Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 tamam da parasını biz veriyoruz diyince laf edemiyosun işte çok da koyuyo bi de yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 "roket adam" said: senko said: ilk postu adam gibi okudum da simdi, hakketen muthis cesaret 7yildan sonra tekrar oss kasmak ben 23yasimda okulu bitircem diye kafami vuruyorum duvarlara. 1 sene tekrardan ossye girmesem bi de uzatmasam okulu 21de mezum olcaktim ne guzel. keske cekip duruyorum. abi ne oluyo bu kadar erken mezun olunca ya, ben çözemedim yaniben sahsen cok faydasini gordum daha 7 aydir calismama ragmen. ilk olarak genele vurarsak aile derdin yok zart zurt derdin yok sadece isine odaklanabiliyorsun. benim bikac ay misafirim oldu ve ben kendim hissettim ise istedigim kadar yonelemedigimi yani ayni sekilde para, ev zart zurt hesabi pek yapmana gerk yok ona cok zaman var daha, aileyle dogru orantili zaten bu hesaplar. onun haricinde sirketler olabildigince genc insanlar istiyor 0'dan baslayanlar icin, adama yatirim yapicak sonucta. ben 87 ekimliyim, 20 yasinda uniyi bitirdim, 22'de masteri bitirdim. onumuzdeki ay 23 olucam ve daha 7 aydir calismama ragmen erken mezun olmanin cok faydasini gordum acikcasi yukarida yazdigim sebeplerden, hic olmadi daha guzel bir impression birakiyorsun yani kiyaslandigin insanlar senden buyuk oldugu zaman. insani daha cabuk olgunlastiriyor, is sebebiyle munasebetim olan insanlar arasinda en genci 26 su an. yil kaybi muhabbetine gelince, olan olmus artik aglamak sizlamak vah etmek fayda etmedigine gore, onundeki zamani en iyi sekilde degerlendirip severek okuyacagin ve ileride severek ypacagin bir meslege yonel kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 benim yazıcağımı penth yazmış. şu anda okuldan atıldım diye oturup ağlıyıp , askerde 2 sene yatıp sonra hiçbişey olmaktansa , haziranda össye kadar didinip , en azından kendi hayalim peşinde koşmayı seçiyorum. ve işin güzeli , zor gibi gözükse de korkmuyorum. "bizimkilere" açıkladım bu sabah durumu , bu saatten sonra össye girip napıcaksın şeklinde bir tepki ile karşılaştım. daha özümseyemediler durumu ama "össye girmeyip ne yapabilirim" soruma cevap da veremiyorlar. "askere gidip gel sonra iş ara" gibi , temeli oldukça zayıf bir öneri dışında yapabileceğim şey yok zaten.. şimdi olması gereken , tekrar össye ; ilk girişimde olmayan bir bilinçle hazırlanmak.. ilk testler gayet olumlu. bi call center da iş de buldum , haftaya salı başlıyor. değişim hızlı , ama çok sancılı değil.. şimdilik :) 2 ay öncesinde , eksüre sınavlarına çalışmam gereken zamanlarda yataktan kalkamayan ben , 1 haftadır saat 8 dedimi ayaktayım ; son 1 ayda 6 kilo veren ben 1 haftada 1 kilo geri aldım. ve bu mesajı yazarken yüzüm gülüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 4 sayfadır cevap yazmayınca, tecil için gittiğin şubede kolundan tutup askere aldılar sandım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 ama şimdi biraz haklılık payları da var. 7 sene bekleyip atılınca onlar da sorgulayabiliyorlar rahat rahat seni. kendin de hiç istemediğini ve mutlu olmadığını, atılmana sevindiğini söylemişsin de niye bekledin ki. zararın neresinden dönülürse kardır, 3. senende ya da 4. senende ayrılıp tekrar öss'ye girebilirdin. hem bu sefer atılmayıp yolun ortasında kendi iradenle bıraktığın için ailen de bir nebze tolerans gösterebilirdi. ilginç yani 7 sene sonra oh iyi oldu rahatladım demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 ya okulu erken bıtırmekte guzelde cokta ıyı degıl 5 yasında ılkokula basladım 2 den baslatcaklardı ıyıkı baslatmamıslar bı ortaokulda bı unı de hazırlık okudum masterı bıraktım 1 sene yattım nerdeyse 23 yasındayım işte 2 3 aydır çalışıyorum heryerde de en kucuk olmak can sıkıyor bıraz, ıyıkı 2 kere hazırlık okumusum yanı ama tabi çok geç kalmamakta önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 artik sirketler genc insan istiyor evet. 26 bile yasli sayiliyor ki oyle zaten. 20-21 gibi bitiremedin mi univi 1-0 malup basliyorsun zaten is hayatina. (benim izlenimim bu tabii, gorduklerim bu yonde hep.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 20 yaşıma giricem şubatta 2. sınıfa geçtim hiç sene kaybım olmadı eğitim hayatım boyunca 21 yaşında nasıl mezun olayım ben bilaer.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 olmustur abi ben 1 sene unive fazladan hazirlandim bi sene lise hazirlik okudum bi senede okulu uzatiyorum iste 23 yasindayim. 3ude olmasa 20 yasinda mezun olcaktim. ki erkende baslamadim bende okula 7 yasinda basladim. tabii simdi liseler 4yil oldugu icin 3yilda bitirme gibi bi imkan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 tunch said: 7 senenin sonunda , kocaeli ızdırabına tek taraflı fesih sonucu da olsa veda ediyorum. mutsuz/karamsar olucağıma gayet mutluyum. Üstümden gerçekten büyük bir yük kalktı , herhalde ondandır. Şimdi , geç de olsa yeni başlangıç zamanı :) 8 sene okumak durumunda kaldım. gerçi tıpta kalsam neredeyse aynı zamanda bitirmiş olucaktım, 1 sene fark var belki. ama çoğu tanıdığın arkadaşın, hele anne-babanın arkadaşlarının çocukları 4 senelik okullarda okuyup gene 4 senede bitirince kendini sorgulamaya başlıyorsun. bir yandan arkadaşlarına bakıyorsun, çoğu işe girmiş, bazıları müdür gibi konumlara yükselmiş vs. evlenenler var. bir yandan da baban-annen sürekli sana arkadaşlarının çocuklarının ne yaptığını söylüyor, "sen neden böyle böyle yapmadın" diye sorguya çekiyor. her şeyi geçtim. kendini üniversite'de geçirdiğin zamanları boşa geçmiş zamanlar gibi hissediyorsun. bu da kendinin boşluğa düşmene neden oluyor. hadi kızlar biraz daha rahat. askerlik yok vs. evlenir, kocası çalışır, kendisi tekrar üniversiteye gider felan. öyle yapanlar da var. af maf vs gibi imkanlar varsa, bence üniversitene geri dönüp kısa zamanda bitirmen yararına olur. bu saatten sonra tekrar öss kasmak ve 4-5 sene daha okumak işkence gibi olur. toggie said: atılmayı neden bekledin ki onu anlamadım ben. 7 sene okuyup bi de ustune okulu bitiremeyince mutluyum diyosan yalan soyluyosundur. hani kızma bana da, sonra pisman olacagını dusunuyorum acıkcası. stimpak said: össye tekrar giriceksin, ilk seferinde yaptığın hatayı tekrarlama. nereyi istiyosan orayı yaz, muhtemelen malzeme mühendisliğinin ne iş yaptığını bilmeden tercih ettin zamanında. gerekirse rehberlik testlerini falan uygula, sana uygun bölüm nedir bulmaya çalış. benimle beraber 4-5 arkadaşım daha bıraktı okulu, birkaç tanesi yeditepe vb. özel üniversitelerde burslu bölümlere gidip bitirdiler ya da bitirmek üzereler. birsürü seçeneğin var, aceleye getirmeden yap seçimlerini. tl;dr : askere gideyim falan deme, otur çalış öss'ye. seveceğin bi bölüm seç, zira yeterince zaman kaybetmişsin. dasaaa said: toggie +1 çok değil 1-2 sene sonra o kadar can yakıcak bir hale gelecek ki o sene kayıpları... siz bişileri denkleştirmeye çalışırken milletin ufukta kaybolduğunu görünce daha da beter hale gelicek. insanlar ne olursa olsun risk alabilecek pozisyonlarda hareket ederken sizin hiç hata yapamayacak durumda kaldığınızı anlamanız ve tüm açıları kapatarak ve sadece garanti şeylerde ilerlemek zorunda kaldığınızı farkedince çok daha beter hale gelicek. telafisi de yok hiçbir şekilde. ben o uludağ üni mesajını okurken gerildim. o seneleri geri almak için ömrünüzün sonundan koparılacak seneleri misli ile vermek istersiniz bak. toggie'ye o bi seneyi telafi hakkı verseler ama nihai ömründen 2sene düşseler buna karşılık, "yok olmaz!" demez sanırım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 ben işkenceyi kocaelinde yaşadım zaten be bone. istanbulda işkence çekiceğimi sanmıyorum çok. af çıksa ve yeniden girsem bile bitirmem şu andan sonra nereden baksan 2-3 sene civarını bulucak -ki bizim bölümde af sınavı/ek süre sınavı zamanında iyicene kastırıyolar- değmez kocaeli'ne harcıycağım emeğe zamana.