Soris Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Bu forumda kürdistanın kurulduğunu bilmeyen olmadığı gibi güneydoğlu anadoludaki toprakların mevcut kurulmuş olan kürdistanla birleştirilmek istendiğini de bilmeyen yoktur. Kendileri o şekilde yaşasınlar bizim sınırlarımız değil karışma hakkımız yoktur. Fakat bizden bir karış toprak alamamalılar. İnsanların isyan ettiği nokta budur. Resmi görüşme olmadı diyorsan pek iyi takip edemiyorsun demekki medyayı basit bir aramada karşına gelebilecek ilk bağlantı : http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/06/04/barzani.bdp.heyetiyle.bir.araya.geldi/578902.0/index.html Sen şimdi buna bu resmi bir görüşme değildir de dersin :) Bu arada güçlü yerel yönetimlerin Türkiyenin bölünme süreci için kullanılmak istendiği Amerikan Raporlarında dahi vardır. En basit örnek Diyarbakır Referandum öncesi başbakan mitinge giderken üstün güvenlik önlemleri alındı neredeyse tankın üstünde konuşacaktı başbakan. İşin teorisinde güçlü yerel yönetimler belki ülkeye yarar sağlar ama onu kendi çıkarları için kullanacak ve kendi kılıfına sokacak olanlar vardır ülkemizde onların hocası ise zaten "demokrasi" gibi yüce bir kavramı bile ülkelerin iş içlerine müdahelede ve ülkelerin kaynaklarını ele geçirmede kullanmış Amerikadır. Irağa götürülen demokrasi Diyarbakırdan ülkeye yayılmaya çalışılınıyor. Bize ısmarlama zehirli demokrasi gerekmez. Biz zamanında kendi demokrasi kültürümüzü oluşturma gayreti içindeydik mümkünse oradan devam edelim.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 server taşında saat 18 den sonraki yazılar uçtu :P
Gimli Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Militancy for all classes in Turkey has increased by 1
Odeon Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 bu yaptigimiz butun reformlarin hepsini italyadan caliyoruz.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 ahahahahah o kadar yazmisim gitmis :( neyse islerimi bitiriyim gene yazarim, amerika uniter devletmis , lol
mani Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 PATİCİĞİN İMAMLARI VİKTOR'U SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR ŞOK ŞOK ŞOK!!'111!!!
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 sir said: amerikanın bi tane başkanı, bi tane anayasası, bi tane senatosu, bi tane eğitim sistemi, bi tane para birimi var. semantik tartışmalara girmeyelim şimdi, basbaya üniterlik bu yani. sacmalama allah askina, Amerika Birlesik Devletleri, United States of America her eyalet gayette bagimsiz ulkeciklerdir, bir araya gelip bir federasyon olsuturmuslardir amerikada bir tanede senato yoktur ayrica, temsilciler meclisi ile senato vardir prensip olarak temsilciler meclisine eyaletler nufuslarina oranli temsilci gonderir senato ise her eyalet yonetiminin kendi secitig temsilciden olusurken yavas yavas oyla secilmeye basladin, bazi eyaletler senatorlerini secimle gonderirken bazilari atama ile yolliyordu yani (unitermisya amerika lol) gene senato secim usulleri eyelatten eyalete degisir eyaletleri ise halk tarafindan secilen valielr yonetir, valiler ustunde federal hukmetin zerre yetkisi yoktur, ancak anayasa mahkemesi yargiliyabilir anayasaya gelmsiken, ameirkan anayasasi serceve anayasadir, hap akdar briseydir, birlesik develtlerin federal hukuemtinin yapisini ve acik hak ve ozgurluklerden ibarettir, bunun disinda her eyaletin yasalari bu anayasa cercevesinde belirlenir, gene eyaletler kendi bassavcilarini filanda kendileri secer, her eyaletin iki dereceli meclisi vardir, yasama islemi burda yapilir, halk yasamayi yurutmeyi ve yargiyida kendisi secer, federal senatoya ve temsilciler meclisine gonderecegi yetkiliyide kendisi secer, federal hukuemtin baskaninida kendisi secer ki amerikada kasabada serifi bile halk secer, kasabalarin kendilerine ait karar aldiklari mini meclisleri vardir, ic islerinde sonuan kadar demokratiktir amerikan sistemi her eyaletin kullandigi yasalar gene farklidir, vergileri gene ayeltler belirler, oy verme yasindan tut icki yasini veya ehliyet yasini belirliyebilir, nerde neyin aysadisi olduguda gene eyalete gore baglidir hatta westernlerde cok islenen bri konudur, eski sistemde bir eyalette islenen suclar icin diger bir eyalet sizi yakaliyip yargiliyamiyordu, gene ic savas ve sonrasindaki surecten once eyalet yonetimleri cok cok cok daha guclu idi, lafi vardir hatta texasda hala eyalet bayragi amerikan bayragindan yuksekte dalgalanir diye tabi ic savastanda bahsetmeden olmaz, 19. yy in ortasinda lincolnun secim vaadlerinde kolelige akrsi cikmasi ve kuzey eyaletlerinin koleligi yavas yavas kaldirmasi sonucu lincoln un baskan olmasiyla guney eyaletleri birlikten cekildiklerini acikladi ve confederasyonu kurdu, bu amerikan sisteminin yasaidgi en buyuk krizdir cunki her eyalet kendi alaninda kuralalrini kendisi koydugu icin bir eyalet koleligi yasakalrsa guneyde yasiyan bir kole sahibi koleleri ile koleligi yasaklamis eyalete girdiginde kolelerini kaybediyordu guney rahat durmayip kuzeye saldirinca lincoln federal hukuemtin mallarina el koydu bu eyaletler diye karsilik verdi ve ordu krizinide eyaletlerden gonullu asker topliyarak cozdu (ordunun tamamen federal hukuemte kalmasinin sebebide ic savastir zaten) gene egitim konusunda amerikan anayasasinda tek madde yoktur, her eyalet kendi egitim programini uygular, amerikada develt egitim sektorunde zaten cok kucuk bir dilimdedir, federal hukumetin egitim bakani daha cok duzenliyici bir rol oynamakta ve okullara verilen mali destekelri belirlemektedir, bush donemindede eyaletleri "bak okulda su dedigimi yapsansan odenegini keserim" seklinde zorladiklarindan gayet tatli mini krizleride yasamislardir para birimi konusuna ise LOL diyorum sadece, AB de tek para birimi kullaniyor, avrupa birligi ulkelerinin tamami tek bir uniter devletmis ZAHAHAHAHAHA adam gitti dunyadaki en federal ulkeye uniter dedi ya,sayesinde bahane ile patilere amerikan sistemini anlattik ucundan kiyisindan gerci, yapmayin soyle cahillikler gerci sir u gectim, normalde bizim sosyalizm dememiz onun dalga gecmesi lazimdi, siyasi troll olabilmek zor tabiki, esen ruzgarla karsi tarafin akli cark ettigi zaman trolliyebilmek icin bole iki gun once pis kaka dedigin seyleri savunman gerekebiliyor, enginar gormesin "fakirligi paylasalim" safsatasini, kulagini ceker yoksa
Uzun Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Ya ulke bolunuyor kimsenin birsey demeye gucu bile yok. Yazik bize .. !! PADISAHIM COK YASA..!! PADISAHIM COK YASA..!!
|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Yıllar sonra sir kafasındaki düşüncelerin, ona karşı olan düşüncelerle birleşeceğini söyleseler inanmazdım. Gerçekten RTE güzel işler başarıyor. Bu ülkenin sınırlarının çizilmesi, "keyfimize keder, şurayı da aldık burayı da koyduk, oh ne ala sınır çizdik" gibi değildir. Adam hasta yatağında hala Antakya'nın Türkiye sınırılarına katılması için savaşıyordu yahu. Yıl 2010, eyalet olalım di mi? Ortak karar. Helal olsun güzel iş yapıyorlar. Karşı fikir de oldun mu zaten ya Dedeler CcC Reyis gibi şapşallıklar ya da Kemalit Putperest Atatürkçülerdeniz. Akil adamlar karar vermiş işte arkadaş, bölün gitsin. Neyse ki Kurtuluş Savaşı 70 milyonla değil 10 milyonla yapıldı, örneği var, 60 milyon asalağı "bölününce öyle güzel yaşaycağız ki allahım dünya vatandaşı olucaz resmen" geyiği ile kenara atabilicez. Biri de demişki hayvancılık eskide kaldı, eski dediğin 20 sene öncesi, ilkokulda okurduk hayvancılık tarım diye, şimdi restoranlar bile ithal et getirir hale geldi. Dünya vatandaşı olduk yehu...
Eralp Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Abi siz doğu bizden ayrıldıktan sonra oradaki insanlar parasızlıktan, doktorsuzluktan, mühendissizlikten yıkılacak mı sanıyorsunuz? Beceremedikleri her şey için dış ülkelerden yardım alacaklar ve bu yardımlar orayı ele geçirmek isteyen ülkeler gerçekten orayı ele geçirene kadar devam edecek. Farkında değilsiniz belki ama şu anki yapımızın düzgün işlemeyişinin tek nedeni HÜKÜMET. Sanki yerel yönetimlere ayrılınca bir anda gökte gökkuşakları açıcak batı bütün doğululardan arınıp geri kalan "mükemmel" insanlarıyla mutluluk içinde yaşayacak. Kusra bakmayın ama bu kadar çocukça bir düşünce görmedim ben hayatımda. Ha burdan "ne zaman düzgün hükümet gelicek de sistem düzgün işleyecek aga" konusuna kayarsanız, onun cevabını ben de bilmiyorum. Ama çözüm kesinlikle sistem değişimi değil.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 yahu niye korkuyorsunuzki federal yapidan, kimse kimseyi bolmuyor, kimse kismeden ayrilmiyor bir tane turkiye var gene, bayragi bir dili bir anayasasi bir, tek fark yasadigin yeri ankara yonetmiycek, ankara sadece kurallari koyup duzenliyici olucak icislerinde, disislerine gene ankara bakicak, gene birtane TSK olucak, her bolgenin kendi ordusu filan olmiycak ha her boglenin kendi polisi olucak, ankaradan gelen cemaatin sectigi polisle degil kendi bolgemin sectigi yoneticinin atadigi polisle muhattap olucam gunluk hayatta direk demokrasidir bu, bundan korkmaya gerek yok ingilteredede bu var, alamanyadada var misal, almanya nerede bolundu? ingilterede birde iskoclarla beraber mutlu mesut yasiyor ingilizler, hani o FREEEEEEDOM diye olen iskoclar halelrinden gayet memnun, dis islerini merkezi ingiliz hukumeti hallediyor ic islerinde bagimsizlar tamamen, bir vilyim volis da cikip FRIIIDIIIM diye bagirmiyor artikin
|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Son 2 senedir tüm toplantı ve buluşmalar İstanbul'dan yapılıyor yeterince. Başkenti Ankara olan bir ülkenin MGK toplantıları, bakanlar kurulu, resmi neyi var neyi yok İstanbul'da toplanıyor. Eyalet sistemi başka yerde güzel işler, her yere de her sistem olmaz. Madem orada güzel orada kalsın. Sanki her derde deva olacakmış gibi yansıtılması ne kadar gereksiz.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 eyalet sistemi denen birsey yok dunyada centralization var de-centralization var centralziation dedigimiz olay uniter develt iste, butun ulke tek bir merkezden yonetiliyor, agridaki adamin verdigi oyla secilen adam senin temsilcin oluyor, senin ilinin yeri geldiginde tek oy vermedigi adam ulkeyi yonetiyor, geliyor senin ilinle ilgili kararlar aliyor oy vermedin diye ilce filan yapmaya bile calisabiliyor, odenek vermeyip belediye hizmetlerinin icine ediyor vs vs gene ayni sekil senin yasadigin sorunlari ankara cozmeye calisiyor, memurunu ankara gonderiyor polisini ankara atiyor de-centralized bir sistemde ise ademi merkezilik var, kendi bolgenin icislerini kendi bolgende hallediyorsun, zaten turkiyede kalbur ustude olsa belediye sistemi bu sekilde isliyor ama belediyelerin yetkileri cok sinirli, anakaranin atadigi vali cok guclu istanbulda olucak bir gosteriyi ankaradan valiye emirle engelliyebiliyorlar, kendi valini secme sansin yok su halde, izmirde oturan adami diyarbakirdaki ozel yetkili savci yargiliyabiliyor misal, ergenekon surecini goruyoruz iste oysa bizim dedigimiz su, ankara il yonetimine karismasin, bolge yonetimini halk kendisi secsin, konyadaki yobazin talep ettigi icki yasagi izmirliyi germesin, yerel yonetimler guclensin, kendi valimi kendim seciyim, akp nin misal oy alamadigi illeri akp nin valileri yonetmesin burd abir gosteri yapicagim zaman ankaranin "hayir" i ile engellenmiyim, sirf belediey secimlerini CHP kazandi diye ankara ilcemin odenegini kesmesin, maltepede oturuyorum, seicmelrd ebelediye el degistirdi cat diye odenekleri kestiler, belediye baskani hicbir projesini yapamiyor misal ustune onceki belediyenin borclarini odiyor, halki demokratik tercihi yuzunden cezalandirmak degilde nedir mesela bu?
