Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lise tadinda universite...

gecko

Öne çıkan mesajlar

basligin egitim kisminda olmasi gibi gorunuyor ama kisisel seyler paylasmak istedigim icin burda olmali sanirim.

cogunuz biliyorsunuz, hic calismayip yan gelip yatarak 2 yillik bir yuksekokula baslayacagim yarin. burda cogu kisi bogazicinde yuksek lisans yaptigi, erasmuslarda avrupa ulkelerine gittikleri icin bu cok komik bir olay gorunuyor.

benim penceremden oyle degil tabii ki.

son anda cayip paraya kiyarak bir ogrencinin isteyebilecegi en sahane yurt cakmasi bir pansiyon odasinda yaziyorum bunlari :) cok iyi degil tabii ki ama, su sartlarda bulabildigimin en iyisi sanirim.

kendim icin yarindan sonra yeni bir hayat basliyor aslinda, aileden 3-4 saatlik bir yol uzakliginda bir yasam. uzun zamandir istedigim seylerden biriydi, neden istedigim burada anlatamayacagim kadar ozel. ama gercekten istendigi kadar kolay birseye benzemiyor :)

neyse duygusala bagladim galiba ilk defa burda, samimi olarak konusmak gerekirse, okulu gidip gordugumde nasil bir hatalar zincirini yapmis oldugumu anladim.

lise hatta neredeyse ilkokul cakmasi, beden egitimi dersi falan olan, 3-4 katli, enine sari lacivert renklerine boyanmis cakma bir yuksekokul, bir universite.

benden kat ve kat calisip yuksek puan alanlarin hicbir yere yerlesemedigi haberleri geliyordu kulagima yavas yavas. gercekten butun samimiyetimle soyluyorum, 1 sene boyunca bir sey calisip ogrendigimi kimse iddaa edemez sanirim.

bu sefer, hersey kucuk detaylar haricinde benim aleyhimde gozukse de, ilk defa bir okul icin hic odemedigim kadar para odenmis oldugu icin midir nedir bu sefer birseyleri basarma istegi var bende, son sansimi yok etmek istemiyorum cunku bundan sonrasinda okul namina benim basarabilecegim bir yollar gozukmuyor.

simdi sorum sizedir sevgili patiler, benim gibi ders konusunda kafasi surekli baska yerlerde olan, tembel ama bu anlattigim sartlara girince basarma istegi olan birisine ne soylemek istersiniz?

troll serbest, liseli ve turev sozlerine alinmiyorum artik zaten :) gerci kisiseldeki, yok hayir patidaki ilk adam gibi konum zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Masturbasyona eğilim gösterme,
Karı kıza fazla bulaşma,
Günü gününe olmasa da haftada 1-2 gününü ders tekrarına ayır,
lise çakması hede hödö demek yerine sevmeye bak
paranı idareli kullan
ailenden uzak olman herşeyi yapabilecek kadar özgür olduğun anlamına gelmez
seni belki maddi sıkıntıya girerek oraya gönderdiler, eğlenme demiyorum ama dağıtma. Misyonunu bil, kalan vaktinde eğlenmene kimse birşey demez.
Siyasi oluşumlar varsa uzak dur, belli etme. En azından tam olarak bilmediğin insanlar/ortamlar içerisinde.
Sosyal ağlarda paylaş

namik kemal
ama sadece adi var
esas gidecegim egitim gorecegim yer sarkoy myo
yuksekokul oldugu icin midir nedir, teknik liselerin sinavsiz gecis hakki dogdugundan direk bizim gibi ugrasmadilar direk doldurdular kontejyanlari
gelen ogrencilere baktim da, cocuk gibi hareketler sozler.. calismayinca boyle oluyormus demekki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence;

Eminimki dersler basittir ve gereksizdir. O yüzden sırf geçmeye bak. 2 sene boyunca geceni gündüzünü heves ettiğin yada geleceğinde olmasını düşündüğün birşey üzerine uğraş boşuna 4 yıllık falan uğraşma. Zaten askerlik ortalancak herkes aynı konumda olacak o yüzden askerlikte yok 15 ay gittim 5 ay gittim derdi olmaz. Benim sana tavsiyem budur
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak yazayım

1.kız bul
2.derslerine çalış
3.iyi bi ortalama yapmaya çalış
4.oraya buraya bulaşma,oralarda "delikanlı" çok olur.
5.sınıf ve yurt arkadaşlarınla iyi geçinmeye bak ama herkesle tabiki samimi olamazsın etrafında 1-2 samimi arkadaşın olsun.
6.hocalarına saygılı ol,şimdi orda "lan lise bitti artık level atladık alayının...." tipler her zaman bulunur onlara uyma.Ben hala bu hocalardan çekiyorum 15 sene oldu lan!
7.nasıl bi yer bilmiyorum ama mahallenin karısına kızına sulanma:)

bu kadar aklıma geldi hadi bakalım kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

dgs yi bende dusunuyorum, hatta ufak bir arastirma yaptim sitesinde erasmus linki var ogrenci aliyorlarmis. texas universitesi ile baglantilari olmus bir ara. universitedeki yonetimi bilmiyorum, ogrenci isleri bana cok yardimci oldu telefonda olsun, kayitta olsun.

dersler cok tirt, duydugum kadariyla emin degilim ama stajlar zorunlu ve ilk sene bile var. bir uni hakkinda bilgilerim hep bu site sayesinde oldu.

sabah ola hayrola :)
Sosyal ağlarda paylaş

Asgard said:

ha bide nasıl bi yer bilmiyorum ama öle çok dikkat çekme..Anladın ne demek istediğimi..

p.s ne çok kullanmısım su "nasıl bi yer bilmiyorum"cümlesini bilmiyorum lan işte:)

normal takılsın bence abi adam, bol ''delikanlı''lı yerlerde kavga bir tanışma şekli zaten, bulaşırlarsa girersin yapacak bişey yok
Sosyal ağlarda paylaş

Bende yeni bir yüksekokul mezunu olarak kendi tecrübelerimden birşeyler paylaşayım :

Öncelikli olarak girdiğin bölümü seviyorsan dgs düşün. Önceden dgs kazanıp bir okula kayıt olup hazırlık sınıfı okumaya başladığın da belirli bir başarı seviyesini tutturamadığın zaman okuldan atılıyordun şimdi o kalktı 2 sene hak tanıyorlar sana hazırlık (intibak) sınıfını geçebilmek için bu ciddi bir şans.
DGS de okuldan yüksek puan almak için ortalamanı olabildiğince yüksek tut.
Bölüm öğretmenlerin ile ilişkilerin olabildiğince politik olsun ne yalakalık yap ne gereksiz yere tartış.
Genel kitle ile çok samimi olmamaya çalış.

Özetle ortaya bir hedef koy bunun için hiçbirşeyden ödün vermeden çalış yüksekokulun kampüsün içinde mi bilmiyorum eğer öyleyse kampüs imkanlarından mümkün olduğunca faydalanmaya çalış. Onun dışında bölümü de sevmiyorsan eğer kaydını dondurup öss ye çalış derim birşey kaybetmesin yaşın genç nasılsa.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada yapıp yapacağın tek şey 2.sene kendını kapatıp deli gibi dgs'ye kasman.

isteyınce oluyor valla benım arkadaşım 31.olup istanbul üniversitesi hukuk fakültesine geldi. sen neden yapamayasın.

ayrıca şunu söylemek istiyorum ki, şu sitede kendini yüceltip "olan ya da olmayan" şartlarıyla millete internet üzerinden hava atmayan nadir insanlardan birisin. yine samimi bir şekilde anlatmışsın derdini, takdire şayan bu yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...