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 hedef var mı bari? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 mimarlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 hayırlısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 ahah iki sene sonra gelirsin mimarlikta anami aglattilar diye, kolay gele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Bone said: 8 sene okumak durumunda kaldım. gerçi tıpta kalsam neredeyse aynı zamanda bitirmiş olucaktım, 1 sene fark var belki. ama çoğu tanıdığın arkadaşın, hele anne-babanın arkadaşlarının çocukları 4 senelik okullarda okuyup gene 4 senede bitirince kendini sorgulamaya başlıyorsun. bir yandan arkadaşlarına bakıyorsun, çoğu işe girmiş, bazıları müdür gibi konumlara yükselmiş vs. evlenenler var. bir yandan da baban-annen sürekli sana arkadaşlarının çocuklarının ne yaptığını söylüyor, "sen neden böyle böyle yapmadın" diye sorguya çekiyor. her şeyi geçtim. kendini üniversite'de geçirdiğin zamanları boşa geçmiş zamanlar gibi hissediyorsun. bu da kendinin boşluğa düşmene neden oluyor. aga boldlu yer aynısı ya asdf, napalım ama geçti artık. benim gerçi 9 da olabilir (olmasın :() Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 ehehe geçmiş olsun ortak sorunumuz ^^ neyse ceo olcam ben. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 aquila said: ahah iki sene sonra gelirsin mimarlikta anami aglattilar diye, kolay gele. abi ağlatsınlar , hakaten ağlatsınlar. zevk alarak ağlarım şu saatten sonra :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 İstifa etseydin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Bone said: ehehe geçmiş olsun ortak sorunumuz ^^ neyse ceo olcam ben. :P beni de coo'n yapğ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 öğrenciliğin henüz 22-24 yaşlarında bitmesi çok lazım değildir belki ama lisans olayının olabildiğince erken bitmesi lazım bence de yav (5 sene ideal süre hani erken dediğim 1 sene ek lazım olabilir ya :D ) sonra gene masterıyla kursuyla stajıyla programıyla değşimiyle seyehatiyle şusuyla busuyla bonus öğrenci hayatı yaşamak çok çekici gözüküyo bana kalırsa, hele bi de ufaktan para kazanılabilse 23 yaşında lisans bitirdikten sonraki 3-5 sene içinde başka öğrencisel atraksiyonlara girilirken... işte o mükemmel. hayalimi yazdım ben de ha hahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 hiç sene kaybetmedim lisansı 24 yaşımda bitirdim..penth gibi 20 lisans 22 master insan çok nadir..lise 4 yıl dil hazırlık vs olduktan sonra imkansız bunlar..evet genç mezun avantaj belki ama aksi durum dezavantaj değil normal sadece..ayrıca artık ortalama ömür de 40-50 değil 70 fln ayrıca bilinçli bi şekilde okula girip bitirmek ve o arada part-time iş staj vs ile tecrübe kazanmak aklı bi karış havada üniversiteliye göre 1-2 yıl kazandırır hayata atılma anlamında..okul biter bitmez de askere gidip gelinir gayet..şuan atıldığı okulu bitirmek yerine bu yolu tercih etmesinin getirdiği ek yük yok denecek kadar az Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 tunch said: mimarlık abi ne biliyim hedeflerin olması güzel bişey, hayallerinin peşinden koşmak da. en iyi ihtimalle bir mimarlığa girdiğinde okul hayatında ve sonrasında seni nelerin beklediği hakkında fikrin var mı ? tıpı bırakıp gelen bir mal tanıyorum mesela, en az 7 yılda mezun olcak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 kocaeli metalurjide 7 senede yaşadıklarım hakkında bir bilgin var mı? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 bence en kısa yoldan bi sigortalı iş bul kendine.. mezun olduğun yaşta yaşıtların emeklilik planları yapıyor olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar