dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 bak o çok saçma olur. 9-10senesi zorunlu olsun. okumak istemeyeni zorlamaya gerek yok. ders geçme de okuldan atma da devam etsin. salakları korumaya gerek yok. üni.lerin sayısı ve öğretim görevlisi/öğrenci sayıları makul düzeylere getirip sabit tutulsun, nüfus artışına göre arttırılıp azaltılsın. herkes üniye gidecek diye bişi yok. bi de allah aşkına, 13sene olsun ok. ama allah aşkına mf.ci adamlara matris, integral vs. adam gibi öğretsinler de öyle yollasınlar üni.ye. hani mf.ci ise bunu geçemeyeni üni.ye bile almasınlar hatta.
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Yalnız şuanda lise sonda gayet sağlam görülüyor integral, türev gibi konular. Eskiden sınav konularına dahil olmadığı için sıkıntı yaşanıyormuş anlatıldığı kadarıyla ama şuan össde başarılı olmuş biri üniversitenin ilk senesindeki calculusu neredeyse gözü kapalı yapar, fazladan öğreneceği tek şey bounded vs. gibi kavramlar 1-2 teorem.
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Benim kafamdaki eğitim sistemi hoca/rehber vs. yetse süper de kim rant sağlayacak kim beni dinleyecek? Şimdi en başta çocuklar 4 yaşında falan anaokuluna gönderilmeli, orada terbiye edilmeli (dövmekten bahsetmiyorum, ders dinlemeyi, paylaşmayı, okulda vakit geçirmeyi öğrenmeli) Daha sonra ilköğretime geldiğinde bu adamın beden dersi mi alması gerekiyor, müzik mi resim mi? buna karar verilmeli. Çünkü bizim sistemimizde sadece bu dersler haftada ortalama 6 ders saati (bir ders günü) kaplıyor ve hepsinin aynı anda verilmesi çooook gereksiz. Buradan kazanılan 4 saat çocuklara öğle arası ya da geniş tenefüsler olarak dağıtılabilir gayet. Hatta hoşlarına giden/yetenekleri olan dalda ekstra saat de alabilirler. Ortaöğretime kadar bu şekilde çok da fiziğin, kimyanın, edebiyatın detaylarıyla boğulmayan bu derslerin daha görsel ve duysal olarak işlendiği sınıflarda gelişen çocuk ortaöğretimin başında kararını rehber hocaları ve dersteki başarıları sayesinde seçebilmeli. Sonuçta herkes sıçtığı boktan bellidir kaba tabiriyle. Ortaöğretimde de yetenek ve ilgilerinin üzerine giden bu çocuklar daha sonra üniversiteye 3.5 saatlik bir sınavla değil, hayatı boyunca yaptıkları göz önünde bulundurularak alınmalı, yaptıkları ödevler/projeler/portföyleri göz önünde bulundurularak hocaları tarafından verilen notlar ve referansların oluşturduğu dosyalarla öğrenciler istedikleri bölümlere başvurabilmeli ve bu bölümlerdeki seçici mercii de tarafsız olarak öğrencileri bölüme kabul etmeli ya da etmemeli. Ayrıca bu geçen dönemde aileler hocaları "oğlunuz kaportacı olacak, zaten hem arabalardan hoşlanıyor hem de elleri hünerli" dediğinde "AMA BİZİM OĞLUMUZ DOKTOR OLMALI XXGÜL HANIMIN OĞLU DOKTOR OLDU BİZİMKİNİN NESİ AŞAĞI KALIR" demeyecek ve insanlarda doktor olmak kaportacı olmaktan daha saygın, kaportacılar 2. sınıf insan mantığı oluşmayacak. Benim eğitim ütopyam böyle ne yalan söyliyim. Ha mümkün mü? Değil. Özellikle de sistemin her gün değiştiği sevgili ülkemde.
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Alakası yok lise integraliyle üniversite calc. unun. Okulda+öss de gördüğün en zor intagral kısmi integrasyon ya da biraz ince bi değişken değiştirme. Fazlası yok.
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2010 Herkes üniversitede eng. calculusu almıyor yalnız. Mesela benim bölümümde lisede adam gibi türev integral vs. öğrenmiş öğrenci gerisini de öğrenebiliyor kolayca. Yoksa zaten eng. bölümlerinde öğretilen calc.ın lisedeki ergene anlatılması mantıklı değil.
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Adams'ın calculusu var şimdi elimde, ilk 8 ünitedeki konuları lisede görmüşüm sadece yukarıda dediğim gibi ek oalrak 1-2 tanım ve teorem öğrenmişim. 9.ünite sequences, series and power series, serileri de tabi liseden biliyoruz ama burda çok daha farklı zaten ilk zorlandığım ünite burasıydı. 10. ünite vectors and coordinate geometry in 3-Space. Analitik geometriyle ilgili konular var, lisede analitik geometri de aldım. Şuan össde de bu konuların hepsi soruluyor. Yani anlatmaya çalıştığım eskiden farklı olarak şuanda össde baya geniş içerikli bir matematik konu dağılımı var. Öss matematiğinde başarılı biri hertürlü integrali, limiti zaten alır, üniversitede öğrenceği şey bazı yöntemler, teoremler. Ha bilgisayar mühendisi falansanız ilk yıldan daha ağır bir matematik alıyorsunuz diğer mühendisliklere oranla, onları tam bilmiyorum.
GEd Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 xxa said: Sanat ve Beceri ile ilgili oluşturulan alt komisyonda da ilköğretim sonuna kadar her öğrencinin bir enstrüman çalması önerisi yapıldı. Saçma sapan blok flütle ömrümün çürümeye başlamasına ilk adımı attırmışlardı bana şimdi farklı mı ki böyle bir öneri yapılmış ? Eskiden köy enstitülerinde böyle bir uygulama varmış, her öğrenci farklı bir enstrüman çalar falanmış, belli tip okullara bunu uygulamaları gerekir. Blok flüt saçmalıklarıyla uğraştırmasınlar sonra yine.
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Beyler yine bol keseden konusmussunuz. Tamam AKP kotu olsun da yeni sistem 1+ 4 + 4 + 4 olacakmis. Yani 1 yil okul oncesi egitim zorunlu hale getiriliyor. İlk postu okurken hic dusunmediniz mi 5+3 nasil 13 oluyor diye?
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 http://www.haberturk.com/yasam/haber/568563-milli-egitimte-buyuk-degisiklik 1. sınıftan dua ezberletmeye başlayacaklar, 5. sınıftan mezun olan bebe imam hatip'e gidebilecek. Andımız, istiklal marşı falan zaten yattara. Senede 1 kere okuturlar belki ayıp olmasın diye. Ha ben de aslında normalde zorunlu olması taraftarı değilim ama bu dönemde en çok ihtiyacımız olan şey o kahramanları hatırlamak. Özerk Kürdistan'ın ve türkiye ılımlı İslam cumhuriyetinin ayak sesleri olmaz inşallah bu çirkin değişiklikler
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Giovanni said: Beyler yine bol keseden konusmussunuz. Tamam AKP kotu olsun da yeni sistem 1+ 4 + 4 + 4 olacakmis. Yani 1 yil okul oncesi egitim zorunlu hale getiriliyor. İlk postu okurken hic dusunmediniz mi 5+3 nasil 13 oluyor diye? a. akp hep kötü diye bişi yok. kötü olduğu olaylarda kötü deniliyor. şu paranoyadan kurtulun, takım tutar gibi parti tutsanız dahi komik duruyor üzerinizde bu forma. b. biz gördük onu da, oraları çoktan geçtik. son kısımdan uzatıp o seneye adam gibi mat, fizik okutsalar üni için daha bi faydalı olur kısmına geldik c. hepsi
huun Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 ilkokulda müzik ve resim dersi zorunlu olmalı olmasına da şu şekliyle değil. çocuklara resim göstereceksin müzik dinleteceksin, genel akımları, bu akımların önde gelen sanatçılarını vs yani konular üzerine bir temel vereceksin. he sonra baktın genç bu konulara genel bir eğilim ve yetenek gösteriyor, devam etsin. ne işe yararlar ben de tam olarak bilmiyorum ama ressam ve müzisyen de lazım bu ülkeye :D
Red Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 serdar ortaç derslere girmeli :) ilkokul hayatım flüt gibi gereksiz birşeyi yanımda taşımayı reddettiğim için müzik derslerinde sınıftan atılmakla geçti :) ne gariptirki resim derslerinde de resim çantası gibi saçma birşeyi goturmezdim bunların yerine beden dersini 4 ders yapsalarda cocuklar fit olsa bari.resimmiş muzikmiş seçmeli olmalı :) ha bi tek notalar ögretilir yeterli :)
balon Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Bence ilkokulda resim ve müzik kültürü konulu dersler verilse çok daha işe yarar şeyler yapılır. Nasıl din kültürü ve ahlak bilgisi veriyorsan, direk dinin medrese eğitimini vermiyorsan ve bu daha anlaşılırsa; resim ve müzik kültürü dersleri verip insanları sanattan daha haberdar yapabilmek de milli eğitimin elinde.
Red Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 yani insana sıkıcı gelmeyen şekilde olacaksa tamam.ama bizim eğitimde resim ve muzik dersleri hep sıkıcı olmustur.ve kaçış dersleri olmuştur.boş ders olarak bakılır yani sıkılmamakta elde değil.cunku hocalar bile sıkılıyor o derslerde.onlarda pek ciddiye almıyorlar ilk okul 1-2-3 teyken falan daha bebe olundugundan çok yeni geliyor ama 4. sınıftan sora ve ortaokulda isyan ediyor gençler :) benim notumu flütünü getirmişmi mini mini bir kuşu flutle çalabilmiş miye göre verirsen kim sıkılmaz.
