sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 "beni yuhaladılar, acaba neden, neyi yanlış yaptım da beni yuhaladırlar acaba?" deme olgunluğunu beklemiyoruz elbette RTE'den.
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 yuhalanmanında hiçbir kötü yanı yok. seni sevmiyorum demek birine yuh demek veya yaptığın birşeyi ayıplıyorum demek. ben başbakanımı yuhalıyomıyosam, bu bile tepki alıyorsa güvenlik geliyorsa o ne bicim özgürlük öle. yerı yanlışmış neden yanlış? aksine en doğpru yer. ir türk vatandaşı bütün dünyanın baktığı anda değilde ne zaman başbakanından duyduğun hoşnutsuzluğu dile getirecek? daha doğru bir zaman olabilirmi? olamaz.
barnacle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 olur mu canım. ülke içi meseleler içerde kalmalı.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 ayni olayi kurtler yapsa alkislardiniz valla sorun o kadar basitki, yuhalamayi goren yabancilar bile saniyesinde dogru analiz yapar iken biz hala "ama cirkin" kalibinda didiniyoruz tayyip erodgan ve abdullah gul hicbir zaman turkiyenin tamaminin basbakani ve cumhurbaskani olamadi, kendilerine oy veren %47 nin basbakani ve cumhurbaskani oldular kendilerine oy vermiyenleri surekli marjinallestirip halk kalibinin disina cikardilar, boyle BU ADAMALR UZAYDANMI GELDI diyenler bri noktadan sonra kecileri kacirip %47 = halk, geri kalanlar burokrat, ergonekoncu, darbeci, alevi, kurt geyigine girdiler dmeorkatik hcibir ulkede bir basbakan kendine oy vermiyenleri bu kadar otekilestirmez, ihale aldirtmiyor, develt imkanalrindan yararlandirtmiyor, ekonomik hayatta engel ustune engel cakiyor, memur isen onunu kesiyor, karin tesetturlu degilse kilit hicbir pozisyoan atama yapmiyor, kamu personael alimalrinda bile onune binbir engel cikartiyor mulakatlarda ve "daha onceki iktidarlar yapmadimi??" diyen dar kafalilar sayesindede bidligi gibi okuyor, evet daha onckei iktidarlarda yapti ama en azindan ideolojik oalrak yaklasmadilar gereksiz yere bu insanlari temsil eden toplumun ileri gelenleri cezaevinde agir kosullarda suclarini bilmeden tutulmadi, onlarin dramini yazan SUS LAN ERGENEKONCU, ERGENEKONUN AVUKATI DRBECI diye saldirilmadi tayyip erdogan isters edunyanin en super en liberal en iyi niyetli lideri olsun, kendine oy vermiyenlerinde basbakani olmak icin zerre caba sarfetmedi, surekli karsisina aldi surekli dahada marjinallestirdi tayyip erdoganin akboylari ise acik acik dalga gecip kraldan cok kralcilikla bu yemegin tuz biber servisini yaptilar, surekli dalga gecip surekli otekilestirdiler ve steryptiplestirdiler, "akp karsitimisin? kesin chplisin halka gobegini kasiyan adma ve bidon kafa diyorsun, seriat gelicek diye korkuyorsun aaHAAHahahaha gerizekali seni", suda gobegini kasiyan adamin tam tersidir iste, ikiside ayni bok cunki halki ikiye bolup otekilestirmeyi, beraber yasama istegini torpulemeyi pkk dan daha cabuk ve etkili bri bicimde basardilar, onlar bize karsit bizi anlamiyorlar derken karsilarindakileri anlamak icin zerre caba sarfetmediler demokrasi kavrami cogunluktan cok azinligi korumak icin vardir, uzlasma ve kazan/kazan ustune kuruludur, basindan beri kazan/kaybet ekseninde oynayipta tepki gelince bunu hazmedememekte soytariliktir direk
