Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cons

Öne çıkan mesajlar

arastirdigim kadari ile yazayim :

normal kola :

seker seker seker zaten bunun zararlarindan bahsetmeye gerek yok. eger kilo almak istiyorsaniz abartmadan kullanilabilir ama bunun yerine yemek yiyin.

diet veya zero kola :

icersinde tatlandirici olarak aspartame malzemesi var ancak bu malzeme zaten cogu supplimentde de var simdi gidip zararli dersek kullandigimiz her turlu supplimentde zararli demektir ki zaten oyle :) verdigi goturdugunden o an icin daha iyi oldugu icin es geciyoruz.

diet veya zero kolalari diette olan kisilere acliklarini bastirsin diye tavsiye edenler var bunun nedeni hem o anlik acligi gecirmesi hemde metabolizmayi yavaslatmasi. bodyciler icin bu iyi bir sey degil tabii ki ama diette olanlar icin sanki pek bir sorun ihtiva etmiyor.

kolanin asidik yapisi nedeni ile vucudun yapmasi gereken isleri kolaylastirdigi on goruluyormus. bu yuzden de vucudun yapi taslarinin uretiminde bir zayiflik oluyormus. mus.

normal kola yerine diet veya zero tuketmek daha mantikli gibi duruyor seker olmamasindan dolayi ancak gunde bir 330 cl falan max. gidipde 2 litre icilirse tabii ki herseyin fazlasi zarar oldugu gibi bununda zarari olacaktir. zaten cok fazla.

diette iseniz buyrun icin (az tabii - aclik gidermek icin felan) ama degilseniz metabolizma yavaslatici etkisinden dolayi tavsiye edilmiyor.

bunlarin hepsi genel gorusler bilimsel bir dayanagi bulunup bulunmadigindan emin degilim ancak rahatlatici ve metabolizmayi yavaslatici etkisi bir gercek.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili günlük, şu anki programımda pazartesi günleri sınırlarımı zorladığım gündü. Üç haftadır kalorileri azaltmış olmama rağmen her pazartesi düzenli olarak rekorlarımı kırdım. Dün pil bitti sanırım. Geçen haftakine göre gelişme olmadı. Bir de kaç gündür sabahları yataktan zor kalkıyorum ve çok yorgun hissediyorum.

Az kalori alırken ağır antreman yapmak vücudu çok zorladı. Yarın spor salonuna gidip 2,5 saat antreman yapmak yerine evde hafif bir şeyler yapcam. Sonrasında da programda küçük değişiklikler yapcam.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Sevgili günlük,

son 8 aydır kardiyo yapmıyordum. Bugün ben de yavaştan kardiyo ekliyeyim dedim ve benchmark niyetine 5 km koştum. Tam 30 dk sürdü. Ortalama nabzım 173 bpm (%89).

Şunu farkettim ki kardiyo açısından kondisyonum baya düşmüş ama dayanıklılık yükselmiş. Yani düşük tempoda koşarken bile nabzım felaket fırlıyor, eskisi gibi düşük nabızda koşamıyorum. Ama vücut yüksek nabızda çalışmaya alışmış. 173 ortalama nabızda koştuğum halde zorlanmadım pek. Eskiden 160 ile koşarken bile baya kasılırdım koşarken.

Halter ve ağırlık antremanlarını haftada 3'ten 2'ye indircem. 2 gün de koşcam. Bir kaç ay sonra tekrar 5k denicem bakalım sonuç ne olcak.

Bu arada eskiden düzenli kardiyo yaptığım zamanlarda da 5 km'yi çok daha hızlı koşamıyordum. Bacakların güçlenmesi kondisyon düştüğü halde nerdeyse aynı hızda koşmamı sağlamış olmalı. Kondisyonu arttırınca çok iyi güzel olcak taam mı?
Sosyal ağlarda paylaş

hayvan gibi kol çalıştım bugün.

5 dakika koşu üstüne strechingler. ardından 2 set light weight ısınma ez bar curl.

4setx5rep ez bar curl
4drop set (tabiki aralıksız oluyo bunlar, yani drop işte), ilk 3ü 6-8 tekrar 4.sü 15 tekrar, üstüne 1er dk dinlenerek 2setx6-8 tekrar.
üstte anlattığım şekilde hammer curl
üstte anlattığım şekilde concentration curl

5dk ara

4 set max/max/max/max dips
üstteki 4drop+2set şeklinde skull crushers
yine aynı şekilde seated two handed dumbbell ext.
aynı şekilde triceps cable push down

yaratık gibi oldu kollarım. 1.5 saat oldu idman biteli hala pump devam ediyo. süper!

bu arada her set ve hareket arası çalışılan kasın strechingleri var tabi. inanılmaz acılar çektim bu idmanda ama çok güzeldi. hatta 2. hareketlerden sonra ellerim ve ayaklarım karıncalandı sürekli olarak kan kollarımda yoğunlaştığı için, pump forever.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes skullcrushers ve lying triceps extensions için en baba triceps hareketleri diyo. Ben yaparken tricepleri adam gibi hissedemiyorum. Pump falan da olmuyor. Kafa üstü extension, kickback, pushdown falan yapınca çok daha iyi hissediyorum kasları. Hareketleri yanlış yapıyorum dicem ama o da değil, kaç kere kontrol ettim, salondakilere sordum falan. Kişiden kişiye değişiyor sanırım. Kablo aleti olmadığı için pushdown da yapamıyorum. Overhead extension yapcam artık. En mantıklısı o gibi gözüküyor benim için.

Bu arada bugün ilk defa DB Pullover yapmayı denedim. Upper back bench üstünde olcak yazısını hatırladım. Yaparken sırtımı bench'e koydum, kafa açıkta kaldı böyle. İki set yaptım boynum ağrımaya başladı. Bu ne ya dedim bıraktım. Meğer kafayı da kısmen bench'e koycakmışız. Eheuh.
Sosyal ağlarda paylaş

verdigin iki harekette nerdeyse ayni sey, biri dambbell ile digeri z bar ile, skullcrusher nefis fazla bir sey hissetmiyorsun ancak faydasini goruyorsun, acikcasi ben:

sculcrusher + rope pushdown superset
dar tutus bench pres + dips superset
en sonda canim isterse cok agir kilo pusdown v bar ile.

skullcrusherdan vazgecme.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok aynı şey değil. Skullcrusher'da dirseği sabit tutup barı alnına indiriyorsun. Lying tricep extension'da dirsek de kafaya doğru hafif hareket ediyor, barı kafanın arkasına doğru indiriyorsun. Range of motion biraz daha büyüyor ama başka kaslar da giriyor sanırım devreye. Videolara bak anlarsın: Skullcrusher Lying Triceps Extension
Sosyal ağlarda paylaş

Bench press max denemeyi unuttum ama olsun güzel bi göğüs-kol antremanı oldu.

Sbah kalktım 3 dilim ekmek tereyağı-salça zeytinyağı kombosuyla 1 fincan çay
Sonra 1 adet muz
Daha sonra 3 tane cantık
Üstüne 1 adet muz
Yarım litre kakaolu süt
Sonra yarım kilo yada biraz fazla zeytinyağlı taze fasulye (yine)
Sonra 100gr kaşar loru ve 4 tane yumurta beyazı
Üstüne 300-500ml kadar süt.

Az mı yiyorum bana mı öle gelio bilemedim günlük
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...