DERT3 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 megetege said: cnpp said: (kimin kuracağı filanda önemli değildir üyeler sonrasında oy birliği ile bir lider seçerler) Bu aşamada dağılır zaten herkez :D +1 Parti kongresi gibi olur anında dağılır millet :) Bu arada mete oyun içinden attığım mailin cevabını hala alamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Cidden birleşince ne olucak ki? Hadi birleşip ruslara dalalım sürekli gibi böyle manyakça bi amaç olsa olabilir anca böyle bişey :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Gimli said: Cidden birleşince ne olucak ki? Hadi birleşip ruslara dalalım sürekli gibi böyle manyakça bi amaç olsa olabilir anca böyle bişey :) Böyle bir amaçta kesmez. Birleşilcek çatının oyuncuları rahat ettirmesi lazım. Para kazanıcak imkanlar sağlaması ve aynı zamanda stabil bir ortam olması lazım. 2-3 ayda bir alliance corp değiştirmek zorunda kalmak, yada en basitinden sürekli yer değiştirmek insanları o topluluktan soğutucaktır. Bizim grubumuzun hala dağılmamış olmasında yukarda yazdığımın büyük payı vardır. Bulunduğumuz yer üyelerini rahat ettiriyo. İstemediğin kadar plex anomaly yapacak yer var, üyelerine çok ucuza gemi üretiyo (mesela vaga 67m), patlayan belli başlı gemileri alliance/corp fleetinde olmasan bile aynen geri veriyo. Bunların yanında da bulunduğun corpta muhabbet edebilceğin türkler oldu mu çıkmak için bir sebep kalmıyo. Böyle oldu mu corpun sana ihtiyacı değil, senin corpa ihtiyacın oluyo bi yerde. Anca böle tutabilirsin bir grubu bir arada. Öbür türlü ben istediğimi yaparım nasılsa corp bana muhtaç muhabbetleri başlıyo. Edit: Tekrar belirtmek istiorm. Bu oyunda tamamen bir arada oynayan bir millet yok, bunu türklerden beklemekte sadece zaman kaybı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tradermax Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 öncelikle özür dilerim ya rqh op olayını ayarlamam gerekiyodu, açıkcası pazar günü yaparız falan diye bahsettim ama tam zaman belirtemedim şahsi nedenlerden dolayı da giremedim anca şu anda oyundayım ama biri yok :( neyse işte birleşememe nedenlerinden birisi aktiflik sorunu şekil a'da örnek ben :D ya scalar'ın adı yine su yüzüne çıktı. Ordaki sorunu defalarca aslında inceledik, scalar güzel bir dersti hepimiz için, okul gibiydi ve çok emekler harcandı. Ferhan abi zaten son zamanlarda fazla giremiyodu sanırım tek kusuru buydu. Girdiği zamanlarda da milletin derdi ile uğraşıyodu. Ben bi ara diplomat olarak onun yaptığının 10'da birini yapmaya falan çalıştım herhalde, kaç ay dayandım ben bile hatırlamıyorum kötü anılardı blokladım herhalde :D "oyun oynuyorum" diyemiyosun yani o safhada artık. işin özünde liderlik lazım aslında... bunun vasıfları nedir: 1 - karizmatik olcaksın :D 2 - karşındaki adamı idare etmeyi bilceksin 3 - aktif olcaksın 4 - alçak gönüllü olcaksın Bu mezihetlerde scalar'dan belli başlı adamlar geldi geçti.. başta ferhan abi zaten scalar ı en sağlam zamanlarına taşıyan kişiydi, yanında ahmet abi vardı.. sonralarda ahmet abı bıraz inaktif oldu.. ferhan abi de az girmeye girdiğinde de diplomatik işlerle uğraşmaya başladı... sonra bahattin abi ile ali abi geldi... bado işin pvp yönünü baya geliştirdi, çok güzel roamlar oluyodu ama sonra başka oyuna geçti inaktif oldu.. yani bi bakıma lider nitelikli, insanları toparlamayı becerebilen insanların eksikliği nedeniyle bi çöküş başladı.. ben zaten o tür bi insan değildim, diplomatlık yeterince bıktırmış beni çıktım. Scalar NC ye destek verebilecek bi pvp kitlesine sahipken sonrasında kiracı olarak rat yapan bi topluluk haline geldi, açıkcası en çok bu koyuyodu bana... bu oyunu hardcore pvp için yapan da var, hardcore carebearing için de (aşağılama anlamında değil oyun türü olarak bahsediyorum) var... önemli olan bu iki grubunun arasını hoş tutabilecek adamların olması. bu tür insanlar olmayınca iki grub birbirine