Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 güzelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 ayfona duyarlı olsun bence. sadece tikileri vurmasın, apaçilere ölüm! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Huntard said: tabi sonra dağdaki çobanlar yada masum olanlar hep gg lol sadece çoban değil eşeği, keçiyi, anadolu parsını falan da vurur bu.. acıması yok! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Absolut said: Size bir soru: Lazer pointer silaha mı bağlı yoksa silah lazerimi takip ediyor :P Yani silahın amacı kırmızı lazerimi vurmak yoksa lazer vuracağı yeri mi görteriyor sadece :P mekanizma gövdesine namlu sabittir, gövde de lazeri takip ediyordur. tek nokta (lazer) ile harekete duyarlı sensor kullanılabilir o menzilde bana böyle geldi. bir de servoyla ilgili bilgi ve software ile ilgili şeyler varmış sitede bakmadım gerçi ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 fds var sentry gun, güney korenin var samsung yaptı kaç sene önce http://video.google.com/videoplay?docid=2132365054951907317# tipi de süper samsung ya, bunu alan samsung lcd tv de aldı diye altına yazcaklar çiple olmuyor bone bu, 2kmden surat detaylarını göstericek termal kamera koyarsan adamlar çalıp nasaya satar, camo desenlerini tanıma falan oluyor, ama genel olarak birisinin gelip adamın silahlı olup olmadığını söylemesi, daha sora o bölgede kendi askerlerinin olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor, silahlı birisi dolaşıyorsa kim olduğu belli olmayan, daha fazladan sorgulamadan vururlar zaten. çok daha hareketli durumlarda askerlere beacon veriyorlar infrared falan. da sorun şu, pahalı aletler, zaten kullanılan infrared kameralara artı olarak sadece bir silahları var, bi çatışma esnasında sadece infrared kamera bile gayet iş görüyor, ateş etmese de olur yani adamları bulsun, onun yerine ateş edicek onlarca insan var. Ha bide şöle bişey var, sentry gun, elinde zaten günümüzde kullanılan sistemleri kullanan askerden daha ileri olamaz kolay kolay, sentry gun gibi asker de eline gece görüşlü tüfeği verince vuruyor görüş alanına giren herşeyi gayet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 bende auto targeting osmanli yapicam.. tokadi basicak bole en ufak harekette.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Chemical said: çiple olmuyor bone bu, 2kmden surat detaylarını göstericek termal kamera koyarsan adamlar çalıp nasaya satar, camo desenlerini tanıma falan oluyor, ama genel olarak birisinin gelip adamın silahlı olup olmadığını söylemesi, daha sora o bölgede kendi askerlerinin olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor, silahlı birisi dolaşıyorsa kim olduğu belli olmayan, daha fazladan sorgulamadan vururlar zaten. çok daha hareketli durumlarda askerlere beacon veriyorlar infrared falan. da sorun şu, pahalı aletler, zaten kullanılan infrared kameralara artı olarak sadece bir silahları var, bi çatışma esnasında sadece infrared kamera bile gayet iş görüyor, ateş etmese de olur yani adamları bulsun, onun yerine ateş edicek onlarca insan var. Ha bide şöle bişey var, sentry gun, elinde zaten günümüzde kullanılan sistemleri kullanan askerden daha ileri olamaz kolay kolay, sentry gun gibi asker de eline gece görüşlü tüfeği verince vuruyor görüş alanına giren herşeyi gayet. çiple niye olmasın? wireless internet gibi bir sistem kurarsın, askerlerin üniformasındaki çipi tanır, ona göre oraya ateş etmez. 100-200 m gibi mesafelerden bahsediyorum ben zaten, 2km menzil bir silah için baya uç bişi zaten, anti tank sniper rifle'lar felan takmıycaz herhalde? ayrıca ordudan bahsediyorsak çalıp nasaya niye satsınlar yahu. ordudan bahsetmiyorsak ev için oldukça yeterli, asker dikmekle uğraşmıycaklar. ordudan bahsediyorsak, askerlerin yerlerini alsın diye koymuyoruz, destek sunsun diye koyduğumuzu varsayıyoruz. videosu olan alet ev kullanımı düşünülerek yapılmış, muhakkak ordu versiyonları çok daha farklı sistemler üzerine kurulmuştur. AutolycuS said: face detection derken? :) terörist yüzü nası oluyo ki? teröristlerin yüzlerini detect edicek demiyoruz ki, askerlerin yüzlerini kayıt ettirirsin, ona göre o kişilere ateş etmez. "terörist yüzü" yapmıyorsun yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 harika yapmis eleman. bide dispanser kurdumu yanina gg :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 mutfaga kurmak istedim bitane bundan, aburcubur dolabının icine koyacan veya acanın agzına agzına atacak hüe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 said: çiple olmuyor bone bu, 2kmden surat detaylarını göstericek termal kamera koyarsan adamlar çalıp nasaya satar, said: ayrıca ordudan bahsediyorsak çalıp nasaya niye satsınlar yahu. zazahzauhuhauhuahuahuahau! ve yüz tanıma sisteminin csi gibi çalıştığının sanılması.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 bone hakkaten ne dicem bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 dasaaa said: zazahzauhuhauhuahuahuahau! ve yüz tanıma sisteminin csi gibi çalıştığının sanılması.. sana zahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Absolut said: Tetik mekanizmasını tüfeğea bağla al sana mis gibi dağdaki terörist avcısı. Koyucan bundan böyle sote yerlere 10 -15 tane sniper tufeklisini bela olacak PKKya. Maliyetide ucuz bişi ve kıpırdatıldığında dağılacak şekilde ayarlıcan temiz iş. abi kuş muş hiç bişi bırakmaz bu. edit: aklıma fikir getirdin lan. ava çıkıcaksın misal. böle bişi yanında olacak. bi açağtada kuşların durduğunu görüyorsun. bu silahı sabitle yere. kendi silahınla havaya sık bi tane. kuşlar sesten korkup havalansın. e bunlar havalanınca hepsini indirsin bizim makine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 yapay zekası çok winmiş gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 peki mesela kameranın yanısıra elektromanyetik algılayıcılarla filan da desteklesen silahları da algılayamazmı bu? yanında belirli ebatlarda metal obje taşıyan herbişeyi vurması sağlanır. askere de çip mip bişeyler verirsin işte:P muhtemelen çipi öyle algılayamaz da askerlere radyo vericisi gibi bişey verilip alete koordinat bilgisi aktarırsan o bölgeye ateş etmemesini, onu yapamazsan da yanına asker yaklaştığında deaktive olması sağlanabilir bence [/kahvehanekalitesindeteknolojisallamasyonu] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Huntard Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Bone bilæ burada ki çoğu kişinin de hemfikir olduğu üzere angutluk söz konusu sende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 bunu 2010 kayıtlı bir üye söylüyor, lol. o dediğin şeyleri kimden duydun bilmiyorum ama keklemiş seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Huntard Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 armut :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Ardeth said: yapay zekası çok winmiş gerçekten abi bunlar çok hakim olmadan sölüyorum blob analy. ve kalman filter yapıp anlık olduğu ve olacağı yeri hesaplamıyor mu sadece? hani bir dost düşman algılama hedesi olsa ve ona göre dosta zarar vermeden düşmana saydırsa ai denilebilir belki ama bunda ne bileyim real time tracking ile takır takır atıyor gibin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 ben adamla yastığı ayırt etmesini sevdim açıkçası :p o biraz iş gerektiriyor sanırım yoksa çok yapay zeka bilmiyorum da o kadar çabuk ayırt etmesi zor olabilir diye düşündüm sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 ahahuahuahauha! ben onu tamamen unutmuşum bak! doğru diyorsun valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Nerde ayırt etti videoda görmedim de şurdaki seçenekle ayırt ediyor herhalde : en büyük hedef falan olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 hmm ben de onu düşündüm yani muhtemelen boyuttan ayırıyor. yoksa canlı/cansız ayrımını kesin bir şekilde yapmak çok bir bir şey. bir mekana bırakılan bir objenin çanta olup olmadığını anlamak bile iş gerektiriyor heh. amma velakin tabi öyle bir sistem kullanıyorsa gerçek bir sentry yapmak için çok riskli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 bu şimdi şu demek yani, "random bir zamanda çalı yuvarlansa peşinden takada tukada saydırırım hacım ben!" komik.. belki öle bişi yapılırsa treshold, vector vs yanında thermal imag.ları da eklerler de ona göre bir "görme" ile izler objeleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 abi bence en güzel yapılacak olan şey hareket eden objeyi küçük parçalara(küçük derken işte mesela insan eli küçüklüğünde parçalar çok da küçük değil) bölmek sonra her parçanın merkezinin hareketinin cross-correlationlarini çıkartmak. yastık gibi katı cisimlerin hareketleri maksimum korelasyonda hareket edereken insan gibi eklemli varlıkların hareketi korelasyon bloklarından oluşacak (yani mesela parmaklardan dirseğe kadar olan kısım kendi içinde 1 korelasyon verirken diğer kolla ve bacaklarla ters korelasyon verecek falan). şuan düşündüm bunu, computational biologyde başka bir şey için kullanılıyor ama burda da kullanılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar