Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

klimakofobi hakkında.

Bella

Öne çıkan mesajlar

Bella said:

yok kızmadım yahu =)

sadece tuhaf geliyor. beraber deneyelim diyorum ben tutacağım seni korkma diyorum yapamam diyor. hani nasıl üstesinden gelebiliriz onu düşünüyorum. aslında beyinle alakalı çok büyük ve ciddi bir problem olmadığını anlaması gerekiyor ama onu nasıl anlayabilir daha doğrusu nasıl anlatabilirim onu düşünüyorum.

ben de böcekten korkuyorum bildiğin. böle kalorifer böceği üstümde yürüsün ruhumu teslim ederim mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

yok kızmadım yahu =)

sadece tuhaf geliyor. beraber deneyelim diyorum ben tutacağım seni korkma diyorum yapamam diyor. hani nasıl üstesinden gelebiliriz onu düşünüyorum. aslında beyinle alakalı çok büyük ve ciddi bir problem olmadığını anlaması gerekiyor ama onu nasıl anlayabilir daha doğrusu nasıl anlatabilirim onu düşünüyorum.
ha bir de böyle kendin çözmeye çalışma, psikologlar gayet güzel çözüyorlar bu sorunları. bir psikologa görünmesi gerekiyor.

benim de bir arkadaşımda böyle saçma bir damar fobisi vardı. damar kelimesini duyunca bile midesi bulanıyordu, koldaki damarları falan gördüğünde bayılacak hale geliyordu nerdeyse.

psikolog bir kaç ay içinde 3-4 seansta çözmüştü yanılmıyorsam, baya azaltmıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

senin psikolog salakmış malesef hala "korkunun üstüne gitmelisin" diye hastasına direk söylüyorsa ahah.

bunu böyle çat diye söyleyince hadi len çekmeyen hasta yoktur heralde artık. ayrıca o sadece bir yöntem, onun dışında bir çok yöntemi var korkuları yenmenin. iyi biliyolar işlerini benim şahit olduklarım en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

tam tahmin ettiğim gibi...

çok fazla zorlamamak lazım. bizim bi akrabada böle bişi vardı. çok fazla zorlamadan aşabildiler. gerçi sadece sağdan giriyor merdivenlere. sağı kapat merdivende. sol tarafına gidip bekler bence..

@nilep: baba bölesi gene iyi. üzerine gidilebilecek korku var, gidilemeyecek korku var. hani pzt sabah gidersin alışveriş merkezine. kimse yokken kasarsın bütün sabah..
Sosyal ağlarda paylaş

işte bir iniş şekli olabilse sağdan iniş, birine tutunarak iniş, önünde arkasında birisini istese güven için falan yine bir derece.
hiçbir türlü inemiyor.

gittiğimizde şeyi deniyeceğim, devamlı konuşacğaım inerken ben tutuyorum seni, korkma, rahat ol çok az kaldı, bak tutuyorum, rahatla, nasıl çıktıysak öyle iniyoruz gibi devamlı konuşacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Annelerde taktik kullanmak lazim.

Bi gun annem el kol hareketi yaparken "anne bak kotu olcak" dedim. Kendini sakatlarsin anlaminda. "Sen beni tehdit mi ediyosun?!!!" diyerek bi tane gecirdi, o sakatlandi ben saglam kaldim. =P

fiziksel değil belki ama bak ruhsal açıdan yaralanmışsın... dil falan çıkartıyorsun öyle olduk olmadık yerde..

kendine gel evladım. salya akıtma etrafına.. şartlı refleks geliştirmiş yavrucak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...