girebiliyo. Açık olan bişey var ki alliance içinde karar mekanizması ağır olarak büyük corplar üzerinde döner. Çünkü bi oyuncu rat yaptığında onun corpuna yararı olur ancak alliance a olmaz. O yüzden ağırlığı pvp yapan corplar biraz daha önde olur, bu da 0.0 alliance ları için çok normaldir. Son zamanlarda scalar da 2 büyük corpun ortak kararları daha ön planda oluyodu, hunlar adına ben de konuşuyodum çoğu zaman ama dürüstce örnek vermek gerekirse mete de ben de hardcore pvp'ydik. Özellikle ben baya sertleşebiliyodum çoğu zaman zira insan olarak disiplinliyim ve hırslıyım ve yenilmeyi de sevmem. Çöpçü de olsam yerleri bal dök yala yaparım yani :D iş böyle olunca pve ile pvp arasındaki boşluk iyice açıldı, arayı yapabilecek nitelikte oyuncular pasifti... op yapıyoduk 30 kişi toplanıyodu 10 kişi kuzeyde rat yapıyo, gel de delirme :D ben patlıyorum tabi kalp kırıyorum sonra üzülüyorum.. o da insan tamam öyle oynamak istiyo belki ama ben de böyle biriyim.. bi ARACI lazım! son zamanlarda yönetim olarak sesi çıkan insanlar bu tür kişiler olarak kalınca geriye zaten dağılma kaçınılmaz oldu. Scalardan çıkarılacak ders uzuuunca budur yani, birleşme imkansız değildir ancak zordur.. liderlik gerekir ve bu liderlik 1 kişide olmalıdır o kişi de aktif olmalıdır. - KeLLaX (salih) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sethlor Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 salih senin yuzunden dagildi scalar itiraf et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzunelendil Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2010 1 - karizmatik olcaksın 2 - karşındaki adamı idare etmeyi bilceksin 3 - aktif olcaksın 4 - alçak gönüllü olcaksın Beni yazmış. Şaka bi yana arkadaşlar bırakında türkleri birleştirmeyi, toplu bi gate camp fln yapalım. Baktık adam bulamazsak birbirine kırmızı olanlar (eski husumetleri de olanlar) birbirine dalar, gene eğleniriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 ahahahah zamanında kıçımı yırtmıştım bunun için.. bilenler bilir bknz. creed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Moss Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2010 reampage said: abi kiz lazim kiz turklerin birlesmesi icin anlamadiniz hala olcak sole 10-15 bayan player onlar nerde tum turkler orda gayet oteki dandik mmo gibi olucak Genelde kiz turklerin dagilmasi icin kullanilmistir tarih boyunca :D Ama sanal bi dunyada neden olmasin gidip çinlilerden kiz alacak deiliz hoş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Uzunelendil said: 1 - karizmatik olcaksın 2 - karşındaki adamı idare etmeyi bilceksin 3 - aktif olcaksın 4 - alçak gönüllü olcaksın Beni yazmış. Doğanay, gerçekten de Salih'in yazdığı bu özellikler sana uyuyor. Yani oyunda tanıdığım pek çok arkadaşta (ben dahil) bu özelliklerin hepsi bir arada değil. Ama Salih'in eklemediği beşinci bir madde daha var: Cesaret. Eğer bu da var bende diyorsan buyur canım tükkan senin. Not: Doğanay bu gazla ne yapar bilmem artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 2. maddede kalıyo abi. Doğanaydan bişi olmaz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Doanay aktif degil ki pasif (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DERT3 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Bu gidişle liderlik yapacak adam kalmayacak armutun sapı üzümün çöpü yapmayın kardeşim. iyi anlaşan 2 kişiye devredin müşterek karar vermek şartıyla olsun bitsin o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzunelendil Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 reampage said: Doanay aktif degil ki pasif (:D Geçen aktifliğimi sana yeterince gösterdiğimi düşünüyorum yiğen. Karşındakini idare etmeye gelince, Vuk bizi idare mi ediyor, yoksa şirketimizin kuralları bunlar bunlar diyip, uymayana 48 saat mi veriyor, bunu bi daha düşünmek lazım. Onun dışında Hüseyin abi, valla cesaret de var da abi,aslında 6. maddeye