di Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Selam, Oncelikle konuyu sulandirmamanizi rica ediyorum cunku hepimiz icin oldukca ciddi boyutlarda bir sorun. Kullananlara cok fena kiziyorum ama diger yandan inanilmaz sekilde uzuluyorum. Iradeleri ellerinden alinmis insanlar gibiler. Bunu yapan sadece uyusturucu ve turevleri degil kabul lakin o batakta kalmalarinin en buyuk sebebi hayatlarinda bu maddelerin varligi diye dusunuyorum. Genelde insanin kendi tercihidir deyip ustunde durmam ama bu hakkatten cok fena bisey sevgili patiler, ozellikle sevgili genc patiler. Kullanmayin, kullandirtmayin nolur. Saglinizi bozarsiniz geyigine hic girmeyecegim, etkilerini senelerce dinlediniz zaten orada burada ama genelde ustunde cok durulmayan kisim bu meret icin ne para yetisir ne de sorunlarinizi cozer. Sonunuz oyle ya da boyle olum olur. Hem de yapayalniz bir olum. Ya altin vurus yapip gidersiniz ya da bir yerlerden atarsiniz kendinizi hem uyusturucu hem destek bulamadiginizdan. Sorunlariniz varsa yardim alin. Konusun birileriyle. Rehabilitasyon merkezlerine yatin. Boyle bir batan icindeyseniz ya da surukleniyorsaniz bundan bahsetmekten utanmayin, cekinmeyin cunku isin icinde hayatiniz soz konusu. Kafaniza silah dayanmis ve oldurulecek olsaniz hissedeceginiz korku, pismanlik gibi seyler en fazla bir kac saat surecektir ve olumunuz muhtemelen kisa sure icerisinde gerceklesecektir ama bu meretin sebep olacaklari seneler boyu iskence ile denk. Fikriniz zikriniz ne olursa olsun gencecik insanlarsiniz. Bu tip seylere bulasmayarak, bulastiysaniz bile yardim alarak hem kendinizi hem de toplumun diger bireylerini bu meretten kurtarabilirsiniz. Hic bir ise yaramayan bir hayatiniz oldugunu dusunuyorsaniz bile bu tip seylere bulasmayarak bile aslinda buyuk bir is basardiginizi aklinizdan cikarmayin. TV'de alakali biseyler cikti da, bir yandan calisirken yarim kulak dinledim, ordan esti. Biraz da duygusal bir topik oldu sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Bağımlı olmak kötüdür haklısın ama yılda iki-üç kere rekreasyonal amaçlarla kullanmada bir mahsur görmüyorum ben. Sigara içmem ama 2-3 ayda bir gider nargile içerim arkadaşlarla mesela. Zaten burada ötesi konuşulmaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 bağımlılığa geçiş de öyle olmuyo mu zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 bir gecede arkadaşımın saçlarının beyazladığını gördüm.. küçük çaplı şok geçirmiştik resmen zehir.. tehlikeli evet güzel geliyor kullana ama taki bağımlı olduktan sonra iş değişiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Ben özendirenlere sinirleniyorum. Uyuşturucu kullanacak insanlar zaten benim gözümde özenmeye hazır insanlardır yapısal olarak. Dinlediği bir grubun, müzik türünün, televizyonda verilen filmler diziler vs. . Toptan yasaklanmalı bence ya. Yani ağzında sigara resim çektiren bir ünlünün sigarayla çok karizmatik olduğunu düşünüp ona özenip sigaraya saran insanların arasında yaşıyoruz. Ve bunun gibi milyonlarca örnek var eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biotar Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Temizim. En azından 6 aydır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Ha bi de arkadaşlar lütfen 3 kutu sigara içmeyi, 10 şişe bira içip üstüne 2 şişe rakı devirmeyi ne biliyim ben çok sağlam içiciyim ayaklarını ve bunun gibi şeyleri marifet sanmayın çok komik oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 GERGE said: Bağımlı olmak kötüdür haklısın ama yılda iki-üç kere rekreasyonal amaçlarla kullanmada bir mahsur görmüyorum ben. Sigara içmem ama 2-3 ayda bir gider nargile içerim arkadaşlarla mesela. Zaten burada ötesi konuşulmaz... Bagimlilik yapan maddeler derken sigara ve nargileyi katmamistim isin aslini istersen. Onlar hafif maddeler, insan isterse rahatca kurtulabiliyor ama eroin, kokain gibi maddeler pek oyle degil. Bu tip maddeleri istedigin zaman kullanip istedigin zaman birakabiliyorsan, senede bir kac kere ile sinirli kalabiliyorsan oldukca azinlik sayilan insan gurubundasin demektir. Senin icin istisna olacaktir su yazdiklarim ama genelde bu sekilde degil. Uzun sure uyusturucu kullananlari ten renginden, yuzundeki morluklardan ve benzer sekilde cikan, iyiesmeyen yaralardan ayirt edebilirsiniz genelde. Yanilma payi cok azdir. Ne zaman Kadikoy'e inip bir kac saat gezinsem -hic abartmiyorum- onlarca kisi goruyorum bu sekilde. Enerjileri cekilmis halde, zombiler gibi geziyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihavetwoproblem Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 uyuşturucudan kastınız esrar ve kokain falan değildir umarım. onların pek bi bağımlılığı yok. sigaradan farkı yok çünkü. psikolojik canınız istiyor o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 senin dediğin bağımlılığa bağımlı olmak herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihavetwoproblem Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 esrar kullanıpta bağımlısı gibi davranan insanlara gerizekalı deniliyor genelde. canının istemesi ayrıdır olsada içsek demek. ama kalkıpta eroin yada kimyasal diğer uyuşturucular gibi krizlere girmek saçma esrarda. esrarı aşırı tüketen insanda sadece beyin içerisinde sinirsel olarak etki bırakabiliyor ve kullandığında kendini rahat hissediyorsun. kokaininde aman aman bi bağımlılık derecesi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 mesela metamfetamin ile ilgili internette büssürü resim var önce sonra ile ilgili, merak edenlere güzel örnek olabilir en ünlüsü: http://iws.punahou.edu/user/JStevens/project/Meth%20User.png konu dışı eğlencelik o fotoğraflara bakarken şöyle bi fotoğrafa denk geldim: http://www.foxnews.com/images/360583/0_61_040708_meth.gif adamın resmen kullandıktan sonra saçı sakalı çıkmış, onun dışında yüz ifadesi yüzü falan tamamen aynı. E bunu gören keller kullanır ki yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 ihavetwoproblem said: uyuşturucudan kastınız esrar ve kokain falan değildir umarım. onların pek bi bağımlılığı yok. sigaradan farkı yok çünkü. psikolojik canınız istiyor o kadar. Biseyleri ya cok yanlis anlamissin ya da cok yanlis anlatmislar. Kokain, yuksek bagimlilik yaratan maddeler grubunda belirtilen bir madde. Krizlere sebep olmasa bile madde bagimliligi bir kac kullanimdan itibaren ortaya cikabiliyor. Oyle cok uzun sureli kullanima gerek yok. Sadece ilk seferden sonra bagimlilik hissedenlerinki psikolojik bagimlilik olarak adlandiriliyor. Ek olarak bir alinti yapmak istiyorum; said: Kokain kullanımıyla ilişkili huzursuzluk, konsantrasyon güçlüğü, uykusuzluk, kilo kaybı, ajitasyon,saldırganlık,huzursuzluk, panik benzeri semptomlar, duygusal labilite, aşırı şüphecilik, paranoid sanrılar, halüsinasyonlar, şiddet davranışı, dürtüsel ve tehlikeli cinsel davranış, psiko-motor aktivitede artış-azalma, kan basıncında yükselme-düşme, göz bebeklerinde genişleme, terleme, titreme, bulantı ya da kusma, kas zayıflığı, solunum sıkıntısı, aritmi, kalp krizi, epileptik nöbetler,deliryum, beyin kanaması, ve ölüm görülebilir. Kokain almak için ciddi borçlar yapılabilmekte, iş hayatında, aile hayatında sorunlar sıklıkla görülebilmektedir. Goruldugu gibi etkileri sigara ya da tutun urunleri kadar az degil -ki sigara bile tek basina bir katil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ihavetwoproblem Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 çok kullananı gördüm senelerce 1 tanesinde de bu gibi sorunlara denk gelmedim ben nedense. eğer yemek gibi sabah öğlen akşam kullanıyorsa bilemeyeceğim ama gördüğüm kişiler en az haftada 2 sefer kullanan insanlardı. bu etkilerin hiçbirinide görmedim ilginçtir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 herşeyin aşırı dozu zararlı değil mi ?.uyuşturucuyu savunmuyorum tabi.ama bağımlı kategorisindeki insanlar ztn normal kafalardaykende pek parlak karakterler olmuyorlar.onlar ztn kaybetmiş insanlar.ha bağımlı olmus ha olmamıs bir farkı yok. sonuçta o insanlar bir cıkıs yolu olarak kasıtlı bağımlı oluyorlar.zorla maruz kalanlardan bahsetmiyorum onlar ayrı. uyuşturucuyu savunmuyorum ama her insan bu tarz ortamlara tanıklık edebiliyor.eroinmiş tinermiş lcdmiş bali gibi şeyler normal insan işi değil.ama onun harici insanın kendisinde bitiyor. istiosan bağımlı olursun istiosan olmazsın.2 defa kullandım vazgeçemiyorum diye birşey yok.insan herşeyi istersen bırakabilir hani biz şuyduk biz o.ç idik tarzı bir mesaj değil bu fakat kendimden biliyorum yani bir arkadaşım dedi veya duydugum şeyler değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 abi insan neden kafasi guzel olsun ister surekli anlamadim, arada olunca keyfi cikiyoki, toz moz sakat isler bunlar. adami $i$ler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Red said: herşeyin aşırı dozu zararlı değil mi ?.uyuşturucuyu savunmuyorum tabi.ama bağımlı kategorisindeki insanlar ztn normal kafalardaykende pek parlak karakterler olmuyorlar.onlar ztn kaybetmiş insanlar.ha bağımlı olmus ha olmamıs bir farkı yok. sonuçta o insanlar bir cıkıs yolu olarak kasıtlı bağımlı oluyorlar.zorla maruz kalanlardan bahsetmiyorum onlar ayrı. uyuşturucuyu savunmuyorum ama her insan bu tarz ortamlara tanıklık edebiliyor.eroinmiş tinermiş lcdmiş bali gibi şeyler normal insan işi değil.ama onun harici insanın kendisinde bitiyor. istiosan bağımlı olursun istiosan olmazsın.2 defa kullandım vazgeçemiyorum diye birşey yok.insan herşeyi istersen bırakabilir hani biz şuyduk biz o.ç idik tarzı bir mesaj değil bu fakat kendimden biliyorum yani bir arkadaşım dedi veya duydugum şeyler değil Yanlis dusunuyorsun. Psikoloji denilen sey yanlis yone saptiginda inanilmaz tehlikeli bir hal aliyor ve bu durumdaki insanlar saglikli dusunemiyor. Cogumuzun esas derdi de bu. Ozelliklede hem maddi hem de manevi olarak zor bir hayat surenlerinki. Insan olarak hata yapmaya genetik olarak bile yatkiniz. Bu durumda bu moddaki insanlara kayip deyip gozden cikarmak yanlis olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cystein Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 esrar bile çok içildiği zaman insanın hayatını karartır. benim bir arkadaşım resmen esrardan dolayı etiyopyalı gibi oldu ve paranoyanın dibine vurdu. herkes onu arkasından kötülüyormuş gibi hissediyor falan saçma sapan hareketler... ha bazısı var haftanın her günü içse de hayatını ona adamıyor. öyle arkadaşlarım da var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 sentetik ve kimyasallar kullanmayın yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 turnusol topik olmuş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 içi boş ama görece doğru bir laf olarak "amaç değil araç olsun" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Fistan said: sentetik ve kimyasallar kullanmayın yeterli Budur. En az zararlı asit bile bir seferde delirtebiliyor. 10.000'de 1 ihtimali bunun belki ama oluyor. Doğal maddeler bağımlı olarak kullanılmazlarsa kötü değiller bence. Yılda bir iki-kere esrar kullanılabilir, arada sırada şarapda lotus yaprağı eritip içebilirsin, yine yılda bir-iki kere mantar yiyebilirsin ama kimyasallardan uzak durmak lazım. Bu tarz bir kullanımın bağımlılığa yol açtığı da pek doğru değil. Yani ben altı yıldır buradayım hala yılda ağır maddelerde yılda bir-ikiyi (esrarı ağır madde sayıyorum) lotus gibi, nargile biri hafif maddelerde 2-3 ayda biri geçmedim. Hatta lotus ve nargile dışındakileri 14 aydır kullanmadım sadece uygun ortam ve arkadaş olmadığı için hiç de aramıyorum. İnsanla ilgili bir şey bu. Sigara ya da benzeri bir şey kullanmıyorum bu arada. Yaptığım tek kendime zararlı şey (Şarabın az içildiğinde zararlı olmadığı, hatta yararlı olduğu tıbbi bir gerçek) yılda birkaç kere tekrarlanan bu olaylar. Sigara içen ya da fast-food beslenen bir insandan çok daha sağlıklıyımdır. Kendine zarar verme göreceli bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inalkac Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 icin abi bisey olmuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 kimyasala aynı şekilde tamamen karşıyım ancak şu esrar geyiği çok abartılıyor memlekette. tmm onunda bokunu çıkartıyorlar heran kafan güzel dolaşmak ayıplanacak bir şey o kadarına karşıyım. fakat çoğu ülkede artık bu esrar denilen bitkinin tıbbi anlamda yararlarından bahsediliyor ve özellikle kanser hastalarına reçeteyle veriliyor. isterim ki kimse kullanmasın şu meretleri ama esrar içtiğini öğrendiğim bir adama karşı 'HAYATIN KAYMIŞ LAN!' triplerine girmek gerçekten yersiz. bağımlılık yapacak ölçüde kimyasala bulaşmış insanlara acırım ama. yakın bir büyüğüm senelerdir eroinden sebeple bitkisel hayatta. adam tedavi oldu kaç defa ama hala zombi gibi 0 yaşam enerjisiyle hayatını sürdürüyor. üzüyor adamı şu kimyasallar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2010 esrar kansere iyimi geliyormuş yiyormusun içiyormusun nasıl tüketilince iyi geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar