Ben&Jerry's Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Aradim bulamadim sasirdim kisaca elektrik prizinden internete baglanabiliyoruz bu yuzden inanilmaz bir hiz oluyor upload=download oluyo detayli bilgi icin websitesinin linkini koyuyorum suan bitmek uzere olan konut projemizde kullanicaz bizde adamlarin tek yapicagi elektrik panosunun oldugu yere bi server kurmak ondan sonra o panodan beslenen tum prizlerde internet oluyor super bisi http://www.metronet.com.tr/
fixmen Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 DH de okumuştum, kullananlar vardı. Sistem oturmamış daha. Öyle ki koca apartmana sadece 1 (BİR) ip veriyormuş alet. Hız sıkıntılıymış daha falan fistan. İmkan varsa fiber çektirin SOL dan. Sonuçta metronet te fiberden geliyor.
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Hakkımızda kısmına baktım, iletişime baktım şirket hakkında bilgi, adres içermiyor. Pek güvenli değil giyerek giriş yapabilirim. Bide bu teknoloji çoook önceden vardı. O zamanlar fail durumdaydı şimdi nasıldır bilemem.
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2010 Ben&Jerry's said: elektrik prizinden internete baglanabiliyoruz bu yuzden inanilmaz bir hiz oluyor upload=download oluyo su nasil bi onermedir ben o kisma takildim asdf
kithnoss Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Bazı sitelerde var , hız neredeyse dial-up gibiydi
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 said: Elektrik prizlerine yerleştirilen bu BPL modem, bakır kablodan gelen verileri Ethernet kablosuna taşıyarak sistem transferi yapmaktadır. Bakır kablo görünce kaçıcan,bildigin adsl işte belki dahada kötü olacak hızlar,ama 10mbps e limitsizin fiyatı iyiymiş. Tabi 10mbps e kadar dedigi için,1mbps hız görsende mecbur katlancan. SpiderS_DangeR said: ingilizce metronet ^^
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Ben&Jerry's said: Aradim bulamadim sasirdim 1- arama bozuk 2- açıldı.
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2010 Dark_Soul said: said: Elektrik prizlerine yerleştirilen bu BPL modem, bakır kablodan gelen verileri Ethernet kablosuna taşıyarak sistem transferi yapmaktadır. Bakır kablo görünce kaçıcan,bildigin adsl işte belki dahada kötü olacak hızlar,ama 10mbps e limitsizin fiyatı iyiymiş. Tabi 10mbps e kadar dedigi için,1mbps hız görsende mecbur katlancan. SpiderS_DangeR said: ingilizce metronet ^^ kablolar gumus yada altindan yapamayacagimizi goz onune alinca dunyadaki kablolarin dogal olarak 99% u felan bakirdan yapiliyo ha dersin fiberoptik isterim ona bisi diyemem
Ben&Jerry's Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 bu arada bakir tel olayini sordum adama o sekilde degilmis binanin pano odasina fiberoptik kablo dosuyolarmis oraya da bi server koyup ordan prizlere dagitiliyomus
fixmen Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Yukarda da yazdım zaten fiberden geliyor apartmana kadar, apartmandan dağılıyor evlere. Sistem oturmamış daha, kullananlar hiç memnun değildi. Zaten en büyük sorun apartmandaki herkese aynı ip yi vermesi.
Holy Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 yani ben yüksek mevkideki birine küfür etsem bütün apartman mı gidiyor ifade vermeye? çok iyiymiş aslında ahaha
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2010 Cidden ha, o apartmanda internetten suç işlesen seni bulmaları baya zor olur :D
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Apartmana fiberden geliyorsa,net sitesinde niye bakır kablolarla gelen verileri vs. yazıyor?Yani fiber altyapımı kurdunuz quiknet gibi?
aquila Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 apartmana fiberle geliyosa, elektrik hattiyla ne alakasi var?
kertenkel Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 herkeze ayni ip veremez, mumkun oldugunu sanmiyorum. bir bilen yazsin, olamaz oyle bir sey.
ultrAslan Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 hepinize ayni ip adresini verebilir galiba mesela benim yurt odama gelen neti ben wlan ile dagitiyorum her bilgisayarin ip ayni oluyor
aquila Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 olmaz, cakisir ipler. belki de olur, bilmiyorum ben.
ultrAslan Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 su anda 2 pc birde telefon hepsi ayni ip ile nete giriyor cakisma olmuyor sonucta hepsi bir router üzerinden cikis yapiyor ve bisi olursa da o router yapmis gibi gözüküyor 3 farkli alet degilde tek alet bu yüzden bir apartman icinde de aynisi olabilir eger öyleyse apartman icinde biri rs gibi bir yerden download yaptimi herkes bekliyor :) artik hergün daire basina belirli saat araliklari verilir o saatlerde takilirlar hahaa
jonq Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2010 Internet Cafeler de her PC farklı ip mi alıyor sanki. Bir Router koyuyorlar apartmanın girişine oradan binaya dağılıyor işte. Her daireye de bir local IP veriyorsun. Aynı mantık.
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 lol aynı ip den 50 kişi nete girerse. 3-5 kisi kazara aynı torrent sitesine üyeyse direk ban,free olarak rapidden bişey indirme imkansız gibi bişey olur,daha bir sürüde sorun cıkar
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2010 local adresler ile isp nin verdigi external adresleri karistiriyorsunuz gibi geldi. bpl(broadband over powerlines) da da hadise sirketin bi center i oluyor, bu turkiye icin konusursak fiber ile ana router a baglaniyor bolgesindeki (telekom a yani, nasil quiknet, uydunet baglaniyorsa aynen oyle) sonra hizmet verecegi yere orta-yuksek voltajli hatlardan belli araliklarla coupler ve repeater kullanarak bolge trafolarina kadar geliyor. ardindan voltaj dusuruluyor ve evlere giriyor. kullanidigi topoloji teknolojiye gore size dhcp uzerinden teker teker ip verir , ayni kablonet in yaptigi gibi modem filtreler herkez ayri denetlenir kendi cihazi uzerinden. benim merak ettigim buyuk capta uygulamalarini gormedigim icin, turkiyede cogu evde pahali uygulamalar oldugu icin regule edilmeyen ve harmonikli elektrikli interference ne seviyede olur? , utu , elektrik supurgesi , quartz isitici gibi barzo cihazlar calistiginda evdeki networkun hali ne olur sorularini merak ediyorum. veya daha deigisk olani; su an oturdugum yerde bypass regulasyon ve jenarator bagli bi elektrik sebekesinde her oda icin 2 sigorta bagladim, ve sigorta uclarinda ayri ayri akim kontrolculerim var, burda nereden internete erisecegim ve bypass yuzunden nasil bana o yuksek frekansi filtrelenmeden ulastiracaklar onu merak ediyorum. yani elektrigin kaliteliyle problem, kalitesizse problem, apartmanda yasamiyorsan problem, yasiyorsan kablolaman ne derece kaliteli yapilmis, o yine problem. uygulamasini gercekten merak ediyorum. bu isle ugrasan veya hali hazirda uygulanan ulkelerde ornegini gormus birisi cevap verse cok mutlu olucam gercekten.
Öne çıkan mesajlar