Kemarlos Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2010 Selam arkadaşlar. Bilgisayar Mühendisliği'nden "2.93 GPA" ile mezun oldum. Avrupa ya da Amerika'da master yapmak istiyorum. Ama burslar, bilg. müh. üzerine yapılabilecek mantıklı master seçenekleri gibi konularda pek bilgim yok. yurtdışında staj, vize derken master başvuru tarihlerinin bi kısmını da kaçırdım. Avrupa'da da kimi üniversiteler non-eu olanlardan çok yüksek paralar talep ediyor, onları da eleyince top universities den baktığım bazı üniversiteler kaldı geriye. viyana üniversitesi - ki buranın "scientific computing" diye bir master program'ı var ve ingilizce mi onu bile bilmiyorum, eth (isviçre.. ama bu okula girmem pek olası değilmiş gibi geliyo bana), ve Katholike University of Leuven var, daha önce Leuven'de Erasmus yapmıştım o nedenle orası geliyor aklıma. Amerika konusunda ise hiç bir fikrim yok diyebilirm. Yine baktığım bazı okulların fiyatlarının yüksekliği dışında. Varolan GPA'imle (2.93) ne yapabilirim onu da bilmiyorum. Amerika'da okumak için gereken sınavın zorluk derecesi ve ne tip bir çalışma gerektirdiği konusunda da hiçbir fikrim yok açıkçası. Computer science master'ı hakkında ne düşünüyorsunuz? Başka neler önerebilirsiniz? Açıkçası şuanda kendimi çok boşlukta ve ne yapacağını bilmez bir halde hissediyorum. Bu da cidden moralimi çok bozuyor. Yakın bir zamanda TOEFL'ımı da alıcam. Ne yapmalıyım patiler lütfen bana biraz yol gösterebilir misiniz? İzmir'liyim. Acaba yurtdışı eğitim danışmanlıklarından birine mi başvurmalıyım? Yine hangi şirket iyidir, bi işime yarar mı onu da bilmiyorum. Keşke okulumun güzel bir kariyer merkezi tarzı yardımcı olabilecek bir bölümü olsaydı :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 birak masteri, ise gir calis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 işe girip çalışmak istemiyorum. daha çok öğrenmek istiyorum, daha çok öğrenmek istiyorum. bilgisayar mühendisi olarak sıradan bir highly educated labor olmak istemiyorum. fikir verebilecek yardımcı olabilecek yol gösterebilecek yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Parasız eğitim olsun diyorsan, Norveç ve Finlandiya'daki üniversitelere bak. Avrupa'da hem ingilizce eğitim verip hem de parasız olan başka yer yok bildiğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 ya bi yere kadar paralı olabilir. uçuk rakamlar olmasın sadece :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 uçuk rakamlar diyorsunda ne kadar, ona göre değişir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 aquila said: birak masteri, ise gir calis. ayrica ogreneceksen her zaman derim; http://www.wrox.com bye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 abi 6-7k € dan fazlası, ııh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 burasıda okul bulmanda yardımcı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 scientific computing ile bilgisayar mühendisliği aynı şey değil yalnız, baya baya alakasızlar hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 stockholm - KTH, seneye non-eu paralı olcak diye duydum ama belli olmaz isveç bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 peki norveç veya isveç gibi bi yerde 1 yılda ne kadar para gider yaşamaya toplamda yaklaşık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 norvec de cok ama isvecte az gider; mesela norvecte aylik ortalama 2300 euro gider, isvecte 1400 fln yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mihriban Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 paralı eğitime geçiyordu isveç, geçtikten sonraki fiyatlar mı bunlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 valla şu mastersportala göre hala bedava uniler var veya düşük tutition feeli finlandiya norveç isveç isviçre almanya bu ülkelerde var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Kemarlos said: abi 6-7k € dan fazlası, ııh.amerika cok competitive teknoloji dallarinda, o yuzden iyi egitim veren bir uniye o ortalamayla giremezsin. ayrica 6-7k euroya master programi yok zaten ve mastera burs diye birsey yok abd'de ne yazik ki, doktora diye gelip master'i alip birakmak tek yolu onun. onun icin de ortalama lazim tabi. kuzey avrupa falan bak bence de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Mortis said: peki norveç veya isveç gibi bi yerde 1 yılda ne kadar para gider yaşamaya toplamda yaklaşıknorvec isvec'in iki kati oyle dusun, zerre abartmiyorum. isvec'te de erasmus bursu + turkiye'de harcadigimi harciyordum. erasmus bursu 550 euroydu turkiye'de harcadigimi hatirlamiyorum ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 İsveç'te yüksek lisans paralı oldu. Çoğu üniversite ne kadar olduğunu açıklamadı ama açıklayanlardan yola çıkarsam 20.000 TL civarında bir miktar isteyeceklerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 abi polonya'da falan okuyacağıma tr de okurum misler gibi. eğitim daha iyi tr de oralara göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 2.39 ortalamayla nereye mastır yapıyosun yurtdışında yaa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Yapılıyo ki? Yapan var yani bizzat. Ha çok iyi bir okulda yapamazsın belki ama 1-2 referans mektubu ve CV'de bulunan bir kaç önemli aktivite ile çok da güzel yapılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 2.93 ve mühendislik. yani her dersten b ve a almak kolay değildi. arada c geliyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2010 Holy said: Yapılıyo ki? Yapan var yani bizzat. Ha çok iyi bir okulda yapamazsın belki ama 1-2 referans mektubu ve CV'de bulunan bir kaç önemli aktivite ile çok da güzel yapılıyor. abi parasını bastıktan sonra yapmamak zor bence :) Ha çok iyi okul olmaz orta kalite filan ama olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Myrica bu ülkede herkes herşey konusunda bir fikir sahibidir ve herşeyi çok iyi bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 e sen de bilmiyosun, bilmeden niye baskasina tavsiye verdin madem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar