mani Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 bir üründen fayda sağlıyorsan ve bunun karşılığında üreticinin talep ettiği ücreti ödemiyorsan o kişinin rızası dışında o ürünü kullanmış ve hakkını gasp etmiş oluyorsun. bu benim bakış açım tamamiyle. bu sizin nerden baktığınız, hangi kavramları kabul edilebilir gördüğünüze göre farklılık gösterebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 eski sevgililerimizi kullananlardan da para isteyelim. sen gel bizde yıllarca tecrübe kazanmış hatunlarla bedavaya çık, hakkımızı gaspet oh ne güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 valla ben DTÖ üyesi ülkelerin imzaladığı uruguay anlaşması çerçevesinden değerlendiriyorum.. dayandığım nokta da amerikasından malezyasına kadar yüz küsur milletce imzalanmış bir anlaşma metni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 korsan teorik oalrak suç değil.. BELGELERİM VAR!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 abi o anlaşmayı kimse takmaz. uruguay dediğin 4 provincelik çakma bi ülke yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 nerde benim param peki babacum. sen orda adam öldürürken benim yazdığım yazılımı kullandığın için camı kırık evimde çocuklarım aç ve soğuktan üşüyorken nerde o anlaşma. işin şakası bu tabiki. ama bir noktada doğru. nasıl bazılarınız "kitaplarda korsana hayır ama" tavrı sergiliyorsanız bu herşeyde geçerlidir. asıl mesele zaten para olayı da değil. tamamen üzerine emek harcanan birşey varken senin yaptığın emek hırsızlığı. yani dediğim gibi şurada şunu kabul etmeyenler sadece kendini kandırıyor. bize gelip hayır korsan kotu degil deseniz nolcak demeseniz nolcak. ben bunu anlamıyorum. direk kendinizi kandırıp mutlu oluyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2010 @Babacum O anlaşma daha ziyade takas veya nasıl desem, deneyim kazanma vs. gibi etkinliklerde eserin kullanılmasına yönelik sayılabilir. Şimdi kendi sektörümden örnek vermek gerekirse; Ben bugün bir kısa film çeksem ve içine telif hakkı için izin almadığım ne bilim, AC-DC şarkıları koysam buna kimse birşey diyemez. Ha nereye kadar, ben bunu ödüllü bir yarışmaya aday adayı olarak sokana kadar, Öğrenci film festivallerinin bir çoğunda herhangi bir gelir olmadığından ve okullar yarıştığından diyelim istediğin müziği veya öğeyi izinsiz, sonuna kadar kullanarak harika işler yapabilir ve bu festivalleri izleyenler sektördeki abiler tarafından çekilebilirsin kenara, lakin yaptığı olağanüstü işten para kazanmaya gelince olmuyor. Senin dediğinde bu işte, misal ben bir oyun aldım bilgisayar için ve oynuyorum. Sen benden ödünç almak istiyorsun ama oyun CD'siz çalışmıyor. Bu durumda ben sana kendi elimdeki CD'yi kopyalıyor ve veriyorum. Şimdi mantıken bu da korsan sayılır ama işte burada senin dediğin anlaşma ve üstte anlattığım örnek geliyor. Bundan kâr beklenilmediği için ortada bir sorun yok. Zaten üstte biri demişti o ama onun parası verilmişti ve kâr amacı güdülmeden sınırlı sayıda elden ele gezmiştir, çoğunluğa dağıtılmamıştır. Korsandır bu da fakat zararsız bir aşamadır. Şimdi kâr edilmediği sürece korsan değildir ve eser sahibine zarar vermez evet ama burada tartışılan korsanda o anlaşma, ya da başka türlü masum fikirlerden oluşmuyor. Bariz bir şekilde bir eserin değerini vermeyip, yasal olmayan, ucuza üretilen ve ucuza satılan kopyasını almaktır burada konuşulan korsan. Burada emek hırsızlığı vardır çünkü sen, başka birinin küçük/büyük yatırımı ile üzerinde çok uzun zaman uğraşılarak ortaya koyduğu eserini bedelli veya bedelsiz olarak büyük kitlelere ondan bağımsız olarak dağıtıyorsun. Eser sahibi yatırımını çıkaramıyor, çıkarsa bile yeni projeleri için kâr edemiyor. Oyun firmaları milletin babasının hayrına, 'eğlensinler yazık lan' mantığıyla oyun yapmıyor. Senin benim gibi para kazanmak için yapıyor. Hal böyle olunca DLC'ler, multiplayerden para istemeler vs. gelmeye başladı. Çünkü firma korsandan ciddi anlamda zarar görüyor. Gerçi oyun firmaları