sir Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 bi de şu var, her gittiği yerde binlerce kişi alkışlamış adamı, üstelik referandum da kazanmış, kazandığı gün yuhlanması adamın ipinde olmaz bence. dediğim gibi yeri ve zamanı o kadar önemli değil, çünkü ortaya konan tepkinin ederi pek matah değil. zaten herhangi bi yaptırımı vesaireyi savunmadım yani. tepki örneği mi istiyosunuz? bdp'nin okul boykotu son yıllardaki en güzel tepkilerden biri bence, çok takdir ettim. bence akp bundan çoook çok daha fazla rahatsız oldu, tabi diğer bütün partilerle beraber =) edit: ahahah peki hangi başbakan/cumhurbaşkanı türkiyenin tamamının başbakanı/cumhurbaşkanı olabilmiş? ilahi viktor..daha cumhurbaşkanını halk yeni seçebiliyo. daha önce bırak iktidarı, devlet mekanizmasının tamamı ötekileştiriciydi, aslında hala da öyle. bir milletvekilini başı bağlı diye meclisten kovmuş bir başbakan vardı bu ülkede hatırlar mısınız? akpnin yaptığı ötekileştirmenin 958739435790486740956 katını akp karşıtları yapmıştır, hem de onyıllar boyu, hem de devletin bütüün imkanlarını kullanarak. bunu tartışmak bile çok abes olur. mesele "üslup"sa, "ötekine saygı" ise akp karşıtları akpden çok daha önce sınıfta kalmıştır. karşısına çıkarılan güdük, seviyesiz, komplocu, bayat muhalefet tarzları karşısında akpnin de seviyesi düşmüştür, olan o. en basitinden benim şu forumda yemediğim hakaret, işitmediğim küfür kaldı mı sırf sizinle aynı şekilde düşünmüyorum diye? karşılığında ben ne kadar hakaret ettim, ne kadar seviyeyi düşürdüm? burda biz bizeyiz yani, ayıp oluyo.
idilik Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 diyelim ki müthiş reklamımız oldu bono'nun köprüde yürümesiyle, yok dünya basketbol şampiyonasıyla da, o arabesk açılış ve red foxes in engellenmesi hepsini silip süpürmüştür emin olun. ama vahim olan iyi reklam kötü reklam değil, insanların sudan sebeplerle fişlenmeye çalışılması, giysileri haşmetmeaplarının ahlak anlayışına uymuyor diye, dünya çapında ünü olan profesyonel dansçıların gösterisinin engellenmesi... bunlar hiç te basit şeyler değil, tersine son derece korkutucu ve rahatsız edici olaylar. işin ilginç yanı doğru dürüst hiç kimse de bu olanlara tepki göstermiyor, kanıksamışız artık. 'haa bizimkisi mi gene? yapıyo işte böyle şeyler' modundayız.
barnacle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 yabancılar dışardan bakınca bize hep aynı şeyleri söylüyo zaten. sapık, muhafazakar, geri kafalı, sand nigger. biraz da bu konuda çalışsa devlet büyüklerimiz keşke.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 çocukların okula gönderilmemesini takdir etmek... hmm...
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Zamanında konuştuğumuz bir yazı... sg-1 said: Eh, parti kapanmadı, artık önümüze bakalım ve artık bizi gül gibi demokrasimizde neler bekliyor, onları konuşalım. Ahmet Hakan said: Tayyip Erdoğan tiranlaşacak mı? DENİZ Baykal mutsuz, Hüsamettin Cindoruk öfkeli, Sabih Kanadoğlu şaşkın, Vural Savaş kontrolsüz, Türkan Saylan umutsuz, Canan Arıtman taşkın, Yekta Güngör Özden karamsar, "Ergenekon sanıkları" yılgındır... Buna mukabil... Köksal Toptan rahat, Tayyip Erdoğan muzaffer, Abdullah Gül mütebessim, Fethullah Gülen maddi ve manevi olarak müsterih, Nazlı Ilıcak