Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayari TV icin media center'a donusturmek

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Bu tip bir sey yapmak istiyorum ama biraz daha farkli sekilde.

Standart desktop pc var evde. Ekran karti ustune hem TV hem de monitor bagli. TV basindaki kisi istedigi zaman TV kumandasi ile input'u degistirip bilgisayar monitorunun extended kismindaki goruntuyu alabiliyor.

Yapmak istedigim ise su; Oyle bir sistem kurayim ki, extended monitor'de benim filmlerimin vesairelerin yuklu oldugu dizinleri takip edip, onlari listeleyen, alt yazi destegi sunan ve TV basindaki kisi icin benim bilgisayar basindaki mudahalem olmadan izleme secenekleri olan bir ortamim olsun.

TV basindaki kisi bilgisayar basindaki yazilimi alip takacagimiz bir kumanda ile kontrol edecek pek tabi. Olayin ozu ise ben calisirken rahatsiz edilmek istemiyorum ama evdeki ahaliye de TV harici secenekler sunmak istiyorum. Zirt pirt sunu ac, bunu koy, durdur, baslat komutlariyla makiniste donusmek istemiyorum.

Boyle bir sistem nasil olur bilmiyorum ama sizlerden bir cozum onerisi gelmezse ilk deneyecegim sey, zamaninda GERGE'in media center olarak koydugu linux surumunun ne oldugunu bulup, onu Vmware ile calistirip, alacagim kumandayi sadece onun icin enable etmeye calismak olacak.

Daha basit fikirleriniz varsa cekinmeyin, gerekise dürüm cinsinden bedelinizi soyleyin =P
Sosyal ağlarda paylaş

TV 42LG5000. Oyle ozellikleri yok maalesef. Gidip araya koyacagim bir media center'a da 300 lira odemek istemiyorum. O yuzden en fazla 20-30 liraya bir kumanda alip halletme niyetindeyim.

Google TV hemen yarin gelse bile Turkiye'nin durumu malum. Hem vergi odemiyor diye kapatiriz, hem de mevcut internet ile ne kadar verimli kullaniriz mechul.
Sosyal ağlarda paylaş

Guzel mini-itx board'lar var aslinda istedigimiz gibi ozellestirebilecegimiz ama boyutlardan dolayi el yapimi cihazlarin kutulari falan yeterince compact olamiyor. O yuzden o tipte hazir bir cihaz almak daha mantikli.

Ben desktop'i bildiginiz laptop gibi kullandigimdan -kalkarken sleep deyip kalkiyorum basindan- cok dert etmiyorum enerji olayini.

Hatta hem para harcamayayim hem de fazladan bir fis daha ortaya cikmasin diye boyle yapiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

XMBC cok tatliymis bu arada. Cok kurcalama firsatim olmadi ama isimi gorecek gibi. Sadece bir kac ayarini halledemedim henuz ki onlardan biri de ben mouse'u kipirdatinca diger ekrandaki player bar'in tekrar cikmasi olayi.

Halledebilirsem isim sadece kumanda almaya ve kumandayi sadece bu yazilim ile calistirmaya kaliyor.

Simdi yazinca farkettim de, pek de bi ilerleme kaydedememisim. ehehue.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi iki sorunum var sadece. Birincisi player bar'in gorunmesi olayi.

Ikincisi de xmbc aktif pencere olmadigi halde kumanda tuslarini ona nasil etki ettirecegim ve aktif pencerelere etki ettirmeyecegim ile ilgili. Olacak mi olmayacak mi bilmiyorum, kumanda almam lazim deneyebilmek icin.
Sosyal ağlarda paylaş

ben evde telefon kablolarin hepsini ne olur ne olmaz diye cat6 cektirmistim, onlarin hepsini 2 ethernetlere cevirdim salona switch koydum avr tv ve ps3 e , bilgisayar ustune de ps3 media server koydum.

ps3ms bu acidan en basarili media server muhtemelen , tiversity, yok xbmc falan hepsini denedim. win uzerinde kendi makinen kenarda duruyorsa kesinlikle tavsiye ederim.

ps3ms java oldugu icin lin ve mac uzerinde de benzer performansla calisiyor. hayli memnunum. kablolu network olunca 93mbit cikartiyor,
7+1 dts ve 1080p goruntu icinde realtime encoding/muxing yapip aktarma yaparken 30mbit ortalama, 60mbit max olarak gayet akici ve basarili oynatiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...