Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taksimde patlama

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Taksim'de patlama oldu, 15 yaralı var
Terörist saldırı ithimali üzerinde duruluyor. Canlı bomba sanılan kişi hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre 15 yaralı var.

Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)

TAKSİM'de henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi . Çevik Kuvvet Ekipleri'nin bulunduğu noktada bomba patladı. Çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor. Görgü tanıklarına göre 10.38'de yaşanan patlama sonrası ambulanslar olay yerine geldi ve yaralıları hastanelere ulaştırdı. Polis vatandaşları patlama yerinden uzaklaştırdı ve kontrol altına aldı.

Taksim Meydanı'nın büyük bölümü polis çemberi altına alındı ve trafiğe kapatıldı. Öte yandan AFP ve Reuters gibi yabancı haber ajansları saldırıyı flaş olarak duyurdu

31 Ekim Bugün PKK'nın eylemsizlik hareketi bitiyormuş, onların yapmış olması yüksek ihtimal gibi duruyor.
Mesaj tarihi:
baya kötü bu kadar fazla sivilin olduğu bir yerde patlama. bazı dtpli milletvekilleri de pkkyı hala tehdit unsuru olarak kullanmaya, demokrasinin pir parçası olarak görmeye devam etsin bakalım.

edit: tabi PKK'nın eylemsizlik hareketi bitiyor diye gerginlik ve kavga yaratmak için birileri böyle bir şey yapmış olabilir o da ayrı mesele. zira türkiye son bir kaç senedir küçük amerikacılık oynuyor böyle saçma sapan işlere giriyor (toplumda suni korku yaratmak vb).
Mesaj tarihi:
şimdi çıkıp bunu devlet yaptı rereöreö dicekler bak görürsün.

hop ardeth dedi bile,
ama ben böyle bir şey yapıcak olsam saat 10 da yapmam, taksimin en boş olduğu saatleri yeni yeni dolmaya başlıor o aralarda.

terör örgütü olsam, en boş saatte yaparım ki "devlet yaptı bak boş saate denk getirdi" derim
Mesaj tarihi:
adamlar senin benim gibi cep telefonuyla iletişim kurmuyorlardır herşeyde muhtemelen, önlem almışlardır dinlenmeye karşı.

Sivillere yönelik olsa çok canlar giderdi, sanırım çevik kuvvetin bulunduğu nokta kalabalık bi nokta değilmiş. İlk gelen resimlerden öyle anlaşılıyor en azından.
Mesaj tarihi:
Suark said:

türkiyenin yapmadığı şey değil malesef suark. sen "sonuna kadar çok yakın takip ettiğimiz bir bombacıyı metroda son anda bombasını patlatmadan önce durdurduk" gibi şeylere inanıyor musun ya da "darbecilerle ilgili yapılan baskında darbecilerin bilgisayarından darbe.doc diye bir döküman çıktı" gibi haberlere. Diyorum ya Türkiye kendini küçük amerika sanmaya başladı. Devlet yapmamış olsa bile Türkiye içersinde kendini bi bok sanan saçma sapan bir örgüt de yapmış olabilir. Artık her bi araya gelen 15-20 kişinin kendini ülkedeki en yetkili örgüt sandığı zamanlara girdik bence.
Mesaj tarihi:
muhalefet olabilecek herkesi dinliyolar. en kucuk bi yanlis hareketinde aliyolar iceri.

teroristi niye dinlesinler ki?. alt tarafi terorist. zaten kendi kendine gidip patliyolar.
Mesaj tarihi:
Taksimin girişin, meydanın ordaki çelik kuvvet ekibinin olduğu yerde sanırım

15 yaralı 6'sı polis.. 6'sı ağır yaralı deniliyor.
Erkek canlı bomba gözüküyormuş görüntülerden

Şimdi 2. bomba şüphesi üzerine araştırma yapılıyormuş, inşallah devamı gelmez..
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

Suark said:

türkiyenin yapmadığı şey değil malesef suark. sen "sonuna kadar çok yakın takip ettiğimiz bir bombacıyı metroda son anda bombasını patlatmadan önce durdurduk" gibi şeylere inanıyor musun ya da "darbecilerle ilgili yapılan baskında darbecilerin bilgisayarından darbe.doc diye bir döküman çıktı" gibi haberlere. diyorum ya Türkiye kendini küçük amerika sanmaya başladı.

inanmaktan başka çarem yok :)
yapabileceğim en iyi şey, iki tarafada göstermek amacıyla akşam taksime gitmek
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
edit: tabi PKK'nın eylemsizlik hareketi bitiyor diye gerginlik ve kavga yaratmak için birileri böyle bir şey yapmış olabilir o da ayrı mesele. zira türkiye son bir kaç senedir küçük amerikacılık oynuyor böyle saçma sapan işlere giriyor (toplumda suni korku yaratmak vb).

Komplo teorilerinde nefret ettiğimi bilirsiniz belki ama bana da bu mantıklı göründü.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Ardeth said:

Komplo teorilerinde nefret ettiğimi bilirsiniz belki ama bana da bu mantıklı göründü.

Aynı teoriyi diğer tarafada vurabiliriz ozaman. Karayılan 15 gün daha ateşkesi uzatabiliriz demiş ve eylemsizliğin bittiği bugun bomba patlatıldı. Şimdi karayılan çıkıp biz 15 gün daha ateşkes ilan ettik bunu üstlenmiyoruz diyip bunu devletin üzerine bırakırsa bu da makul bir komplo teorisi olur..
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Abi, yapma. Darbe.doc ne?

Eğer ben darbe yapacak ve bilgisayar kullanacak olsam (freaking) Van Eck phreaking nedeniyle bile paranoya yaparım. Dünyada kimsenin kırmasını mümkün olmadığı 2048 bitlik kriptolarla tüm hdyi kaparım. Bu darbeciler bunu yapmayacak kadar aptalsa ben de patiye üye değilim.

PS. bir keresinde bizim devrimci soldu arkadaşların örgüt evi havalarındaki yerlerinin üstüne bir polis taşınmıştı. bunlara Van Eck'den bahsetmştim ben de. bundan iki ay sonra arkadaşların taşındığını öğrendim :)
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Abi, yapma. Darbe.doc ne?

Eğer ben darbe yapacak ve bilgisayar kullanacak olsam Van Eck phreaking nedeniyle bile paranoya yaparım. Dünyada kimsenin kırmasını mümkün olmadığı 2048 bitlik kriptolarla tüm hdyi kaparım. Bu darbeciler bunu yapmayacak kadar aptalsa ben de patiye üye değilim.

PS. bir keresinde bizim devrimci soldu arkadaşların örgüt evi havalarındaki yerlerinin üstüne bir polis taşınmıştı. bunlara Van Eck'den bahsetmştim ben de. bundan iki ay sonra arkadaşların taşındığını öğrendim :)

işte bak bunu sen rahatça düşünebiliyorsun da adamların darbe planları varsa neler yaparlar bunu gizli hale getirmek için birde onu düşünmek lazım ama bizim devletimiz insanları aptal yerine koymaktan hoşlanıyor darbe.doc adına dosya bulundu şekilde açıklama yapıp içeri alıyorlar. ilkokul çocugu bile yapmaz yani öyle bir salaklık.
Mesaj tarihi:
KPSS vardi sabah. Onun bitmesi beklenmis olsaydi facia daha buyuk olurdu.

6 Vatandas 9 polis olarak soyleniyor bu arada.

Ne olacak diye merak ediyorum bu arada. Sonunda keyifleri yetip de bir kisim pislik temizleyecekler mi acaba yoksa yine boyle patlamalar mi bekleyecegiz.
Mesaj tarihi:
bağdat caddesi de kapalıydı, spor dönüşü gördüm. helikopterler falan dolanıyo böle.. noluyo lan diye radyoyu açtım salak spiker 50 saat olay da olay dedi yerini 20 dkda söledi.

caddede ne var da orası kapalı?
Mesaj tarihi:
eğer canlı bombaysa taksim'de olması çok fena gerçekte. hayatını kaybeden olmaması sevindirici

bu arada canlı bomba ise taksim'in daha kalabalık olduğu bir anı seçmemeleri ve sadece 15 kişinin yaralanması ilginç bir hayli.
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

bağdat caddesi de kapalıydı, spor dönüşü gördüm. helikopterler falan dolanıyo böle.. noluyo lan diye radyoyu açtım salak spiker 50 saat olay da olay dedi yerini 20 dkda söledi.

caddede ne var da orası kapalı?

Kızıltoprak'a kadar kapalı.
Okulların cumhuriyet yürüyüşü.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

eğer canlı bombaysa taksim'de olması çok fena gerçekte. hayatını kaybeden olmaması sevindirici

bu arada canlı bomba ise taksim'in daha kalabalık olduğu bir anı seçmemeleri ve sadece 15 kişinin yaralanması ilginç bir hayli.

Suark said:

ama ben böyle bir şey yapıcak olsam saat 10 da yapmam, taksimin en boş olduğu saatleri yeni yeni dolmaya başlıor o aralarda.

terör örgütü olsam, en boş saatte yaparım ki "devlet yaptı bak boş saate denk getirdi" derim

ya ben inanmak istemiorm kendimize böyle birşey yaptığımızı ondan böyle taraflı ve yanlı düşünmeye çalışıyorum.
1-2 güne belli olur herşey, bakalım ne olacak.
  • Yeni Oluştur...