mağrur, iş dünyası gizliden gizliye iyimser, AKP milletvekilleri "çak" yapmaktadır... Tablo budur... Sonuç olarak: Laikler yenilmiş, Tayyip Erdoğan büyük bir zafer kazanmıştır... "Kapatmama kararı"nın matematiğine gizlenen, "laiklerin ağzına bir parmak bal çalma" durumu, sonucu asla değiştirmez... Yani... "Çok ciddi uyarı aldılar", "Mahkeme AKP’nin laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğunu tescil etti" ya da "Bundan böyle daha dikkatli olmak zorundalar" cümlelerinin, tartışmalarda laik kesime argüman olmanın ötesinde hiçbir karşılığı yoktur... O halde vakit kaybetmeyelim ve sorulması gereken soruyu soralım: "Bu zaferin ardından nasıl bir Tayyip Erdoğan portresi çıkacak?" "Tiranlaşma temayülü" artarak sürecek mi? "Firavunlaşma ihtimali" giderek yükselecek mi? "Putinleşme sendromu" daha fazla nüksedecek mi? ** Tabloya bakalım: "İkinci adam" Çankaya’ya gönderilmiş... "Üçüncü adam" Manisa’da kabuğuna çekilmiş... "Dördüncü adam" başarısız bir başkaldırıya girişerek diskalifiye olmuş... "Arıza çıkarma potansiyeli" taşıyan bütün isimlerin kelleleri gitmiş... "Birinci halka", sadece emir ve talimatları uygular halde. "İkinci halka" ise "Sen Allah’ın lütfusun" tarzında cümlelerle iyiden iyiye mürit psikolojisine kapılmış... Erdoğan’a parti içinde bırakın "Ey Tayyip! Yanlış yaparsan seni kılıcımızla düzeltiriz" diyebilecek babayiğitleri, "gık"ını çıkaracak bir Allah’ın kulu bile kalmamış... Bir "Akşemsettin" yok, bir "Molla Gürani" yok... Oğullarından birinin "Mağrur olma" uyarısı da olmasa... Erdoğan’a "Ey oğul... Bundan böyle..." diye başlayan Şeyh Edebali öğütlerini anımsatacak adam kalmamış... Devam edelim: Anayasa Mahkemesi tehdidi sona ermiş... Rektör değişimleriyle YÖK’ün "hükümet karşıtı eylemlerin odağı" olma durumu büsbütün ortadan kalkmış... Askerin müdahil olma ihtimalinin sıfır olduğu dost düşman herkesin kafasına dank etmiş... "Rakip" desen yok... En esaslı rakip "Parti kapatılsın / Tayyip yasaklansın" beklentisinin arkasına saklandığından şimdi düş kırıklığı içinde debeleniyor. Ortalığı karıştırıp "darbe ortamı" yaratacak başıbozukların bir kısmı kodese tıkılmış... Geri kalanlar ise "kodese tıkılma" tehdidi altında... Ayrıca... Artık bir yandaş medya var... Bir yazar Tayyip’e çaktı mı üstüne çullanacak en az on adet yandaş yazar var... * * * Kısacası... Memleket Tayyip Erdoğan açısından öyle bir gül bahçesine dönmüştür ki... Bir tanecik bile "diken" kalmamıştır... Tiranları doğuran... Firavunları ortaya çıkaran... Putin’i Putin yapan... Koşullardır bunlar... Nefis sahibi bir insan olarak Tayyip Erdoğan’ın bu koşullar altında tiranlaşmaması çok zordur... "Firavunlaşma temayülü"ne karşı tek başına direnebilmesi için müthiş bir efor sarf etmesi gerekir... Yani... Erdoğan çok zorlu, çok çetin bir "büyük cihat" imtihanıyla karşı karşıyadır... Ben bu saatten sonra kendisine bu konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım... Ahmet Taşgetiren Abi, Ali Bulaç Üstat, Nazlı Hanımefendi, Hayrettin Hocam, Fehmi Bey, Gülay Abla... Bence siz de bir omuz verseniz çok iyi olur... Ben kendi açımdan başladım sakalı bırakmaya. Lam öğrenciyken cemaati reddetmekle, Atatürk'e gönül vermekle hata mı ettik nedir? Değişen birşey yok, hızla ilerliyoruz... http://forum.paticik.com/read.php?13,3447588,page=1#msg-3447588
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 sir said: bi de şu var, her gittiği yerde binlerce kişi alkışlamış adamı, üstelik referandum da kazanmış, kazandığı gün yuhlanması adamın ipinde olmaz bence. dediğim gibi yeri ve zamanı o kadar önemli değil, çünkü ortaya konan tepkinin ederi pek matah değil. zaten herhangi bi yaptırımı vesaireyi savunmadım yani. tepki örneği mi istiyosunuz? bdp'nin okul boykotu son yıllardaki en güzel tepkilerden biri bence, çok takdir ettim. bence akp bundan çoook çok daha fazla rahatsız oldu, tabi diğer bütün partilerle beraber =) edit: ahahah peki hangi başbakan/cumhurbaşkanı türkiyenin tamamının başbakanı/cumhurbaşkanı olabilmiş? ilahi viktor..daha cumhurbaşkanını halk yeni seçebiliyo. daha önce bırak iktidarı, devlet mekanizmasının tamamı ötekileştiriciydi, aslında hala da öyle. bir milletvekilini başı bağlı diye meclisten kovmuş bir başbakan vardı bu ülkede hatırlar mısınız? akpnin yaptığı ötekileştirmenin 958739435790486740956 katını akp karşıtları yapmıştır, hem de onyıllar boyu, hem de devletin bütüün imkanlarını kullanarak. bunu tartışmak bile çok abes olur. mesele "üslup"sa, "ötekine saygı" ise akp karşıtları akpden çok daha önce sınıfta kalmıştır. karşısına çıkarılan güdük, seviyesiz, komplocu, bayat muhalefet tarzları karşısında akpnin de seviyesi düşmüştür, olan o. en basitinden benim şu forumda yemediğim hakaret, işitmediğim küfür kaldı mı sırf sizinle aynı şekilde düşünmüyorum diye? karşılığında ben ne kadar hakaret ettim, ne kadar seviyeyi düşürdüm? burda biz bizeyiz yani, ayıp oluyo. bu kadar yazmana gerek yoktu, "çelik ayna" yazsaydın "kendi diyen kendi olur" yazsaydın anlardık biz. "eskiden böyleydi şimdi de böyle" olunca, "sizinkiler de böyle yapıyordu, şimdi de bizimkiler yapıyor, oh olsun" deyince ülke ilerlemiş mi oluyor? kaldı ki, balkona çıkıp "yetmiş milyonu kucaklayacağım" diyen bir başbakandan bahsediyoruz, öyle değil mi? benim korkum şu, "evet diyen de kazanmıştır, hayır diyen de" dedi geçen hafta". Hayır diyenlerin kazandıkları da tayyibin yetmiş milyonun %53'ünü kucaklaması gibi bişey olacaksa vay halimize...
Sam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 sg-1 said: sam o diil de bi rasmussen vardı nooldu? son sayfada beş mesajın var, hepsini toplasan bir cümlelik fikir çıkmıyor. garbage'da bile başarı olurdu bu kadarı. barnacle said: bizde sam'le sir'ü liberal bilirdik. kelimenin ne anlama geldiğini biliyor gibi görünmüyorsun, "konularla ilgili şahsi görüşü olmayan" anlamına gelmediğini söyleyeyim sadece. Cuce said: bononun yuhalanması cok yerindeydi. teşekkür etti, sonra devamını getiricek oldu işte o sırada yuhalandı. gezdin köprümüzü beğendin saol ama gidipte uzaktan türkiyenın kenarına köşesine karışırsan laf işitirsin yanı bu kadar basıt. "oralardan içişlerimize karışmasınlar :(" gibi bir görüşü senden duyduğuma şaşırdım. ayrıca teşekkür politikayla alakasız bir meseleyken esas ulusalcıların damarına basacak konu olan fehmi tosun meselesini gündeme tekrar getirdi, onun için şarkı söyledi, yetmedi zülfü livaneli'yi çağırdı ve o da şarkı söyledi fehmi tosun anısına. millet de buna uyanamamış olsa gerek, yoksa orada linç ederlerdi herhalde. (:P) iki şarkıda bir filisten'den burma'ya, afrika'ya politik mesele irdelerken, buna alkış tutarken bizimkine karışınca "bakire isterim ama herkesle yatarım" mantığı benzeri birşey oluyor. viktor öyle bir yazmışsın ki sanki ahmet necdet sezer ve ecevit çabaladı o dediklerine, hiç bölmediler halkı. esas bu bölünme meselesini başlatan reaksiyoner ecevit hükümeti ve onun atadığı sezer. bunları hiç konuşmuyorken gelip sadece tayyip'e ve gül'e yüklenince buna hak verilmesini mi bekliyorsunuz cidden? sezer ve ecevit %47'yi bile temsil edemiyordu yahu. burada onları eleştirince ağzından köpük saça saça saldırdı millet defalarca. evet "bundan öncekiler de yaptı" diyoruz ama burada ortadaki samimiyetsizliği gösteriyoruz. bugün bunlar gidip yarın ulusalcı hükümet gelse, onlar kadrolaşsa, onlar yandaşına ihale dağıtsa, onlar kanun dokunulmazlığından faydalansa şurada tek kişi gıkını çıkarmaz sir gibi insanlar hariç. tayyip de liberal değil de işte çevresindeki danışmanlardan filan biraz nasipleniyor, bu kadarı bile türkiye standartlarına göre iyi. daha çok fırın ekmek yemesi lazım o başka. "kaldı mı dohuuuuz" veya çakma gandi'ye gene haftanın yedi günü tercih ederim. idilik said: diyelim ki müthiş reklamımız oldu bono'nun köprüde yürümesiyle, yok dünya basketbol şampiyonasıyla da, o arabesk açılış ve red foxes in engellenmesi hepsini silip süpürmüştür emin olun. ama vahim olan iyi reklam kötü reklam değil, insanların sudan sebeplerle fişlenmeye çalışılması, giysileri haşmetmeaplarının ahlak anlayışına uymuyor diye, dünya çapında ünü olan profesyonel dansçıların gösterisinin engellenmesi... bunlar hiç te basit şeyler değil, tersine son derece korkutucu ve rahatsız edici olaylar. işin ilginç yanı doğru dürüst hiç kimse de bu olanlara tepki göstermiyor, kanıksamışız artık. 'haa bizimkisi mi gene? yapıyo işte böyle şeyler' modundayız. reklam olayı "2 ekle, sonra 2 çıkar, elde ne kaldı" mantığıyla yürümüyor ama dediklerini de gene eleştirdik zaten. ama eleştirilmesi gereken ve esgeçilen olaylara da değinince neden bu yazdıklarımız görmezden geliniyor?
Max Damage Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 sir said: daha önce bırak iktidarı, devlet mekanizmasının tamamı ötekileştiriciydi, aslında hala da öyle. bir milletvekilini başı bağlı diye meclisten kovmuş bir başbakan vardı bu ülkede hatırlar mısınız? akpnin yaptığı ötekileştirmenin 958739435790486740956 katını akp karşıtları yapmıştır, hem de onyıllar boyu, hem de devletin bütüün imkanlarını kullanarak. bunu tartışmak bile çok abes olur. mesele "üslup"sa, "ötekine saygı" ise akp karşıtları akpden çok daha önce sınıfta kalmıştır. karşısına çıkarılan güdük, seviyesiz, komplocu, bayat muhalefet tarzları karşısında akpnin de seviyesi düşmüştür, olan o. en basitinden benim şu forumda yemediğim hakaret, işitmediğim küfür kaldı mı sırf sizinle aynı şekilde düşünmüyorum diye? karşılığında ben ne kadar hakaret ettim, ne kadar seviyeyi düşürdüm? burda biz bizeyiz yani, ayıp oluyo. Liberalim diyorsun, ezber bozuyorum diyorsun ama Akp'nin yaptığı ötekileştirmeyi, kutuplaştırmayı ''ama ondan öncekilerde yaptııı'' diye savunuyorsun. Ayrıca muhalefet yüzünden Akp'nin seviyesi düşüyor demek de efsane birşeymiş.