eklememiz gereken kasma olayı yok işte. Yani yeni şirket kurcaz diye o kadar gemiyi kim taşıyacak di mi abi :) Son olarak, tabiiki yönetim diye bişey düşünmem, kurmak isteyeni desteklerim. Belli olmaz bakarsınız 1 sene fln sonra bi gaza gelip kurarım şirketi morsus'un içinde belli mi olur. Ne de olsa istediğimi patlatsam da bana bişey denmiyor ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Uzunelendil said: Vuk bizi idare mi ediyor, yoksa şirketimizin kuralları bunlar bunlar diyip, uymayana 48 saat mi veriyor, bunu bi daha düşünmek lazım. Vuk koalisyon yönetiyo, corpla işi yok fazla. Ayrıca bizim durum biraz daha farklı biliosun. Bizde 1 yıl kill almamış olup hala corpta olanlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 doganay seni cok sevioruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzunelendil Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Can sensiz bir 4s düşünülemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DERT3 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 megetege said: Uzunelendil said: Vuk bizi idare mi ediyor, yoksa şirketimizin kuralları bunlar bunlar diyip, uymayana 48 saat mi veriyor, bunu bi daha düşünmek lazım. Vuk koalisyon yönetiyo, corpla işi yok fazla. Ayrıca bizim durum biraz daha farklı biliosun. Bizde 1 yıl kill almamış olup hala corpta olanlar var. Alt char olmasın_? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2010 Alt char değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DERT3 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 megetege said: Alt char değil. Madenci yada üretimci de olabilir. Onlarda lazım oluyor corp içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Madenci veya üretimcide değil. Corpa girdikten sonra 1 sene kadar corp yararına hiç bir şey yapmamış bir char. Daha "alt olmasın , madenci olmasın" diye zorlama diye direk bizim olayı anlatayım. Bize (4Se değil, 4S teki türklere) kendini ispatlamış, artık çekirdek kadrodan sayılan biri hiç bir şey yapmasada corptan atılmaz. Hatta corp yararına bir şey yapmayıp sadece farm yapsada atılmaz (tabi buna da ben izin vermem). Çünkü corp türklerden birini atmayı düşündüğünde önce bana soruya. Ben atmayı düşündükleri kişi kim ise ona göre atın veya kalsın diyorum. Tabi bizim yaptığımız fleetlere bile girmeyip biz çağırdığımızda da farm yapıp bizi sallamıyosa corptan atılmak için gerekli işlemler başlıyo :) Umarım aydınlatmışımdır seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
delibalta Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Hocam Türklerin birleşmesi için 1 kişi lazım. Bu bizim genimizde var. Ancak bir kişinin etrafında birleşebiliyoruz ve bu kişi de saygı duyulacak biri olmalı. Türk insanı gerçekten de saygı duyduğu insanın etrafında bir olur. Bu kişi yaşça büyük biri olabilir, oyunculuk olarak çok iyi işler başarmış ve bir çok kişinin sevgisini saygısını kazanmış biri olabilir artık nası olur kim olur bilemiyorum. Ama bir konuda mutlaka saygı duyulan biri olmalı. Büyük liderler çıkartabilen bir toplum olmamızın altında yatan sır da bu olmalı. Aslında her toplumda vardır o kişiler ama Türkler olarak biz daha çabuk etrafında birleştiğimiz için daha çabuk ortaya çıkıyor böyle liderler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2010 o diilde vaga 67 mil dedi birisi gidip hesapı yeniden aktifmi etsem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 abi 67milyona veriolar cidden sirf oda degil neler var neler :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
megetege Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 3 saattir türklerin birleşmesiyle ilgili toplantı yapıorz ventte, bakalım sonuç ne çıkıcak. Gergin bekleyiş sürüyo... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzunelendil Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2010 Vee gene başka bahara ?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar