hem çok kalın, hem iç ortama girince uyum sağlayamıyor içeriye, çok sıcak oluyor yani. sıcaklık alışverişi falan diyorlar ya, veriş yok yani, sırf alıyor. alt için north face'den termal içlik gibi bişi almıştım, tayta benziyo böyle, o bayaa iyiydi. hem ince, hem rahatsız etmiyo, hem çabuk uyum sağlıyorsun ortama, tavsiye ederim. şu sıra -5 falan olması lazım buraların, -5'e bile sadece ince bi kotla dayanmak zor (ha bu arada ulaşımı hep bisikletle sağlıyorum yani rüzgar aslında beni üşüten şey) bahsettiğim o termal içlik hatun yanında da çıkartınca "böhere" denilen bişi değil hem o yönden de güzel :p kaldığım yer isveç kadar soğuk değil, -35 falan olmuyor da, -15'i buluyormuş kışın ki istanbul sıcağına alışmış biri için hakkaten ciddi soğuk. altta sorun yok, üst için bir şeyler bulmak lazım. atlet giymeyi sevmiyorum. said: Bide kat kat giyinmek cok mantikli bisey degil mesela burda. Cunku iceride heryer sicak, ortam sicakligi gayet normal, kat kat oturulacak gibi degil. heh işte bunu demek istiyordum ben de, dışarısı hayvan gibi soğuk, kat kat giyiniyoruz okey, içeri girince 25 dakika soyunmak zorunda kalıyorum, sonra çıkarken yine giyin falan, bıktırıyo hakkaten. korax'ın verdiği marka biraz uçuk gibi ya, isveçte değiliz sonuçta, diğerlerine bakmaya devam edeyim.
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Canada Goose'da bayaaaa bi pahalıymış ya.
Trias Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Kışın üşümemek için 1- İç giysi giyilmesi lazım, polartekin güzel ürünleri var. Northface den alınabilir 2- Üşümenin genel sebebi "terlemek". iç giysiyi alırken buna dikkat edin, teri dışarı atan modeller var. 3- Kaz tüyü mont alın, elyaflara kanmayın. Kaz tüyü ciddi bir hava boşluğu bırakıyor ve soğuktan çok iyi koruyor. 4- Terlememek için Goretex malzemeden yağmurluk kullanın. Goretex kaz tüyü montlarda var. -20 lerde kaztüyü uykutulumu, goretex bivakla (uykutulumunun dışına geçirilen torba, sudan korur) çadırsız yattığımı bilirim. En kolayı dağcılık malzemesi satan bir yere uğramak. Kış için goretex botları tavsiye ederim. Baba yadigari vibram tabanlı botlarımdan goretex botlara geçince ayaklarım bayram etmişti.
Red Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2010 paraya kıyıp bi tane paul&shark mont alıosun.ve üşümüosun :) rahat 6 senelik bir montum var.biraz ağır ve yuvarlak gösteriyor gövdeyi fakat daha üşütmedi.içine hiçbişi giymesen bile koymuyor :)
Mathias Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Öncelikle Columbia, Jack Wolfskin, Lafuma markalarının "çakma" dağcılık ürünülerine girdiğini söyleyelim. Türkiye bulunabilen kaliteli markaların ise The North Face, Marmot, Millet, Vaude olduğunu da söyleyelim. Orta kaliteler de Salewa, Löwe Alpine, Hannah diyelim. Bunlar giyim için olanlar. 400-500 dolarlık mont dağcılık mağazasından alındığı takdirde 2 şekildedir. 2si de doğru model alındığında teknik ceket olarak geçer. 1) Su geçirmez/nefes alabilir özellikli kaz tüyü dolgulu 2) Su geçirmez/nefes alabilir özellikli hafif, ince ve dayanıklı. Bu 2 kategoride kendi içlerinde ayrılırlar. Şehirde kullanım için 2. kategori altındaki belli bir mont tarzı en uygunudur. Bu da hem ısı yalıtımı, hem de dış etkenlerden korunum sağlayan 2-in-1 ceketlerdir. İçinde polar kısım dış kısma fermuar ile bağlanan, gerektiğinde ayrı ayrı kullanılabilen bu ceketler hem modüler, hem de sundukları korunma avantajları için şehir kullanıcıları için en uygun ürünlerdir. Aynı zamanda kayak, dağcılık ve trekking de yapılıyorsa genel kullanıma uygundurlar. Bunun en güzel örneği Mammut markasındaki şu ceket ; Mammut Twin Jacket Plus Hem 2 layer Gore-Tex Pro shell'e hem de ince-orta kalınlıkta bir polara sahip. Hem de şık. Bu model ilk çıktığında 480 euro'luk bir fiyata sahipti. En iyi dağcılık markalarının bu tür ürünlerindeki son noktalardan biri baktığınız bu ceket. Parasının çoğunu markaya değil, kalite, modülerlik, kullanım rahatlığı, dış etkenlerden korunma, nefes alabilen astara yatırıyorsunuz. Bu tarz ürünlerin dışı da özellikle sürtünen kısımlarda dayanıklı yapıldığı için iyi kullanımda 10-15 sene rahatlıkla dayanacaktır. Türkiye'de de bulabileceğiniz The North Face'den bir örnek vermek gerekirse; The North Face 2-in-1 Jacket yaklaşık 450 liralık bir fiyatı var bunun da. Kaz tüyü ve diğer teknik ceketler dağcılık konusuna girdiği ve ilgisi olmayanlar için bir yığın amaçsız bilgi yumağı olduğu için hiç detayına girmeye gerek yok. Sizin ceketiniz budur. Almak isterseniz; www.everestoutdoors.com www.k2outdoor.com www.atlaskamp.com www.kutupayisi.com www.maceracumhuriyeti.com www.alpinist.com.tr www.adrenalin.com.tr (hiç bir düzgün ürünü kalmadı) Yoksa gidip sportpoint xxxxtereme xtreme kazıklama board/kayak marketlerinden The North Face'inizi indirimle 550 liraya falan alabilirsiniz Nautilus'tan akmerkezden. Esnaf gibi indirim yapabilen, halinizden anlayan kişilerden almak isterseniz karaköy'e geçin. Yoksa board'cu bebelerden gore-tex'in nasıl çalıştığını sportpoint'te gerçekten ÇOK ŞEKİL ÇOK KUUL öğrenebilir ve rossignol mont falan satın alarak ÇOK ŞEKIL olabilirsiniz. ( evet adamları sevmiyorum :) )
reddiye Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 vücudunun sivri bölümlerini sıcak tut parmak uçları burun VESAIRE
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 @Mathias: abi güzel yazmışsın da sorum var.. ince kazak+bu spoilera koyduğun montlardan biri -2, -5'C de üşümememi sağlar mı?
