Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

milli güvenlik fişleme dersi

Turkceplease

Öne çıkan mesajlar

Ben de anlamıyorum mesela rütbe sistemini. Bi karışık, garip geliyo :P

@öncekiler: Ya illa bir faşizm olacaksa islami faşizme tercih ederim askeri faşizmi. Yoksa tabi faşizm olmasın da halk cahil ve kolay kandırılabilir olduğundan böyle şeyler oluyor, demokrasi herkes için değildir, çok tehlikelibir sistemdir. Atatürk'ün yaptığını düşündüğüm tek hata seçme seçilme hakkı konusunda yeterli düzenleme yapmamasıdır zaten.

Neyse fişlenme durumu tabii ki hoş değil de etrafta ılımlı islama uymayanların fişlendiği günler yaşanırken ekstrem önlemler gerekiyor olabilir..

Bir de laf falan sokmayın da tartışmayalım lütfen, siz de haklısınız gerçekten hak veriyorum yani. Ayrıca şeriat tabii ki gelmeyecek de ılımlı İslam cumhuriyetine dönüşmesini ben ciddi bir tehdit olarak grüyorum. Ona dönüşmemesi için de halk zaten cahil ve koyunken bir emniyet sbabı lazım diyorum hepsi bu :)
Sosyal ağlarda paylaş

E iyi de öyleler yani, DSP hükümetteyken de öyleydi, CHP seçilse de öyle olacak. Halkın eğitim seviyesi yükselmedikçe, insanlar düşünmeye teşvik edilmedikçe yada en azından düşünüp düşüncesini dile getirenler faşistçe cezalandırılmaya devam ettiği sürece böyle olmaya devam edecek..

Ne alaka abi ordu darbe yapmadı mı diyorum? Darbe yapması da ayrıca yanlış. Ama halk gidip laiklik karşıtlarını seçerse tabii ki müdahale edilecek. Edilmezse ayp
Sosyal ağlarda paylaş

o cok begendiginiz DEMOOOGRAAASIII dediginiz seye gore ordunun gorevi rejimi korumak. %92 falandi oran sanirsam.

taraf gazetesinin iddiasına göre ntv cep telefonuyla helikopter de dusurmustu, bu gazeteyi hala okuyanlar var.

hayir ben de bilim kurgu falan inaniyorum da gerceklikle karistirmiyorum ya :/
Sosyal ağlarda paylaş

tamam buyrun abi meydan işte, yapacaksa yapsın ordu darbesini, nilep gibi kendimi öldürmem ben giderim mücadele ederim, en fazla hapse atarlar işkenceden öldürürler nedir yani. hangi darbeciden nefret edilmemiş şimdiye kadar? hangi darbeci bir kaç sene kahraman muamelesi gördükten sonra halkın nefretini kazanmamış.

Beğenseniz de beğenmeseniz de aptal koyun dediğiniz insanlar sizi yönetiyor. ağrınıza gidiyorsa legal yollardan da devirmeyi başaramıyorsanız buyrun darbe için çalışın.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

tamam buyrun abi meydan işte, yapacaksa yapsın ordu darbesini, nilep gibi kendimi öldürmem ben giderim mücadele ederim, en fazla hapse atarlar işkenceden öldürürler nedir yani. hangi darbeciden nefret edilmemiş şimdiye kadar? hangi darbeci bir kaç sene kahraman muamelesi gördükten sonra halkın nefretini kazanmamış.

Beğenseniz de beğenmeseniz de aptal koyun dediğiniz insanlar sizi yönetiyor. ağrınıza gidiyorsa legal yollardan da devirmeyi başaramıyorsanız buyrun darbe için çalışın.

say bakalim bana o darbecileri, kac darbe kac darbeci varmis

daha ulkede yapilan darbeleri sebep sonuclarini ve aktorleri bilmiyen adam konusuyor iste lol
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de yakın tarih uzmanlarının çoğu da görüş ayrılığına düşerler. Darbeyi yapanlar kesin olarak bilir darbenin sebeplerini. Kimine göre amerşka emretmiştir, kimine göre üniversitelerin kan gölüne dönmesine bir son vermek istemişlerdir vs. bin tane sebep sayılabilir. Viktor kendi doğru olduğuna inandığı sebepleri söyleyecek tabi ki ama bu gerçek sebepler olduğunugöstermez bu yüzden aşağılayıcı tavrı hoş değil.

Yoksa şu forumda en beğenere ktakip ettiğim adam heralde kendisi :D
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

challenge accepted!!

yalnız yerisi bu başlık değil..
açın tarihe yeni başlık bilgilendirsin. adam sağlam yalnız yakın tarih konusunda. ona göre diyeyim..

o dönemde bebeydim. Ama caddenin bir ucundan sırayla birbirini taşlarla kovalayan insanları hatırlarım. Annem bizi camın önünden hemen toplardı. Bir kez de salonda oynarken camımız aşağıdaki kahvehaneye saldıranlar tarafından kırılmıştı.

O zamanı sorsan dayım başka anlatır babam başka anlatır.

Benim umudum, Kenan Evren'in bütün gerçekleri bir yere yazmış olması ve öldükten sonra yayınlanmasıdır. Yoksa pek öğrenemeyeceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

ahmedinejad said:

say bakalim bana o darbecileri, kac darbe kac darbeci varmis

daha ulkede yapilan darbeleri sebep sonuclarini ve aktorleri bilmiyen adam konusuyor iste lol

70 muhtırasını darbeden saymıyor olabilirsin, ancak sonucu belli adı darbe değil sadece.

herşeyi ben biliyorum tavrın var orası kesin de etrafında her dediğine +1 yazan 324234 tane adam oldugu sürece de kendini en doğru insan zannedeceksin yapacak bir şey yok.

sen yine de başka insanların da bazı şeyleri senin kadar belki de daha fazla bilebileceğinden şüphelen. şüphe iyidir.

ek: 71miş çok cahilim ben de yav.
Sosyal ağlarda paylaş

haberin kaynağı yok, osuruktan bi haber yapmıslar yine, KALDI Kİ BU ANAYASANIN VERDİĞİ HAK.

ben de bi haber yapiyim. ahmedinejad ın devlet sırlarını amerikaya sattığı ortaya çıktı. böyle de bi adammış bu. geçen de dayısını öldüren buymuş. amcasının böbreğini de kumar borcuna karşılık satmış.

-mış eklerini öğrenildi ile değiştirin.

oldu mu ? olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten eskiymiş haber nisan yazıyordu bi yerde. doğruysa yanlış bir şey, yanlışsa da tarafın puştluğu.

bu arada öğrencilere anket mevzusunda dikkatli olmak lazım, lise'de "en sevmediğiniz arkadaşınız kimdir" sorusuna "bu soru öğrenciler arasında ayrılık yaratabilir cevap vermek istemiyorum" yazdım diye disipline vermişti beni rehberlik hocası.

kendi işini öğrencilere yıkmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

12 mart muhtırası darbe fılan degıldır, aksıne darbe yapmaya calısan ordu ıcındekı sol bır fraksıyona karsı yapılmıs karsı hamledır, sol goruslu subayları tasfıye etmıslerdır hep, rahmetlı ılhan selcuk mısal bu donemde ıskence gormustur, bugun ulusalcı dedıgınız darbecı dedıgınzı ınsanalrın cogu o donem ıskenceden gecmıstır, arkasında ıse komuta kademesınde genelkurmay baskanının cumhurbaskanı olma ıhtımalı vardır, 3 kuvvet komutanı bırbırıne gırmıs hatta genelkurmay baskanı olmak ısteyen hava kuvvetlerı komutanı ankara ustunde jetlerı ucurtmustur

kuvvetlerın sert ve katı bır sekılde genelkurmay baskanlıgına baglanması, atama ve terfı teammullerı ıle ıc hızmet kanununun bugunkı seklını alması bu doneme tekabul eder

osmanlıdan mıras kalan basınabuyruk bır emır komuta zıncırının tek baslı sert bır yonetım bıcımıne gecıs sancılarıdır bunlar

hukumet tarafından marjınallestırılen subayların kendı baslarına ayaklanıp darbe yapıp basbakan asması ıle su yuzune cıkmıstır bu cekısme, bu noktadan sonra ordu ıcınde fraksıyonlar, cuntalar ve cesıtlı hızıpler cıkmıstır ortaya, 12 mart muhtırasında sag goruslu kadrolar ıle cekımser kalan kadrolar bırlesıp sol goruslu olanları tasfıye etmıstır ve bu noktadan sonra ordu yenıden organıze olmaya baslamıstır

12 eylulun emır komuta zıncırı ıcınde yapılması bızım bu donusumu okumamızı gayet kolaylastırır, tek bır bırlık veya gurup bıle mudehaleye karsı cıkmamıstır cok ıyı plan ve organıze edılmıs saat gıbı yurumustur

12 eylulu asker ıcınde bıle cok az kısı savunur ama olan olmustur hadı

27 mayıs askerın planlayıp yaptıgı bısey degıldır, en basında genelkurmay baskanının akrsı oldugu bır harıkettır mısal

27 mayıs ıse darbe yapmayı planlıyan bır gurubun engellenmesıdır kısaca

bunların ucunude gıdıpte UC KERE HALKIN SECTIGINI INDIRDILER dıye yorumalrsanız haklı olarak cahıl etıketını yersınız kı cahıllıkte degıl bu yarı cahıllık

cahıl adam bılmez, bılmedıgının bılıncıdedır o yuzden cokda konusmaz

yarı cahıl ıse bılmez, 2-3 sayfa bıyerlerden okumus onun mutlak dogru olduguna ınanmıs ve onun ustunden yorum yapan adamdır, bılgı sahıbı olmadan fıkrı sahıbı olan turk halkının cogunluguda bu modeldedır ıste ulusalcısı kurtu dıncısı fılan hepsı, bılmedıklerı konularla ılgılı lımıtlı bılgılerını mutlak dogru kabul ettıklerı ıcın baska bılgı almayı luzumsuz gorurler, bılen bırı karsılarına cıktıgında ıse ad homıneme vururlar ısı

ekonomı ustune doktora yapan adama sen ne anlarsın ekonomıden dıyıp 2 sayfa okdugu bılgı ıle bunu savunmaya calısan zıhnıyette tıpık ornegıdır bunun
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsen benim tek karşı çıktığım bu darbelerin esas nedenlerini bilemeyeceğin. En mantıklı şekilde fikir yürütür sana en yüksek gelen olasılığı kabul edersin ama arkasından hiç beklemediğin bir şey de çıkabilir. Tarih bilgine saygım var tabii ki, şu forumdaki herkesi ezersintarih bilginle ama tarih bilimi kesin bir bilim değildir. Bunu dedim diye rage moduna geçmezsin umarım ama bu konuda fikrim asla değişmeyecek, sadece bir olay hakkında 100 belge varsa çoğunluğunun söylediğini gerçek gibi kabul edebilirsin ama asla gerçek olduğunu bilemezsin.

Bu yüzden her şeyi ben bilirim tavrın yanlış diye düşünüyorum. Mesela Ardeth bunu yapabilir, deneye ve gözleme dayalı bir şeydir çünkü onun uğraştığı bilim, ama seninki belgeleri okumak tanıkları dinlemek vs. Gerçekten yaşananları Ardeth zaman makinası falan yaparsa bilebilirsin ancak

PS: Aslında hiçbir bilim kesin bilim değildir de deneye ve gözleme dayalı bilimlerde kanıt bulunabilir, ancak tarihi bir belgeyi kanıt kabul etmek insiyatiftir. Sen gerçek kabul ederken ben "o belgeyi x kişisi kendi çıkarı için değiştirmiştir" diyip kabul etmeyebilirim vs. Gerçi tarih konusunda bu kadar bilgili bi insana bunları anlatmam da saçma zaten biliyosun hepsini de bu gerçekleri bilerek Erol Büyükburç tavırlarında konuşman garip
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...