DeaN Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Ateist olduğumdan beri elim bir kız eline değmedi allaha şükür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 abi harbi çok uzun okumadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 said: atıyorum cihat olayı, sen dini bakımdan bakmadan bireysel olarak müslümanlıgı yaymak adına savas yapmak, insanları öldürmeyi haklı görebiliyor musun mesela? dinde zorlama yoktur diyen bir din senin dediğin gibi kendini yaymak için bi de insanları öldürün emri vermiş falan mı sanıyorsun? diyanetin sayfasına gidip, savaş diye aratırsan bi de üstüne az biraz okursan negzel olur biliyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 @ceday bilgi yetersizliği dedim cahil demedim ki :). Bak okumamışsın ama yazdıklarımı, hala bişiler ispatlamaya çalışıyorsun. Dön bak ne yazmışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 @Suark: Ben sadece ateislerin bakıs acısı bi nebze anlamanız icin yazdım. Hiç bi insan tanrının yokluguna bi anda kanaat getirip, dinler de yoktur diyemez zaten. Tanrı tarafından gönderilen dinleri sorgulayıp tezatlıkları görünce zaten, tanrının olmadına kanaat getirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Bak işte ondan emin olamazsın. Dinlerin tanımladığının dışında bir tanrı var olabilir gayet. Mevcut dinlerin insan ürünü olması, gerçek bir tanrının var olmadığı anlamına gelmez^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Kesin konuşman yanlış ama şu konuda, diyorum bak bu söylediklerinin çoğu az bilgiden ve yetersiz sorgulamadan kaynaklanıyor. Tabi bu bana göre, kalkıp sana kanıtlamaya falan kasmayacağım. Ben kimim yani sonuçta :). Tartışmaya da girmek falan istemiyorum bu konuda, insanların kendi gelişimlerine karışmamayı en doğrusu buluyorum çünkü. Bide, saygı göstermek dışında ateistleri anlamak bu kadar önemli değil.Çünkü bu o kadar önemli bir konu değil. Benim biraz aşina olduğum bir durum açıkçası, monty hall problemini de anlamayan bi sürü insan var ama onlarıda kafaya takmıyorum ya da anlatmaya kasmıyorum mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 abvblizzard said: Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. böyle konularda troll yapma, hon öğrenir başına bela olurum çocuk. öncesini sonrasını oku öyle gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 suark cocuk da diiliz hani, lol :) burda forumda anlatmaak istedigini anlatması zor tabi. genelde bu tür konular yüzyüze konusulacak seyler. forumda öle konuyu bir iki yönden ele almakla bitmiyor. iki tarafta ne yazsa sonucta bi yere varılcagından deil, öle denk geldim yazayım dedim ben de, cok polemiklere girmem aslında bu konularda. sonucta kim neye istiosa ona inanmakta özgür. sadece her iki tarafın da birbirine saygı duyması gerek. hangi dine, inanışa sahip olursanız olun, sonucta karsınızdaki herseyden önce bi insan. belki burda tam ifade edememişimdir veya yanlıs anlasılmısımdır ama müslümanları kücümseme gibi bir durumum da yok. yalnız herkesin bibirini anlaması icin, biraz da olsa karsısındakinin bakıs acısından olaylara bakmasına ihtiyacı olduguna inanıyorm o kadar. Suark said: Kesin konuşman yanlış ama şu konuda, diyorum bak bu söylediklerinin çoğu az bilgiden ve yetersiz sorgulamadan kaynaklanıyor. Tabi bu bana göre, kalkıp sana kanıtlamaya falan kasmayacağım. Ben kimim yani sonuçta :). Tartışmaya da girmek falan istemiyorum bu konuda, insanların kendi gelişimlerine karışmamayı en doğrusu buluyorum çünkü. Bide, saygı göstermek dışında ateistleri anlamak bu kadar önemli değil.