Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Priest 4.0.1


hozceri

Öne çıkan mesajlar

holy priest = ask

siir gibi olmus, evangelism > archangel, inner will, mass death grip geldigi zaman sanirim gelmis gecmis en sevdigim spec olacak

asik oldum resmen, talentlar accound wide olsa hic dusunmeden main yapardim priesti, o derece begendim yeni chakra - chastise mekaniklerini, oyunun tartismasiz en versatil healeri holy priest su anda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de shadow priesti görsen :P

Shadow fiend hunter peti kadar aktif, gcdlerde shadowy app. proclatmak için yürümek vs. çok güzel.

Ha tabii yarın ghostcrawler efendi nerfleyecek priesti sw: D spamlıyonuz cok vuruyonuz diye o ayrı konu.

Geri zekalı adamlar %25'ten sonra cd resetletceklerine cycle değiştirtecek yapıda bir glyph koysalardı şimdi nerfleyecez sori demezlerdi.

Şimdi warriorlar vuramıyor diye bufflayacaklar bi de, sonra collosus smash geldiğinde o buffları geri alamayacaklar warrior dps'i ve pvp'si tavan yapacak; 3 sezon sonra farkedecekler ne yaptıklarını...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Blizzard'ı kutlamak lazım, patch öncesi 7-8k crit vuran sw:d'yi nasıl nerfledilerse 3.5 crit vuruyor en fazla...

Glyph getirdiler, %25 altında sw:d cdsi resetlenir targeti öldüremezse diyor, 1 kez resetleniyor sonra yine cd sayıyor ama adamların sw:d'yi nerfleme nedenleri sw:d spam yüzünden artan dps'ti... Bütün cycle'ı bozdular, sw:d atıp cd'sinde shadowy app proclatıyordum, şimdi sw:d atmayınca gcd kalmadı hareket edebilecek, oradan da gitti dps, kafadan 600dps'i herifler.

Warriorları da bufflamışlar, o collosus smash gelince, masterylerle dmgler dengelenince falan çok merak ediyorum ne yapacaklar, neyi nerfleyecekler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

holy priest = ask

siir gibi olmus, evangelism > archangel, inner will, mass death grip geldigi zaman sanirim gelmis gecmis en sevdigim spec olacak

asik oldum resmen, talentlar accound wide olsa hic dusunmeden main yapardim priesti, o derece begendim yeni chakra - chastise mekaniklerini, oyunun tartismasiz en versatil healeri holy priest su anda


icc de denedim gaza gelip spelleri çok güzel evet ama chakra sadece grup heal olayında çok iyi. o heal speliyle tank tutulmuyor malesef.

bir de resto druid sadece rejuvle benimle holy palanın toplamından daha çok healledi raidi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya holy ve disc specleri pek tercih edilebilir specler değil bu yüzden bu konuda ben yardımcı olayım dedim ve birkaç spec hazırladım.

Pve Holy 3/31/2

http://www.wowhead.com/talent#bcZfuMrRRdorkb:aVo0moV0M

Yapılabilecek Değişimler

Gear seviyenize ve oyun stilinize göre değişiklikler yapabilirsiniz. Haste gereksiniminiz varsa holy tree'de 31 talent kullandıktan sonra elinizde kalan 5 tp Darkness'a harcanabilir.

Mana sorunu yaşıyorsanız kalan talentleri Veiled Shadows ve Mental Agility'e harcayabilirsiniz.

Olası Sorular

- Neden Surge of Light yok ?
* Çünkü hala wotlk oynuyoruz ve bazı mekaniklerin değişmesine rağmen fightlar hala aynı durumda dolayısıyla oyun stilimiz çok büyük bir değişime uğramıyor. Bu yüzden surge of light'a gerek yok.

Bilmemiz Gerekenler

- Renew mana gereksinimi yükseltildi.

- Haste rating artık Renew/Divine Hymn/Hymn of Hope ticklerini etkiliyor. %12,5 haste 5 ticke %37 haste (buff ve talentler ile beraber %3 shadow treeden, %5 raidden gelmekte) ise 6 ticke taşıyor.

- Mouseover macroları kullanıyorsanız Holy Word: Chastise için kullanmakta olduğunuz macro chakra kullanımı sonrası spellin form değişimine uğramasından ötürü çalışmayabilir. Çözüm şu şekilde oluyor; boş bir action bara macrosuz halde spellbooktan chastise'i yerleştirin diğer taraftaki macronuz bu adım sayesinde çalışacaktır. Bu bug bir patch ile düzeltilecek ancak geçici çözüm bu şekilde sağlanıyor.

Pve Discipline 31/2/3

http://www.wowhead.com/talent#bfGorRsbcoMo0bZh:qmcmad0MV

Yapılabilecek Değişimler

Gear seviyenize ve oyun stilinize göre değişiklikler yapabilirsiniz. Haste gereksiniminiz varsa disc tree'de 31 talent kullandıktan sonra elinizde kalan 5 tp Darkness'a harcanabilir.

Disc priest olarak mana sorunu yaşamanız imkansız gibi birşey ama olurda öyle bir sorun yaşarsanız 2 puan Veiled Shadows'a gidebilir.

