Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL: Fenerbahçe - Galatasaray 24.10.10 @ 19.00

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

Ceso said:

Maraton Programını izlediysen dün (Hani belki biliosundur Yayıncı kuruluşun Spor Yorum ve Analiz programı) Orda çıktı aşşada kocaman Galatasaray Kaleyi Bulan şut 7 Fenerbahçe 4 Fenerbahçe gol pozisyonu 6 Galatasaray 4 olarak ben kendim hesaplamadım sivri zeka arkadaşım

Önce terbiyeli olmayı öğren.

Sonrasında da aynı programda da yorumcuların "biraz olsun futboldan anlayan herkes galibiyeti elinden kaçıran tarafın açık şekilde gs olduğunu görür" dediğini de bir hatırla madem o programı baz alıyorsak.

O zaman susacaksın işte.

Aynı kişinin Galatasaray 9 kişi savunma yapıp beraberlik için gelmişti kadıköye .. kaptırılan toplarla kontrataktan pozisyonlar aradı .. Fenerbahçe aynı şekilde çıkıp galatasaray üstüne gelseydi Fenerbahçe maçı en az 4-0 5-0 kazanırdı dediğinide unutma.. Oyun Politikanızıda gayet net açıkladı
Sosyal ağlarda paylaş

Ceso said:

Buda Galatasaray

4. dakikada Elano'nun uzun pasıyla sağdan ceza alanına giren Pino, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda ileri çıkan kaleci Volkan'ı da geçerek, dar açıdan topu kaleye gönderdi. Gökhan Gönül kale çizgisi üzerinden topu çıkararak, mutlak bir golü önledi.
9. dakikada Elano'nun ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden şutunda, kaleci Volkan üzerine gelen meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.
12. dakikada Misimovic'in pasıyla ceza alanı dışında sol çaprazda topla buluşan Pino'nun vuruşunda, kaleci Volkan uzanarak topu kornere çeldi.
23. dakikada Misimovic'in soldan ortasında topu ceza alanı içinde Lugano kafayla uzaklaştırdı. Neill'in ceza yayı üzerinde buluştuğu ve gelişine sert vurduğu topu, kaleci Volkan kornere tokatladı.
29. dakikada ceza alanı dışından Pino'nun sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
44. dakikada Elano'nun pasıyla sağdan ceza alanına giren Pino'nun sert şutunda, kaleci Volkan üzerine gelen topu kontrol etti.
90. dakikada Galatasaray'da Emre'nin ceza yayı üzerinden vuruşunda, kaleci Volkan üzerine gelen topu kontrol etti.
90 + 1. dakikada Sabri'nin uzaktan şutunda, top kaleci Volkan'da kaldı.
90 + 3. dakikada Sabri'nin pasında sağdan ceza alanına giren Pino'nun sert şutunda, kaleci Volkan topu kornere çeldi.

kaynak : Webaslan.com

Hah, şimdi aradaki fark ne biliyor musun?

FB için yazdıklarında sağdan soldan üstten auta çıktı (hepsi farklı çıktı) yazarken bunlarda "volkan tuttu, volkan çeldi volkanda kaldı" yazıyor. gol pozisyonu olup olmaması arasında böyle farklar var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ceso said:

Aynı kişinin Galatasaray 9 kişi savunma yapıp beraberlik için gelmişti kadıköye .. kaptırılan toplarla kontrataktan pozisyonlar aradı .. Fenerbahçe aynı şekilde çıkıp galatasaray üstüne gelseydi Fenerbahçe maçı en az 4-0 5-0 kazanırdı dediğinide unutma.. Oyun Politikanızıda gayet net açıkladı

Şimdi ilk olarak bu atktiği yaklaşık 6-7 senedir her Sami Yen maçında Fener uyguluyor, o yüzden konuşmaya hakkın yok. Kaldı ki deplasman takımının daha temkinli oynaması normal. Siz çok alışmışsınız her sahada üzerinize saldıran GS görmeye, o yüzden garip gelmiş demek ki. İkinci kısmıysa ben duymadım belki kaçırmışımdır belki hayal gücünün ürünüdür orasını bilmiyorum.

İkinci olarak hangi 9 kişi savunma yapmış? GS takım halinde savunma yapıp takım halinde hücuma kalktı, kaldı ki Misimovic Elano ve Pino gibi savunma katkısı sıfır olan adam varken böyle iddialar tam komedi oluyor.

Demek ki neymiş, gol pozisyonu konusunda maratonu ciddiye almayacakmışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ceso said:

Buda Galatasaray

4. dakikada Elano'nun uzun pasıyla sağdan ceza alanına giren Pino, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda ileri çıkan kaleci Volkan'ı da geçerek, dar açıdan topu kaleye gönderdi. Gökhan Gönül kale çizgisi üzerinden topu çıkararak, mutlak bir golü önledi.
9. dakikada Elano'nun ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden şutunda, kaleci Volkan üzerine gelen meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.
12. dakikada Misimovic'in pasıyla ceza alanı dışında sol çaprazda topla buluşan Pino'nun vuruşunda, kaleci Volkan uzanarak topu kornere çeldi.
23. dakikada Misimovic'in soldan ortasında topu ceza alanı içinde Lugano kafayla uzaklaştırdı. Neill'in ceza yayı üzerinde buluştuğu ve gelişine sert vurduğu topu, kaleci Volkan kornere tokatladı.
29. dakikada ceza alanı dışından Pino'nun sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
44. dakikada Elano'nun pasıyla sağdan ceza alanına giren Pino'nun sert şutunda, kaleci Volkan üzerine gelen topu kontrol etti.
90. dakikada Galatasaray'da Emre'nin ceza yayı üzerinden vuruşunda, kaleci Volkan üzerine gelen topu kontrol etti.
90 + 1. dakikada Sabri'nin uzaktan şutunda, top kaleci Volkan'da kaldı.
90 + 3. dakikada Sabri'nin pasında sağdan ceza alanına giren Pino'nun sert şutunda, kaleci Volkan topu kornere çeldi.

kaynak : Webaslan.com

Hah, şimdi aradaki fark ne biliyor musun?

FB için yazdıklarında sağdan soldan üstten auta çıktı (hepsi farklı çıktı) yazarken bunlarda "volkan tuttu, volkan çeldi volkanda kaldı" yazıyor. gol pozisyonu olup olmaması arasında böyle farklar var yani.

Futbol üstadı arkadaşım Volkanın tuttuğu topların 30-40 metrelerden volkana yaklaşık 10 ila 20 kilometre arası bir süratle geldiği toplar olduğunu görürsün stoch un şutları çok daha gol pozisyonu niteliğindeydi
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ceso said:

Şimdi ilk olarak bu atktiği yaklaşık 6-7 senedir her Sami Yen maçında Fener uyguluyor, o yüzden konuşmaya hakkın yok.

İkinci olarak hangi 9 kişi savunma yapmış? GS takım halinde savunma yapıp takım halinde hücuma kalktı, kaldı ki Misimovic Elano ve Pino gibi savunma katkısı sıfır olan adam varken böyle iddialar tam komedi oluyor.

Demek ki neymiş, gol pozisyonu konusunda maratonu ciddiye almayacakmışsın.

Bana sadece şunu söyle .. Şu maç Ofansif takım Galatasaray'mydı yoksa Galatasaray hata arayıp üstüne gelen rakibine karşı atak yapmaya çalışan takımmıydı ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bana sadece şunu söyle .. Şu maç Ofansif takım Galatasaray'mydı yoksa Galatasaray hata arayıp üstüne gelen rakibine karşı atak yapmaya çalışan takımmıydı ?

GS özellikle ilk yarı gayet ofansif oynadı, hatta fenere göre kat kat ofansifti. Fenerin defans dörtlüsü önünde hem Emre hem de Mehmet Topuzla komple defansa gömülmesinin başka açıklaması yok. Zaten herhangi bir atak karşı takımın hata yapması ya da bir açığından faydalanmak üzere kurulu olur genelde. İkinci yarı bi 20 dk fener daha ofansifti, sonra yine tükendi.

Yok ben pes ettim. Bu adama laf anlatılmaz, futbol bölümünün metnini değiştirticem ana sayfada, "futbol bilmeyen gelmesin" diye, belki o zaman gelmezler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada tabi bunun resmi bir kaynagi olmayacak olsa da profesyonel bir aciklama sana kontrataklarinda organize olabilecegi hakkinda:

organised counter attack

The counter attacking style is the easiest to organize and is the best guarantee of getting a result. Compared to the playmaking style the technical and physical requirements are lower. However, there is still a great demand on individual and team discipline and the need for speed on the break out is absolutely vital. A big problem for teams that are dependent on the counter attacking style is how they adapt when they're behind. If your game is based on the opponents coming at you and they are content to hold the ball nothing is going to happen. The counter attacking team will have to change the way they play. "The situation in the match forces the team to change to this (playmaking) style of play. Usually the coach will substitute a player; for example a forward or an attacking midfielder takes the place of a defender. The coach can also choose to change the description of the tasks or the guidelines concerning the defensive, buildup or attacking team function."

