Pickles Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Bir saat aldım 3atm suya dayanıklı. Fakat garanti belgesinde garanti kapsamına girmeyenler kısmında sıcak su ve deniz suyundan meydana gelen zararlar demiş. Niye deniz suyu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Derinlik sonucu olan su sızdırmadır herhalde denizle olan. Diğeride duşta kullanma sıcak su yüzünden su sızdırabilir diyedir. Büyük ihtimal sadece havuz saati sendeki herhalde. Max 1-2 metreye dalışlık kullanımlar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Tuzlu suya dayanikli materyal bulup onunla saat yapmak epey zor is cunku. O yuzdendir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 3 tane ATM yi üstüste koyup saati altına koysan dayanır demek o, suyla falan alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 3 atm su diye bisi yok :P normal suda farkli olarak deniz suyunun difuzyonu daha farkli ondanda olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 suya dayanıklı diyorsa içine su girdiğinde de çalışabilir demektir. 3 atm basıncı gösteriyordur. ama tuzlu su girerse saati bozabilir diyor. özellikle su kuruduğunda geride tuz kalacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 adam 10 atmye dayanıklı der, ama sen saati suya 10 cm daldırıp bir düğmesine basarsan o saatin içine su girer. bunu bilemeyecekleri için o garantiyi veremiyor bazı saat üreticileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 At This Moment o ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 3 atm demek o aletin izolasyonu 3 atm'lik basınca dayanacak fakat sonrasındaki derinkliklerde içine su sızdıracak demektir diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Absolut said: 3 atm demek o aletin izolasyonu 3 atm'lik basınca dayanacak fakat sonrasındaki derinkliklerde içine su sızdıracak demektir diye biliyorum. Abi sen alan yetkilisisin diyemi böylesin, yoksa kişilik mi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Ben robotum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 DoruK said: adam 10 atmye dayanıklı der, ama sen saati suya 10 cm daldırıp bir düğmesine basarsan o saatin içine su girer. bunu bilemeyecekleri için o garantiyi veremiyor bazı saat üreticileri. water resistant ile water proof arasındaki fark sanırım o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 3 atm, 30 m degilmiydi iste yaw. tuzlu su sadece saatin icine degil, disina kayisina ivira zivira da zararli olabilir ozellikle kuruduktan sonra, bunu da garanti belgesinde kapsam disinda birakmis olabilirler, normaldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 atm asynchronous transfer mode demektir arkadaslar, time division multiplexing bit streaming de kullanilir. lutfe sapla samani ayiralim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Evet benim bildiğim de 3 atm~=30m Deniz suyu derken de deniz suyunun tuzunun verebileceği zararlardan bahsetmiş. Sıcak su da belli zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 saatin marka ve modelini verseydin keşke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 sızdırmazlık amaçlı kullanılan o-ring contalar malumunuz kauçuktur ve asidik ortamda gözeneklerin yapısı değişeceği için sızdırmazlık elemanının ppm i tolerans dışına çıkacaktır. yani aslında sen saate su kaçırmadın bir parçanın bozulmasına sebep olup iç mekanizmayı koroze ettin (bkz. galvenize çeliklerin asitlerle tepkileri) üreticinin garantisi ise saatin sana satıldığı şartlardaki sızdırmazlığını kapsar. zaten saatin iç mekanizmasındaki parçalar galvenizlenmiş ve pasivize edilmiştir yani tuzlu suyla karşılaşmadığında bozulmaz. Su kaçan saatler genelde sorun yaratmaz o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 oo güzel cevap olmuş. o değil de deniz saatlerinde farklı üretim mi yapıyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 ek: benzer durumlarda havuz sularındaki klor miktarı klorun yüksek elektron ilgisinden dolayı eğer sızma olursa dijital saatlerin garanti kapsamı dışına çıkmasına sebep olabilir (bunu attım ama mümkün) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 30 metre altındaki dalgıçların kullandığı saatlerin 1000 tl den pahalı olduğunu söyliyim sen anla gerisini gerçi onların eksta hız ve irtifa göstergeleri, logblog fln oluyor ama 150 mt kadar ömür boyu garantililer yanılmıyorsam sadece saat özelliği olan bir çin markası buldum 260 tl civarına varmış 30mt garanti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 ben yağ doldurmuştum mesela saati açıp, istediğin gibi daldır çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 o-ringler eriyip dışarı akıcak ama o yağ lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 reddiye said: 30 metre altındaki dalgıçların kullandığı saatlerin 1000 tl den pahalı olduğunu söyliyim sen anla gerisini gerçi onların eksta hız ve irtifa göstergeleri, logblog fln oluyor ama 150 mt kadar ömür boyu garantililer yanılmıyorsam sadece saat özelliği olan bir çin markası buldum 260 tl civarına varmış 30mt garanti 30 metre altında değil de 30 metre üstünde istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2010 bu kadar kötü görünen bir saati kullanabilirsen şu var http://www.spotdeniz.com/SCUBAPRO-DIGITAL-33O-DERINLIK-SAATI,PR-1507.html 330 m yazıyor nekadar güvenilir bilmem ama orada güzel dalış saatleri var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 1 atm = cm2'ye 1 kilo basınç demektir. haliyle 30 metreden daha çok, "sevgilim sana dipten kum çıkartayım mı?" tarzı bir derinliğe işaret eder 3 atm. tuzlu ve sıcak su muhtemelen saatin metal kaplamasında matlaşmaya neden olduğundan garanti dışıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar