Dynun Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Selam Benim 2 monitörüm var biri tv/monitör biri led monitör led'de sadece vga girişi var. diğerinde skarttan tut işte vga dvi hdmi hepsi var mesela ben bilgisayarda 1080p bir film oynatıyorum. bu özdeş monitörler diyelim biri sinyali VGA dan alıyor birisi HDMI dan alıyor görüntü ne kadar fark eder? Ben yani 1080p diye indirip vga ile boşuna mı izliyorum? evet ise vga/hdmi dönüştürücüler var mı? aynı işi görüyo mu? yoksa led'i atıp tv olanı takıp hdmi'dan keyfime mi bakayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 kablolardan kaynaklanan kalite kaybı olmadığı sürece görüntüyü nasıl ilettiğin çok önemli değil bildiğim kadarıyla. tv yada monitörün 1080p desteklemesi yeterli. tabi ki her aletin görüntü kalitesi de aynı değildir. ikisi de 1080p destekliyorsa hangisinde daha çok hoşuna gidiyorsa onda izle bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 dvi ile hdmi goruntu farketmez.hdmi dvi a ek olarak seste taşır ama vga nın goruntu kalitesi dvi a göre düşük kalır.gözle farkedilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2010 peki bu çeviriciler işe yarar mı? elektronikçiye gidip abi bana çevirici ver desem, ekran kartının hdmi'dan çıkıp monitörün vga'sına girsem, görüntü kalitesi artar mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 şimdi biraz okudum sağdan soldan. hdmi'dan zaten vga olmuyomuş. hdmi herangi bi analog sinyal içermiyomuş çünkü. ama dvi'da varmış. dvi çıkışından çevirici ile vga'ya girsem heralde pek bi fark oluşmaz benim görüntümde. analog sonuçta. keşke alırken 150 lira daha koyup da monitörün inputu dijital olan bişey alsaymışım. televizyonu bağlayıp bi denicem bakalım, biraz hamallık olcak ama içimde şüpe kalmasın. 1080p samplelar indirip bulanıklık görmek kafamı karıştırdı çünkü bunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2010 HDMI ile VGA arasında hiç bir fark yok bence. Ya da ben fark edemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Bende netbook - LCD TV kombinasyonu ile uğraşıyorum şuanda. HDMI ve DVI arasında hiçbir fark olmadığı gibi HDMI -> yönünde kayıpsız çevribiliyor. Tersi olmuyor. DVI içerisinde analog pinler de olduğu için DVI çıkışı alıp converter ile VGA'ya bağlayabiliyorsunuz. Ama tersi mümkün değil. Cin fikir yapıp VGA -> DVI -> HDMI conveter'ları uç uca eklerseniz hava alıyorsunuz malesef. Bunun için 100-200TL arasına satılan dönüştürücü gerekiyor. Şuana kadar öğrendiklerim bunlar. Benim sorunumda Netbook'taki VGA çıkışımı televizyona bağlamak. TV'de SCART, HDMI, S-Video girişleri var. HDMI girişini kullanmak istiyorum ama araya dönüştürücü koymak gerekiyor. Netbook'a PCMCI HDMI kartmı alsam, dönüştürücü mü alsam henüz karar veremedim. Makul çözüm önerilerine açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 mobilite onemli degilse external donusturucu al, pcmci donusturucu hem cok isinacaktir, hem pile zarar verecektir zamanla, hemde goruntu tasimada birsuru yazilimsal ve donanimsal probleme gebe bir sistem, onermiyorum. ne olursa olsun olu bi yatirim yalniz, buna da deginmeden gecmemek lazim, benzer bi sistemi bi arkadasim icin wii yi bilgisayar monitorune tasimak, daha sonra ufak bi uydu reciever i bilg monitorunu tv yapmak icin kullandim, (dvi) goruntu markalar arasinda maalesef cok farkediyor ve hic de ucuz sistemler degiller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 HDMI=DVI; tek farkları HDMI'ın ses data'sını da taşıyabilmesi, ki bu seni ilgilendirmiyor. HDMI ve DVI> VGA (taşınabilen pixel ve luminance bilgileri kalite kaybı olmadan taşınıyor HDMI ve DVI'da, VGA'da ise minimal kayıplar var.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stingbull Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 şimdi öncelikle şunu sorayım: hdmi ın farkını daha çok nerede görürüz? yüksek çözünürlükte oyunlar oynarken mi, filmler izlerken mi? Yani diyelim XXXX x XXXX çözünürlükten daha az olan bir çözünürlükte (oyun olsun film olsun bilemedim artık)hdmi ve vga arasındaki farkı göremiyo muyuz? pek farketmiyor mu yani (720p 1080p muhabbetleri belki de, çok fazla bi bilgim yok) bi de: şimdi en dandiği vga en iyisi hdmi oluyo galiba. Yeni nesil ekran kartlarında hdmi girişi var.Ama lcd monitörlerde genelde hala vga girişi bulunmakta. Bu lcdye vga ile değil de, onu hdmi ya çevirerek öyle bağlasak ordan da hdmi to hdmi yaparak ekran kartına ulaşsak bi güzel? oluyor mu öyle yoksa "vgadan hdmiya çevrilmiyo, işe yaramıyo hiç kasma" mı? hadi bi aydınlatın beni pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stingbull Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 ya harbiden merak ettim şimdi biri en azından şuna cevap versin: indirdiğimiz 720p 1080p filmleri vga girişli lcdlerimizde boşuna mu izliyoruz? HDMI ile mi izlenmeli nedir ne değildir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 hdmi vga dan daha kaliteli işte neyi anlamıyorsun bu kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 izlediğin monitor yada tv 720p/1080p destekliyorsa boşa izlemiş falan olmuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stingbull Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 daha önce hiç hdmi ile izlemediğim için gözümle de ikisini ayrı ayrı görmediğim için belirli bir fikrim yoktu. hdmi girişli bi ekranda deneyip görmek lazım aralarındaki fark ne kadar farkedilir derecede merak ediyorum ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 pixel ne kadar yüksek o kadar kalite. ama tvinin pixelleri kafam kadarsa (tüplü) o kaliteyi çok farkedemezsin. hdmı tvler de işte ufak ufak pixeller var, ne kadar çok kare o kadar detay... çok öküzsel anlattım yalnız. bi de mühendis olacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stingbull Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 analog monitörlerde daha az pixel vardır o zaman.(attım direk bilmiyorum) Ama benim ekranın max. çözünürlüğü çok fazla değil zaten, o yüzden pek rahatsız etmez heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 kullandığın lcd tv yada monitör ne stingbull ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stingbull Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 şimdi ben de özelliklerine bakmaz üzereydim netten bi samsung var syncmaster 933 lcd monitor 1360x768 çözünürlüğüm. oyunlarda falan da max bu. O kadar da kücük gelmediği için bana bunu aldım. Şu ana kadar 720p falan akıyordum yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 hdmi tv tipi değil ki abi bağlantı şekli. hdmi=dvi görüntü kalitesi olarak. hdmi'da ekstra olarak ses de iletilebiliyor. vga ise ikisinden daha kalitesiz ancak çok farkedilebilecek bir kalite farkı yok kendi gözlemlediğim kadarıyla. yani eğer monitörünüz veya tvniz 1920*1080 çözünürlük destekliyorsa istediğiniz şekilde bağlayın 1080p filmleri 1080p izlersiniz. dvi ve hdmi'da vga'ya göre biraz daha kaliteli görüntü alırsınız o kadar. stingbull analog monitör dediğin crt monitörse onlarda sistem daha farklı olduğu için daha değişik oluyor. yani 17" crt monitörde istersen 2560*1600 aç yine gösterir. mesela bi tane 16:9 23" lcd (native 1920*1080 olan) ve yine 16:9 23" crt bi monitörün olsa ve çözünürlüğünü 1920*1080 ayarlasan ikisinde de 1080p izlemiş olursun filmi bi şey farketmez. ama lcdyi native çözünürlüğü dışında kullanamıyosun crtde yaptığın gibi. paintte resmi çekerek boyut değiştirmişsin gibi aynen, iğrenç oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stingbull Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 720p ve 1080p filmler izlemiştim monitörümde ve güzeldi görüntü yani ne bileyim :) gerçi 1080lik filmlerin çözünürlüğü 1920x1080 oluyo benim ekran max. 1360x768, o zaman ister istemez filmi bu boyuta indirgiyo ve de belki daha da kaliteli görünüyo 1080plik bi film. ( bunu da attım yanlış olabilir.) şimdi 1080p indirecem bi kaç film, salondaki tvye bağlıycam. hdmi->hdmi bağlantı yapabilirim bi denemek için. crt değil, lcd var vga girişli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 yine öyle çok farketmez vga dvi. ama dvi kullanmakta fayda var tabi. ben de 17" monitörümde çok izledim yani full hd film dediğin gibi daha bile güzel oluyor euheuhe. mesela büyük ekrandaki çoğu filmde olan o gıcık grain gözükmüyor ekran boyutu azaldıkça. yani sonuç olarak sen 1920*1080 filmi 1360*768 monitörde izlediğin zaman 1360*768 film izlemiş olmuyosun aslında yine 1080p ama 1360*768e küçültülmüş olarak izliyosun ki bariz fark var iki kavramın arasında sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stingbull Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 evet mantık doğru yani çözünürlük azsa ama film 1080se akıyo görüntü. hani filmde adamın cildinin gözeneklerini görüyorum artık :D Tv de hiç izlemedim HD bi film. Habire görüyorum mağazalarda orda burda takmışlar lcd tvleri, koymuş ordan bluray bi filmi eşşek kadar televizyonda canım çekiyo yani öyle bi ekranda izlemek :D onu denicem şimdi büyük tvde. hatta deney bile yapıcam bi vga ile bağlıycam bir de hdmi ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 büyük tv 1080p mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stingbull Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 evet büyük lcd tv. valla kaçp bilmiyorum da HD ready yazıdoyu üstünde galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 HD Ready 720p, 1080i veya 1080p demek. 1080p'dir büyük ihtimalle. üzeirnde yada kullanma kılavuzunda falan yazar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar