Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

espresso/cappucino makinesi


senko

Öne çıkan mesajlar

bialetti +1

ama oran icin ugrasmam, cekirdek falan kasmam, ayrica hafif de usengecim diyene bi zaman sonra eziyet. boyle bi durum varsa elektronik herhangi birsey veya french p yeterli.

yok ciddi kahve seviciyim, ugrasirim , cekirdek kovalarim agzimin tadini bilirim diyene makineye 400+ lira veremiyorsa bialetti denir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle belirteyim , barista veya epic coffee geek falan degilim.

bialetti ile dama, brikka, moka express, cour di mocha tecrubem var sadece.

oncelikle ocakustu espresso makineleri diye gecsede yapi geregi espresso muazzam basinclarda edinildigi icin bu aletlerde espresso yalan, sonuc olarak ortaya cikan sey moka ya daha yakin kaliteli bi espresso dan ziyade. Fakat su pahali makinelerde yapilanlara da oyle cok uzak degil. (evet hayli pahali makine denedim)

dama ve brikka espresso seven arkadaslarimca hayli tutuluyor ama benim damak zevkime gore fazla sert, yinede pisirme asamasinda yapanin lezzete katkisi oldukca buyuk, iste kahvenin yogunlugundan makineyi onceden isitarak kahvenin gevrekligine kadar bir cok parametre damak zevkine gore elden gecirilebiliyor.

moka express neredeyse en eski ve en unlu modeli, boyut ve lezzet oraninda da bialetti nin en cok tutulan modelli sanirim.

cour di mocha ise nispeten yeni bir model, hayli yumusak ve aromatik kahve yapan bi makine(digerlerinden daha farkli bi basinc sistemi kullaniyor mantigi ayni olsa da) , ayni zamanda hem estetik hemde cikardigi kahve olarak benim favorim.

aldiktan sonra ozellikle pisirme isine yatkin degilseniz aradiginiz lezzeti bulmak zaman alabiliyor, ama bir kez bulduktan sonra da kaybetmek zor. cok da populer aletler oldugu icin fazlaca rehber ve trickler var baristalardan.

ama sonucta bu elektronik bisey degil, goreceli bisey oldugu icin biraz review bakinmak faydali olur.

@dasaaa
lol

@gerge
coffee break,isletme fak; starbux ? Bilkent?? tahmin dogruysa
evet, onlar kahve degil zaten, konstre cafein in pahalica satilmasi hali.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

kharon peki o aletler nasil yapiyor espressoyu biliyormusun?
farkli bir sistem kullaniyorlar sanirim.

basinc ile suzme yapiyorlar. percolation diye geciyor galiba, coffee percolation. youtube da how bialetti works gibisinden videolar olacakti zamaninda bende hayli bakmistim modeller arasi farklar icin, yaziyorum falan ama hala cok net degil modeller arasi nasil fark olabiliyor kismi. adsf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

isimleri oyle yani, illaki mocha yapiyor diye birsey yok.

en sonunda alette ortaya cikan espresso extract sonucta. onla ne yaptigin senin kahve keyfinle alakali.

ama cikan espresso 600euro luk bilmem kac bar da pisirip cikarttigi kopuklu espresso kadar yogun degil, mocha ya daha yatkin , onu demek istiyorum.

birde mukka express var misal, onda sut hazneside var, o basarisiz birsey mesela, kaymaklaniyor falan hos degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sesu said:

Ben de her gün deli gibi kahve içip kendimi kahve sever sanıyordum. Çok üzüldüm lan şu an, millet neler tartışıyor.

ahaha
aynen yahu

2 kaşık neskafe'ye bardağın 3/4'ü kaynar su koyup geri kalan 1/4'ü soğuk sütle doldurarak ağzımın tadını buldum diye geçiniyordum meğersem biz kahve falan değil hakkaten nescafe içiyormuşuz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nescafe iciyorsaniz, hint vereyim size. kaynar suyu boca etmeyin nescafeye, su kaynasin sonra bi 30-45sn dinlensin, sonra yavas yavas koyun bardaga.
aromasi daha guzel cikar boylece.

bide klasik yerine gold tercih ederseniz, (once dondurup sonra degirmene gonderiyorlar) daha tatminkar bir tat elde edersiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendim alırsam gold alıyorum ama geçen jacobs aldım daha bir hoşuma gitti onun dışında evde ne varsa koyuyorum işte sdf

valla bana da kaynar suyu şap diye dökünce daha bir köpükleniyor, güzel oluyor gibi geliyodu hmmms

bakalım

[hr]

o değil de, bu kapuçinonun üstüne koyulan süt köpüğünü nasıl yapıyorlar peki? :)
tuto isterük
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bilkent, evet. Starbucks idare eder ama espressoda, eskiden hayatta gitmeyeceğim bir mekandı ama Caffee Break denen ucubeyi görünce şükrettim yani :) Gloria'dan başka iyi kahve yapan zincir yok ama bence. Bilkent de gelip açsınlar...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilkent'te gloria var zaten ara sıra gidiyorum. starbuckstan daha iyi kahveleri, çeşitleri felan. ama starbucksa da uğruyorum bazen değişiklik olsun diye.

french press ile filtre kahve arasındaki fark şu.
filtre kahve suyu kaynattıktan sonra direk filtreden geçirerek cam hazneye döküyor, cam haznede kalıyor öyle.
ama french presslerde kahve bardağın içinde kalıyor, kendi içinde demlenmiş oluyor. demlendikten sonra bastırıyorsun üstten, sonra içiyorsun.
aroması daha yoğun oluyor bu yüzden.

öte yandan krups'un bazı aletleri vardı.
filtreden geçirmeden önce bekletiyor bir süre. böylece kahve içinde su bekliyor ve yine demlenmiş oluyor. french press gibin yani.

french press'ler paşabahçelerde, real/carrefour gibi hiper marketlerde satılıyor olması lazım görmüştüm. starbucks'ta zaten var, gloria'da da vardı yanlış hatırlamıyorsam.

aslında kahve öğütücü, espresso ve kahve makinesi almak istiyorum. ama gloria gibi spesifik tariflerde, bir sürü farklı sos ve karışımla kahve yapamayacağım için üşenip almıyorum makineye. kahveciye gitmek daha kolay oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...