için en iyisi korsanı kabullenmek ve ona göre hareket etmek gibi gözüküyor. Bak Nintendo'ya, adamlar korsandan en çok zarar gören oyun firmalarının başında geliyor ama bize ne diyorlar, birkaç önlem alındı olmadı neyse diyip geçtiler. Çünkü devasa yatırımlar yapıp oyun yapmıyorlar, oyuncunun istekleri doğrultusunda yatırımlarını geri topluyorlar, hatta hayvani kâr ediyorlar. İsmi olan firmalarda iplemiyor, nasılsa oyunlarımız satılıyor diyorlar. Yine de son olarak şunu demek istiyorum ki, korsan çoğunluğa hizmet ettiği sürece suçtur ve ne olursa olsun suç kalacaktır. Buradaki herkes korsan ürün kullanıyor, hatta belki de dünyada belirli bir seviyenin üstündeki insanların hepsi, bir şekilde ya müzik, ya film ya oyunu ya da yazılımı korsan olarak kullanıyoruz. Lakin bunun suç olduğunu kabullenip bir kenarda kimseye zararı olmayacak şekilde de durmamız gerekiyor. Yanlışımızı kabul edip susmak yerine çıkıp "NE YAPALIM, HAYAT ŞARTLARI BLA BLA" yaparsak bu tartışmalar hiçbir zaman bitmeyecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 DLC ve parali multi korsan yuzunden diil ikinci el yuzunden geldi DLC dedigimiz sey genellikle oyunun icinden cikaralip ayri satilan icerik su anda, DLC kavrami yokken oyunlarda zaten vardi bu dlc diye satilan zimbirtilar stree fighterda parali kostumler misal, DL bile etmiyiorsun unlock ediyorsun direk bioware in day 1 dlc sacmaligi, hikayede eskik biraktigi yerleri yan mission olarak vermeyi birakip dlc ile pazarlamaya gecmesi, misal baldurs gate bugun ciksa main story haric side questlerin %70 ini dlc olarak satarlar, side quest ozurlu diragin eyc ile gorduk, eskiden side quest olarak verilen seyler dlc oldu cikti ki mass effect rezilligine girmiyorum bile peki kim kaybediyor burda? korsanmi orjinal alanmi? eksik cikarttiklari mass effect 2 ve dragon age i orjinal aldim, korsan butun dlc leri takir takir kullaniyorken benim yavan bir icerige 2-3 cumle hikaye kirintisi gormek icin para odememi bekliyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Daha once benzer sekilde fikir belirten oldu mu bilmiyorum ama korsan icerige erisebilmenin olanaklarini sonuna kadar kullanip, sonrasinda bana hitap edenler icin paralarini catir catir oduyorum ve en dogrusunun da bu olduguna inaniyorum. Artik oyun, film, muzik, hemen her konuda gercekten bir kisirlik bir kabizlik bas gostermis durumda. Asmiyorlar ya da asamiyorlar bilemeyecegim ama ozellikle bu urunleri cikaran kisilerin cok da umurlarinda oldugunu soyleyemeyecegim. Buna Viktor'un yazdiklarini da eklerseniz ne demek istedigimi apacik sekilde gorebilirsiniz. Bir de bir arkasin post'una denk geldim, madem sikayetcisiniz siz yapsaniza oyunlar diye. Bu konuya yatkin olanlarimiz sahip oldugumuz imkanlarla olabildigince deniyoruz zaten. Hic uzulmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 DarKRideR said: Bariz bir şekilde bir eserin değerini vermeyip, yasal olmayan, ucuza üretilen ve ucuza satılan kopyasını almaktır burada konuşulan korsan. evet işte bu yüzden korsan "satın almamalıyız" ama indirebiliriz, arkadaşımızdan kopyalayabiliriz benim değindiğim nokta da buydu said: Gerçi oyun firmaları için en iyisi korsanı kabullenmek ve ona göre hareket etmek gibi gözüküyor. yukarıda da değindiğim üzere eser sahibi eserini korumak ve takip etmekle yükümlü zaten bu yönde en başarılı firma sony ps3 çıktığından kaç yıl sonra kopya oyun oynanabilir hale geldi oyun firmaları oturup zırlamak yerine sony i örnek alsın sony gibi yapsınlar geliştirsinler kendilerini oyunun kopyalanılaiblirliği ya da kopya oyunun çalıştırlması hususunu geçtikten sonra geriye tek sorun kalıyor; ya bu ikincil piyasaları napacaz? (2. el sorunu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2010 esasında darkriderla da aynı düşünceleri paylaşıyorum viktorla da sadece bu işe eleştirel olarak yaklaşıyor ve "sömürüyorum bu da müstahaktır sana" demenin gerekliliğinin üstüne basıyorum indirirsen sorun depğil de para verip başkasından alıyorsan sorun işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonjo Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Bugün oyunları aldığım adam aradı beni ps3 kırıldı , program yüklüyoruz o 150tl , oyun başıda 20 tl dedi , iş ticarete dökülmüş harbi :D :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2010 onlar zaten bunları blu-rayler hasar almasın, oyunlarımız daha hızlı çalışsın ve herşeyimizi tek bir kaynakta biriktirelim diye tamamen temiz duygularla gerçekleştirmişti. Lakin insanlar sömürüyor bu güzelliği, ah şu insanlar, ne kadar yüzsüzler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 E bu USB dongle ı kullanınca , online oyun oynayamıcaz , ne anlamı var PS3 ün o zaman ? Zaten senede 1-2 oyun alan adamım , en güzeli orjinal alıp paşa paşa oynamak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siyonist Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Bonjo said: Bugün oyunları aldığım adam aradı beni ps3 kırıldı , program yüklüyoruz o 150tl , oyun başıda 20 tl dedi , iş ticarete dökülmüş harbi :D :D tam da legalliğe yavaş yavaş alışmaya başlamışken, gerçi online oynayamıycaksam ne anlamı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 iyi de kırdın diyelim, sony her ay zaten sürüm güncellemesi yapmıyor mu ? Yeni oyunlarda bu sürüme uygun olarak çıkarılmıyor mu? Yine patlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 sonra o yeni surume gore cikmis oyunlar icin tekrar kiriyorlar.. ben de taraftari degilim.. senede 2-3 oyundan cok daha fazla oyun oynuyorum ama yurtdisi siparis, takas, ikinci el, vs. olsun cok yipratmiyor.. ps1 ve ps2'sini bile cipletmemis bir insan evladi olarak buna da dokunmayacagim sanirim =).. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonjo Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 O zaman korsana hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonjo Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Oyun fiyatlarını belki biraz düşürür , ps3 ün kırılması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 online oynamadıktan sora ps3 almanın bir anlamı yok hayat bize pahalı.elin gavuru için oyun fiyatı pek koymuyordur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2010 evet orası da var, İngiltere'den posta ile aldığım oyun bana 90TL'ye mal oluyor. Lakin aynı oyun, aynı sürümüyle Türkiye'de 180TL'ye satılıyor. Sebep ise abudik gubidik vergiler ve saçma bir kâr payı ... Yoksa orjinal Xbox 360 oyunlarıyla aynı fiyata satılıyor PS3 oyunları da ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 az önce kadıköyden geldim ps3 ü aldıgım yerden oyun bakıodum ki ps3 ün kırıldıgını sölediler makinayı getir 2 saat sonra al bi harici diskle içine 5-6 oyunu 10 liradan atarız dediler hemde her türlü oyunu yeni eski vb. Ama bi sorun war ps 3 kırıldıgı zaman online oyun oynanmıomuş acaba yaptırsam mı online oyun oynamıorum ama gt5 çıkınca alcam online mod war mı acaba bilmiorum arada kaldım 50 liraya makineyi kırdırabilioruım oyunlarda 10 tl :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fukkireta Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 makine kırılmıyorki, sakın o fırsatçılara para kaptırma lol, taktığın bir tane usbden dongle, hdd ye internal external koyduğun herşey çalışıyor, yok öyle makineyi getir kıralım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 onu geçtin artık belirli dönemlerde çıkan her oyunlar, yeni firmware'i isteyecek. Yani bir kere usb dongle aldım, ömür boyu oynarım oyunu yok. Tahminen ayda bir yeni sürüm çıkartır Sony, her ay gidip aynı fiyata yeni sürümünü alırsın. kendi kendinize de kırıldı diye eğlendirirsiniz işte asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fukkireta Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 tamamen upgradable donglelar, hadi sony über bir şekilde yamasın herşeyi 20 dolarlık dongle ile şimdiye kadar ki tüm oyunlar oynanıyor 20 dolar dolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar