Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

c# + .net vs open source vs ?? öneri - yardım

Angelofdeath

Öne çıkan mesajlar

öncelikle hedef web uygulamaları geliştirmek

orta sev c#, c++, eskiden de asp ile uğraşmışlığım var (.net değil).

yeni nesil web teknolojileri ve ilerisi için hangi yolu önerirsiniz.

A-) c# üstüne .net ilerlet birşeyler yaparsın

B-) salla bunları php + python a başla hemen

C-) İkisini de salla (öneri yazıcam)
Sosyal ağlarda paylaş

Angelofdeath said:

peki ms demeye devam edersem sadece yazılım geliştirmek için bile bir dünya masraf yapmam gerekemez mi? yani ms in kurumsallığı tüm eziyetlerine değiyor mu?

cidden öğrenmek istediğim şeylerden biri de bu.

masrafı niye sen yapasın?
kendi kendine oynicaksan zaten yükle süper elite ultimate versiyonunu kim ne dicek ki :/
satışa girecem diyosan zaten yapacağın şeyler abartı derecede önemli yazılımlar olmayacaktır :

Normali bi firmaya girip ordan devam etmek diyebilirim.

Ama: web'de php kullanmayı tercih ediyorum ben genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer web uygulamalarına eğilmek istiyorsan, LAMP platformuna yönelmen daha mantıklı bence. ama "butik ofislerden çok kurumsal firmalarda web uygulamaları geliştireceğim" falan diyorsan, .net de düşünülebilir. zira özellikle birincil işi web hizmetleri olmayan büyük kurumlarda java ve .net çok yaygın.

kendim freelancer modeli çalışacağım ya da ofis açacağım, web siteleri yapacağım falan diyorsan da.. ms'in lisans ücretlerinden dolayı (bkz: windows server), LAMP ile uğraşmak daha uygun görünüyor.

aslında seçtiğin platforma göre, çalışabileceğin firmalar ve haliyle kariyerin de büyük değişiklik gösterebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bu baslık bir yere gitmez, ms ciler php cileri sevmez php ciler mscileri. yani bir yere varamazsın. herkes kendi bildigini en iyi zanneder.

kendine sor yonelecegin sektor ve musteri portfoyu nedir. cevabını ona gore google'da ararsan daha saglam sonuca ulasırsın bu cevapları forumlarda aramamalısın.

bu oylamada kim uzaga iser gibi olur. :) o sırada cogunluk kimse o kazanır. böylede programcılıga baslanmaz.

soruları daha detaylı ve spesifik sormalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

okudum düşündüm ettim. ortaya koymayı planladığım web tabanlı ürünler için lisans ücreti ödemek başlangıç bana ağır bir yük bindirecek gibi olduğundan lamp çok daha cazip geldi.

xampp + php 5 + notepad ++ iyi günler diler =)

lamp konusunda tartışma ve fikir alış veirşi yapılabilecek community sayfaları nelerdir acaba ?

php nin codeproject.com u neresidir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...