Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başlasak mı acep?

Alfred

Öne çıkan mesajlar

Madem Rehberi yazdın gel iki laf et dimi;

Rehberde dev dediğim gibi, Caldari başlarda hoş görünür, mesafe sorunu yok, shield tank defansda rahat ama iş ilerde PVP olayına döndüğünde olay çok farklılaşacak. Minmatar oyunun en iyi ve ölümcül Nano PVP gemilerine sahiptir. Minmatar gelişimi en zor ırktır , çünkü gemileri hem Shield Tank Hem Armor Tank'dır. Silahları Hem Missile hem Turret kullanır. Dolayısıyla hepsinden yapmak durumunda kalıyorsun. Normal bir ırkın gelişiminden çok daha uzun sürüyor haliylen. Fakat ödülüde ona göre büyük oluyor. Son dominion eklentisi ile Turret gemilerinin bonuslarını arttırdılar ve bu sayede önceden büyük üstünlüğe sahip olan Caldari ırkıyla hepsi eşit duruma geldi. Vaktiylen hepimiz Caldari başladık ama tavsiyem daha karakterin yeni iken Minmatar ırkına yönelmen, karakterini Caldari açman minmatar skillerini çalışmana engel değil, yani karaterini kapayıp yenisini açman gerekmiyor.Minmatar karater açarsanda Caldari bölgesinde görev yapamazsın diyede birşey yok, herkes her ırk'ın bölgesinde görev yapabilir.

Diğer soruna gelirsek, Rokh oyunun en iyi Sniper gemilerinden birisidir. Resist bonusları gemiyi çok rahat görev yapabilir hale getiriyor, fakat Caldari ırkı olan bir insan niye Hybrit skillerini yapsın değilmi, bu sebepten Caldari olan birisi için Rokh gereksiz zaman kaybı oluyor (Eğer PVP de Sniper olmayacaksa), üstüne Raven'ın görev yapabilme kapasitesi Rokh dan çok daha iyi olduğundan (Cruise veya Torpedo çok yüksek hasar verir) Rokh'un 425mm Rail Gun'ları kısa mesafelerdeki düşmanları ıskalarken ve Rail Gunların hasar miktarları Cruise missile'e göre az olduğundan Rokh PVE de tercih edilmeyen bir gemidir. Bunun tam terside Raven için geçerli, Raven'ıda pek kimse PVP de tercih etmez.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Bu arada yukarda biryerde sormuşsun "Train" diye bir skill yok :) "Train: Çalışmak,Antrenman" anlamına geliyor, orda kastettiğimiz A,B,C... skillerini Train (çalış) anlamında kullanılmıştır.

Hepinize kolay gelsin. Oyun içerisinden özellikle "Seni bulup yardım alıcam diyorsanız Merkez kanalıda olur Turksquad kanılıda olur ikisinden birinden irtibata geçebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel çünkü bir 10 günümü training skill kasarak harcadım :d, şimdi tekrar o 10 günü yaşamak istemem o yüzden yeni char açmicam direk minatar bölgesine gidiyorum :D...

Rokh için abi demişin "kafayı kırmıs bir caldari pilotu" diye işte tanıma uyuyorum o yüzden rokh :D

Neyse gidelim burlardan...

Sağolun cvpler için

Abi orda train ile learning isimlerini karıştırdım :d, aslında öğrenmek istedğim Learning ti :D

yani
Ay ken spiiik ingliş mennn
Sosyal ağlarda paylaş

Israrla tekrarlıyorum minmatar skillerini ksmak ve binmek için minmatar bölgesine gitmene gerek yok, minmatar silahları her çeşit mermiyi kullanabiliyor dolayısyla , minatar bölgesine gidersem daha iyi vururum gibi bir olay yok, oyun her bölgede aynı görevleri veriyor, yani düşman olarak karşına hertürlü düşman çıkacak. Ha Caldari bölgesi ha Minmatar fark yok yani. Ama Jita'ya yakınlık açısından Ohmahailen yada Kaimonda CPF (Corporate Police Force)'a görev yapman daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Başladık güzel güzel küçük görevler yapıyoruz şimdilik ve başladığıma memnunum inanılmaz bir ortam var bence.

Oynayan kesim de kimi tanıdıysam aklı başında insanlar sohbet ettiğin insanların geneli belli bir yaşı üzeri.

İnsanlar elinden geldiğince yeni gelenlere yardım etmeye çalışıyorlar. Hatta bu yardım zorla para göndermeye kadar varıyor :D.

Şimdilik politik olaylardan uzak durmaya gayret ediyorum. O yüzden o duyduğum forumlarda okuduğum kötü politik kavgaları daha duymadım.

1 Yıllık önce raven sonra falcon planı yaptık :D zamanın geçmesini bekliyos :d
Sosyal ağlarda paylaş

Alfred said:

1 Yıllık önce raven sonra falcon planı yaptık :D zamanın geçmesini bekliyos :d

yeni bir oyuncu olarak hemen falcon'a gitmeni tavsiye etmem... falcon kendi başına bir oyun olgunluğu ve doygunluğu ister. İstersen söyle açıklayım:
Senin filon düşmanla savaşıyor, millet paso kill alıyor, counter strike daki frag gibi düşün :) sense sadece jam icon'larına basıp duruyosun. Bunun üstüne üstlük düşman senin bindiğin geminin tehlikesini biliyorsa ilk önce seni patlatıyor :)

Falcon süper gemidir, savaşların gidişatını bire bir değiştirebilir, sadece 1 tanesi bile. Önemli bir rolü vardır, iyi bir eğitim ve tecrübe ister anca sıkıcıdır. Yeni oyuncu olarak en heycan yaşaman gereken zamanda böyle bi gemide harcanmanı tavsiye etmem. İyice herşeyi tat, doy, sonra falcon kullanırsın.

Önce battleship'lere ve onların silahlarına yönel. Bunlar hem aksiyonun içinde olan hem de çok vazla taktiksel tecrübe gerektirmeyen gemilerdir. Komutları dinlersin ve ona göre hareket edersin. Falcon gibi recon ya da HAC türündeki gemiler taktiksel savaş gemileridir, genel olarak vur-kaç türünde savaşırlar.

Battleshiplerden sonra interceptor denilen hızlı gemilere geçersin ki bunlar yine seni aksiyonun içinde tutup, sana o heyecanı yaşatıp, savaş taktiklerini ucuz yollu öğrenmeni sağlar. Daha çevik ve kıvrak oldukları için zorlandığında kaçarsın ya da patlarsın zararın az olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında 1 yıllık süre zarfında oyunu öğrenirim diye 1 yılın sonunda falconu gözüme kestirmiştim ben tabi tecrübeli insanların fikirleri çok önemli...

O zaman araya Rokh ta katcaz desene turretları maxlama felan bi 2 ay ona harcarız 1.5 yılın sonunda falcon idealmidir?
Sosyal ağlarda paylaş

aga bence o kadar uzak plan yapma, normal oynuoken "anaaa falcona bınebılıom lan" olsun olayın.
yoksa canın sıkılır cıddıyım.

BS ye yonelmeye mecbur degılsın, bunun 3 nedeni var.
1-) Büyük gemi seviyor olabilirsin, ama sen kullanıyorken bütün gemilerin boyları aynı, etrafındakiler kuculuyor =) yanı ondan ufak gemıdeyken yanındakıler buyukse vuuuuuuu oluyosun, daha zevklı

2-) abi hantal, BC üstü gemiye binince kanser oluyorum ben, cruiser FTW =). Oyun çok daha heyecanlı ufak gemilerle hehe, hele hele friglerle. Fitlemesi daha zor ztn onları

Sonracıma,
Falcondan önce rahatlıkla BB kullanabilirsin, patlarsa canın sıkılmaz o kadar cloak olamazsın işte biraz daha dandirik ama iidir BB. Fikrin olur hiç olmazsa, çünkü o gemi çoook patlayacak, her seferinde ders çıkaracaksın.

( BB blackbird bu arada, çok şekil gemi yahu bayılıorm ben ).
Böle arada corplar cruiser gangler duzenler, duzenlemeseler bile her gang de gideri var BB nin.

Sonracıma, dediğim gibi direk Falcona kasma, gerenk yok yani. Sen Missile yoğunlaş, Drake güzel gemi, onla devam et ham hml güzel kullanabilio ol ( t2 şart deil ama iidir ), sonra anaa şu cerberus nasılmış diye bak. zaten onun için Cruiser lvl 5 yapacaksın, sonra işte cerberus draketen o kadarda ii deilmiş nan dediğin an zaten falcona 1-2 hafta uzaksın hehehe =).

Öle plan mlan yapma uzun vadede,
mesela yakın vadede CN hookbil, Caracal BB üzerine yoğunlaş, harpy marpy Crow kullan. Zevkini çıkar oyunun, unutma ki her geminin bi işlevi var ve hepsi çook zevkli.

Ha bide, corpun sana "localda konusmak yasak, scam yasak eçiş büçüş yasak Şu gemiyi mecburen kullanıcaksın çünkü oyun paranı ben verıorm sen malsın " yaklaşımı yaparsa terket direk hehe =)

Fly safe
Sosyal ağlarda paylaş

bak mesela ROKH caldarinin en büyük BS si dimi
heyecanlandın gittin aldın vuuuu dedin

bi baktın senin noobshiple aynı boyda :(

http://go-dl1.eve-files.com/media/corp/DavikRendar/EVE-ships-subcap-Tyrannis.jpg

Ama crow alsan harpy alsan, bi arkın rokh alsa, işte o zaman vuuuuuuuu olcaksın =)
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şekil yeter rokh un hane yaklaşamadan indiririm imajı var direk gemide :D Namlu gibi :D

Öle güzel anlatmışın şuna da bak buna da bak harpy crow felan git diye ama korkuyorum
şimdi tadına bak oyunun hurricane thorax felan kullan demenden :D

O zaman zaten benim torunum kullanır falconu :D
Sosyal ağlarda paylaş

heheh zaten gallente kullanıcan
ama nası olcak o bılıon mu
ya şu eagle nasılmış, zaten harpy için blaster trainlemiştim azcık trainliyim

veya

Rokh için kastım çok blaster skilim var,

( şimdi bi konuya açıklık getirelim, eğer hedefin tek bir gemiyse, mesela ravensa caldari çok hızlı gelişen bir ılk. Zira silah bakımından sadece torp ve cruise skillerini geliştirmen yeterli, amaaaaaaaaa turret gemisi istiosan, önce small sonra med sonra large kasman lazım. O yüzden 2 ayda rokha atlarımı unut sen bi :p )

e zaten zamanında drone da yapmıştım bakim şu thorax nası
ooo mega çok iimiş lan ben rokh kullanmam,
of of of deimos çok guzel gemi ama hep primary ben drake e döneyim
vsvsvs =).

Tavsiyem, cruiser ağırlıklı gitmen. Bak ben neredeyse perfect vagabond biniyorum, ama Blackbird daha çok cazip ediyor, evet blackbird. Halbuki Falcona sadece 25 gun falan uzagım, veya curse e.

Gelicek hepsi gelicek, bi zaman sonra canın sıkılıp istediğin gemiye bineceksin,
o vakte kadar sadece kısa vadede eglendıdın gemılere yonel.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...