Sosyal ağlarda paylaş

Kontratak organize yapılır zaten. Gelişigüzel sağa sola pasla ilerlenmez. Tüm taktiğini kontratak üzerine kuran, antrenmanlarda haftalarca kontratak çalışan binlerce takım var dünyada. Sırf "kontratak organize değildir" demek bile futbola ulan uzaklık için yeterli bir ölçüt.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Yok ben pes ettim. Bu adama laf anlatılmaz, futbol bölümünün metnini değiştirticem ana sayfada, "futbol bilmeyen gelmesin" diye, belki o zaman gelmezler.
Ah keşke benim futbol bilgim kadar teknik konulara girebilicek taraflı olmayabilecek hatta biraz olsun Futbol'un ne olduğuna dair şeyler konuşabilecek biri olsanda konuşabilsek.. Burda öyle bi egemenlik kurmuşsun ki 234234 Galatasaraylı var Fenerbahçeli birinin en ufak lafında üstüne çöküp saçma sapan konuşarak onları savuşturmaya çalışıosunuz.. Tebrikler

Bencede değiştir onun açılımını Galatasaray'lı olmayan girmesin yazarsan daha iyi olur .. Hatta Galatasaraylıların tartışma platformu fln daha güzel olabilir..
Sosyal ağlarda paylaş

Ceso said:

Eralp said:

Ceso said:

valequenta said:

Organize ataktan kastin nedir? Takim olarak fazlasiyla organizeydik, organize oyunumuz sonucu olusan kontra ataklarda organize ataklardir ayni zamanda.
Takım olarak oldukça organize hırslı ve dirençli olduğunuzu kabul ediyorum. Ama Organize Kontra atak diye birşey olamaz çünkü zaten Kontra Atağın açılımı organize olamamış bir savunmaya hızlı ve organize olmadan çıkışa denir =) Hani Hem Organize hem Kontratak gibi bir terim yoktur.

kontra atağın açılımı organize olmadan çıkış mıymış ahahhaahhaahhhhahhha ne içtin arkadaş ben de istiyorum ondan

Kontra Atak nedir ulvi Futbol bilginizle bana bunu açıklayın lütfen ..

Kontra Atak karşı takım futbolcularının kaptırdığı toplarda.. Defansı dengesiz veya eksik yakalayıp HIZLI (Hızlı demek organize olmana fırsat vermez zaten) rakip sahaya hızlı çıkıp düzensiz ve dağınık savunmanın arasına sarkma çabasıdır..

Burda Futbol bilgime laf eden 2-3 futbol cahiline laf anlatmak ta ayrı bi mevzu

applev0dka said:

Eralp said:

kontra atağın açılımı organize olmadan çıkış mıymış ahahhaahhaahhhhahhha ne içtin arkadaş ben de istiyorum ondan

bu kadar komik gelen ne yahu... hadi beyler kontra ataga cikalim die cıkani da göremedim... adam savunmasinda acık vericek sen topu kapıcaksin hızla 3. böylege tasıcaksn.. gayette organize olmadan yapılms bisey.. hadi bu sefer de kontra yapıp diyip 6 kisi savunmanin üstünde yaldir yaldir sprint atan takım gördun mu??
komiksinz cidden..

ikinize de cevap veriyim, kontra atak tam anlamıyla atağa karşı atak demektir ve kontra atağı taktiksel olarak çalıştıran da büssürü teknik direktör vardır
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Kontratak organize yapılır zaten. Gelişigüzel sağa sola pasla ilerlenmez. Tüm taktiğini kontratak üzerine kuran, antrenmanlarda haftalarca kontratak çalışan binlerce takım var dünyada. Sırf "kontratak organize değildir" demek bile futbola ulan uzaklık için yeterli bir ölçüt.
Dilersen özelden sana gerekli siteleri verebilirim Futbol Analiz siteleri yaklaşık 500-600 kişi ciddi manada Teknik analiz yapıyorlar ve E , D , C sınıfı Antrenor eğitimli oldukça fazla üyesi var üstelik moderatorler senin gibi değil aksine UEFA A yada UEFA B Teknik direktör diplomaları gerektiriyor ..

Lütfen oraya herhangi bir topic altına KONTRA ATAK organize yapılır yaz seni ne hale sokuolar ordada senle bi tartışalım.

Ufak bilgilerinle Teknik olarak analizleri aşşağılamak ki bunun tek sebebi GALATASARAY'lı olman futbol bilginin bana karşı üstünlüğünü göstermez sadece gülüyorum ve şu forumu düşürdüğünüz hale acıyorum..

Futbol'a dair öğrenmeniz gereken oldukça çok şey var
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...