Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 canlı yenı ve sahane bır ornektır o Tarıh kesın bılemez dıye bırsey yok, haydı bana ıstanbul hcı fethedılmedı veya almanlar ıkıncı dunya savasını kaybetmedı de ısın tarıh kısmı degıl sıyaset kısmı kolay manıpule edılebılır, oysa tarıh yorum yapmaz ya soyle olsaydı dıye seneryolara veya ıhtımallere yer vermez her bulgu, her tanık, her belge tarıhtır, varlıgını reddedemez ısıne gelmeyınce ınkar edemessın her bırının arsıvlerde bır ıspatı bır kanıtı vardır "efendım tarıhı kazananlar yazar" buda yalan, helekı ınternetın ve bılgı kaynaklarının bu kadar kolay erısılebılır oldugu gunumuzde onune gerceklerı ıceren bılgılerı dayadıgın halde reddedıp "ama bence soyle olmustur" dıyen sey polıtıkadır verılerı ısıne gore okuyup yorumlayı kullanır ancak sıyaset tarıhı gercekelrı carpıtamaz veya gızlıyemez tarıh olan bıten olayların "neden" oldugudan cok "nasıl" oldugu ustune egılır, somut sekılde elındekı kaynaklarla olayın gerceklesme seyrını ustunde tartısılamıycak sekılde yazar ve sunar acık uclu konuları tarıhcının degıl okıyanın yorumuna bırakır mısal burdan zaman oldurucegınıze youtube dan mehemt alı bırandın 12 eylul belgeselının ılk 4-5 bolumunu okursanız ozellıkle 12 marta gıden olayalrın gelısım surecını tanıklardan ve belgelerden ogrenebılırsınız ha yok ben buna darbe dıyorum, hukumet devırmıs TSK oturup halkın sectıgını begenmemısler cunkı dersenız oturup dalga gecerım 12 mart muhtırası Inonunun sıyası hayatınında sonunu getırmısıtr, askerı mudehaleyı desteklıyıp nemalandıgı ıcın ecevıt ve ekıbı tarafından genel baskanlıktan ındırılmıs bu noktadan sonra CHP nın ordu ıle paralel gıden sıyasetı ayrılmsıtır, ozellıkle partı yolunu sol a kırınca NATO gudumlu asker ıcınde soguk savasın egtırdıgı konjekturde destegını kaybetmıstır, 12 eylul muhafazakar kesımı guce cıkarır solu kesıp bıcmsıtır ama gunun cahıllerı CHP 12 EYLULU YAPTIRDI, ASKER PARTISI RERORO MILLETIN SECITIGNI BEGENMIYORLAR dıye gezmektedır 12 eylulden en buyuk zararı CHP yıyıp bınbır parcaya bolunmus ıken bunun yanında askerı ıdarenın geldıgı donemler hep "sıyasetın halka ragmen halk ıcın" yapamadıgı reformların yapıldıgı ve cıkmazların asıldıgı donemlerdır 27 mayıs demokratıklesme ve gucler ayrılıgının benımsenmesı acısından cok onemlıdır, 27 mayıs anayasası askere sagladıgı vesayete ve cıksı kapılarına ragmen donemının en modern ve cagdas anayasasıdır, demokratıktır 12 eylul ıse kangrene donmus pıyasa ekonomısıne gecıs surecını baslatmıstır, 12 eylul oncesı sıyasetın bır turlu terketmeyı beceremedıgı koyu devletcı yapı ancak darbe ıle oldu bıttıye getırılıp terkedılebılmıstır mısal ama cok uzun ve karmasık konular bunlar, gonlum adam gıbı tartımak ıstesede SEN YANLIS BILIYORSUN ve ad homınemden ote elestırı almadıgım ıcın patıde tartısma nıyetım yok cunkı sevıey dusuk oldugundan tartısma sonunda bılmedıgım bılgılerı edınemıyorum, herkes en cok okdugu gazetenın veya ksoe yazarının papaganlıgını yapıyor, gercekten bılen kısıler ıse maalesef susup goruslerını saklıyorlar yorulmamak ıcın gazete sıtelerındekı yorumlar bazen patıye kıyasla doktora tezı kıvamında oluyor dıye bosuna denmemıs
di Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 AHAHAHAHA Tafaf ya. Vakit bile cok daha destekli atiyor bu tiplerden. Nasil insansini anlamadim ki. Kic bile silinmeyecek gazeteyi koyup ustune tartisma donmesini bekliyorsunuz. Bu arada bilmeyenler icin belirtelim, atmasyonlariyla got olmaya doyamamis bir gazetemizdir. Haberlerinin dogru olan kisimlari kendi yorumlamadiklari ki onlar da pek az ya da onemsiz haber zaten.
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 haber diye geldim taraf palavrası çıktı :(
Napolyonn Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 aşırı sol, aşırı sağ, etnik milliyetçilik bunlar hep güvenlik birimleri tarafından bildirilir zaten devletin anayasasında yazıyo ama tam bilemedim şimdi.
akinci Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Zamani gelince seriat gelmez/gelemez diyen, vatansever herkesin eline yagli kazigi verip bir zahmet ne istersen yap bununla diyecekler. Adamlar göstere göstere geliyor ama hala darbe kaka laflari.. :) Be kardesim Atatürk'ün koydugu yasalar suan göstere göstere tek tek cignenirken bunu kim savunacak? Ingilizleri cagirin belki onlar yardim eder. :P Yok da ciddi anlamda soruyorum, oldu da öyle bir durumda recimi sizce kim korur ülkede? Kabullenilse de kabullenmese de bu Cumhuriyeti koruyacak tek birim askerdir.
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Bunlarin hepsi Turk ordusunu sirin gosterme oyunu... Onca insan asilmadi... Sadece bir defa darbe yasadik ve bitti sanki. Resmen bullshit... bi Taraf'ini ..nokta
fede Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2010 adam bilgiyi yazmış, ego tatmin seviyesine ulaşamayıp bi de aşşalamış. 5 günlük ego toplamış
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 abi bu viktor baya haklı napıcam bilmiyorum.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 fetocanın teki hemde taraf aracılığı ile kuyuya bir taş atmış sizde çıkartmaya çalışıyorsunuz allah akıl fikir versin.
aquila Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 her deli gelip kuyuya tas atarsa, o kuyu dolar, zaman zaman cikarmak gerekiyo taslari.
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2010 Estel_Anorien said: abi bu viktor baya haklı napıcam bilmiyorum. şunla ödüllendir: http://www.swfcabin.com/swf-files/1277738426.swf
Öne çıkan mesajlar