papara Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Viktor said: ayni olayi kurtler yapsa alkislardiniz valla sorun o kadar basitki, yuhalamayi goren yabancilar bile saniyesinde dogru analiz yapar iken biz hala "ama cirkin" kalibinda didiniyoruz tayyip erodgan ve abdullah gul hicbir zaman turkiyenin tamaminin basbakani ve cumhurbaskani olamadi, kendilerine oy veren %47 nin basbakani ve cumhurbaskani oldular kendilerine oy vermiyenleri surekli marjinallestirip halk kalibinin disina cikardilar, boyle BU ADAMALR UZAYDANMI GELDI diyenler bri noktadan sonra kecileri kacirip %47 = halk, geri kalanlar burokrat, ergonekoncu, darbeci, alevi, kurt geyigine girdiler dmeorkatik hcibir ulkede bir basbakan kendine oy vermiyenleri bu kadar otekilestirmez, ihale aldirtmiyor, develt imkanalrindan yararlandirtmiyor, ekonomik hayatta engel ustune engel cakiyor, memur isen onunu kesiyor, karin tesetturlu degilse kilit hicbir pozisyoan atama yapmiyor, kamu personael alimalrinda bile onune binbir engel cikartiyor mulakatlarda ve "daha onceki iktidarlar yapmadimi??" diyen dar kafalilar sayesindede bidligi gibi okuyor, evet daha onckei iktidarlarda yapti ama en azindan ideolojik oalrak yaklasmadilar gereksiz yere bu insanlari temsil eden toplumun ileri gelenleri cezaevinde agir kosullarda suclarini bilmeden tutulmadi, onlarin dramini yazan SUS LAN ERGENEKONCU, ERGENEKONUN AVUKATI DRBECI diye saldirilmadi tayyip erdogan isters edunyanin en super en liberal en iyi niyetli lideri olsun, kendine oy vermiyenlerinde basbakani olmak icin zerre caba sarfetmedi, surekli karsisina aldi surekli dahada marjinallestirdi tayyip erdoganin akboylari ise acik acik dalga gecip kraldan cok kralcilikla bu yemegin tuz biber servisini yaptilar, surekli dalga gecip surekli otekilestirdiler ve steryptiplestirdiler, "akp karsitimisin? kesin chplisin halka gobegini kasiyan adma ve bidon kafa diyorsun, seriat gelicek diye korkuyorsun aaHAAHahahaha gerizekali seni", suda gobegini kasiyan adamin tam tersidir iste, ikiside ayni bok cunki halki ikiye bolup otekilestirmeyi, beraber yasama istegini torpulemeyi pkk dan daha cabuk ve etkili bri bicimde basardilar, onlar bize karsit bizi anlamiyorlar derken karsilarindakileri anlamak icin zerre caba sarfetmediler baştan aşağı yanlış bir gerçekten kurulmuş bir argüman da doğal olarak yanlış oluyor. Tüm tartışmalarda önemli olan kabul ettiğimiz gerçeklerdir, onları hatalı kurarsak konuştuğumuz herşey kendi gerçeğimizi korumak için, bu da vicdanı öldüren birşey. AKP hiçbir zaman halkı ötekileştirip, kutuplara ayırıp marjinalleştiren bir parti olmadı. En büyük yalanlardan biri de budur. AKP'nin karşısında zaten bu ülkede yıllardır marjinalleşmiş ve kendini marjinal hissetmek isteyen bir sosyal konum ve statü mevcut. RTE kendine oy vermeyen kişilerin dahil her konuşmasında chpli kardeşlerim vs vs, yalanda olsa dolan da olsa elinden gelen herşeyi yaptı. Pişkinlik söz konusu burda, sen AKP 'yi hem Türkiyenin büyük tehditi, şeriat tehlikesi olarak görüyorsun, sırf argümanlarını tehlikeden-şeriattan, bunun gibi ekstrem olaylardan kuruyorsun, sonrada böyle pişkin pişkin AKP'yi türkiye'yi 2ye bölmekten bahsediyorsun. Tuzağa çoktan düşen düşmüş, sen mitinglerinde böyle insanları kamplaştırıyorsun,AKP'li insanlara her türlü hakareti ediyorsun, ondan sonra birde kamplaştırdılar? Victor, RTE'nin tam olarak ne yapması gerekir? Bir tavsiye istesem senden, 100 yıl düşünsen cevabını veremezsin.Halkı kamplaştıran ergenekon ve yüksek statünün ta kendisidir. Bunca yıl türk siyasetinde yargı bürokrasisinin ve statükosunun kucagına oturan DYP,ANAP,SHP,MHP kucağına oturmayıp indirilen radikal islamcı RP den sonra türkiye'nin karl marxın sözünü dogrularcasına ,bunlarca yıllık progressten sonra geldiği nokta budur, kaçınılmaz sondur. Son olarak gel gelelim senin AKP fanboylarının, chp fanboylarına karşı olan " şeriat geliyor lulz, halka göbegini kaşıyan adam diyorsun,ahaha gerizekalı seni" mesajına, evet güzel kardeşim bu insanlar halka bidon kafada dedi onu da dedi bunu da dedi, bu lafları savunan insanlara cevap tabiki verilmesi gerekir, ha sen AKP'ye muhalefetsindir, şeriattan öte bir argümanın vardır, karşındada senin entellektüel düzeyinde bir adam vardır, oturup güzel güzel tartışırsın. Bu yüzden bu örneğin de yeteri kadar yanlış.bak ben sana uzun uzun yazdım, ne gerizekalı seni nede yukarda saydıgın mesajları yazdım. Bu ülkede cezaevlerinde yaşanan işkence ve zorluklar, sadece ergenekon döneminde olmadı, bunca yıldır varolan sorunlar, ve bu sorunlar düzeltilecektir, düzeltmezlerse kendileri kaybederler. Ama sen sadece manipüle edip, olayı ergenekondan alırsan olmaz.Bu her zaman var olan bir sorun ama ergenekonu suçsuz çıkartamazsın.
