Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Gerekirse kurban kesmeyin"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bilenler cevaplarsa sevinirim
arkadaşlar diğer müslümanlar bu kadar kurban kesiyor mu yani Araplar Farslar falan da böyle kurbanlara akın ediyor mu Türkler gibi? Bu İslam'ın bir şartı değil ki, acaba Türkler eski pagan adetlerinden dolayı mı bu kadar uyguluyor bunu?
Mesaj tarihi:
Quiternoob said:

bilenler cevaplarsa sevinirim
arkadaşlar diğer müslümanlar bu kadar kurban kesiyor mu yani Araplar Farslar falan da böyle kurbanlara akın ediyor mu Türkler gibi? Bu İslam'ın bir şartı değil ki, acaba Türkler eski pagan adetlerinden dolayı mı bu kadar uyguluyor bunu?

kurban kesmek Allah ın emridir,gücün yetiyorsa kesmelisin,ayetlerden de anlasılır.

ayetler

Hac suresi 28 Kendilerine ait bir takım yararlara tanık olsunlar. Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerinde belirli günlerde Allah'ın adını ansınlar. İşte bunlardan yiyin, sıkıntı içindeki fakiri de doyurun.

Hac sursi 34 Biz her ümmet için bir kurbanlık hayvan kesme zamanı/kurbanlık hayvan kesme yeri/kurbanlık hayvan kesme tarzı belirledik ki, kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanların üstüne Allah'ın ismini ansınlar. Sizin tanrınız bir tek tanrıdır; o halde yalnız O'na teslim olun. Alçak gönüllü, saygılı kişileri müjdele.

Kevser suresi 2 O halde, sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!

digerlerinin ne yaptıgı önemli degil,inanıyorsan emirlere uyucaksın.
Mesaj tarihi:
Tamam da kesme imkanına sahip olmanın bir tanımı yok mu, adamın cebinde o para olması imkan mı sayılıyor yoksa o para adamın malvarlığının atıyorum en dazla 40'ta 1'i mi olmalıdır? Yoksa adamın x parası vardır kurbanın fiyatı da x diye bu adamın bu imkana sahip olduğu anlamına gelmiyor.
Mesaj tarihi:
abi sana en basit acıklamayı yapayım kimseye muhtac olmadan yasıyosan,kurban alıcak kadar paran ya da varlıgın varsa,kurban kesmek seni sıkıntıya düsürmeyecekse,kesiceksin.
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:

ahahahahahah düşündüm de sokaklarda kesilmekten kaçan kangurular filler zürafalar filan koşturuyo, peşlerinde satırla baltayla adamlar koşturuyo filan.
destekliyorum, yapılsın. değişiklik olur.
ahahah jumanji tandansı
Mesaj tarihi:
Otrivine said:

Dostlar alışverişte görsün.
Başka birşey değil.

bak bu da çok güzel ha
kurban alışverişinde kolu sallıyosun ya böyle kopacak gibi
inanılmaz adrenalin
Mesaj tarihi:
inaniyosan kesecen diye bisey yok, din degismeyen ve sorgulanmiyan dogmalardan ibaret olsaydi mehzepler tarikatlar ve bilumum abidik inanc modelleri var olmazdi

milletin neye inanip inanmadigiyla degilde kendi inanclarinizla ugrasin az, hep solerim gavu gider ekemege gugu diye yamyama isayi ogretir tek tanriyi ogretir sende hristiyansin bak bunlara inaniyosun der, bizde ise kurbana inanmiyomusun, musluman diilsin, turban yokmu diyon kafirsin, suna inanmiyonmu inancli degilsin kalibi asilamadi

musluman dunyanin takilip kaldigi yer aslinda bu mentalite, ortak noktalara yogunlasmak yerine farkliliklar uzerinden ayrismayi seciyro her seferinde, o bakimdan yasar nurinin islam sosyalizm dir tezi cok mantiksiz durmuyor, ayni solcular gibi birbirlerini yemekle mesguller
Mesaj tarihi:
ayeti var bunun, nesini sorgulayacaksin ayetin.
ha kesersin kesmezsin senin problemin. Din dedimiz salt dogmatik degildir evet te, ayetleri carpitarak farkli manalara getirmekte buyuk yanlis.
vivavale vermis gerekli ayetleri, gayette acik anlatiliyor.
Mesaj tarihi:
inek/koyun/deve filan kesmeyle ilgili bi şart var mı?

balık, tavuk, hindi filan kessinler, en güzeli. hem daha sağlıklı, hem de kaçıp adam yaralayamazlar.
gerçi o da sağlık konusuna giriyo :/
Mesaj tarihi:
sizin dünyadan haberiniz olmuyor ya bazen, çok sevimli oluyorsunuz o zamanlar..

çoğu zaman bana da oluyor lan dert etmeyin

bizde adam fitre vereceği zaman "ben kardeşimin oğluna verdim o da benim oğluma verdi." der..

zekat ise "biz 6ayda bir parayı hanımla elden değiştiriyoruz. onun para benim, benim para onun oluyor. 12ay dokunulmayan paranın zekatı olur" denilerek çözülüyor.

kurbanı kesip buzdolabına tıkacaklar, az biraz -yine kurban kesmiş komşulara- verecekler. ve onlardan et de alacaklar. kurban sonrası hayvan fiyatları yükseldiğinde hep "kurban kesti" achievementı alacaklar eşten dosttan hem de daha ucuza et yemiş olacaklar.

göstermelik hep böle.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Kurban büyük sorun ama. O kadar aşırı et tüketiliyorki arz-talep grafikleri Leibniz-Newton kavgasına kurban gidiyor. Kesmeyin tabii.
Mesaj tarihi:
dasaa o dediğin göstermelik şeylere din diyemiyoruz. şimdiye kadar kendileri için uydurdukları ve buna dindedikleri şeye inanıyorlarsa tutmayalım inanmaya devam etsinler.
  • Yeni Oluştur...