Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

biraz ahlaksız bir teklif

moncici

Öne çıkan mesajlar

merhaba.
büyük bir otele iş başvurusu yapmıştım, bugün görüşmeye gittim. ön büroda ya da resepsiyonda part-time elemanlık beklerken farklı bir pozisyon teklif ettiler. pozisyon, concierge denilen, otel müşterilerinin otelle ilgisiz taleplerine çözüm bulan kişi. örneğin daha önce ayarlanmamışsa bir etkinlik için gelen müşterinin rezervasyonuyla, ulaşımıyla vs. ilgileniyorsunuz. konserlere, şehir turlarına gitmelerine yardım ediyorsunuz, çevre hakkında bilgi veriyorsunuz. yani böyle ortamcı bir iş işte.

otel evime 20 dakika, çalışma saatleri okulla hiç çakışmıyor, ücreti çok iyi. işte ben tam bunları düşünüp hayallere dalmışken unuttuğum ufak bir şeyi görüştüğüm herif hatırlattı. "buraya gelen bazı iş adamları kendilerine eşlik edecek bayan partnerler isteyebiliyor. çok sık yaşanan bir durum değil ama bu durumda senin tam inisiyatif alıp bağlantıları kurman gerekecek. diğer concierge dışında hiçbir elemanı bu işe karıştırmaman gerekiyor." işin üslubu hakkında birkaç şey daha söyledi. illegal hiçbir talebe cevap vermek zorunda olmadığımı, komisyonların tamamen bize ait olacağını vs.

şimdi ben bu durumun nerelere gideceğini biliyorum. ama "komisyon"lar ile birlikte elime normal bir parttime işin 5-6 katı geçecek onu da biliyorum. adamın dediği gibi seyrek yaşansa ve sorunsuz olsa iyi de, kendimi sürekli birileriyle pazarlık yaparken bulmak istemiyorum bu yaşta. yarın tekrar görüşmeye gideceğim, ne yapsam bilemedim şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

concierge gayet legit bi is.

legit gözükebilir ama pratikte öyle olmuyor. tam olarak illegal olmayan ama sakıncalı işler olabileceğini sanmasam düşünmeden kabul ederim. bazı şeyler var, de facto doğru kelime mi olur bunlar için bilmiyorum. kadın tangalı fotoğrafını koymuş "to share a wonderful and intimate time together" falan diyor mesela. yani sadece bununla sınırlı değil, adamın ses tonundan biraz kıllandım ben açıkçası. sohbet samimileşince, işe uygun olduğumu düşünüp birden yavşaklaştı çünkü. illegal bir istek olursa (koka moka) direk reddedeceğim kovarlarsa da kovsunlar bakalım nolcak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...