akinci Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Melih gökcekde olan pabuc gibi dil var bazilarinda ya ahah. Dogrusunu söylesen yine yanlisini cikarmak icin kasaaaar dururlar :D
Sam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 sonra da "neden politika yasak?" denir işte.
Max Damage Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 akinci said: Melih gökcekde olan pabuc gibi dil var bazilarinda ya ahah. Dogrusunu söylesen yine yanlisini cikarmak icin kasaaaar dururlar :D Doğrusunu söyle de bilelim.
akinci Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Son 1 ay icinde kayit olup buraya post atanlara bakiyorum da, ismi gereksiz basbakan müsvettesi kesinlikle bu tür gruplar olusturmustur. Girin net ortamina, forumlarda surda burda boy gösterin. Fikirlerinizi anlatin, fikirlerimizi elinizden geldigince yayin. Karsi cikan olursa fisleriz hepsini aliriz iceri asfsfsfsdf
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 çok uzun ve çok boş yazıyorsunuz ya. şurda geçen zamanınıza içim gidiyor. boş yazıyorsunuz derken, belki iyi laf yapıyorsunuz, bir kaçınız da bilgili falan ama yazdıklarınızın hiç bir amacı yok.
akinci Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 @Max Damage akp ve yanlisi hickimse ile tartismam artik bu forumda. Hepsinin beyni corba olmus. Akintiya karsi kürek cekmekten farksiz
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 onlar da senin için aynı şeyi düşündüğü vakit "siyaset niye yasak bu forumda yea" oluyor işte..
Sam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 DoruK said: çok uzun ve çok boş yazıyorsunuz ya. şurda geçen zamanınıza içim gidiyor. boş yazıyorsunuz derken, belki iyi laf yapıyorsunuz, bir kaçınız da bilgili falan ama yazdıklarınızın hiç bir amacı yok. e zaten şu nedenle artık yazmıyorum mümkün olduğunca, bakmıyorum bile. "kim kazanırsa kazansın, biz kaybediyoruz" durumu.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 ozelden cok emsaj geliyor, guzel yaziyrosun okuyorduk, nedne yorumlamiyorsun vs vs diye yeni prensip kodu yaziyorum su postatn itibaren bundan boyle yanlislari "oncekiler yapmadimi" "bak zamaninda soyle oldu" "sunlar sunlar yapilmisti" kalibinda iki yanlistan bir dogru cikarmaya calisan postlara cevap yazmicam adsfasd 8 senedir tek parti iktidarda iken hala gecmise gidip "ama onlarda sunu yapti, o zaman niye ses etmediniz oda yanlsiti" kalipli safsatalar hicbir ise yaramiyor cunki hep soyliyorum butun dunya gelecege dumdur ilerlerken biz arkamiza bakip geri geri yol alamay calisiyoruz, ani konusmak ve gelecek ustune konsuabilmek yerine gecmis defterleri kurcaliyip duruyoruz, secmen boyle olunca politikacida haliyle boyle oluyor otomatik gecmis gecmsite kaldi, tarih kuyruk acilarimizi veya zaferlerimizi yad edip gunumuzde manevi bir kalkan olusturmak icin yoktur, tarih gecmiste yasiyanlarin hatalarini bir daha tekrar edilmesinler diye gelecege aktarmak icin vardir, gonul verdigim tarih bilimine bile hakarettir guncel hatalari gecmis hatalar ile savunabilme komedyasi viktor kanunu olsun buda godwins law gibi, cunki isleyis oalrak topic oldurmek konusunda ayni derecede efektifler guncel hatayi gecmis hata ile "ama oncekilerde yapti!!!1" diye savunursan http://img.myconfinedspace.com/wp-content/uploads/2009/05/sorry-you-just-lost-the-game-500x400.jpg temizlige kendi kapimin onunden basliyorum
Öne çıkan mesajlar