xwhiplashx Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 öeh. o yağmurluk şeysine o kadar para vereceğinize gelin bize yerli fiyatına çakal kürklü güzel deri ceket verelim. wöeh.
Mathias Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 @dasaaa Eğer -2 / -5 derecede durman yarım saatten fazla hareketsiz olmayacaksa, yani bu sıcaklıklarda yürüyor/ hareket ediyor durumda olursan bu ceketlerin içine termal içlik olarak bilinen ısı yalıtımı yüksek uzun kollu t-shirt bile giysen yeterli olur. İnce bir polar hayli hayli yeter. Şehirde giyilecek ürünlerde inanılmaz modüler olmaya gerek yok dağcılıktaki gibi. Üstünde ne olursa olsun bu 2-in-1'lerden birini giydiğin anda sorunun çözülür. Ancak dikkat etmek lazım, çok kalın giyilirse terleme yapar. Özellikle de pamuklu tshirt falan varsa o ter yapışır kalır, gene üşütür. Bu yüzden terleme ihtimali çoksa ceketin içinde yünlü veya sentetik ürünler kullanmak faydalı. En azından %30 pamuk %70 polyester olan içlikler var mesala. Yok yahu ne terlemesi ben bunu şehirde ev-okul-iş arasında vasıtalara binerken üşümeyeyim diye alıyorum deniliyorsa, kesinlikle üşütmez, çok da rahat ettirir. Bu tarz ürünlerde koltukaltı fermuarları ve çok uzun cep fermuarları bulunur. Nedeni de terleme olursa üstünü çıkarmadan bu fermuarları kullanarak ferahlamak. Ürün zaten gore-tex benzeri bir nefes alabilen / su geçirmez yapıda ama yetmediği anda fermuarlara başvurabiliyorsun ve gerçekten hemen farkettiriyor. Ancak sabit duracaksan, kaz tüyü olmadığı sürece kısa bir sürede üşümeye başlarsın. ( özellikle dağcılıkta emniyet istasyonu/ kar duvarı örme / emniyet alma gibi durumlardaoluyor ama şehirde de bir yerde 30 dk araç beklersen olabilir.) Bu arada kafa, el ve ayaklar çok daha önemli demem lazım. Bu dediklerim, ancak bu uzuvlarınız ısı kaybı yaşatmadığında geçerli. Sırf kafası açık kalmış adamın hipotermiye girdiği görülmüştür yani :). Orta kalınlıkta polar bere, terletmeyen yünlü bir eldiven ve su geçirmez/nefes alabilir özellikli bot çok önemli. ( gore-tex)
fede Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 800 lira monta verilir mi nabıyosunuz siz ya
Red Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 böyle şeyler genelde bi kere alınıyo ya veriosun 10 sene giyiosun sıkıntı yok
fede Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 bi mont 10 sene giyilir mi ya nabıyosunuz siz
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 usta bakin suna tekrar dikkat cekiyorum, usuyen kisi -5 -10 derecede bisiklet surdugu icun usuyor :) ruzgar var hayvan gibi. mathias in gosterdigi 2. north face cok guzel gorunuyor da hakkaten alip giysem, donucam gibi geliyor bana :) hakkaten donmuyosun yani bunu giyince oyle mi ahahah, valla denek olmak istemiyorum. boyle 500 lira verip, sonra ´abi hakkaten yagmurlukmus bu yaa´ demek cok uzucu bi durum kendi acimdan :)
Korax Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 abi -35 lan, o havaya ciksan 800 lira degil 8 milyar verirsin usumemek icin.
Mathias Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 fede said: 800 lira monta verilir mi nabıyosunuz siz ya İnsanlar 2-3 milyar cep telefonuna veriyorsa, üşümemek için monta da para verebilir. Dağcılık montu yırtmayı başarmadığın sürece 20 sene de giyilir.
senko Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 paran varsa verirsin fakirsen 3 hırka giy üst üste.
-Amaranth- Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 üşenme diye okudum yanlış konuya gelmişim
Öne çıkan mesajlar