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 abi bi de flüt tamam ucuz ama sonuçta üflemeli bir çalgı. niye üflemeli çalgıyla müzik dersi veriyorsun ki bebelere, böyle daha kolay vurmalı şeylerden başlasana dsf
Red Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 flüt mü ? biz özel okuldaydk.kendi pianomuzu kendimiz goturuoduk
Soimyr Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Red said: serdar ortaç derslere girmeli :) ilkokul hayatım flüt gibi gereksiz birşeyi yanımda taşımayı reddettiğim için müzik derslerinde sınıftan atılmakla geçti :) ne gariptirki resim derslerinde de resim çantası gibi saçma birşeyi goturmezdim bunların yerine beden dersini 4 ders yapsalarda cocuklar fit olsa bari.resimmiş muzikmiş seçmeli olmalı :) ha bi tek notalar ögretilir yeterli :) bende ilkokul-ortaokul-lise hayatımı kıyafet getirmedigimden beden dersinden atılarak geçirdim. Keşke beden dersini tümden kaldırsalarda 4 saat resim/müzik olsa
Red Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 işte bu yuzden müzik ve resim dersi tercihe göre yapılmalı 100 kişiden 3 tanesi resime muziğe fazladan ilgi duyuyor.ilgi duymak derkren dunyada muziği sevmeyen insan cok aztır.fakat uygulama konusunda herkes yetenekli yada meraklı olmuyor.geri kalan 97 si beden dersnde basket oynamayı kızlarla voleybol oynamayı yada futbol oynamayı seçer
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 valla ozelde cok cektim resim muziktende devlette sahaneydi secmeliydi zaten haftada 2 ders, ya resim ya muzik secerdin lise sonda hele soyle fantastik bir ders programim vardi persembeleri beden beden resim resim tarih tarih bedencimiz atyarisi manyagiydi, ogretmenlik zerre umrunda degildi siz takilin der serbest birakirdi komple, ikinci donem ilk ders yoklama bile almayi birakti, giden olursa pinpon oynardi ama sabahci olup kargalar kahvaltisini etmeden yollara dustugumuzden ikinci ders gelirdi herkes sonra kayserili bi resimcimiz vardi, cani isterse derse gelir hic karismazdi, donem boyunca 2 reism cizdirir sallamasyon not verir gecirirdi herkezi bole, derslerinin cogunda salardi okula bahcede takilirdik sonra tarihci gelirdi, 4 ders samata girgirdan sonra horul horul uyurdum ben, hoca bole 2 kere kaldirip rezil etmeye kasmsiti ama iki defada hocanin anlattigindan daha derinlere inip gicik etmeyi basardigimdan bana hic bulasmazdi bole sonra saat 12.30 1.00 de biterdi okul, erkenden eve donup uykumu almsi vaziyette ultimanin basina oturur gece 3 gibi filan yatardim, cumada sanirim il kders edebiyat filandi horul horul uyurdum gene uo sagolsun zaten lisede derslerimin yarisi uyuyarak gecri adsfdfas
DeaN Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2010 Bu değişiklikle Din dersi zorunlu olmaktan çıkmayacak, aksine ilk yıllarda oyuncak ve görsel eğitimlerle dinlerin ulvi felsefeleri çocuklara aşılanacak, sonraki yıllarda din dersleri anlaşılamadığı takdirde öğretmenlerin ek ders verme hakkı tanınacak. Kısaca artık abilere, abiler için var olan ev kira ödeneklerine gerek kalmayacak! Böylece Fetullah'ın parası daha az gidecek. Yippu
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Müzikten bi dönem nefret ettiysem ilkokuldaki müzikçim sayesinde olmuştur. Dünyanın en aptal çalgısını çalmaya zorlanmam bi yana, kendimi kasıp çaldığımda da hakettiğim notu hiç alamadım. Blok flüt görünce nefretim artıyor lan. Bi kez flütle vurmaya kalkmıştı dallama, flütü havada yakalayıp flütle birlikte bileğini bükerek elinden almıştım, sonra hiç yaklaşmadı ama hep kötü not vermeye devam etti. Okul bitmesine az zaman kala babam evine tente takmış, soyadından açılmış muhabbet falan. Oğlu olduğumu öğrenince kötülemiş beni, babam da eti senin kemiği benim diye düşünür eğitimde, ister döv ister sınıfta bırak falan demiş. Bu da öyle şeyler duyunca hoşuna gitmiş sadist herif, o günden sonra hep iyi davrandı ama tabi önceden verdiği kötü notları kalan 2 haftada silemeyeceği için kaçan yine bana kaçtı. O kadar nefret doluydum ki adama, bu herif düğünlere gider piyanistlik yapardı. Fotoğrafını çekip meb'e göndersem mi diye düşünmüşlüğüm bile var. Allahtan o okul bitti. O yüzden müzik kötüdür, resim iyidir. Ama en iyisi beden.
Trias Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 vuvuzela çalmak isteyen öğrenci çıkarsa ya?
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Yalnız bizim eğitim sistemimiz blok flüt virtiyözü çıkarıcak yakın zamanda :D
Alpawhezen Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 sistemin en altında yer alan ailelerin çocukları çöpteki yemeklerin türevini alıp harcayacağı zamanı hesaplayacaklar baya faydalıymış
uyurgezer Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2010 şu orff sistemini bi uygulasalar çok daha başarılı olabilir öğrenciler müzikte. 6. sınıftan itibarende modern batı müziği ve dünya müziklerine girilir vs.
Öne çıkan mesajlar