huun Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 belediyenin ödeneği kesil(e)mez, en fazla hazineye borçlanmasına izin verilmez.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 içimizdekiler de gidecekse ben desteklerim bu federasyon olayını. Yoksa hem federe ol üzerine gel Adana'da silah zoruyla ihale al. Ne güzel dünya be.
Soris Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Türkiyenin konumu ve altyapısı sebebiyle dediğin olay ne yazıkki şu aşamada bize yarardan çok zarar getirir Viktor. Ben senin dediğini gayet iyi anlıyorum Türkiyenin bu kadar iç ve dış düşmanı olmasa ve bu coğrafyada oturmasak halkımızın altyapısı çok başka türlü olsa senin dediğin sistem işleyebilir. Fakat bunu işletecek olan güç Türkiye Cumhuriyetinde toplandığı ve artık başka güçlere geçemeyeceği iyice belli olduğu an dediğin şey yapılabilir ama buna şu an Türkiye kesinlikle hazır değil. Yani senin dediğin esasen "herkes kazandığı kadar harcasın" oluyor fakat şu durumda bile insanlar birşey kazanamıyor ve harcayamıyor sen bu çemberi birde iyice daraltırsan yarardan çok zarar görürüz. Böylelikle doğudaki insanlar çok daha kolay kandırılacaktır. Örgüte katılımlar çok daha fazla artacaktır istedikleri toprakları almaları çok daha kolay olacaktır. Kendi ellerimizle kopartmış oluruz bağları. Modern ülkeler altyapısı uygun olduğu için bu sistemi kullanıyorlar. Bu noktada biz batıdan farklı bir kültürüz. Batıdaki insanlar bireycidir ve bencildir. Yardımseverlik hayırseverlik vb üst düzey insanlık değerlerini kültürlerinde gelenek haline getirecek kadar kadar köklü bir tarihe sahip olamamışlardır ve kültürlerinde bu gelenekler bizdeki kadar gelişmiş değildir. Dolayısıyla orada sistem farklı türlü burada farklı türlü işler. Fakat biz paylaşımcı bir kültürden geliyoruz. Birey değil topluluk kültüründen geliyoruz. Dolayısıyla başka bir bedene göre dikilmiş elbise bize olmaz. Biz kendi bedenimize göre elbise dikmeliyiz. Kaldı ki o ülkelerin ekonomik durumları bile bu kadar iyiyken ve ülkelerini bölmeye çalışan kimse yokken bile hala ayrılıkçı sesler yükseliyor. (Teksas) Türkiyede bir referandum sonucu basit bir harita ile bile millet ne kadar ayrılıkçı olmaya başladı bunları basit kızgınlıklar olarak yorumlamak isteriz en iyimser şekilde. Aksi halde Türkiyeyi çok büyük tehlikeler bekliyor demektir.
barnacle Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2010 http://www.haberturk.com/gundem/haber/556099-kilicdarogludan-surpriz-oneri
Öne çıkan mesajlar