DeaN Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Hayır aksine kadercilik anlayışı "yazgı" kavramına dayanır yani ilahi bir gücün önceden senin yazgını yazdığını anlatır. Tanrı istemezse yaprak düşmezken, tanrının karşısında alabildiğine aşağılanan insanoğluna ne cürret kendi yolunu çizebilme özgürlüğü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 e bende onu diyorum, herşeyi yaratan o olduğuna göre, ömründe cizceyin yolu yaratanda o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 abi tmm iste ama özgür irade var isin icinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Özgür irade varsa alın yazısı kavramı yok o halde ? Özgür bir irade varsa, Tanrı herşeyin yaratıcısı değil o halde, şayet kendisine tapılmasını isteyen bir tanrının özgür iradeyi yaratması saçma bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 vavilavale biraz daha uğraşırsanız vazgeçecek dinden kaderden. onda bu ışığı gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 DeaN said: Hayır aksine kadercilik anlayışı "yazgı" kavramına dayanır yani ilahi bir gücün önceden senin yazgını yazdığını anlatır. Tanrı istemezse yaprak düşmezken, tanrının karşısında alabildiğine aşağılanan insanoğluna ne cürret kendi yolunu çizebilme özgürlüğü. bak simdi kader yazılır her seyi önceden biliyor iste ama sen yapıyosun bunu Allah zorla yaptırtmıyor sana. zaman kavramı yok O nun icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 DoruK said: vavilavale biraz daha uğraşırsanız vazgeçecek dinden kaderden. onda bu ışığı gördüm. ahahah abi büyük konusmayım ama vazgecmem Allah bilir yani ;) ama sunuda hemen ilistireyim sonuna kadar düsüncelerinize inanclarınıza saygı duyuyorum,yanacaksınız modunda diilim. sorry flood olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 pardon ya ismini çift görmüşüm uykusuzluktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 vivavale Kadercilik kavramını yanlış biliyorsun. O dediğin bariz sonradan uydurma bir mantık. Çünkü zaten dinlerle kadercilik anlayışı birbirini çökerten iki olgu. Kader ve Kuran Onların işlemiş oldukları herşey kitaplarda (yazılı)dır. (Kamer Suresi, 52) Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre pek kolaydır. (Hadid Suresi, 22) De ki: "Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiç bir şey isabet etmez. O bizim mevlamızdır. Ve mü'minler yalnızca Allah'a tevekkül etmelidirler." (Tevbe Suresi, 51) "Ben gerçekten, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a tevekkül ettim. O'nun, alnından yakalayıp-denetlemediği hiçbir canlı yoktur. Muhakkak benim Rabbim, dosdoğru bir yol üzerinedir (dosdoğru yolda olanı korumaktadır.)" (Hud Suresi, 56) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 DeaN said: Özgür irade varsa alın yazısı kavramı yok o halde ? Özgür bir irade varsa, Tanrı herşeyin yaratıcısı değil o halde, şayet kendisine tapılmasını isteyen bir tanrının özgür iradeyi yaratması saçma bence. bak sen kader olayını anlamadın. Allah ne yapıcagını biliyor. yani Allah icin zaman kavramı olmadıgından kaderini biliyor ve yazılı,sen de özgür iradenle kararlarını verip yasıyosun ama kaderin Allah tarafından biliniyor. bak kader anlayısını anladıgında özgür iradeyi de anlıcaksın. son postunuda gördüm cok güzel kur an dan alıntı yapman,hatta beni de egdin burda kur an varken kendi düsüncelerimi anlatmaya calıstım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Bir üssteki post bitirmiş sanki olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 DeaN said: vivavale Kadercilik kavramını yanlış biliyorsun. O dediğin bariz sonradan uydurma bir mantık. Çünkü zaten dinlerle kadercilik anlayışı birbirini çökerten iki olgu. Kader ve Kuran Onların işlemiş oldukları herşey kitaplarda (yazılı)dır. (Kamer Suresi, 52) Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre pek kolaydır. (Hadid Suresi, 22) De ki: "Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiç bir şey isabet etmez. O bizim mevlamızdır. Ve mü'minler yalnızca Allah'a tevekkül etmelidirler." (Tevbe Suresi, 51) "Ben gerçekten, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a tevekkül ettim. O'nun, alnından yakalayıp-denetlemediği hiçbir canlı yoktur. Muhakkak benim Rabbim, dosdoğru bir yol üzerinedir (dosdoğru yolda olanı korumaktadır.)" (Hud Suresi, 56) dostum benim anlattgm kadercilik anlayısı iste ayetlerde gecenlerde,yazılı biliniyor yani sonradan uydurma dedigin sey ayetlerle de acık ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 beni asıl doğruluğundan asla emin olamayacağım bir varsayıma göre hayatımı yönlendirmek ürkütüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 İnsanın özgür iradesi Allah'ın insanlar üzerinde var olan tahakkümü arasında bir çelişki var vivavale. Diyorsun ki biz bu dünyada kendi özgür kararlarımızla sınanıyoruz. E o halde tanrı geleceği görme yetisinden yoksunmu ki bizi tekrar bir sınava sokuyor, sınıyor bizi. Zaten ne olacağımızı bilmiyormu mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lelouch Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 sorgularsan, aklını kullanırsan din diye bişey kalmaz zaten ortada, o yüzden sorgu yok pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 biliyo ama bilmemezlikten geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 inanmayanların kaderi anlamama çabasına rağmen bunun üzerinden prim elde etmeye kasması bayağı bi eğlenceli. arama çalışsa 10a tamamlardım kader c/p'lerimi. 