Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saat garantisi

Pickles

Öne çıkan mesajlar

DoruK said:

adam 10 atmye dayanıklı der, ama sen saati suya 10 cm daldırıp bir düğmesine basarsan o saatin içine su girer. bunu bilemeyecekleri için o garantiyi veremiyor bazı saat üreticileri.

water resistant ile water proof arasındaki fark sanırım o.
Sosyal ağlarda paylaş

sızdırmazlık amaçlı kullanılan o-ring contalar malumunuz kauçuktur ve asidik ortamda gözeneklerin yapısı değişeceği için sızdırmazlık elemanının ppm i tolerans dışına çıkacaktır. yani aslında sen saate su kaçırmadın bir parçanın bozulmasına sebep olup iç mekanizmayı koroze ettin (bkz. galvenize çeliklerin asitlerle tepkileri)
üreticinin garantisi ise saatin sana satıldığı şartlardaki sızdırmazlığını kapsar.
zaten saatin iç mekanizmasındaki parçalar galvenizlenmiş ve pasivize edilmiştir yani tuzlu suyla karşılaşmadığında bozulmaz. Su kaçan saatler genelde sorun yaratmaz o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

30 metre altındaki dalgıçların kullandığı saatlerin 1000 tl den pahalı olduğunu söyliyim sen anla gerisini
gerçi onların eksta hız ve irtifa göstergeleri, logblog fln oluyor ama 150 mt kadar ömür boyu garantililer yanılmıyorsam

sadece saat özelliği olan bir çin markası buldum 260 tl civarına varmış 30mt garanti
Sosyal ağlarda paylaş

reddiye said:

30 metre altındaki dalgıçların kullandığı saatlerin 1000 tl den pahalı olduğunu söyliyim sen anla gerisini
gerçi onların eksta hız ve irtifa göstergeleri, logblog fln oluyor ama 150 mt kadar ömür boyu garantililer yanılmıyorsam

sadece saat özelliği olan bir çin markası buldum 260 tl civarına varmış 30mt garanti

30 metre altında değil de 30 metre üstünde istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

1 atm = cm2'ye 1 kilo basınç demektir. haliyle 30 metreden daha çok, "sevgilim sana dipten kum çıkartayım mı?" tarzı bir derinliğe işaret eder 3 atm.

tuzlu ve sıcak su muhtemelen saatin metal kaplamasında matlaşmaya neden olduğundan garanti dışıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...