Çünkü bu o kadar önemli bir konu değil. Benim biraz aşina olduğum bir durum açıkçası, monty hall problemini de anlamayan bi sürü insan var ama onlarıda kafaya takmıyorum ya da anlatmaya kasmıyorum mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 fede said: ya abi tamam orda öyle yazıyo da, ayet indiğinde yahudiler, hristiyanlar medinede gettoda yaşıyodu. sen gidip gettodaki adamla dost olursan heralde onlardan olursun. gel bize katıl, birlikte daha güçlü oluruz, ya onlardansın ya bizdensin mesaj var orda. getto mu var şimdi E kitap yetersiz o zaman, yanına not düşseymiş "bu ayet 100 yıl için geçerlidir" diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 içtihat? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Ceday said: atıyorum cihat olayı, sen dini bakımdan bakmadan bireysel olarak müslümanlıgı yaymak adına savas yapmak, insanları öldürmeyi haklı görebiliyor musun mesela? ya aslında katılmayayım filan diyorum da, şununla ilgili bir şey söylemek istiyorum. cihat islamı yaymak için filan değildir. o kadar okuduk diyosunuz madem bir daha okuyun bence Türkçe'sini. Cihat ile ilgili bir kaç ayet; Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın (ancak) aşırı gitmeyin Elbette Allah aşırı gidenleri sevmez (2/190) Haram ay haram aya karşılıktır; hürmetler (de) karşılıklıdır Öyleyse kim size saldırırsa onun saldırdığı gibi siz de ona saldırın Allah'tan korkup-sakının ve bilin ki Allah muhakkak ki korkup-sakınanlarla beraberdir (2/194) Kendilerine zulmedilmesi dolayısıyla onlara karşı savaş açılana (mü'minlere savaşma) izni verildi Şüphesiz Allah onlara yardım etmeye güç yetirendir (22/39) gibi. umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Ceday'a katıldım yalnız....Bütün topiği okumadım,son sayfalarda bir göz gezdirdim...İnançlı olduğumu söyleyeyim baştan... Ceday güzel bir noktaya değinmiş...Unuttuğumuz nokta,dünyanın Türkler ve müslümanlar etrafında dönmediğidir...Sadece bu ülke topraklarında doğmuş olduğunuz için müslüman olduğunuzu unutmayın...Bugün dünyada çok farklı değişik dinler,inançlar var,hangi birimiz onun yanlış olduğunu söyleyebiliriz ki?...İslam'ın bence eksiklierinden biri ya da inananların diyelim,son din olmasından dolayı "en doğru" gibi gösterilmesidir...Bugün bu yüzden her çocuk Cat Stevens'ı biliyor,onun "doğruyu" bulduğu söyleniyor..Halbuki böyle birşey yok...Tersi olunca tükaka...Dinin belli coğrafyalarda,beli toplumlara göre şekillendiğini görmemek imkansız...Yani bütün dünyanın kabul edemeyeceği birşey nasıl evrensel oluyor ki?..Bütün insanlığa gönderildiği doğrudur fakat,bugün bir Hristiyan ailesinde doğsaydınız acaba ne düşünürdünüz derim..Ayrıca bilgiye ancak bu çağda kolayca ulaşabildiğinizi unutmayın... Şimdi oradan doğan insanlar baştan yanlışta,Türkiye'de doğanlar mı çok sanslı ve doğru....Demek ki tek bir doğru yol yoktur...O savaşların vs,olmaması gerektiği ve yanlış olduğu da buradan kaynaklanır.. İslam dini Budizm'i semavi din olarak göstermez mesela...Çünkü onun bir kitabı yoktur,Buddha'yı da peygamber olarak göstermez..(Bana öğretilen buydu yanlışsa düzeltin)..Halbuki Buddha'nın söyledikleri İsa'nın veya Muhammed'in söylediklerinden çok mu farklıdır?...Bugün kaç miyar insan Budism'e inanıyor?..Yanlış yoldalar mı,tabii ki hayır...Çünkü dediğim gibi doğru yol nedir ki?... Yani bağlamak istediğim nokta,İslam'ın aslında hoşgörü dini olduğu bilinirken ve olması gerekirken ,muhtemelen inananlardan kaynaklı-diğer dinlere ve inançlara hoşsgörüsüzlük- olarak yayılmasıdır,bu da kötü birşey tabii...Bunun nedeni eğitimsizlik ve cahillik vs olabilir,ancak ben en eğitimli ve inançlı insanın bile İslam'ı diğer dinlerden daha üstün gördüğünü düşünüyorum ve katılmıyorum..Neredeyse doğduğumuzdan beri bize öğretilen bu değil midir..Asıl olan,işin içinde inanç olduğu zaman doğru ve yanlış olmadığıdır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemonarch Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2010 Sparkcaster said: Diyanet İşleri Başkanı Bardaoğlu, "herkes gibi ateislerin de diyaneti olmak istiyoruz" dedi. ama ben senin ateistin olmak istemiyorum hatta hicbiseyin olmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar