Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saat garantisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir saat aldım 3atm suya dayanıklı. Fakat garanti belgesinde garanti kapsamına girmeyenler kısmında sıcak su ve deniz suyundan meydana gelen zararlar demiş. Niye deniz suyu ?
Mesaj tarihi:
Derinlik sonucu olan su sızdırmadır herhalde denizle olan. Diğeride duşta kullanma sıcak su yüzünden su sızdırabilir diyedir. Büyük ihtimal sadece havuz saati sendeki herhalde. Max 1-2 metreye dalışlık kullanımlar için.
Mesaj tarihi:
suya dayanıklı diyorsa içine su girdiğinde de çalışabilir demektir.
3 atm basıncı gösteriyordur.
ama tuzlu su girerse saati bozabilir diyor. özellikle su kuruduğunda geride tuz kalacak.
Mesaj tarihi:
adam 10 atmye dayanıklı der, ama sen saati suya 10 cm daldırıp bir düğmesine basarsan o saatin içine su girer. bunu bilemeyecekleri için o garantiyi veremiyor bazı saat üreticileri.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

3 atm demek o aletin izolasyonu 3 atm'lik basınca dayanacak fakat sonrasındaki derinkliklerde içine su sızdıracak demektir diye biliyorum.

Abi sen alan yetkilisisin diyemi böylesin, yoksa kişilik mi :)
Mesaj tarihi:
DoruK said:

adam 10 atmye dayanıklı der, ama sen saati suya 10 cm daldırıp bir düğmesine basarsan o saatin içine su girer. bunu bilemeyecekleri için o garantiyi veremiyor bazı saat üreticileri.

water resistant ile water proof arasındaki fark sanırım o.
Mesaj tarihi:
3 atm, 30 m degilmiydi iste yaw.

tuzlu su sadece saatin icine degil, disina kayisina ivira zivira da zararli olabilir ozellikle kuruduktan sonra, bunu da garanti belgesinde kapsam disinda birakmis olabilirler, normaldir.
Mesaj tarihi:
sızdırmazlık amaçlı kullanılan o-ring contalar malumunuz kauçuktur ve asidik ortamda gözeneklerin yapısı değişeceği için sızdırmazlık elemanının ppm i tolerans dışına çıkacaktır. yani aslında sen saate su kaçırmadın bir parçanın bozulmasına sebep olup iç mekanizmayı koroze ettin (bkz. galvenize çeliklerin asitlerle tepkileri)
üreticinin garantisi ise saatin sana satıldığı şartlardaki sızdırmazlığını kapsar.
zaten saatin iç mekanizmasındaki parçalar galvenizlenmiş ve pasivize edilmiştir yani tuzlu suyla karşılaşmadığında bozulmaz. Su kaçan saatler genelde sorun yaratmaz o yüzden.
Mesaj tarihi:
ek: benzer durumlarda havuz sularındaki klor miktarı klorun yüksek elektron ilgisinden dolayı eğer sızma olursa dijital saatlerin garanti kapsamı dışına çıkmasına sebep olabilir (bunu attım ama mümkün)
Mesaj tarihi:
30 metre altındaki dalgıçların kullandığı saatlerin 1000 tl den pahalı olduğunu söyliyim sen anla gerisini
gerçi onların eksta hız ve irtifa göstergeleri, logblog fln oluyor ama 150 mt kadar ömür boyu garantililer yanılmıyorsam

sadece saat özelliği olan bir çin markası buldum 260 tl civarına varmış 30mt garanti
Mesaj tarihi:
reddiye said:

30 metre altındaki dalgıçların kullandığı saatlerin 1000 tl den pahalı olduğunu söyliyim sen anla gerisini
gerçi onların eksta hız ve irtifa göstergeleri, logblog fln oluyor ama 150 mt kadar ömür boyu garantililer yanılmıyorsam

sadece saat özelliği olan bir çin markası buldum 260 tl civarına varmış 30mt garanti

30 metre altında değil de 30 metre üstünde istiyorum.
Mesaj tarihi:
bu kadar kötü görünen bir saati kullanabilirsen şu var
http://www.spotdeniz.com/SCUBAPRO-DIGITAL-33O-DERINLIK-SAATI,PR-1507.html
330 m yazıyor
nekadar güvenilir bilmem ama orada güzel dalış saatleri var
Mesaj tarihi:
1 atm = cm2'ye 1 kilo basınç demektir. haliyle 30 metreden daha çok, "sevgilim sana dipten kum çıkartayım mı?" tarzı bir derinliğe işaret eder 3 atm.

tuzlu ve sıcak su muhtemelen saatin metal kaplamasında matlaşmaya neden olduğundan garanti dışıdır.
  • Yeni Oluştur...