8-9olmuştur rahat şu ana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 ben inanmiyorum. ama kaderle ilgili bana gore en mantikli fikir, tum evreni yaraticak kadar bilgi ve guc sahibi bi varligin insanlarin hangi durumda ne yapicagini zaten bilmesi gibi gelmisti zamaninda. kurana gore farklidir illa biyerde yaziyodur herkesin kaderi falansa onu bilemiycem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Hangi kısmı yanlış bunun? Olabildiğince basit ve madde madde soruyim 1)Tanrı herşeyi bilir ->herşeyin sonucunu görür 2)Tanrı herşeyi yeratmıştır -> seni de tanrı yaratmıştır 3)Herşeyin sonucunu bilir->senin hayatın boyunca ne seçimler yapacağını da bilir 4)Senin ne seçeceğini bilmesine rağmen yine de seni yaratmıştır-> ateist olacağını bile bile bir insanı yaratmıştır 5)Tanrı bir ateisti ateist olsun diye yaratmıştır. 6)??? 7)Profit? Yok yok, sadece cehenneme odun olalım diye varız. Bu durum bir oyuncak arabayı kurup bırakmaktan farklı değil. Duvara çarp diye kurulmuşsan, duvara çarpıyosun. Kendi iradenle yaşayabilmen için tanrının bilgisi dışında hareket edebilmen gerekiyo kısacası. Ya da olay gerçekten bir "test" ise; tanrının insanların geleceğini bilmemesi gerekiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 yüce google sağolsun buluverdim. linkten takip ederseniz c/p'ye de ulaşıyorsunuz zaten daha önce de bayaa bi konuşmuştuk bunu.. http://forum.paticik.com/read.php?8,4776105,page=9 çok dar bi bakış açınız var lan. yani hakaret olarak söylemiyorum. ancak 12' falan bi bakış açınız var. çok dar bi alan tarayabiliyorsunuz. her şeyi çok tek düze düşünüyorsunuz. dine aşırı bağlı olanlara has olması gereken bir durum bu aşırı basmakalıp ve yüzeysel düşünme. misal said: Senin ne seçeceğini bilmesine rağmen yine de seni yaratmıştır-> ateist olacağını bile bile bir insanı yaratmıştır şu fail bişi.. senin de benim gibi olay akış ağın içerisinde ateist olabilme ihtimalin var. bunlar hep senin vereceğin seçimler ve sonuçlarının nerelere gideceği bundan sonra alacağın kararlara göre değişecek. yani senin ateist olabilme olasılığının var olduğu ve bu olasılığın gerçekleşmesine göre sonradan nelerin olacağının ağırlığının nasıl değişeceği vs. gibi tüm olasılık evrenin. senin ne olacağının kesin çizgilerle belirlenmesi ve senin uzaktan kumandalı araba gibi bu çizgide ilerlemen.. işte bu dar bi bakış açısı. ve hmm.. kader değil ne yazık ki.. edit2: öle olmasını çok isterdim ama. her şey çok daha basit olurdu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 takip edince önceki topicteki(aslında ondan önceki topicteki) soruyu buldum. olasılık evreniyle ilgili tam olarak. ShadowFury said: dasaaa said: kader olayını çözebilmek bu kadar zor olmamalı sıradan bi lise tahsili almış bi adam için.. zamanında şöle demiştik said: kader olayı tüm anlarda yaşanacak tüm olasılıkların bilinmesi görülmesidir. sen o anda 1*10^100 gibi bi sayı sıkıyorum olasılık içeisinden istediğin yönü seçersin ve o seçtiğin yön için de aynı şekilde olasılıklar mevcuttur. eğer bir yaratıcıya inanıyorsan herşeyi yaratan hakim gücün geçmiş, gelecek ve şu an için tüm olanları ve bütün olasıkları, tüm değişkenleri ve sonuçlarını görmesinin zor bişi olmadığını söyleyebilirsin. c/p ne güzel ne güzel kısaca kadar özgür irade yoksunluğu değildir. tanrının zaman ve mekandan bağımsız olduğu gibi ne olduğu belirsiz bişi de değildir. tamam, zibilyon tane alternatif seçeneğimiz var. tanrı, zibilyon tane alternatifimizin herbirinin sonuçlarını, ve bunlara bağlantılı olarak zibilyon*zibilyon*zibilyon...=zibilyon^n tane senaryonun her birinin gidişatını ve sonuçlarını, ayrı ayrı biliyo. buraya kadar sorun yok, zaten sorduğumuz şey de bu değil. özgür iradeyle ilgili kısmı: bu seçeneklerden yalnızca bir tanesini seçebiliriz. yani o "zibilyon-1" tane olasılığın, bizim hayatımız üzerinde hiçbiir etkisi yok. diğer bir deyişle tanrının bildiği zibilyon-1 tane olasılık, bizim hayatımız için "what if...?" lerden ibaret. hayatımız, seçtiğimiz "tek" seçeneklerin serisinden oluşuyo yani. ve eğer tanrı herşeyi biliyorsa, hayatımızda gerçekleşebilecek olasılıkların yanısıra, bu olasılıklardan hangisini seçeceğimizi de biliyordur. zaten biliyorsa ve buna rağmen yaratıyorsa, özgür irade olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 abi matematik biliyor musun? ne okuyorsun diye sorayım. matematik dediğimde kalkıp da 2+2=4 demiyorum yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 soruya soruyla cevap verme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 TAMAM MI http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=20823798 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2010 lan sözelci falan ise kasmayacağım.. işim gücüm var. tek seçim ne lan.. yaptığın seçimlere göre diğer olasılıkların gerçekleşmelerini yükseltiyorsun ya da azaltıyorsun. en basitinden monty hall buna örnek gösterilebilir. abi ben astrologlara falan sahtekar olarak bakıyorum. burçlara inananlarla dalga geçiyorum. gülüyorum. yapmayın böle :D swh gergin değiliz, yorgunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar