Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 3 (Fat) - Kırmızı ışık

kertenkel

Öne çıkan mesajlar

selam,

bir arkadaşımın ps 3'ünün başına geldi dün de, aleti açınca normal yeşil ışık yanıyor sonra 3 kere biip sesi çıkarıp kırmızı ışık yanıp sönüyor.

google'dan bulabildiğim kadarıyla HDD'yi değiştirince düzelmesi gerekiyor ancak ben açtım değiştirdim ve sorun düzelmedi..

başka neden olabiliyor bu hata?

teşekkür
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel said:

fat ps 3'ler eski seri xbox'lardan daha sorunlu, belli bir süre içini açıp temizlemeyince direk gg oluyor

yok abi boyle bisiy =), yani benim eski ps3'u alalı 2 yılı gecmis olması lazım, daha bi kere sorun cıkarmadı, ki makine psn sapıgı, durmadan bir seyler indiriyor, gece acık kaldıgı bile oldu yani =), bi kere yer kalmadıgı icin hdd'i degistirmeyi saymazsak, icini acmıslıgım da yok...

internette blinking red light'ı hep hdd'le birebir tutmuslar abi, buyuk ihtimalle ondandır, hdd bozulmus olabilir veya ps3'e baglandıgı yerde bi problem olabilir diyor... sen hdd degistirdiginde hala duzelmediyse icerde baglandıgı noktada bi sacmalık olabilir cidden...
Sosyal ağlarda paylaş

kfg said:

kertenkel said:

fat ps 3'ler eski seri xbox'lardan daha sorunlu, belli bir süre içini açıp temizlemeyince direk gg oluyor

yok abi boyle bisiy =), yani benim eski ps3'u alalı 2 yılı gecmis olması lazım, daha bi kere sorun cıkarmadı, ki makine psn sapıgı, durmadan bir seyler indiriyor, gece acık kaldıgı bile oldu yani =), bi kere yer kalmadıgı icin hdd'i degistirmeyi saymazsak, icini acmıslıgım da yok...

internette blinking red light'ı hep hdd'le birebir tutmuslar abi, buyuk ihtimalle ondandır, hdd bozulmus olabilir veya ps3'e baglandıgı yerde bi problem olabilir diyor... sen hdd degistirdiginde hala duzelmediyse icerde baglandıgı noktada bi sacmalık olabilir cidden...

benim eski makinam 60 gb fat kasa,3.5 sene aralıksız çalıştı sadece geceleri kapandı. yaklaşık 2 hafta önce gg oldu.sorunlu olduğunu biliyordum ama genede yeterli bi süreydi benim için
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdığın kırmızı ışık diil sarı ışık hatası zaten .. aşırı ısınmadan kaynaklanıo. Benimde 2 hafta önce başıma geldi biraz araştırdım. 100 Liraya yapıolar kadıköyde AMA duyduuma göre hiç bi zaman kesin bi çözüm vermiomuş tekrar aynı hatayı görme olanağın var.

Ha ben kendimde yaparım diosan açıosun içini (ben açtım her detayını biliorum artık ps'nin ama toplaması sorun geri toplayamadım =) ) Neyse en alt katmanda fanın üstünde işlemcinin olduğu bölüm kalıo işlemciyi temizleyip CPU ların üstüne sürülen o beyaz dalgalardan sürüp ısı tabancasıyla bişi bişi yapıodun youtube ta video şeklinde bile anlatımı var

Ama benim Tavsiyem git yeni ps3 al çok ps düşkünüysen ben öyle yaptım
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel said:

selam,

bir arkadaşımın ps 3'ünün başına geldi dün de, aleti açınca normal yeşil ışık yanıyor sonra 3 kere biip sesi çıkarıp kırmızı ışık yanıp sönüyor.

google'dan bulabildiğim kadarıyla HDD'yi değiştirince düzelmesi gerekiyor ancak ben açtım değiştirdim ve sorun düzelmedi..

başka neden olabiliyor bu hata?

teşekkür

Tamamdır şimdi yine okudum .. Bahsettiğin hata esnasında 3 bipten önce 1 saniye belki 1 saniyenin yarısı bi süre SARI ışık yanıyor. bu yüzden hataya Sarı ışık hatası deniyor genel manada olay kırmızıdan ibaret o yüzden kırmızı ışıkta ısrarlısın =)

2 hafta önce başıma geldi daha öncede yazdım yine yaziyim Kadıköy de 100 TL ye yapıolar fakat Hiç bi zaman tam verimli bir çözüm alamıyorsun ..

Yapıcakları tamirde PS yi tamamen söküp en alt bölümdeki işlemcinin temizlenip üstüne beyaz sıvıdan sürülüp ısı tabancasıyla 350 derece werilmesiyle düzeliyor.

Hatta bi çok forumda bir çok portalda Sony ye küfür edilmiş durumla ilgili yani 1000 lerce kişinin başına gelmiş bi olay malesef. Şu an bu hatanın ne olduğu öğrendiğimdeki yüz ifadem aklıma geliyor oldukça acı verici =) 1 günde yaparlar ps yi 1 günde sürmez de dediim gibi tam anlamıyla bi çözümü malesef yok .. Sonuç olarak en iyi çözüm ps yi yaptırıp 250 300 gibi bi fiyata yada yaptırmadan 150 - 200 gibi bi fiyata 2. el olarak satıp yeni ps almak malesef
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...