pinkporing Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 şu anda yüksek öncelikli karakollarda kullanılan çelik yelekler ortalama 3.5-4.5 kg ağırlığında :) yani öyle 20*30 kg gibi birşey değil merak etme,ayrıca soğuk iklim elbiseleri veriliyor,zimmeti 500 ytl civarı :) incecik bir parke ama -40 derecede hamam gibi olduğunu gayet iyi biliyorum,ayrıca silahlar konusu,artık tamamen batı menşeli silahlar değil,rus yapımı silahlarda kullanılmaya başlanmış gördüğüm kadarıyla,ak-47,kanas,bixi,ve en güzeli de,doçka uçak savar :),yani 20 sene önce ki karakollar gibi değil,gayet gelişmiş artık,etrafımızdaki 8 karakol da son 2 sene de,bildiğin kale gibi oldu,yani bende önyargılı gitmiştim,ama gördüklerim beni tatmin etti. ..................... holy,arkadaşım yurtdışına ekmek satıyorum evet,yurtdışında iş yapmak senin kriterinse eğer,yurtdışına da 2 ayda bir gidiyorum,almanya,fransa,hollanda gibi ülkelere ve iş amaçlı,demekki ben adamım değilmi,basit olma olurmu ? ve ben üniversite bitirmedim,ama zekamla bir yerlere geldim,keşke bazılarında da o zeka olsa da,devlette basit bir iş bulabileceğim diye,yılın 1 ayını kpss çalışıp 11 ayı mmo da harcamasalar değilmi :)
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 o değil de "okumayan adamın kuyruk acısı"nı da gördük sonunda
fizban Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 bu ülke bana 9 ay askerlik yapacaksın derse, yapmam. bu kadar basit.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 3 ay askeri 4 ay kamu hizmeti versinler bence oaliblecek en iyi askerlik..
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 fizban said: bu ülke bana 9 ay askerlik yapacaksın derse, yapmam. bu kadar basit. seve seve?
fizban Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 o kadar basit. ya dövizli yapmak için yurtdışına giderim, ya da dövizli yapmamak üzere yurtdışına giderim. 40 a kadar mı ne bekleyince vatandaşlık düşüyor.
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 boşuna mı üniversite okuduk kısa dönem yapalım, lise mezunları gibi uzun yapmayalım diye. (evet, üniversiteyi sırf onun için okuduk)
Osso Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 fizban said: o kadar basit. ya dövizli yapmak için yurtdışına giderim, ya da dövizli yapmamak üzere yurtdışına giderim. 40 a kadar mı ne bekleyince vatandaşlık düşüyor. 1 adet böbreğini aldır o zaman yapmıyorsun.
huun Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 3 ay için nereye gidiyorsunuz yurtdışına? ıvırı zıvırı, gittin yerleştin, iş buldun vs derken zaten 3 aydan fazla sürer. eninde sonunda bütün orduyu profesyonel hale getirecekler elleri mecbur; ama o zamana kadar fazla oynamasalar bari sistemle. mutlaka birilerine giren çıkan oluyor hehe
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Kızlar da gelsin askere, vallahi istemem tezkere.
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 SeaGle said: Kızlar da gelsin askere, vallahi istemem tezkere. ahahah harbi nan,israilde öle catır catır kız erkek ayırmadan askerlik yapıyosun hem de 2 sene..
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Düşünsene abi, keklik gibi sekerek yaylalar yaylalar diye diye gidiyorlar..
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 @pinkporing askeriyede görevlisin galiba hayır askerlik yapmaya gidenlerden bi kişinin ağzından iyi bişey duyulmamışken sen harikalar yaratıyosun.
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 SeaGle said: Düşünsene abi, keklik gibi sekerek yaylalar yaylalar diye diye gidiyorlar.. kızlara askerlik gelse keklik gibi sekmezler, normal olurlar, askerlik israildekine benzer.
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 pinkporing said: vatan borcu=namus borcu,din borcu,veya aklına ne gelirse artık onun borcudur,aldığın diplomanın borcudur,hamaset yapıyo falan ayaklarına yatmayın şimdi burada hayatta söz sahibi olabilmeyi bir kağıt parçasına indirgeyen öss ci sistem zihniyetinde olanları kınıyorum şahsen,ve yuh diyorum devlet önce bana olan borcunu ödesin. o kadar vergi veriyorum halen yol su elektrik olarak geri dönmedi. onlara da para ödüyoruz.
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Bone said: SeaGle said: Düşünsene abi, keklik gibi sekerek yaylalar yaylalar diye diye gidiyorlar.. kızlara askerlik gelse keklik gibi sekmezler, normal olurlar, askerlik israildekine benzer. Onu bilmem de şu ülkede birbirine "aga" diye hitap eden kızları askere gönderip mayın eşeği yapmak lazım. Nerden aklıma geldi bilmiyorum ama inanılmaz iticiler lan.
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Bone said: pinkporing said: vatan borcu=namus borcu,din borcu,veya aklına ne gelirse artık onun borcudur,aldığın diplomanın borcudur,hamaset yapıyo falan ayaklarına yatmayın şimdi burada hayatta söz sahibi olabilmeyi bir kağıt parçasına indirgeyen öss ci sistem zihniyetinde olanları kınıyorum şahsen,ve yuh diyorum devlet önce bana olan borcunu ödesin. o kadar vergi veriyorum halen yol su elektrik olarak geri dönmedi. onlara da para ödüyoruz. senin vergilerin kolay kolay geri donmez http://images.habervitrini.com/haber_resim/melih_gokcek77.jpg
fizban Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 3 ay icin degil, 9 ay icin gidiyorum. 5 ay 10 gun askerlik icin dahi gidecektim zaten.
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Viktor said: senin vergilerin kolay kolay geri donmez http://images.habervitrini.com/haber_resim/melih_gokcek77.jpg :(
Dennis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesele 9 ay askerlik olması değil. Burada birçok arkadaş, askeriyede mezun oldukları bölüm ile ilgili bir iş yapacaklarını, piyasaya göre az da olsa çok komik olmayacak bir ücret alacaklarını bilseler zaten yurtdışına çıkma planları yapmazlar. 9 ay tamamen kayıp hayatından, orada çekeceğin zorlukları söylemiyorum bile. Elektrik mühendisi adama en fazla kumandayı verirler mesela. Daha kötüsü var, o da 1 günlük silah eğitimi ile karakol beklemek.
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Karakol bekleme olayı da kalkmıyor muydu yahu? Profesyonel birlik hedesi? En nüyük kuzenim askerden döndü bi süre önce. Bedelli askerlik olayında "personel eksikliği var" diyen birini duysa deliriyor ahaha. 12 kişiydik başımızda 18 adam vardı komutanım dediğimiz diyo. Biz kısa dönem olarak iyiydik ama uzun dönem erlere o kadar aptal saptal işler yaptırıyorlardı ki, eğer türkiye'nin her yerinde böyle ise gerçekten asker sıkıntısı çekiyorlardır diyo sdfg
jacabo Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 alıyım muafımı bu ay da kurtulıyım artık bu stresten
pinkporing Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2010 yettim gari,1 günlük eğitimle,kısa dönemleri karakollara çıkartmıyorlar,hatta tehlikeli karakollara hiç çıkartmıyorlar,olurda birşey olursa diploması yüzünden laf etmesinler,diğerleri diplomasız ya o yüzden şeyettim ;)
Öne çıkan mesajlar