Glyph olarak farklı şeyler kullanabilirsiniz. Atonement ile gelen pasif healingi eğlenceli bulduğum için daily dungeonlarda Smite ve Divine Accuracy kullanıyorum raid için glyph of smite'ı ihtiyaçlarınız doğrultusunda değiştirebilirsiniz.

Olası Sorular

- Neden Strength of Soul yok ?
* Çünkü hala wotlk oynuyoruz ve bazı mekaniklerin değişmesine rağmen fightlar hala aynı durumda dolayısıyla oyun stilimiz çok büyük bir değişime uğramıyor. Bu yüzden Surge of Light gibi Strength of Soul'a da gerek yok.

Bilmemiz Gerekenler

- PWS casti sonrası kazandığımız Borrowed Time haste değeri %14'e çekildi bunun anlamı 1sec gcd ile shield atabilmek için sahip olmamız gereken haste değeri yukarı çıktı.

- %6 haste rating aldığımız Enlightment kaldırıldı, 1sec gcd için sahip olmamız gereken haste değeri olması gerekenin üzerine çıktı.

- Bu iki haste değişimi sonrası ortaya çıkan tablo şu şekilde oluyor.

3/3 Darkness ile %3 + raidden %5 haste aldığımızda unbuffed %21.66 haste gerekiyor.

3/3 Darkness ile %3 + raid bize %5 haste vermiyorsa unbuffed %27.75 haste ratinge ihtiyacımız var.

- Glyph, Power Word: Barrier etkisi altında olan herkese +%10 healing veriyor buraya kadar herşey normal ancak ortada bir bug söz konusu barrier kaybolunca buff etkisi geçmiyor, bilginize.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Castiel said:
- Glyph, Power Word: Barrier etkisi altında olan herkese +%10 healing veriyor buraya kadar herşey normal ancak ortada bir bug söz konusu barrier kaybolunca buff etkisi geçmiyor, bilginize.


Bunu öğrendiğim iyi oldu, buglar biraz da işimize yarasın bizi kanser edeceklerine sdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

chakra ile illa sunu yap diye bisi yok, zaten olayin butun gzuelligi orda

aoe damage mi geliyor? cak PoH u bas sanctuary yi

single target mi heallaman lazim?

renew mi kasman isteniyor?

bas global i dusmus renew spamla

o kadar evrsatilki su anda priest kelimeler ile ifade etmek yetersiz bu rahatligi

ama adim gibide eminim, healing done da metre zorliyamiycaklar, sonra birileri aglicak, healing meter da okuz gibi yoneten bi class gelicek "bend echakra istiyorum" diye zirlicak, holy priestler ben niye en iyi kadar healliyamiyorum diye zirlicak

sonra priesti bufflioz homogenization hede hodo ayagina chakranin icine edicekler, gene belli bir oyun stili EN IYI, COK HEALING DONE I VAR diye belirlenicek ve herkes oraya ususucek

su anda cidden cok keyifli holy, archangel gelince iyice keyiflenicek nerflenene kadar sefasini surmek lazim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Asgard said:

heal mı abanıyoruz artık yoksa flash heal ve g heale devammı?


Wotlk için değişen birşey yok bu yüzden ''heal'' pek kullanılmamalı ancak cata'da işler değişiyor. En çok kullanılan spelllerden biri oluyor.

Asgard said:

:/ chakra ile ne kullanmak lazım peki?3 seneden sonra oyuna dönecemde priest hoşuma gitti bakalım:)


Fightın yapısı, healing setup, oyuncunun stili chakra kullanımını etkileyen 3 ana faktör.

Hemen basit birkaç örnek vereyim.

Festergut fight başında debuff alana kadar poh ile devam etmek ardından renewe dönmek pungen blight gelene kadar bu şekilde devam edip tekrar poha dönüp sanctuary ile healing desteklemek (1min cd burada can sıkıyor işte :p ama 30 sn olacak dert değil!) efektif bir healing sağlar.

Özellikle legendary mace varsa bu değişken stil çok dmg alınan fightlarda (sindragosa, blood queen halion p2poh+sanc/p3renew inside) oldukça eğlenceli healing şansı vermekte.

Biraz cata'dan bahsedeyim. Herşey wotlk açısından oldukça güzel ama beta'da 5m heroiclerde karşımıza çıkmayan sorunlar çıkıyor raid düzeyinde.

Priest olarak cata raid düzeyindeki mevcut sorunlarımız şunlar.

Mana ihtiyacı yüksek olan bazı spellerin diğer classlara oranla daha az healing vermesi bu 2 anlamda da olumsuz bir durum.
85'de mana regen olarak birçok classdan geri kalmamız.
Burst healing gerektiği noktada druid> paladin > shaman şeklinde bir sıralama mevcut ve biz onların baya baya gerisinde kalıyoruz. Şöyle örnekleyebiliriz sanırım 70k hpslerin görülebildiği anlık atlamalarda biz onların yarısını zor çıkarıyoruz çünkü oldukça limitliyiz bu anlamda.
Cast time, mana req ve healing done üzerinde yapılacak olan birkaç değişiklik ile bu olumsuz tablo düzeltilebilecektir.

Bu sorunların birkaç gün sonra düzeltileceğini düşünüyorum blizzcon yüzünden pek ilgilenemediler ama gereken veriyi aldılar, takip eden priestler cata için endişe etmesinler diye söyleyeyim dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...