HolyRaider Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Arkasokak said: aralık celbinden önce kanunlaşacak mıymış? askerdeyken vursa bile yapıosun galiba o süreyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 gidebilecekken zamanında gitmedim götümüzde patladı. 8 ay off Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demode Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 abi bence çok boş bu görüşmenin içi baksana r.t.e güzel ama devam edecek çalışma diyor...Ayıp yaw koyun şunun adını da insanlar ne bok yiyeceğini anlasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 askerdekileri etkilemicek denmiş de aralıkta biz gitmeden çıkar mı onu merak ettim. ben 6 ay gideyim de benden sonra ister 1 ay olsun ister 10 ay.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Anladığım kadarıyla tek tip terimi yerine eşit süre demeye başladılar. Bu da demek oluyor ki, sürelerin eşitlenmesini öngörüyorlar. Yani muhtemelen herkes için 9 ay gibi süre çıkabilir. Fakat önceden de bildiğimiz üzere AKP kurmayları bu söyleme sıcak bakmıyorlar. Lakin Başbakanın Atina'dan yaptığı kısa yorum çalışmanın güzel olduğu ve devam edileceği üzerineydi. Peki bunu nasıl yorumlamalıyız? Ben diyorum ki; şu an tahmin edilenden daha farklı bir uygulamaya geçilecek. Daha karmaşık ve uzun vadeli bir çözüm getirmiş olabilirler. Yoksa Başbakanın sıcak bakacağı bir öneri olmazdı. Çalışmalara devam edeceğiz dediği için de, bunun Savunma Bakanlığına ulaşması en az bir sene alacaktır diye tahmin ediyorum. Ayrıca önümüzdeki seçimleri de göz önünde bulundurmak lazım. Oy dağılımını bozacak riskli kararlara bu süreçte karar vermezler diye düşünüyorum. Gel gelelim bu 'gizli' öneri yasallaştığında olacaklara. Yüksek ihtimalle silah altındaki erler, yasanın sadece iyi yönlerinden yararlanacaklardır. Örneğin, askerlik herkes için 8 ay olursa uzun dönemler erken terhis olacak, kısa dönemler için birşey değişmeyecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 üniversite mezunlarına 3 yıl yapsınlar. uzun yıllar boyunca "üniversiteden mezun olduk iş bulamıyoruz" da diyemez millet hemde orduya eğitimli eleman gelmiş olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 şu anda orduya neden ihtiyacımız var hala anlamış değilim misal askerliği mersine izmire edirneye çıkan ne yapıyor? Nasıl bir savaş hazırlığı yapacaz 8 ay boyunca. doğuya çıkan da niye çatışmaya girsin, pisi pisine ölsün? hayır ben genetikle uğraşıom, öle bir birim kurulsun, ordunun araştırma lab.ı gibi ben 8 ay değil 1 yıl orada çalışayım yine paramı alayım ordu da ben askerliği bitirince benden sonraki dönemimi alsın projeye. aynı şey berber, mühendis doktor için fln da geçerli yani ne ihtiyacı varsa o işte kullandırsın sonra da iş yapıoz die maaş versin o zaman olur da ben nie boşu boşuna 8 ay askerlik yapayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Burax said: şu anda orduya neden ihtiyacımız var hala anlamış değilim misal askerliği mersine izmire edirneye çıkan ne yapıyor? Nasıl bir savaş hazırlığı yapacaz 8 ay boyunca. doğuya çıkan da niye çatışmaya girsin, pisi pisine ölsün? hayır ben genetikle uğraşıom, öle bir birim kurulsun, ordunun araştırma lab.ı gibi ben 8 ay değil 1 yıl orada çalışayım yine paramı alayım ordu da ben askerliği bitirince benden sonraki dönemimi alsın projeye. aynı şey berber, mühendis doktor için fln da geçerli yani ne ihtiyacı varsa o işte kullandırsın sonra da iş yapıoz die maaş versin o zaman olur da ben nie boşu boşuna 8 ay askerlik yapayım?ülkenin bulunduğu konum reöröre diyecem ama haklısın.askere gidene adam gibi silah eğitimi felanda verilmiyor üstelik.onu verseler yine tamam ama onuda vermiyorlar.boşa geçen 8 ay işte ne bizim kazancımız nede ülkenin bir kazancı oluyor. dediğin gibi olması lazım bencede parada vermesinler bedavayada yaparım bir yararım dokunduğunu bileyim en azından ama hiç boktan yere 8 ayımızı harcıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 gitmiom lan askere maskere gayle evlencem hollanda vatandasi olcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 hacı, bir bayanla evlensen de hollandaya gidebilirsin :/ edit.virgül var orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 o da dogru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 cinsiyet problemi kalktığı için bayanın hollandalı olmasına da gerek yok istediğin yere gidebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 senko said: gitmiom lan askere maskere gayle evlencem hollanda vatandasi olcam.umarım eğilimin yoktur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 LucifeL said: senko said: gitmiom lan askere maskere gayle evlencem hollanda vatandasi olcam.umarım eğilimin yoktur :) obarey pa-ti-cik olmadı lan :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 şimdi mevcut zorunlu askerlik sistemi vs tamam verimli değil ama bunu örnek gösterip , savaş yok birşey yok neden bukadar asker var demek yanlış. Sivil birisi için savaş yok ama ordu dediğin senin gibi düşünmemesi gerektiği için var. Türkiye stabil bir bölgede değil. İran , Irak ve Suriye en yakınında. Bunlar bir tehdit. İstediğin kadar diplomatik ilişkin olsun. Sırf rejimleri bile tehdit unsuru. Asker böyle düşünmezse zaten hatalı. O yüzden öyle asker sayısı fazla demek anlamsız. Veya batı bölgelerinde savaş yok o yüzden orda duran askerler ne iş yapıyor demek ayrı bi anlamsız. Ayrıca hiç bir ordu zorunlu askerlik sistemi varken üniversite mezunu 1 senesini boşuna harcamasın diye özel bir kurum kurup yatırım yapıp 1 sene sonra o adamın hadi benim dönemim bitti diyip gitmesini istemez. Hayal kurmayın yani öyle, şöyle kurum yapsınlarda ben 8 ay çalışayım sonra benden sonraki arkadaş gelsin. Profesyonel askerlik olur işte o zaman sizin dediğiniz şey olur. Ortamı, imkanları çok iyi olur gidersin sözleşmeyle en az şukadar kalıcam diye imza atarsın riskleri koyarlar önüne vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Eşit süre 12 ay olarak duyuruldu. Görünürde bedelli yok, fakat kulislerde bunun için bir pazarlık dönüyor deniliyor. 12 ay süresine hükümet cephesi sıcak bakmıyor ama profesyonel askerlik için gerekli olan 10 milyar TL ekstra bütçeye de imkan vermiyor. Bugün NTV akşam haberlerinde "tek tük" askerlik konusunu tartışmak için eski korgenerallerden birisini çağırdırlar. İlk soru, kırmızı kitapta yer alan tehdit algısının değişmesiyle ihtiyaç duyulan asker miktarında azalma olabilir miydi. Nato kafa nato mermer. Ne Yunanistan'in ekonomik buhranı ne de Suriye'deki değişimler tehdit algısını azaltmamış. İkinci soru ise garson askerler üzerine geldi. Emekli korgeneralin cevabı da aynen şöyle oldu: Eee kim yapacak peki? Para mı var da dışardan garson tutalım, demeye getirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 760 bin memur dahil asker varmış. Lan 760binini sınırlara salsan pkk diye birşey kalmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 askere gideyim mi gitmeyeyeim mi şimdi nedir son durum allah kahretsin ya ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 benım bugun dustu askerlık gata ıle olan mucadelemı kazandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 olay neydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 fmf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 şimdi herkese 12 ay mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 üzülmeyin kardeşler, korkacak bişey yok, yapın 12 ay askerliğinizi dönüşte araba/motor filan alırsınız kendinize :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 master basvurularında dalgalanma olmuş diyorlar :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar