Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2010 Referandum Sonuçları

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Absolut said:

Lütfen hakaret etmeyin. Adam kendine tanınmış oy hakkını istediği gibi kullanır yani bu hak tanınırken akıllıca kullanacaksınız diye yemin ettirilmiyor veya herkes bazıları kadar verdiği oyun sonuçlarını düşünmüyor çünkü hayatı değişmiyor olabilir.
Hayatı değişmeyecekse atmasın kardeşim oy? Hiç bir fikri olmadan partizanlıktan yahut allah aşkından(!) gidip evet oyu atmışsa bu insan gerizekalıdır... daha ötesi var mı? lütfen birisi bana açıklasın şu olaydaki mantığı. + Ben şuan bu insanları eleştirmiyorum ki. Benim söylemek istediğim, Türkiye'nin demokrasiyi kaldırabilecek bir seviyeye gelmediğidir. neyse... daha yazıcaktım da evetçiler tarafından faşist damgası yiyoruz. lol derim sadece
Sosyal ağlarda paylaş

"halk cahil" ve bilumum tespit dogru, halk cok akilli ve bilinclide bokmu atiyor adamlar?, basbakanin mitinginde gorduk hayir demeyin diye tembihlemisler, turban sorununu bu chp nin cozucegine inaniyormusunuz diye soruyor EVEEEEEEEEEEEEEEET diye bagiriyorlar kendi bile guluyor cikan tabloya

bilinciszligin yaninda iktidar sevicilikte vardir bu millette, kenan evreni zamaninda elini opup methiyeler dizenlerin bugun YARGILANSIN diye evet cagirisi yapmasi manidardir, askeri mudehaleye herkez karsidir ama askeri mudehale sirasinda tankin onune cikanda goremessiniz, tamam baski vardida 12 eylul anayasasina evet diyenler uzaydanmi indi direk, madem bu kadar karsiydilar neden evet oyu verdin zamaninda, neden direnmedin ve demokrasi icin mucadele etmedin, neden o darbeyi yapanlarin is tekliflerini kabul edip beraber calistin, 12 eylul anayasasina hayir veripte surundurulen memurlar, ihrac edilen ve kariyerleri bitirilen askerler, beslenmeyipte asilanlar icin niye sesini cikarmadin diye sorarlar adama

bunun yaninda "halk cahil HERP DERP" tamamda, o cehaleti kapatmak icin ne yaptin?
kendi genel baskanin il il gezerken ve vakti yokken adamin secmen kutugunu bile zahemt edip kontrol etmemissin, karsi taraf hayir diyen aydinlari telefon ile tek tek ararken sen evet diyenlerle dalga gecmissin kafadan, hemen otekilestirmissin (tabi basbakanin hayircilar darbeci gibi danismanlarina sormadan yumurtladigi gaflari saymiyorum)

karsindaki adamlar turkiyenin her kosesinde orgutlenirken usenip senelerce guneydoguya gitmiyorsun bile bir donem senin oy depon orasi iken, zahmet edip ilce orgutlerine calisicak adamalri getirmek yerine tamamen burokratik yaklasip siaysi partiden cok devlet kurumuna benzer hantal bir yapi kuruyorsun, tabanina cosku vermeyi gectim tabanin seni surekli iteklemesine ragmen bir turlu orgut olarak harikete gecemiyorsun, genel baskanin il il kosturuyor pesine takilamiyor ustune ucuz muhalefet yapip aptal saptal afisler astiriyorsun

ama asil soru tabanda
AKP soyel kotu boyle kotu RERORORORO
cay sohbetlerinde seriat geliyro geyigine girip, facebookda abuk subuk guruplar kurup mob zihniyeti ile hukumetin pesine takilip yuh cekmek disinda ne yaptin?

daha basit soralim
elestirmek disinda ne yaptin?

adamlar daha orta okuldan gozunu kestirdigi ogrencilere kapagi atiyor, hucre modeli her mahallede orgutleniyor, parasi olmiyan ama universiteyi kazanmis ogrenciyi kapmak icin elinden geleni yapiyor, cemaat evlerini misal o mahalledeki diger cemaat uyesi esnaf besler, o ogrencilerin masrafini karsilar filan

bunlar boyle tum ulke capinda orgutlenirken zahmet edip dusmanini bile tanimaya calismadin, fetullah gulen rrerororro herkez der ama sorsan cemaatin organizasyonel yapisi ile ilgili zerre bilgisi yoktur

akp yi elestirir ama akp nin ic yapisi, orgut isleyisi ve bagintili oldugu kurumlarla filan ilgili gene zerre bilgisi yoktur, tamam karsindakini dusman ilan ettinde sun tzu fii tarihinde daha dememismi "hem kendini hem dusmanini tanimadan zafere ulasamassin" diye

kendini ne kadar taniyorsun?
sorsan chp liyim diye gezen biri omrunde ilce teskilatina ugramamistir misal, ilce baskani kim, nerde toplaniyorlar,, belediye meclisinde durum ne filan zerre bilmez

demokrasinin yapi tasi yerel yonetimlerdir, kaciniz omrunuzde bir belediye meclisi calismalarini takip ettiniz hadi onu gectim sorsan cogu insan belediyelerdede meclislerin oldugunu ve kararlarin burada alindigini bilmez

akp gitsin ister ama git sandik basinda bekle dersen zahmet edip gitmez, secmenle konus desen apartman altindan firlatir afisleri

ama en sinirlendigim nokta su

halk cahil tespiti dogru, ama bu cehaleti gidermek icin ne yaptinda tutmadi bunu elestiriyorsun?

fazil say arabeskten sikayet ediyor, turkiyede klasik muzigin gelismesi icin konser verip album cikartmak ve karsi dusunceyi otekilestirmek disinda ne yapmis misal?

begenmedigi muslum gurses kendini jiletliyen hayranlarina rock yorumlayip garbage, bjork filan coverlarken fazil say boyle bir sentezi denemismi?
muslum gursese akpci salak diyicegine muslumle ortak konser ayarlasa, iki farkli turu bulusturup o arabesk seven cahil cuhelalari caktirmadan klasik muzikle bulustursa daha cok ise yaramazmi?

hayir ama, emek vermek lazim ona

gunun birinde gokten inme isinla turk halkinin "gercek" anlamda cehaletten kurtulmasi daha mantikli ve guzel bir fantezi cunki, cahillik derken universite filan degil bu kafa yapisi tamamen, degisikliklere ve farkliliklara acik olmak, 21. yy da kulturel farkliliklarin tehditten cok kulturel bir zenginlik oldugunu kavrayabilmek, degisime olan direnci kirabilmek, farkli yasam tarzlarina saygi duymayi, farkli dusunceleri dinliyebilmeyi ogrenebilmek ve gercek anlamda laik olup mileltin inanclarini bir kenara birakabilmek, farkliliklardan cok ortak noktalarda birlesmeyi ve uzlasmayi ogrenebilmek, en azindan genel baskanini secim bolgesinde farkli, anakrada farkli konusmak zorunda biraktirmamak

ne gerek var ama buna, cahili egitmek egitimli olanin isimiki?, kendi kendini egitip gelsitirsin salak

kemal kilicdaroglu chp icin sansti direk, palpatine onder sav ve tutucu tembel orgutu ile isteksiz ve dahada tembel secmen tabani arasinda harcadilar adami

akp tabani cahil orasi okey zatende chp tabanindada iktidar istegi var ama zerre azim yok, calismayanada haliyle mama yok
Sosyal ağlarda paylaş

simdi insanlar akp'yi destekledigi icin bu pakede oy demis olabilir. ama bunu mantıklı sekilde dusunup diyen insanların takım tutar gibi dusunmeden evet diyen insanlara oranlarsak cok kucuk bi kısmı olustururlar sanıyorum.

akp'yi destekleyenler degisiklik yapılacak maddeleri okuyup evet demis olabilirler cunku bu degisiklik sadece akp'nin isine yarıyor. ee adamlar zaten akp'nin yonetmesini istedikleri icin yargının ele gecirilmesine de tamam diyor. farklı partilerin destekcisi olup da evet diyenler ise maalesef süs olarak konan maddelere kananlar. 80 darbesini yapanların yargılanmasını isteyenler. acaba bu yargılama olmadıgı zaman evet verdiklerine pisman olacaklar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Anayasa md. 175.'e göre:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunların kabulü sırasında, bu Kanunun halkoylamasına sunulması halinde, Anayasanın değiştirilen hükümlerinden, hangilerinin birlikte hangilerinin ayrı ayrı oylanacağını da karara bağlar.

Toplu halde oylamaya sunmak hukuka uygundur. Bu konuya itirazı olan hayır desin arkadaşlar? AYM ve HSYK ile ilgili düzenlemelere karşı çıkıp ama kadınlara pozitif ayrımcılığı istiyorum pakete evet diyeyim diyen bir seçmen bile yoktur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor, çok yazını okudum bugüne kadar forumda, arada katıldıklarım oldu, kafa kafaya zıt gittiklerimiz sayfalarca tartıştıklarımız oldu, ama şu mesajının altına ben de imzamı at atarım izninle :)

ha bir de o iktidar sevgisine en güzel örnek Londra'da uçak kazasından sağ kurtulan Adnan Menderes'in tanrısallaştırılması, Allah'ın bize lütfu, bu işaret diye gaza gelinmesi, ve 2 sene sonra adamın asılması.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Anayasa md. 175.'e göre:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunların kabulü sırasında, bu Kanunun halkoylamasına sunulması halinde, Anayasanın değiştirilen hükümlerinden, hangilerinin birlikte hangilerinin ayrı ayrı oylanacağını da karara bağlar.

Toplu halde oylamaya sunmak hukuka uygundur. Bu konuya itirazı olan hayır desin arkadaşlar? AYM ve HSYK ile ilgili düzenlemelere karşı çıkıp ama kadınlara pozitif ayrımcılığı istiyorum pakete evet diyeyim diyen bir seçmen bile yoktur bence.

Hiç mi evinden dışarı çıkmıyorsun Giovanni? Hiç mi yolun fakir semtlere, daha taşra kesime düşmüyor? İnsanların nelere evet dediğini görmen için AKP'nin o bölgelerdeki pankartlarıyla afişleriyle merkezi yerdeki afişlerini bir karşılaştır en basidinden.
Sosyal ağlarda paylaş

hammerzeit said:

Referandum'un en bombastik olayı sandığa gidip;

`NERDE LAN BU BOYKOT SEÇENEĞİ`

diye isyan eden dayımdır.

ahuahua biz de 1haftadır
KARAMSAR seçeneğinin olması gerektiğini söylüyoruz.

kararsız değil, karamsar...

bu sistem -iki taraf için de- böle devam ettiği süre oyumuz hep KARAMSAR
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

anayasa mahkemesinin esas yönünden karar verme gibi bir olayı yok her ne kadar rte ve tayfası kendisini parçalasa bile, şekil yönünden incelenip bozuk olan kısmı değiştirilip referanduma gitti, yani kötü bişey olsaydı aym iptal ederdi diye bi durum yok

durum dediğinin tam tersi. aym hiçbir biçimde "şekil" sözcüğüyle ifade edilemeyecek şekilde tam da maddenin içine girip uygunluk denetimi yaparak, hiçbir biçimde yetkisi olmadığı bir işlem yaptı: cümleden kelime çıkarıp kelime eklemek suretiyle madde yazdı. ne yazık ki aym hukuksuzluk yaptığında, suç işlediğinde onu şikayet edebileceğimiz ya da denetlettirebileceğimiz ya da yaptığı hatalı işlemi durdurtabileceğimiz bir makam yok. god mode.

yani aym'nin yaptığı işlem yanlış kelimesiyle falan ifade edilemeyecek bir büyük hatadır. aym'nin yapması gereken şey uygunsuz bulduysa iptal etmesiydi.

aslında bu referandumla oyladığımız, aym tarafından içeriği değiştirilip yeniden yazılmış 2 madde hatalı bir prosedür sonucu çıkmış maddelerdir. bu hatayı yapan da aym'dir. ama yapar... kim tutar?
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor'un yazısı

Viktor said:

bunun yaninda "halk cahil HERP DERP" tamamda, o cehaleti kapatmak icin ne yaptin?
kendi genel baskanin il il gezerken ve vakti yokken adamin secmen kutugunu bile zahemt edip kontrol etmemissin, karsi taraf hayir diyen aydinlari telefon ile tek tek ararken sen evet diyenlerle dalga gecmissin kafadan, hemen otekilestirmissin (tabi basbakanin hayircilar darbeci gibi danismanlarina sormadan yumurtladigi gaflari saymiyorum)

karsindaki adamlar turkiyenin her kosesinde orgutlenirken usenip senelerce guneydoguya gitmiyorsun bile bir donem senin oy depon orasi iken, zahmet edip ilce orgutlerine calisicak adamalri getirmek yerine tamamen burokratik yaklasip siaysi partiden cok devlet kurumuna benzer hantal bir yapi kuruyorsun, tabanina cosku vermeyi gectim tabanin seni surekli iteklemesine ragmen bir turlu orgut olarak harikete gecemiyorsun, genel baskanin il il kosturuyor pesine takilamiyor ustune ucuz muhalefet yapip aptal saptal afisler astiriyorsun

ama asil soru tabanda
AKP soyel kotu boyle kotu RERORORORO
cay sohbetlerinde seriat geliyro geyigine girip, facebookda abuk subuk guruplar kurup mob zihniyeti ile hukumetin pesine takilip yuh cekmek disinda ne yaptin?

daha basit soralim
elestirmek disinda ne yaptin?

adamlar daha orta okuldan gozunu kestirdigi ogrencilere kapagi atiyor, hucre modeli her mahallede orgutleniyor, parasi olmiyan ama universiteyi kazanmis ogrenciyi kapmak icin elinden geleni yapiyor, cemaat evlerini misal o mahalledeki diger cemaat uyesi esnaf besler, o ogrencilerin masrafini karsilar filan

bunlar boyle tum ulke capinda orgutlenirken zahmet edip dusmanini bile tanimaya calismadin, fetullah gulen rrerororro herkez der ama sorsan cemaatin organizasyonel yapisi ile ilgili zerre bilgisi yoktur

akp yi elestirir ama akp nin ic yapisi, orgut isleyisi ve bagintili oldugu kurumlarla filan ilgili gene zerre bilgisi yoktur, tamam karsindakini dusman ilan ettinde sun tzu fii tarihinde daha dememismi "hem kendini hem dusmanini tanimadan zafere ulasamassin" diye

kendini ne kadar taniyorsun?
sorsan chp liyim diye gezen biri omrunde ilce teskilatina ugramamistir misal, ilce baskani kim, nerde toplaniyorlar,, belediye meclisinde durum ne filan zerre bilmez

demokrasinin yapi tasi yerel yonetimlerdir, kaciniz omrunuzde bir belediye meclisi calismalarini takip ettiniz hadi onu gectim sorsan cogu insan belediyelerdede meclislerin oldugunu ve kararlarin burada alindigini bilmez

akp gitsin ister ama git sandik basinda bekle dersen zahmet edip gitmez, secmenle konus desen apartman altindan firlatir afisleri

ama en sinirlendigim nokta su

halk cahil tespiti dogru, ama bu cehaleti gidermek icin ne yaptinda tutmadi bunu elestiriyorsun?

fazil say arabeskten sikayet ediyor, turkiyede klasik muzigin gelismesi icin konser verip album cikartmak ve karsi dusunceyi otekilestirmek disinda ne yapmis misal?

begenmedigi muslum gurses kendini jiletliyen hayranlarina rock yorumlayip garbage, bjork filan coverlarken fazil say boyle bir sentezi denemismi?
muslum gursese akpci salak diyicegine muslumle ortak konser ayarlasa, iki farkli turu bulusturup o arabesk seven cahil cuhelalari caktirmadan klasik muzikle bulustursa daha cok ise yaramazmi?

hayir ama, emek vermek lazim ona

gunun birinde gokten inme isinla turk halkinin "gercek" anlamda cehaletten kurtulmasi daha mantikli ve guzel bir fantezi cunki, cahillik derken universite filan degil bu kafa yapisi tamamen, degisikliklere ve farkliliklara acik olmak, 21. yy da kulturel farkliliklarin tehditten cok kulturel bir zenginlik oldugunu kavrayabilmek, degisime olan direnci kirabilmek, farkli yasam tarzlarina saygi duymayi, farkli dusunceleri dinliyebilmeyi ogrenebilmek ve gercek anlamda laik olup mileltin inanclarini bir kenara birakabilmek, farkliliklardan cok ortak noktalarda birlesmeyi ve uzlasmayi ogrenebilmek, en azindan genel baskanini secim bolgesinde farkli, anakrada farkli konusmak zorunda biraktirmamak

ne gerek var ama buna, cahili egitmek egitimli olanin isimiki?, kendi kendini egitip gelsitirsin salak

kemal kilicdaroglu chp icin sansti direk, palpatine onder sav ve tutucu tembel orgutu ile isteksiz ve dahada tembel secmen tabani arasinda harcadilar adami

akp tabani cahil orasi okey zatende chp tabanindada iktidar istegi var ama zerre azim yok, calismayanada haliyle mama yok

Gerçekten inanılmaz inanılmaz katıldım. Samimi söylüyorum muhteşem yazmışsın. Bunlar sonuna kadar doğru. Muhalefet bu dediklerini görmeden ömür billah mümkün değil AKP'yi deviremez. Artık bunun anlaşılması lazım. Kaç seçim oldu artık bi kendini sorgula be kardeş. 23424 seçim aynı propaganda yapılmaz ki sana getirdiği oy marjı belliyken.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Giovanni said:

Anayasa md. 175.'e göre:

Hiç mi evinden dışarı çıkmıyorsun Giovanni? Hiç mi yolun fakir semtlere, daha taşra kesime düşmüyor? İnsanların nelere evet dediğini görmen için AKP'nin o bölgelerdeki pankartlarıyla afişleriyle merkezi yerdeki afişlerini bir karşılaştır en basidinden.

Taşra'da insanlar AKP'ye olan genel güvenleriyle oy veriyorlar. Tıpkı hayır diyenlerın AKP'ye olan genel güvensizlikleri gibi. Bu benim fikrim.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

bilinciszligin yaninda iktidar sevicilikte vardir bu millette, kenan evreni zamaninda elini opup methiyeler dizenlerin bugun YARGILANSIN diye evet cagirisi yapmasi manidardir, askeri mudehaleye herkez karsidir ama askeri mudehale sirasinda tankin onune cikanda goremessiniz, tamam baski vardida 12 eylul anayasasina evet diyenler uzaydanmi indi direk, madem bu kadar karsiydilar neden evet oyu verdin zamaninda, neden direnmedin ve demokrasi icin mucadele etmedin, neden o darbeyi yapanlarin is tekliflerini kabul edip beraber calistin, 12 eylul anayasasina hayir veripte surundurulen memurlar, ihrac edilen ve kariyerleri bitirilen askerler, beslenmeyipte asilanlar icin niye sesini cikarmadin diye sorarlar adama

yazının hepsini okumadım ama bu kısımda şu takıldı aklıma.
o zamanlarda silah zoruyla yapılmamışmıydı o seçim neden hayır demedin diyosun? veya oy attı mıydın sen o vakitlerde vs.?
ben bilmiyorum yaşım yetmiyo açıkçası... ama okuduklarım gördüklerim silah zoruyla evet dedirttiler idi...
Sosyal ağlarda paylaş

viktor +111111111

hayır onun dışında bir de devamlı taban oylarını kaybetmesine, kişilerin oylarını kullanamasına yol açan çok büyük hataları oldu/oluyor chp'nin. biz madem oy istiyoruz enerji harcamadan nasıl oy alırız gibi bir mentaliteyle gidip baykalın başörtülülerle tokalaşması falan ilginç hareketler, sosyal demokrat çizgiden sağa doğru emin adımlarla ilerleyen bir chp vs. vs.

rezil rüsva bir şekilde kılıçdaroğlunun oy atamaması. resmen bitti o iş... akp'ye alternatif yok
Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n said:

bla bla

Viktor said:

yazının hepsini okumadım ama bu kısımda şu takıldı aklıma.
o zamanlarda silah zoruyla yapılmamışmıydı o seçim neden hayır demedin diyosun? veya oy attı mıydın sen o vakitlerde vs.?
ben bilmiyorum yaşım yetmiyo açıkçası...

ama okuduklarım gördüklerim silah zoruyla evet dedirttiler idi...

bir de şu var: hayır diyecek insanların bir çoğu zaten sürülmüştü. ülkeyi terkedenlerin/terketmek zorunda bırakılanların. iş kapılarının devamlı suratlarına kapatıldığı bir ülkede yaşayamayan ve haftada bir polis tarafından merkeze götürülüp bir 'check' edilen ve bu yüzden başka ülke vatandaşlığına başvuranların sayısı... yadsınamaz bir şekildeydi
Sosyal ağlarda paylaş

@viktor

birkaç postta söylediklerinin hemen hemen hepsine katılıyorum da şu "82 anayasasına hayır dedin miydi?" basitliğini bari sen yapma. hayır propogandasının resmen yasak olduğu, gözetmenlerin silahlı asker olduğu, zarfların şeffaf olduğu, (edit) en önemlisi; evetin alternatifinin askeri tek adam rejimi olduğu (/edit) bir referandumdan bahsediyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

Wispy said:

- Gelelim defalarca söylenen ama hala insanların ısrarla tu kaka dediği o 2 maddeye. Şimdi ortada zaten şöyle bir paradoks var, eğer o iki madde sakıncalıysa yapısal değişikliğe gidecek olan Anayasa Mahkemesi referandumdan önce düzeltmeye gider/iptal ederdi. Eğer bunu yapmıyorsa o zaman Anayasa Mahkemesi zaten ele geçmiş, değişikliğe luzum yok. Veya böyle endişelere gerek yok.

Bunun da ötesinde, Anayasa Mahkemesi değişikliğinin Avrupa birliği standartlarında olduğu defalarca yazıldı çizildi. Yine bizim bilmediğimiz "Türkiyenin özel durumları" mı var yoksa yüzyıllar önce din elden gidiyor dendiği gibi rejim elden gidecek, şeriat gelecek, diktatörlük gelecek diyerek bir korku politikası kullanıp öcü siyaseti mi yapmayı tercih ediyoruz ?

anayasa mahkemesinin esas yönünden karar verme gibi bir olayı yok her ne kadar rte ve tayfası kendisini parçalasa bile, şekil yönünden incelenip bozuk olan kısmı değiştirilip referanduma gitti, yani kötü bişey olsaydı aym iptal ederdi diye bi durum yok

Güzel ülkemde AYM hiç esastan karar vermedi zaten. Aynı hikaye sürekli. İşinize gelmeyince görmeyin geçmişi.

Şimdi ona da bahane hazırdır o önemliydi ülke özeldi esasa girmesi lazımdı flan filan diye.

İnek nerede dağa kaçtı, dağ nerede yandı bitti kül oldu....
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada o donem darbe yapanları tabi ki savunmuyorum. ancak o donemin tek suclusunu da asker olarak gormeyin. donemin hukumetinin hic mi sucu yoktu adamlar durduk yere yonetime el koydu? sag sol olayları yuzunden turkiye ikiye bolunmus, hergun universiteli gencler patır kutur oluyordu da birseyler yapıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Kenan Evren YAR-GI-LA-NA-MAZ.

AKP'yi var eden kisi ya Kenan Evren. Ilk olarak zaman asimi var. Onu gectim, eski 15. madde af olarak yorumlanirsa, ki yorumlanir, affedilmis birinin yargi yolu kapanir.

Bu AKP'nin normal sartlar altinda cok iyi patlardi elinde, ama bizim halk ile farketmiyor tabi ki. Erbakan trilyonlar caldi yetim hakki yedi o da unutuldu mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...