Krusty Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 1 hafta tatile çıksın eleman unutulur biter zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 bir hafta sonra hepimiz unuturuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quuq Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 huyumuz kurusn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 ekledim bişiler deminkine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 aket hakli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Aket-Atum said: İnternet, bilgiye bu kadar kolay ulaşım iyi birşey mi kötü birşey mi karar veremiyorum. Adamın yaptığı insanlığa sığan birşey değil tamam ama eminim bırakın o günü, saati o an bile neler neler oluyor da haberimiz olmuyor. Bu adam sadece afişe oldu diye şimdi onun üzerine yağacak nefret ile insanlar kendi vicdanlarını avutacaklar. Eminim aslında çoğunun umrunda bile değil. Sadece biri göz önüne çıktığı için başına bunlar gelecek. Kimse ona neden yaptın? diye sormayacak , sadece yapılan hareketin üzerinden giderek adamda zaten belli bir şekilde olan siniri ve bir ruhsal sorunu daha da arttıracaklar. Bu insanın yaptığı hareketten kendisinin sorunlu ya da hasta olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Eğer o insana tepki gösterenler gerçekten gözüktükleri kadar iyi insanlar olsalardı onu toplumdan izole etmek yerine daha yapıcı birşey aranabilirdi. Ama sonuçta onun bu olayı yapmasına neden olanlarda, o da, bu olay da, tepki de kısacası o 1 dakikalık video ve akabinde gelişen herşey de aslında aynı bilincin sonuçları. Edit: Kimseyi yargılamak istemiyorum ama çok alışılagelmiş bir laf olmasından korkarak şunu demek istiyorum ki; o adama karşı böyle orantısız bir tepki göstermek de aslında onun yaptığından farksız. böyle bir konuda bu tarz bir iyimserlik çok antipatik ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 iyimserlik değil oluşan tepkinin altında yatan bazı dürtülere dair kötümserlik var aslında orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 İyimser ya da kötümser olarak yazmamıştım ben olayı. Adam haklı, haksız da demiyorum. O yazıyı nasıl iyimser yada kötümser olarak ele aldın ki? Ben sadece verilen tepkiden yola çıkarak dünyada genelde olan ve insanların öncesini ya da sonrasını değil sdadece o anı düşünerek astığı astık kestiği kestik oldukları bir "sahte duyarlılık" ya da internet tabiri ile carebearlığa olan tepkimi dile getirmiştim :) Öylesi insanlara karşı antipatik geliyorsam (sözüm meclisten dışarı) sanırım duygularımı doğru dile getirdim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 ne kötümserliği arkadaşım burası paticik! adı üstünde "kedi-köpek" temalı bir forum sen tutup böyle bir forumdan nasıl tepki bekliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Bornova Küçükpark 161 Sok. No: 16/K adresindeki KÖŞEM BÜFE ünvanlı işyerinin güvenlik kamerası, 07-10-2010 Perşembe günü saat 01.50 sıralarında hasta yatan kediyi, 5 tane gencin öldürüşünü kaydetti. Aşağıdaki linkte, beş gencin bir kutunun içine sığınmış zavallı bir kediyi tekmeleyerek öldürmelerinin kayıtlı olduğu kamera görüntülerinin adresi var. Görüntülerden anlaşıldığı üzere bu çete bunu sıklıkla ve organize olarak yapıyor. Köpeği tutan çete üyesinin asıl amacı kediyi köpeğine parçalatmak iken ayağının kayıp düşmesi ile sinirlenip kedinin kafasını ayaklarıyla eziyor. Bu çocukların kötü emellerine alet ettiği ve etmeye devam edeceği belli olan köpeklerine el konulmasını ve bu suçlarından dolayı hem tekmeleyenin, hem yardımcı olanların, hem de ihbar etmeyip izleyerek suça yardım ve yataklık eden diğer çete üyelerinin cezaya çarptırılmasını istiyorum. Ayrıca hayvanlara karşı işlenen suçların ACİLEN kabahatler kanunu kapsamından çıkarılıp CEZA KANUNLARI kapsamına alınmasını istiyoruz. Suçluların yakalanıp bilgi edinme kanunu çerçevesinde vatandaşlık hakkım uyarınca tarafıma bilgi verilmesini arzederim. link: http://www.dailymotion.com/video/xf5dk3_wanted-araniyor_animals İsim: Soyad: TC kimlik: Tarih: Dağıtım: [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 ulan birde sizene kediden caniden cocugun ne hali varsa gorsun size noluyo verdiginiz su enerjiyi kendi hayatiniza harcayin salak misiniz , kaybettiginiz zamana yazik. yok ben bos insanim diye diretiyorsaniz buyrun facebooka, izmire. issiz cok nasi olsa.alin size eglence.vurun oldurun cocugu.birlikten kuvvet dogar.gogo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 sakin ol şampiyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 aket-atum haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 pati'deki tepkiler fena değil abi facebook'tan falan bahsettim ben ama kafamdakini net bi şekilde anlatmam mümkün değil tabi bu işin oluru budur öyle de olsun şikayetim yok şimdilik daha 2000'lerdeyiz napalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 ben yıllardır burada online oyunlar için vardım oysa ki :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Bahadır Hocalar, İlhan Ekincioğlu ve Enes Ekincioğlu ve Ufuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 escape said: ne kötümserliği arkadaşım burası paticik! adı üstünde "kedi-köpek" temalı bir forum sen tutup böyle bir forumdan nasıl tepki bekliyorsun? arkada kalmasın bu. ayrıca fistan efendi sen susarsan ben susarsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 sen yanmazsan ben yanmazsam olcak o bikerem!'''bibir11!!12 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Llama said: Bornova Küçükpark 161 Sok. No: 16/K adresindeki KÖŞEM BÜFE ünvanlı işyerinin güvenlik kamerası, 07-10-2010 Perşembe günü saat 01.50 sıralarında hasta yatan kediyi, 5 tane gencin öldürüşünü kaydetti. Aşağıdaki linkte, beş gencin bir kutunun içine sığınmış zavallı bir kediyi tekmeleyerek öldürmelerinin kayıtlı olduğu kamera görüntülerinin adresi var. Görüntülerden anlaşıldığı üzere bu çete bunu sıklıkla ve organize olarak yapıyor. Köpeği tutan çete üyesinin asıl amacı kediyi köpeğine parçalatmak iken ayağının kayıp düşmesi ile sinirlenip kedinin kafasını ayaklarıyla eziyor. Bu çocukların kötü emellerine alet ettiği ve etmeye devam edeceği belli olan köpeklerine el konulmasını ve bu suçlarından dolayı hem tekmeleyenin, hem yardımcı olanların, hem de ihbar etmeyip izleyerek suça yardım ve yataklık eden diğer çete üyelerinin cezaya çarptırılmasını istiyorum. Ayrıca hayvanlara karşı işlenen suçların ACİLEN kabahatler kanunu kapsamından çıkarılıp CEZA KANUNLARI kapsamına alınmasını istiyoruz. Suçluların yakalanıp bilgi edinme kanunu çerçevesinde vatandaşlık hakkım uyarınca tarafıma bilgi verilmesini arzederim. link: http://www.dailymotion.com/video/xf5dk3_wanted-araniyor_animals İsim: Soyad: TC kimlik: Tarih: Dağıtım: [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] dailymotion kapalı değil mi abi giremezler bi de :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 türk malı o kapalı değil o yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 şu foruma yazı yazma kapasitesinde bir insanın dns ayarı yapamayacak olmasını düşünemiyorum :) ülkece dns uzmanı olmadık mı son 2-3 yıldır :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 belediyeye gönderiyolar abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Aket-Atum said: İnternet, bilgiye bu kadar kolay ulaşım iyi birşey mi kötü birşey mi karar veremiyorum. Adamın yaptığı insanlığa sığan birşey değil tamam ama eminim bırakın o günü, saati o an bile neler neler oluyor da haberimiz olmuyor. Bu adam sadece afişe oldu diye şimdi onun üzerine yağacak nefret ile insanlar kendi vicdanlarını avutacaklar. Eminim aslında çoğunun umrunda bile değil. Sadece biri göz önüne çıktığı için başına bunlar gelecek. Kimse ona neden yaptın? diye sormayacak , sadece yapılan hareketin üzerinden giderek adamda zaten belli bir şekilde olan siniri ve bir ruhsal sorunu daha da arttıracaklar. Bu insanın yaptığı hareketten kendisinin sorunlu ya da hasta olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Eğer o insana tepki gösterenler gerçekten gözüktükleri kadar iyi insanlar olsalardı onu toplumdan izole etmek yerine daha yapıcı birşey aranabilirdi. Ama sonuçta onun bu olayı yapmasına neden olanlarda, o da, bu olay da, tepki de kısacası o 1 dakikalık video ve akabinde gelişen herşey de aslında aynı bilincin sonuçları. Edit: Kimseyi yargılamak istemiyorum ama çok alışılagelmiş bir laf olmasından korkarak şunu demek istiyorum ki; o adama karşı böyle orantısız bir tepki göstermek de aslında onun yaptığından farksız. bireysel olarak bakarsan haklılık payın var ama toplumsal olarak baktığımızda zaten cezanın amacı rehabilitasyondan çok caydırıcılık üzerinedir. Yoksa idam cezasının anlamı ne, adamı öldürüyosun ne öğrenecek? Ya da ömür boyu hapis cezası mesela, adam ömrünü 4 duvar arasında geçirdikten sonra dersini almış almamış ne fark eder? Bu tür cezaların ve yaptırımların amacı olmuş olanı düzeltmek değil toplumu caydırmak "bakın bu adam yaptı başına bu geldi siz uslu olun yapmayın" demektir. Haliyle evet o adam kameraya yakalandı diye ön plana çıktı, ortaya çıktı diye üzerine bu kadar gidilip sosyal lince girişildi. Ama etkili bir yöntem yine geniş açıdan bakınca. Bundan sonra bunun gibi hamlede bulunmak isteyen biri (en azından bu olay unutulana kadar) 2 kere düşünecek, hani vicdanı el verse bile "ulan herifi bi linç etmedikleri kaldı şimdi ben de yakalanırsam al başına belayı" diyip belki de vazgeçecek, bu tür olaylar azalacak fena mı? Adamın hastalığına gelince. Hayır, her şeyin öyle basitçe hastalığa indirgenip de "sevgi kelebeği olalım o da iyileşsin"le sıyrılınabilecek bir hale gelmesine karşıyım ben. Evet belki sorunlu bir adam ama hasta masta değil. Yoksa çocuk tecavüzcülerinden katillere, bombacılardan kundakçılara kadar herkese "hasta bu adam" diye yaklaşılabilir yani aynı mantıkla. Her kötülük hastalıkla açıklanamaz, bazı insanların yapı olarak kötü olduğunu kabul etmeniz gerekir (Hatta bana kalırsa tüm insanlar özünde bencil ve kötüdür, sadece çoğu aldığı eğitim ve sosyal çevreyle bunu baskılamayı ya da değiştirmeyi öğrenir. 4-16 yaş arası çocukların ilişkilerine ve hareketlerine bakarak bunu rahatça gözlemleyebilirsiniz). Hasta masta değil adam, kötü, pis bir herif, ve kötüyse cezasını çekecek. Öyle hastayım diyip kurtarmak yok. Ha, verilen tepki yersiz ya da abartılı diyebilirsin, orantısız diyebilirsin, ama o ayrı bir tartışma konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 susmak konusmak aydinliga cikarmak falan degil bu. cocugun biri tutmus kedi oldurmus. dunyada hergun binlercesi oluyor. sacmasapan bi ofke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Fistan said: ulan birde sizene kediden caniden cocugun ne hali varsa gorsun size noluyo verdiginiz su enerjiyi kendi hayatiniza harcayin salak misiniz , kaybettiginiz zamana yazik. yok ben bos insanim diye diretiyorsaniz buyrun facebooka, izmire. issiz cok nasi olsa.alin size eglence.vurun oldurun cocugu.birlikten kuvvet dogar.gogo yok artık. Mantığa bak nasıl olsa işsizim sana küfür edip eğleneyim ? Bu mantık yüzünden bu haldeyiz en ufak hatayı bile düzeltseydik şimdi başka yerlerde olurduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar