Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Schengen Vizesi Sorunsalı


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Erasmus için almanyadayım, D tipi MULTI vizem var, Valid for DEUTSCHLAND yazıyor. Bununla schengen alanında gezebilir tozabilirim di mi?

Turist olarak gelen arkadaşımda, VALID FOR DEUTSCHLAND & SCHENGEN AREA yazıyor, benimkinde sadece DEUTSCHLAND. gezebilmem gerekiyor ama, yine de bir sorayım dedim, merak ettim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Erasmuslara öyle veriliyor vize.

Şimdi iki alternatif var.

Birincisi sallamayıp geçmek sınırlardan ki zaten kıta avrupası içindeki birlik ülkeleri arasında öyle kontrol gibi bir şey olmadığı için öyle büyük de bir risk söz konusu değil.

Özellikle uçaklar domestic gibi uçtuğu için AB ülkeleri arasında pasaport kontrolü bile yapmıyorlar. (bu noktada Almanya için garanti veremem ama misal veriyorum Malta - Belçika arasında hiçbir pasaport kontrolünden geçmedim)

İkinci alternatif de kalacağın süreye ve ülkeye göre geçici oturma izini aldığında o izin sayesinde bütün AB ülkelerinde gezebiliyorsun. Sinir bozucu derecede uzun sürebiliyor bu süreç yine ülkesine göre. (Misal İspanya'da 1 yıldan az ise hiç vermiyorlar, Belçikada 3 ay sürüyor çıkması vs.)


Naçizane tavsiyem kafana göre takılman hiç uğraşmayıp. Kimse Schengen vizesinde valid for kısmını aramıyor bile .. Hatta çoğu insanın Schengen kısmında bir valid for kısmı olduğundan bile haberi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Trias said:

Schengen vizesini hangi ülkeden aldıysan Türkiye'den giderken o havaalanına inmek zorundasın. Sonra istediğin yere gidebilirsin. İstediğin havaalannından TÜrkiye'ye dönebilirsin.

İstanbul Almanya konsolosluğuna sordurdum, D tipi MULTI ile çok rahat gezersin keyfine bak dediler. Yalnızca Türkiye'den giderken önce Almanya'ya gitmen lazım, sonra diğer ülkelere diyyola.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

al ryan air'den 10 euro'ya bilet. en kotu elinde o patlar yani :)


Avrupa pasaportu olmayanlarin pasaportlarini checkinde görevliye gösterip kase vurdurmasi gerekli, dolayisiyla pasaport kontrolu var ryanair ile ucuyosan.

Bisi olmaz, d tipi vizeyle gezersin bolca, durdurup cevirseler bile enfazla killik yapip geri almanyaya yollarlar, sinirdisi edecek degiller ya, neticede gecici oturumun var binevi. Isvece gelirsen haber et :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Pasaport kontrolunu polis yapmiyo zaten, Eu icinde seyahat ediyosan ve EU disindan bi ulkenin vatandasiysan o kontrolu ucaga gitmeden önce yaptirmak zorundasin.Bildigin pasaport kontrolu iste, 1 senedir falan uygulamada, sitesinde de var, ucaga almayiz diyede uyariyolar :)

Pardon ic hat demissin, evet ic hat arasi ucuyosa kontrol yapmayabilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...