Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik düşüyore

Joker

Öne çıkan mesajlar

duygu somurusu degil, bosver universite mezunuymus, degilmis karistirma.

adam evinde oturmak istiyo. baska bisey istemiyo. bu adama hayir gel asker olcaksin deme hakkini kim kime veriyo onu anlamiyorum.

edt1 yani bi ara vermisiz gercekten bu hakki, bize hizmet etmesi gereken bi kurum olan devleti "devlet baba" falan diyerek kendimizden ustun konuma koyup vermisiz de, hala bunu savunmayin lutfen.

edt2 konu nasil da 3-4 postta bi donup dolasip ayni yere geliyo. kacayim
Sosyal ağlarda paylaş

demode said:

Askerlik görevinin eğitim almış-almamış herkes için eşit sürede yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Katılıyorum. Ama sorun bu sürenin 12 ya da 9 ay olması. Ne kadar ütopik gelse de kulağa, silah tutmaya elverişli herkes için kısa süreli (2-3 ay) askerlik şartının günün koşullarına göre en iyisi olduğunu düşünüyorum. Gönül ister daha sonra zorunluluk kaldırılsın, yerine sosyal hizmet opsiyonu gelsin. Belki torunlarımız görür ha?
Sosyal ağlarda paylaş

askerlik kısao lduğu zaman adamı yeni yeni disipline ettiğinde adamı mezun edip gönderiyosun ama kışladan, öylede verimsiz olur. rütpeleri öpğrenmeden bitircek askerliği, öyle de işe yaramaz. bence zaman farkı konmalı ki hiç deyilse bi bahaneyle insanlar okul yüzü görsün mürekkeb yalasınç.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

duygu somurusu degil, bosver universite mezunuymus, degilmis karistirma.

adam evinde oturmak istiyo. baska bisey istemiyo. bu adama hayir gel asker olcaksin deme hakkini kim kime veriyo onu anlamiyorum.

edt1 yani bi ara vermisiz gercekten bu hakki, bize hizmet etmesi gereken bi kurum olan devleti "devlet baba" falan diyerek kendimizden ustun konuma koyup vermisiz de, hala bunu savunmayin lutfen.

edt2 konu nasil da 3-4 postta bi donup dolasip ayni yere geliyo. kacayim

abi bak.askerlik gerizekalıca bir iş bile olsada.az çok silah kullanma ve zorluklara alışmaya dair bir eğitim almalısın.para verip sivilde bu eğitimi alamazsın.kimseye para verip kendini ezdiremezsin çünkü.

ani bir harp döneminde mevcut ordu ile hiç bir zaman devam edilmez.hemen askere oanda asker yaşı olan tecillileri alırlar.Sende armut gibi bakarsın silaha.Ülkenin konumu nedeniylede az çok bi silah eğitimi askerlik eğitimi alman gerek.

Ha bunun yapılış veriliş şekli tartışılır.Ama hocam birçok gerizekalı açık öğretimliler birçok ünivde okuyan dediğim gibi 8 yılda 2.00 ortalma görememiş embesillerin birçok önlisanslı becerikli insana ben üniv mezunuyum diyerek artislenmesi ve bu şekilde kısa dönem diye kayırılması ne mantıken nede vicdanen doğru.

Böyle embesil kitleler varken direk üniv mezunları gitsin denmez.Sen işine geleni savunuyorsun ben mantığı.Benim ne askerlik derdim var adam gibi yaptım geldim nede üniv de finalleri verme derdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hah bak burda haklisin, ama iste o noktada bi kontrol olayi olur. Yasiyla degilde, tecil icin basvuran adamin transkriptine bakilir, diploma notuna göre verilir nebiliyim yani böyle bisey olur. Ama bizimkiler derinlemesine bi kontrol koymak yerine bi "engel" koyup "olayi cözduk!" demeye ve sistemde acik birakip tanidiklarina bu aciktan faydalanmasini saglamayi cok iyi biliyolar. Olay burda kopuyo iste, devlet dedigin niye var sorusu doguyo sonra kafada.
Sosyal ağlarda paylaş

Hatta ayni sekilde lise mezunu adamlarinda diploma notuna ve saglik durumuna göre tecil olayi yapilir falan nebiliyim, sirf nota göre tecilde biraz sacma olur ama biraz kurcalansa adamakilli bisey cikar ortaya. Simdi benim görevim olmadigi icin tam bi cozum uretemedim :D
Sosyal ağlarda paylaş

Turkceplease said:
ani bir harp döneminde mevcut ordu ile hiç bir zaman devam edilmez.hemen askere oanda asker yaşı olan tecillileri alırlar.Sende armut gibi bakarsın silaha

ve lan biz teknolojide bu kadar geri olmasaydık nicelikle değil de nitelikle zafere ulaşabileceğimizi bilirdik dersin.

adam silah teknolojisini geliştirir bizde hâlâ 2.dünya savaşından kalma harp dönemi bilmem ne düşüncesi...
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Turkceplease said:
ani bir harp döneminde mevcut ordu ile hiç bir zaman devam edilmez.hemen askere oanda asker yaşı olan tecillileri alırlar.Sende armut gibi bakarsın silaha

ve lan biz teknolojide bu kadar geri olmasaydık nicelikle değil de nitelikle zafere ulaşabileceğimizi bilirdik dersin.

adam silah teknolojisini geliştirir bizde hâlâ 2.dünya savaşından kalma harp dönemi bilmem ne düşüncesi...

Ne yazık ki böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Lelouch said:

yeni geldim merak etme ahah, sizin çektiğiniz çileyi bizede çektirmeye çalıştılar ama

fark oluyor biraz işte
Şu yoruma çok takıldım üniversite mezunu olmak avantaj olmalı bencede çünkü ben üniversite mezunu değilim ve üniversite okuyan arkadaşların belli bir farklılığı hak ettiğine inanıyorum ama bu farklılığı aşağılama durumuna sokmak pek de hoş değil bence.

Ben üniversite okuyamadım veya okumadım ama benimde üniversite mezunun yapmadığı şeyleri yaptım o zaman içinde 10 senedir sürekli aktif bir iş hayatım var ve düzenimi oturttum peki benim üniversite mezunun orturtuğu düzenin bozulması karşında verdiği tepkiyi ben ve benim gibiler verdiğinde neden galeyana geliyorlar bence herkes aynı süre yapsın ama üniversite mezunu rütbeli ve standartların biraz üstünde maaş alsın ozaman...
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Turkceplease said:

adam çok rambo izlemiş.

sen silahı çok iyi tutuyorum askerde kraldım diye düşünrken o sırada ateş etme hakkın bile olmadan sadece ses duyacaksın.cem yılmaz espisi ile böyle bi ışık olacak

eminim napalmi falan havada yakalar etkisiz hale getirirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Bana kalsa herkesi Lise sonrası, Üni öncesi mecburi olarak 1 yıllığına askere almaları. Sonra, yok bu yaştan sonra nasıl asker olacağım, İş güç vb dertler olmaz, mezunken askerlik bitmiş olur.

Tabi birde profesyonel ordu kavramı var mı, şu an mecburi askerliğe göre, asker başına 50 kat fazla maliyet oluyor o durumun( Maaş masrafı, eğitim masrafı, sigorta, askerlik sonrası olaylar vb) TRde onu kaldıracak bir ekonomi yok.

Ha tabi savaşlar daha teknolojik oluyor, ancak şu an 1.5 milyon kişilik ordu çıkarabileceğiniz, ve halihazırda 600bin kişilik bir ordu beslemeniz, üzerine iyi bir subay kadrosuna ve savunma doktrinine sahip olmanız, caydırıcılığı arttırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

1 ayda asker yetiştiriyoruz kolay mı olm süperiz bence. Hani 1 ayda millet kasiyer falan eğitir anca, hatta onun birkaç ay acemilik dönemi olur, olur olmadık yerde hatalar falan yapar. Ama biz 1 ayda süper asker yapıyoruz adamdan, askerlik tehlikeli bir iş olduğu için de 0 hata yapıyorlar, öyle bir eğitim. Bir ayda.

Hem vücudunu askerlik için uygun duruma getiriyoruz, hem silah eğitimi, yakın dövüş, taktik bilgi....vb. Normalde nerden baksan 3-4 yıl bunlar en az. Ama biz bir ayda verebiliyoruz. Süperiz ondan. Valla olm bak ya, inansana.
Sosyal ağlarda paylaş

valla iki arkadaşım hakkari diyarbakır karakollarda yaptı ikiside kısa dönem yani 1 ay acemilik. direk girdikleri olay olmamış ama yakınlarında mevzular oldu. ayrıca geçenki tunceli baskınında yine bi kısa dönem çatışmada yaralandı ayrıca geçmişte yine olmuştu. kısaca gayet 1 ay acemlik agörüp çatışmaya grenlerde var
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Çarpışmaya gidenler subay veya er olarak en az 3 ay eğitim alarak gidiyor lütfen 2 örnek duyup bi yerinizden uydurmayın.

Bu sene arkadaşım geldi, kısa dönem 1 ay eğitimle karakol nöbetinden. Bir de ben süperiz diyorum zaten, yoksa orduyu eleştirmek ne haddimize.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...