Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GSL Season 3 Qualified Players.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
GSL Season 1: 27 protoss qualify, 3 quarterfinalists, 0 semifinalists
GSL Season 2: 20 protoss qualify, 1 quarterfinalists, 0 semifinalists
GSL Season 3: 12 protoss qualify...0 quarterfinalists?

nerf protoss
Mesaj tarihi:
_ILuVaTaR_ said:

patch pvz'yi mahvetti resmen ya, protoss'a karşı daha da etkili oldu sanırım zerg qq buffı. hem protosslar yerine zergler katılıyor ro64'a hem de turnuva da eliyolar tossları hehe.

Abi artık tartışmayın Blizzard istatistiklere bakmış; yenme yenilme oranları yakın. Broodwarda Zerg hep yenilirdi şimdi yenmesi garip geliyor tabi insanlara.
Mesaj tarihi:
yildirimokur said:

_ILuVaTaR_ said:

patch pvz'yi mahvetti resmen ya, protoss'a karşı daha da etkili oldu sanırım zerg qq buffı. hem protosslar yerine zergler katılıyor ro64'a hem de turnuva da eliyolar tossları hehe.

Abi artık tartışmayın Blizzard istatistiklere bakmış; yenme yenilme oranları yakın. Broodwarda Zerg hep yenilirdi şimdi yenmesi garip geliyor tabi insanlara.

zerg hep yenilirdi? hiç bi zaman öle bişi yoktu.
Mesaj tarihi:
Early expand = I win.

All-in bir taktik değil caresizlik. hiçbir garantis iyok tutacagının, counterı da değil. Counterı yok zaten.

Çok iyi oyuncular o düştükleri dezavatajlı noktadan toparlayabiliyorlar ama herkes bunu yapabilmek zorunda değil.
Mesaj tarihi:
Oymanq said:

yildirimokur said:

early expendin counterı phoenix yada banshee bence.

phoenix mi phoenix napıyo hatcherimi patlatıyor?

yani phoenix banshee falan bunnar belli bi süre, larva sıkıntısına sokar, cok deil belli bir süre sadece, eger rakip drone basarsa bu sürede, iyi bi timing pushla kapatırsın expsini
eger drone force orantısını düzgün ayarlarsa sende erken alınan expyi biraz daha geç almana rahmet o aradaki ekonomi farkını kapatıosun

ama oymanında bakıs acısı güzel, bu forumda cok sık gördüğüm bişi, milletin başka postlarını içerleyip, fırsatını buluncada içini kusmaya çalışmalar :)
Mesaj tarihi:
queen'i öldürmek için 3-4 tane phoenix gerek. ölene kadar zaten 2. queen 3. queen geliyor.
queen varken drone haras yavaş 2 tane öldürüyosun adam 6 tane çıkıyor.

phoenixle oyun başı harass'ın yegane yöntemi warpgate yapmadan direk +1 gidip 2-3 phoenixle hızlıca gidip queen ardından overlordları kesme olabiliyor ama zaten adam gelip base'ini görebilecek beyne sahipse 4 queen basıyor. BSG diyor.
ayrıca stargate -> 3 phoenix basana kadar adam 20 ling 5 baneling gelirse kapındaki 2 zea 1 sentry ile alıyorsun avuca.
fantezi yapmaya gerek yok yani bunlar 100lerce kez denenmiş ele alınmış, streamlerde görüşmüş şeyler.

banshee nispeten iyi çünkü dronelara 2 atıyor, kitelaya kitelaya hiç bişey yapmasan 3 base'den 2 naturalden drone kesiyosun. çoğaltıp queen kesiyosun vs.
phoenix ile roach kesmek de hayal ürünü, bkz: ARMORED.
Mesaj tarihi:
+1 upgrade le phoenix +4dmg alıyor bu arada (+2 x 2 atak)
çok deli fark ediyor. biçiyorsun queen/overlordları ama işte warpgate yok, masraf çok, normal olarak ground unit yok. adam 5 roach 10 ling gönderip bitirebiliyor kafayı kullanırsa
Mesaj tarihi:
BaaL said:

+1 upgrade le phoenix +4dmg alıyor bu arada (+2 x 2 atak)
çok deli fark ediyor. biçiyorsun queen/overlordları ama işte warpgate yok, masraf çok, normal olarak ground unit yok. adam 5 roach 10 ling gönderip bitirebiliyor kafayı kullanırsa

+1 phoenix +2 dmg alıo ne yazık ki
Mesaj tarihi:
Memphis said:

Oymanq said:

yildirimokur said:

early expendin counterı phoenix yada banshee bence.

phoenix mi phoenix napıyo hatcherimi patlatıyor?

yani phoenix banshee falan bunnar belli bi süre, larva sıkıntısına sokar, cok deil belli bir süre sadece, eger rakip drone basarsa bu sürede, iyi bi timing pushla kapatırsın expsini
eger drone force orantısını düzgün ayarlarsa sende erken alınan expyi biraz daha geç almana rahmet o aradaki ekonomi farkını kapatıosun

ama oymanında bakıs acısı güzel, bu forumda cok sık gördüğüm bişi, milletin başka postlarını içerleyip, fırsatını buluncada içini kusmaya çalışmalar :)

Evet çok sık içimi kusarım acaip kindar biriyim. Sürekli post kovalıyorum o derece yani. Beni böyle yorumladığın için ayrıca teşşekür.

Exp alan zerge phoenix bas kazan diyen birisine karşı nasıl bir cevap vermemi bekliyorsun , mesala birisi sana marine bas protoss yenersin dese ne dersin?
Mesaj tarihi:
Ben yenersin demedim ama phoenix zergü yavaşlatmada gayet başarılı bi birim. Exp alan zerge 2 gatewayle zealot baskısı da yapılabilir, drone basması engellenir böylece. Taktikler çoğaltılabilir; Ama illa ağlıcam ben exp alan zerge karşı bişi yapamıyorum diyosanız ağlayın zırlayın, banane.
Mesaj tarihi:
abi sorun stalker işte. oyunun en tırt birimi her yönüyle." havaya vöröyö" ne vuruyo 10 vuruyo marineden az vuruyo. 125750 marine'den az dmg'ı var. geciniz.
hayır bide upg den +1 dmg alıyo, komik yanı.

acıkcası phoenixden baska harıta kontorlü vericek mutaya anlamlı cevap vericek ünite göremiyorum, oyun tarzıda göremiyorum ben.

yok 2gate zealotla artık FE giden zerge baskı kuramıyosun. geliyo linglerle dövüyo. yeterli zealot sayın olmuyo, üstüne bütün chrono boostlarını harcamıs oluyosun.
zealot built time'dan sonra böle oldu eskiden mümkündü.
  • Yeni Oluştur...